» »

ustavimo korupcijo

ustavimo korupcijo

«
1
2 3

zasekamroz ::

Predlagam da vsi ki delujejo na višjih političnih položajih (ministri, poslanci, predsednik države, ustavni sodniki, župani, ...) in njihovi bližnji (mož/žena, otroci, starši, bratje/sestre), ki imajo več kot 300000 eur premoženja v časovnem obdobju 5 let pred nastopom mandata do 5 let po koncu mandata, morajo za vse premoženje dokazati, kje in kako je bilo pridobljeno. Če tega ne morejo oziroma nočejo, se jim to premoženje odvzame.

Tako bi močno zmanjšali problem korupcije.

Scaramouche1 ::

Tudi če, ko pridejo not, začnejo uporabljati vezi da povečajo denar...

BlaY0 ::

Kaj pa tisti, ki nimajo toliko premoženja, so pa iz naslova korupcije pridobili zelo ugoden kredit s fiksno obrestno mero na 300 let, zavarovanje je pa hipoteka na ta isti grad, ki ga bo gradil s tem kreditom, vse to je pa zrihtala njegova žena, ki je bila na vodilni položaj v banki nastavljena s strani njegovega prijatelja?

pirat ::

Saj to je zakonsko v bistvu ze urejeno.
Samo se Zoki ne drzi zakona oz. vztraja, da mu skoz' njegovi bankrotirani otroci posojila vracajo. Pol pa levičarji raje ne drezate v to temo...

111111111111 ::

Korupcijo boš izkoreninil samo tako, da bo narod začel plačevati davke brez izgovorov in da se bo preganjalo delo na črno, tako da bodo ljudje prijavili delo na črno.

Politiki pridejo iz ljudstva. In če ljudem ni problema utajit davke, zakaj bi od politikov pričakovali drugače?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

MeGreat ::

Ker res je težko premoženje skriti? Kupuješ nepremičnine preko holdingških firm, denar imaš pa v davčnih oazah. V Slovenijo pa nakazuješ samo kolikor potrebuješ.

Invictus ::

Ni problem korupcija velikih. Oni se že zmenijo.

Problem je korupcija malih, ker ne znajo o tem biti tiho. Potem pa greod še sodelavci v to...

Sam res. Skriti premoženje v današnjih časih? Izi pizi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

chrush ::

Edina rešitev je v vzgoji in to bo trajalo leta, da pride v možgane naslednjih generacij, ki bodo začeli razmišljati drugače, kot mi.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

TheBlueOne ::

Nimajo spomina za tako:

Recimo 44:25 :)

Smrekar1 ::

zasekamroz je izjavil:

Predlagam da vsi ki delujejo na višjih političnih položajih (ministri, poslanci, predsednik države, ustavni sodniki, župani, ...) in njihovi bližnji (mož/žena, otroci, starši, bratje/sestre), ki imajo več kot 300000 eur premoženja v časovnem obdobju 5 let pred nastopom mandata do 5 let po koncu mandata, morajo za vse premoženje dokazati, kje in kako je bilo pridobljeno. Če tega ne morejo oziroma nočejo, se jim to premoženje odvzame.

Problem je v tem, da je finančna korupcija (kraje, podkupnine) samo en aspekt korupcije in še to ne največji. Ja, dobro bi ga bilo omejiti, škoda je, ampak škoda tu je samo denar.

Veliko večji problem predstavlja korupcija v obliki zlorab položaja in zlorab sistema. Tipičen primer je Hojs, ki je odstopil, premier je njegov odstop sprejel, s tem se je izognil interpelaciji. Potem pa premier o tem ni obvestil Državnega Zbora, kar je odstop razveljavilo, Hojs še vedno opravlja svoje posle, interpelacija je prestavljena za dva meseca, ko se bo prah že polegel.

Samo s tem koruptivnim manevrom je bilo državi, družbi in demokraciji v državi že strojeno neprimerno več škode, kot so ji povzročile afere Patrija, Teš6, maketa in maske skupaj.

