Forum » Loža » Klima smrdi in ne hladi
Klima smrdi in ne hladi
rozman ::
Zdravo,
Lansko poletje smo kupili novo klimo firme Sinclair. Včasih ko jo prižgem, grozno smrdi, podobno starim zatohlim cunjam pa še marsikakšen neprijeten vonj. Tak je smrdela že tudi lani poleti, ko je bila samo kakšen mesec prižgana.
Takrat ko smrdi, tudi ne hladi vredu.
Je pa klima v uporabi dnevno poleti in tedensko med ostalimi letnimi časi, če ne druga za sušenje.
Je že kdo imel takšne probleme in kaj ste storili?
Lansko poletje smo kupili novo klimo firme Sinclair. Včasih ko jo prižgem, grozno smrdi, podobno starim zatohlim cunjam pa še marsikakšen neprijeten vonj. Tak je smrdela že tudi lani poleti, ko je bila samo kakšen mesec prižgana.
Takrat ko smrdi, tudi ne hladi vredu.
Je pa klima v uporabi dnevno poleti in tedensko med ostalimi letnimi časi, če ne druga za sušenje.
Je že kdo imel takšne probleme in kaj ste storili?
fikus_ ::
Vlaga+plesen v satovju. Pokliči servis, da temeljito očisti.
In v bodoče ne kratkotrajno prižigat/ugašat klime, se nabira vlaga, posledica je plesen. Priporočam oz. nujno vsakoletno čiščenje pred sezono.
In v bodoče ne kratkotrajno prižigat/ugašat klime, se nabira vlaga, posledica je plesen. Priporočam oz. nujno vsakoletno čiščenje pred sezono.
rozman ::
Spucal sem filtre, pa potem sem po hladilnih rebrah našprical čistilni alkohol in nič več ne smrdi. sem pobil vraga
Hvala vama za nasvete :)
Hvala vama za nasvete :)
starfotr ::
To je posledica neupoštevanja navodil in slabega vzdrževanja.
Sem 99 % da ti piše noter, da po končanem hlajenju pustiš na ventilator in najvišje obrate še cca. 15 minut.
Sem 99 % da ti piše noter, da po končanem hlajenju pustiš na ventilator in najvišje obrate še cca. 15 minut.
hunter01 ::
Jaz sem v Bauhausu kupil sprej za klime, ki se peni ko špricaš. Sem na debelo našprical po rebrih, dal klimo na min temp za cca 15min, da se je kondenz nabiral in se je sčistila. Sedaj je že nekaj časa mir. Smo pa začeli tudi pri nas redno ob izklopu klime na ventilator 10-15min, da se osuši in je sedaj mir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 81938 (9789) | barracuda |
» | KATERI in KJE kupiti čistilo za notranjo enoto klime v stanovanju.Oddelek: Loža | 30833 (8743) | easyrider3 |
» | smrad po klimiOddelek: Na cesti | 9894 (7367) | TheBlueOne |
» | Potrebnost menjave filtrov v avtu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 24165 (19650) | hojnikb |
» | Nasveti glede klime (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18096 (14631) | konspirator |