Okej, omejevati finančno korupcijo je vedno dobrodošlo, ampak to predstavlja le en minimalen delček problema korupcije.

gruntfürmich ::

kakšen narod takšni politiki. najslabše ob vsem tem pa je da velika večina slovenčkov ne premore niti najmanjše samorefleksije...

korupcijo se bo najprej izkoreninilo tako, da se bo čisto vse privatiziralo in zmanjšalo prispevke na 0. ko ne bo več pokojninske malhe, socialne, subvencij... ko bo vsak žel tisto kar poseje se bo folk malo zbudil
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

feryz ::

111111111111 je izjavil:

Korupcijo boš izkoreninil samo tako, da bo narod začel plačevati davke brez izgovorov in da se bo preganjalo delo na črno, tako da bodo ljudje prijavili delo na črno.

Politiki pridejo iz ljudstva. In če ljudem ni problema utajit davke, zakaj bi od politikov pričakovali drugače?
Kura ali jajce?
Verjetno bo obratno, kot ti trdiš. Najprej so ljudje pridelovali zase, da so preživeli, kasneje so se pojavile pijavke, ki ne bi nič delale in vse imele.

Machete ::

Dokler se pri nas smatra zokija za levičarja je narod v totalnem errorju. In potem imamo ideološke teme, KJER JIH NI, že 30 let.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

feryz je izjavil:

Kura ali jajce?
Verjetno bo obratno, kot ti trdiš. Najprej so ljudje pridelovali zase, da so preživeli, kasneje so se pojavile pijavke, ki ne bi nič delale in vse imele.

Gledam sledeče. V sloveniji velja fama, da moraš nekoga prijavit če ga hočeš zajebat. Ne prijaviš ga zato ker je tako prav, ampak zato da mu povzročiš težave. VSI, vključno z mano nimamo nobene težave plačati usluge brez davka. In to je narobe. V takem duhu bodo vzgajani naši otroci, ki bodo nekoč zasedali neajvišja mesta v državi in se bo naslednja generacija jezila, kako delajo samo za lastno rit. Res pa je da smo zelo majhna ddržava in dvomim da je izkoreninjenje korupcije sploh možno.

filip007 ::

Spremeniti ne moraš nič, itak se sproti sami prilagodijo. Sploh pa to me ne zanima, pa tudi volim ne.
Trevor Philips Industries

filip007 je izjavil:

Spremeniti ne moraš nič, itak se sproti sami prilagodijo. Sploh pa to me ne zanima, pa tudi volim ne.

In tako še najmanj 40% slovencljev, potem se pa pritožujete, kako nič ne dela. Se spomnim intervjuja z enim županom. Je rekel, da je imel vedno, ko je kdo prišel kaj prosit v pisarno, zarven volilne imenike in je preveril ali je ta oseba šla na volitve ali ne in ji naredil predavanje, da če je prej ni brigalo je tudi sedaj ni treba.

IL_DIAVOLO ::

Mislim, da bi ta članek znal pasat v temo.

https://www.zurnal24.si/slovenija/znani...

Malo v razmislek, ko vsi tako radi šinfamo sp-jevce.

WhiteAngel ::

Jaz pa ne vidim neke blazne korupcije v Slo, karkoli to že je. Usluge prijateljem se pač delajo. Biznis kot biznis. Tudi sive/črne ekonomije ni bistveno več kot v Nemčiji ali Avstriji. Razlika je v tem, da se mi p*zdimo, če Zoki ali pa Zidar ukrade/utaji milijone, v Nemčiji pa se temu reče "provizija". Hell, še lobiranje je zakonito v parlamentu EU. Na Danskem se zmeni davčni urad z dotično firmo za exemption, da ji "pač" ni treba plačati davka. Skratka isto sranje, le drugače zapakirano.

Bistvo se skriva drugje - ali se ljudstvu še ljubi iti demokracijo ali pa pustimo politično elito na miru in imamo raje avtokracijo. Dokler bo zvončkljanje pred parlamentom vrhunec, nam ni hudega.

111111111111 je izjavil:

Je rekel, da je imel vedno, ko je kdo prišel kaj prosit v pisarno, zarven volilne imenike in je preveril ali je ta oseba šla na volitve ali ne in ji naredil predavanje, da če je prej ni brigalo je tudi sedaj ni treba.

To bi si pa zelel doziveti, da bi imel sanso pridigati nazaj o tem, kaj je imel v planu in kaj je realiziral. Za razliko od volilcev je on za to placan in dejansko nosi odgovornost. To je nizkoten nacin, kako se resit brihtnih ljudi katerim gre sistem na jetra. Sem preprican, da ne gre gledati za vsakogar, ce je sel na volitve, posebej, ce ga pride pohvalit ali pa kaj donirati.

To so najbolj podli politiki, ki iscejo take taktike za diskreditacijo ljudi, ki morda pridejo z dobrimi argumenti. Pac politicna smet...

TheBlueOne je izjavil:

To bi si pa zelel doziveti, da bi imel sanso pridigati nazaj o tem, kaj je imel v planu in kaj je realiziral. Za razliko od volilcev je on za to placan in dejansko nosi odgovornost. To je nizkoten nacin, kako se resit brihtnih ljudi katerim gre sistem na jetra. Sem preprican, da ne gre gledati za vsakogar, ce je sel na volitve, posebej, ce ga pride pohvalit ali pa kaj donirati.

To so najbolj podli politiki, ki iscejo take taktike za diskreditacijo ljudi, ki morda pridejo z dobrimi argumenti. Pac politicna smet...

Ravno obratno. Prideš k županu sikat za denar za društvo, na volitve pa nisi šel...

Edino pravilno da tisti, ki ne volijo nosijo posledice.

111111111111 je izjavil:

Ravno obratno. Prideš k županu sikat za denar za društvo, na volitve pa nisi šel...

Edino pravilno da tisti, ki ne volijo nosijo posledice.

Ja seveda. Kot prvo so drustva stvar vec ljudi, posebej, ko so dostopna za vse. Smo imeli mladinsko drustvo, ki je posredno naredilo kar dosti za obcino, pa verjetno nisem niti enkrat sel volit za zupana, sem pa bil na pogajanjih za denar kot predstavnik. Ce bi mi prisel s kako tako idejo bi dobil direkt vse papirje v glavo za zahvalo za to, da zastonj delas za krajevno skupnost. Seveda bi to bil sele zacetek odpora. Take smesne romanticne ideje morda delujejo pri tebi.

Zgodovina sprememb…

pirat je izjavil:

Samo se Zoki ne drzi zakona oz. vztraja, da mu skoz' njegovi bankrotirani otroci posojila vracajo. Pol pa levičarji raje ne drezate v to temo...

Zakaj levičarji? Saj je desničarjev zadosti. Dajte se mal žrtvovat no... dajte malo protestirat no...

111111111111 je izjavil:

Redkokateri človek, ki pride v politiko, se ne spremeni. To je pač kastni sistem z možnostjo prehajanja... ko si enkrat v višjem razredu, si pozabil kako je bilo v nižjem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

TheBlueOne je izjavil:

Ja seveda. Kot prvo so drustva stvar vec ljudi, posebej, ko so dostopna za vse. Smo imeli mladinsko drustvo, ki je posredno naredilo kar dosti za obcino, pa verjetno nisem niti enkrat sel volit za zupana, sem pa bil na pogajanjih za denar kot predstavnik. Ce bi mi prisel s kako tako idejo bi dobil direkt vse papirje v glavo za zahvalo za to, da zastonj delas za krajevno skupnost. Seveda bi to bil sele zacetek odpora. Take smesne romanticne ideje morda delujejo pri tebi.

Odpora česa. Da na volitvah nisi sposoben povedat svojega mnenja, veš pa povedat, zakaj je trenutni župan zanič. Ko je bil pa čas zato si pa dremuckal doma. :D

111111111111 je izjavil:

Odpora česa. Da na volitvah nisi sposoben povedat svojega mnenja, veš pa povedat, zakaj je trenutni župan zanič. Ko je bil pa čas zato si pa dremuckal doma. :D

Aktivno podres opozicijo, ker je zupan froc, ki zaradi tega, ker predstavnik drustva ni sel na volitve kaznuje vse clane. Kombinacija, da se z drustvi pohvali, ko pa kaj hoces od njega pa isce nekonstruktivne razloge, ce mu kaj gre v nos pac ni sprejemljiva. Ali mislis, da tudi donacije ne sprejme, ce nisi sel na volitve? Tebi je morda sprejemljiva neprofesionalnost, si pac priden in pokoren, meni pa tako dvigne pritisk...

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

111111111111 je izjavil:

Ti mešaš delo na črno s korupcijo. Politiki ne da samo utajijo davke, kradejo na veliko.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

TheBlueOne je izjavil:

Aktivno podres opozicijo, ker je zupan froc, ki zaradi tega, ker predstavnik drustva ni sel na volitve kaznuje vse clane. Kombinacija, da se z drustvi pohvali, ko pa kaj hoces od njega pa isce nekonstruktivne razloge, ce mu kaj gre v nos pac ni sprejemljiva. Ali mislis, da tudi donacije ne sprejme, ce nisi sel na volitve? Tebi je morda sprejemljiva neprofesionalnost, si pac priden in pokoren, meni pa tako dvigne pritisk...

Ravno v tem je fora da ti dviguje pritisk, ko pa se je treba odločit na volitvah te pa ni. Tam ti ne dviguje pritiska. Župana zmerjaš da je froc, itd...

Intervju sem bral že nekaj let nazaj, zato težko kometiram kontekst, v katerem je bila dana izjava. Je pa bilo nekaj v stilu, da če se kdo napove pri županu na sestanek, vedno pogleda volilni imenik, če je napovedana oseba šla na volitve ali ne, in če ni obiskal volitev, mu to tudi izpostavi. Greš na volitve in voliš za drugega. Aja, ne hodiš na volitve.

Furbo je izjavil:

Ti mešaš delo na črno s korupcijo. Politiki ne da samo utajijo davke, kradejo na veliko.

Po mojem mnenju gre za miselnost.

Delavec v podjetju: - lahko vzamem svinčnik in plačam obrtnika pod roko, saj nimam nič od države
ISti delavec izveoljen v parlament: - tukaj se pač krade samo na večje in vsi to počnejo.

Najbolj me jezijo vaška okolja, ko vsi vejo kdo je, ki občini cuza sredstva, pa si noben ne upa prijavit.

Zgodovina sprememb…

Jest mislim, da je treba spremenit ZVDZ. Volitve vsako leto... pa vsak posameznik ima pravico do samo enega mandata. Bo ceneje.

111111111111 je izjavil:

Ravno v tem je fora da ti dviguje pritisk, ko pa se je treba odločit na volitvah te pa ni. Tam ti ne dviguje pritiska. Župana zmerjaš da je froc, itd...

To pac ni argument, da nekoga odslovis. Kor prvo ne ves zakaj ni sel. Ce si bil bolan ga potem lahko brcnes v rit? Posebej je problem, ce se gre za drustvo, kar si izpostavil kot primer. Kaznovati mnozice, ker en ni sel volit, kjer ne ves zakaj je samo podli politicni manever. Kaj mislis, da se bom jaz opraviceval javnem usluzbencu za nekaj, za kar mi ni treba? Ti morda, jaz sigurno ne.

Vprasaj se zakaj to pocne. To verjetno rece, da lahko diskreditira brez muke, pa verjetno ni njegov edini prijem.

Se pa zavedam, da pridnim ovckam se kako prijajo take romanticne bedarije, pri meni bi pac padel v nemilost. Smo bili vec kot dovolj angazirani, da bi mu b.p. naredili dosti politicne skode + ne bi realizirali nacrta, ker idiot iz principa niti ni poslusal. Ti garantiram, da takim tudi tisti zupan ne gre gledati udelezbe, ker se ve, da se ne pustimo peglati z bedarijami. To so zgodbe za take kot si ti, v realnosti tako nima moci.

HitraSperma ::

Sicer bogokletno v sloveniji, ampak jaz bi zvišal plače politikom, ministrom in visokim funkcionarjem - na nivo EU... Mogoče bi s tem dobili mogoče kakšne sposobne ljudi na pozicije.

Ali pa raje vse na minimalca, kot večinoma slovencem misli :D
fgdsfjk

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

To pac ni argument, da nekoga odslovis. Kor prvo ne ves zakaj ni sel. Ce si bil bolan ga potem lahko brcnes v rit? Posebej je problem, ce se gre za drustvo, kar si izpostavil kot primer. Kaznovati mnozice, ker en ni sel volit, kjer ne ves zakaj je samo podli politicni manever. Kaj mislis, da se bom jaz opraviceval javnem usluzbencu za nekaj, za kar mi ni treba? Ti morda, jaz sigurno ne.

Vprasaj se zakaj to pocne. To verjetno rece, da lahko diskreditira brez muke, pa verjetno ni njegov edini prijem.

Se pa zavedam, da pridnim ovckam se kako prijajo take romanticne bedarije, pri meni bi pac padel v nemilost. Smo bili vec kot dovolj angazirani, da bi mu b.p. naredili dosti politicne skode + ne bi realizirali nacrta, ker idiot iz principa niti ni poslusal. Ti garantiram, da takim tudi tisti zupan ne gre gledati udelezbe, ker se ve, da se ne pustimo peglati z bedarijami. To so zgodbe za take kot si ti, v realnosti tako nima moci.

Župan ima v realnosti moč ob zadostni podpori. Kot sem ti napisal, pa zaradi usajanja nisi bral pozorno, je bilo to v intervjuju in niti se ne spomnim vprašanja, zpomnil sem si samo to in se mi ne zdi slaba ideja, da odsloviš tiste, ki se hodijo na občino pritoževat kaj vse je narobe, na volitve pa niso šli.

Primer drušvta je bil slabo izbran.

olegq ::

Po besedah Dr. Breclja se stolcki in funkcije v nasem sistemu podelijo osebam, ki imajo koruptivno preteklost. Ce je nima, mu ponudijo koruptivno dejanje in ga tako imajo v pasti. Potem ga imajo pod kontrolo. Ce ta oseba potem vidi druge v sistemu, ki so koruptivni, je manjsa moznost, da jih bo izdal ali povedal drugim. Ce slucajno zeli odkrit koruptivnost drugih mu seveda zagrozijo, da pa bodo v tem primeru povedali, kaj je on pocel koruptivna dejanja. In tako je sistem zgrajen do vrha. Kot piramida.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: olegq ()

Gagarin ::

Furbo je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Utaja davkov je ravno tako kraja!

111111111111 je izjavil:

Župan ima v realnosti moč ob zadostni podpori. Kot sem ti napisal, pa zaradi usajanja nisi bral pozorno, je bilo to v intervjuju in niti se ne spomnim vprašanja, zpomnil sem si samo to in se mi ne zdi slaba ideja, da odsloviš tiste, ki se hodijo na občino pritoževat kaj vse je narobe, na volitve pa niso šli.

Primer drušvta je bil slabo izbran.

Ja kakor ti pravim, to je orodje za znebiti se dolocenega tipa ljudi brez da si kontruktiven. In kakor ugotavljas popolnoma neuporabna ideja kjer imas kolikortoliko mocnega sogovornika.

Je bolj profesionalno, da cloveka poslusa in enostavno ne realizira pritozbe. Ker drugi krog bo tip pac sel na volitve, si z listom obrisal rit in se mu pojavil v pisarni "Sedaj pa sem sel, sedaj pa neredi...".

predi ::

Kot namigujeta Ferdo66 in 111111111111, največ lahko glede tega storiš, če pospraviš pred svojim pragom. Nič več šušmarjem na roko, ipd. Šele s čisto vestjo lahko potem od drugih karkoli zahtevaš.

otago ::

Neplacevanje davkov... Ti dam robni primer, kjer so cifre sorazmerne. Avtomobil vreden 3000 eur, popravilo pri susmarju 300, pri uradnem servisu 1000eur. Pri zavarovanju zgubis ves bonus in te stane 300-400 delni/polni kasko vec.

Susmar je v taksnem primeru celo najbolj okoljevarstven, ekoloski nacin. Ceprav, kot bi rekel Ben Shapiro, ne bi smel z robnimi primeri dokazovati neustreznost teze.

Morda so ljudje najbolj obcutljivi na korupcijo, ki jo vidijo in cutijo. Susmar tu in tam ni moralni problem. Ko pa tretji naredi javni zmazek, pa smo vsi glasni. Npr. sodisce izda preiskovalni nalog, preiscejo hiso osumljenca, na nalogu napacen naslov. Napaka ali korupcija? Ce gre za malomarnost, veckratno malomarnost, zakaj se teh sodnic in sodnikov ne more kaznovat?

Za preprecevanje korupcije bi bilo higienično menjavanje delovnih mest oz omejenost mandatov. S tem korupcija vsaj krozi. Ce je nekdo zupan, vodja nekega zavoda bo favoriziral svoje dobavitelje, omogocal zaposlitve svojim bliznjim. Zato imas v manjsih krajih (do 20k) ene in iste priimke na obcini, infrastrukturi in drzavnih ustanovah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Utk ::

Zakaj jaz ne bi prišparal 100 evrov pri davku, če pa oni kradejo milijone? Ne, ne bom začel pri sebi. Pa to ne pomeni, da bi kradel, če bi lahko, milijone. Ne bi. Ampak če jih pa oni, bom pa še jaz par centov. Brez slabe vesti.

dild0idis ::

Utk je izjavil:

Zakaj jaz ne bi prišparal 100 evrov pri davku, če pa oni kradejo milijone? Ne, ne bom začel pri sebi. Pa to ne pomeni, da bi kradel, če bi lahko, milijone. Ne bi. Ampak če jih pa oni, bom pa še jaz par centov. Brez slabe vesti.

BI, samo lažeš samemu sebi, da ne bi, tako kot večina ostalih.

Čisto enako je, če pelješ avto na neuradni servis in ne plačaš davka in prišparaš 20 EUR ali pe, če utajiš davke in si pridobiš milijone.

In tudi večina ostalih bi enako naredilia, kjer bi utajili davke za milijone, če bi imeli možnost in to praktično z istim izgovorom, če jih Tinček, jih lahko tudi Tonček!

Enako je, kjer pokličeš kolega, da te spravi čez vrsto, pokličeš znanca, da ti zrihta posel, kličeš frenda, da ti poservisira avto, vse to je korupcija, sicer na nižji ravni, samo sama ideja in izvedba je pa čisto ista!

Pa take zadeve vsi delamo, pa se nam zdi prav, ko pa vidimo milijone smo pa vsi živčni in se delamo poštene!

ps: Kje je ta meja, 1000 eur, 10.000 eur, 100.000 eur, več, ki pride iz tega, da se nam zdi prav, do tega, da se nam zdi to kriminal?

ps2: Pa sedaj ne govorim o optimizaciji davkov, optimizacija davkov je BTW legalna in pravilna!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

pirat ::

BlaY0 je izjavil:

pirat je izjavil:

Zakaj levičarji? Saj je desničarjev zadosti. Dajte se mal žrtvovat no... dajte malo protestirat no...

Mah, levo nagibajoči se ste že vsak petek na kolesu okrog parlamenta, pa lahko še kako na to temo rečete.
Sicer sem tudi jaz vsak teden na kolesu, ampak ne okrog parlamenta, tako da ni priročno. Če pa se bom vmes nekje okrog Blegoša ustavil in bral ustavo pa tud' ni zanimivo, ker MSM novinarke v visokih petkah ne morejo do tja.

Točno, najbednejši se mi zdijo tisti, ki pravijo da kradejo (utajajo) zato ker to delajo oni pri koritu. Kraja je kraja, kradejo lopovi. Če bi imeli možnost in se ne bi bali da jih ujamejo bi takšni to počeli tudi pri večjih vsotah, pri koritu.

VaeVictis ::

zasekamroz je izjavil:

Meni je sicer bolj kot tole zanimiv naslednji fenomen v slovenski politiki:

V Sloveniji imaš ljudi, ki so že dolgo časa na politični sceni (tudi na EU politični sceni) in nimajo praktično nobenega premoženja in praktično nobenih prihrankov!

Tole mi naj nekdo razjasni, zakaj je taka oseba primerna za javni položaj, če pa že s svojim lastnim denarjem ne zna delati gospodarno, kako potem lahko pričakujemo, da bo taka oseba delala odgovorno z javnim denarjem!?
Let's Go Brandon!
Slo-tech.com je postal greznica in izguba časa!
Adijo!

Da si na papirju revež je v Slo vrlina, za politika sploh. Verjetno večni ostanek socializma, hlapčevske miselnosti in slovenske fovšije. Nekdo, ki je črno na belem premožen v slo politiki nima nobenih možnosti.

Master_Yoda ::

Kaj pa ce ga ima v davcni oazi ?
Dovie'andi se tovya sagain.

r3dkv1c4 ::

TheBlueOne je izjavil:

Nimajo spomina za tako:

Recimo 44:25 :)

Objavljeno je bilo 18. jun. 2013

Nisem janšist, tabel, tardeč, lev, desn, zelen ali pa upokojenec.....sem zelo neopredeljen ampak zanima me, zakaj hudiča vlečeš stare škatle iz omare?
Vsak ima polno rit sranja, ki je kadarkoli sedel v parlamentu in temu dejstvu se pač ni moč izognit.
Danes, ko želiš nekomu porezat noge, v letu 2020, nas predvsem zanimajo tvoje rešitve?
...pa ne v stilu, "Janša mora zapustit vlado, Vlada mora odstopit, itd...."
Zanimajo nas konkretne rešitve izkoreninjenja korupcije na vseh področjih, seveda najprej v sodstvu.
S tako koruptivnim sodstvom in pisanim zakonom se nikamor ne pride.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Čisto enako je, če pelješ avto na neuradni servis in ne plačaš davka in prišparaš 20 EUR ali pe, če utajiš davke in si pridobiš milijone.

In tudi večina ostalih bi enako naredilia, kjer bi utajili davke za milijone, če bi imeli možnost in to praktično z istim izgovorom, če jih Tinček, jih lahko tudi Tonček!

Enako je, kjer pokličeš kolega, da te spravi čez vrsto, pokličeš znanca, da ti zrihta posel, kličeš frenda, da ti poservisira avto, vse to je korupcija, sicer na nižji ravni, samo sama ideja in izvedba je pa čisto ista!

Pa take zadeve vsi delamo, pa se nam zdi prav, ko pa vidimo milijone smo pa vsi živčni in se delamo poštene!

ps: Kje je ta meja, 1000 eur, 10.000 eur, 100.000 eur, več, ki pride iz tega, da se nam zdi prav, do tega, da se nam zdi to kriminal?

Ne, ni isto. Prvič, če ne plačaš davka, nisi nič v resnici ukradel. Če te stvari ne bi kupil, glih tako ne bi nič plačal. Ni isto se prešvercat zastonj na koncert kot pa iz blagajne vzet 100 evrov. Še enkrat, NI isto. Drugič, in še bolj pomembno, če plačaš nekaj brez računa nisi ti tisti, ki je glavni, ampak si samo mali igralec, ki malo pogoljufa. Nimaš nikogar pred komur bi se moral slabo počutit. Nisi noben izvoljen funkcionar, ki bi moral skrbet za red. Če pa si nek minister, župan, so te izvolili in ti zaupajo, da boš stvari vodil pošteno, ne pa kradel, in tvoja naloga je, da tisti ta mali ne kradejo, in potem jasno ne smeš niti ti. Ne vem kako greš lahko potem pred ljudi po drug mandat. To je bistvena razlika.

ps2: Pa sedaj ne govorim o optimizaciji davkov, optimizacija davkov je BTW legalna in pravilna!

Ja, če si velik igralec si nastaviš pravila tako, da ti optimiziraš davke, vsi drugi pa morajo za isti efekt goljufat. Nič novega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

r3dkv1c4 ::

"TheBlueOne je danes ob 07:52:33 izjavil:

Nimajo spomina za tako
Recimo 44:25"

Si me pa nasmejal. Kaj, zarad mučke z avtom bo moral v zapor:|
Saj to je balkanski šport, kajne?:))
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Utk je izjavil:

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, ni isto. Prvič, če ne plačaš davka, nisi nič v resnici ukradel. Če te stvari ne bi kupil, glih tako ne bi nič plačal. Ni isto se prešvercat zastonj na koncert kot pa iz blagajne vzet 100 evrov. Še enkrat, NI isto. Drugič, in še bolj pomembno, če plačaš nekaj brez računa nisi ti tisti, ki je glavni, ampak si samo mali igralec, ki malo pogoljufa. Nimaš nikogar pred komur bi se moral slabo počutit. Nisi noben izvoljen funkcionar, ki bi moral skrbet za red. Če pa si nek minister, župan, so te izvolili in ti zaupajo, da boš stvari vodil pošteno, ne pa kradel, in tvoja naloga je, da tisti ta mali ne kradejo, in potem jasno ne smeš niti ti. Ne vem kako greš lahko potem pred ljudi po drug mandat. To je bistvena razlika.

Ja, če si velik igralec si nastaviš pravila tako, da ti optimiziraš davke, vsi drugi pa morajo za isti efekt goljufat. Nič novega.

O pa je popolnoma isto. Kradeš tistim ki davke v celoti plačujejo. Se lahko sprenevedaš do onemoglosti. Lopov je lopov.

Ne, ni isto. In sem tudi napisal zakaj. Pač ni isto ali krade pastir, ki čuva ovce ali volk, pred katerim bi treba čuvat ovce. Če že pastir krade ovce, potem se volk res nima kaj sekirat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

dild0idis ::

Utk je izjavil:

Ne, ni isto. In sem tudi napisal zakaj. Pač ni isto ali krade pastir, ki čuva ovce ali volk, pred katerim bi treba čuvat ovce. Če že pastir krade ovce, potem se volk res nima kaj sekirat.

Utk, ne mislim debatirati s teboj, si pa odličen primer, zakaj je korupcija in zakaj korupcija ne bo nikoli iztrebljena!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Ta miselnost je ravno ta po kateri potem utk ovca, ko postane pastir pač krade naprej.

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Utk, ne mislim debatirati s teboj, si pa odličen primer, zakaj je korupcija in zakaj korupcija ne bo nikoli iztrebljena!

Ni res. Če bi vsi razmišljali tako kot jaz, bi bilo resne korupcije hitro konec, in če ne bi bilo resne korupcije, bi se morda kdo sekiral tudi za to malo. Konec je pa ni zato, ker folk dovoli, da se država ukvarja s tem kdo ti podaja cigle pri bajti, namesto da bi se ukvarjala s tem kdo dela makete za 100 jurjev in podobne bedarije. Kaj bo meni en policaj ali davčni inšpektor predaval o utaji davkov, če je pa sam od 1200 evrov plače zgradil vilo... Če ste vi takšni suckerji, pa podpirajte to. Jaz ne bom.
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predlog za uvedbo protikorupcijske aplikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
597793 (5816) poweroff
»

11 najbolj koruptivnih držav v razvitem svetu (strani: 1 2 )

6114305 (12310) Bob Rock

Komisija za preprečevanje korupcije je ravnala protipravno (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

912172165 (129352) Mavrik

Prihodnost TEŠ6 je v muzeju korupcije (strani: 1 2 )

6118084 (16550) Mavrik
»

Evrobarometer o korupciji: Slovenija najslabša v EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14727575 (22478) Mr.B

Več podobnih tem