» »

ustavimo korupcijo

ustavimo korupcijo

1
2
3

dild0idis ::

Pa, da se ne bo narobe sedaj razumelo, Utk kot sam ni problem.

Problem je v vseh nas, ker večina nas dela isto kot Utk, njegov specifični problem je samo ta, da ne vidi razlike med enim ali drugim dejanjem in svoje dejanje opravičuje z nekimi butastimi izgovori!

V bistvu imaš samo dve vrsti ljudi:

- eni, ki so koruptivni in se zavedajo, da so koruptivni
- druge, ki so koruptivni, samo da to opravičujejo z izgovori kot so; saj tudi drugi tako delajo ali pa če ne bi bilo velike korupcije tudi male ne bi bilo ali pa saj nikogare ne boli teh par eur ali ...

No, če smo čisto odkriti imaš verjetno tudi kakega, ki sploh ne izvaja korupcije, samo večina pa nas ni takih!
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

Gagarin ::

In zato je tako kot je. Si enako misli policaj o svojem komandirju, ta o inšpektorju, sodniku, ti o županu, ta o poslancu....in smo kjer smo. Utaja davkov je nacionalni šport.

Utk ::

Utaja davkov pač ni v rangu tega kot če sodnik ali policaj sprejmeta podkupnino. Če mislite da je, se pač motite, ne morem vam pomagat.
Ker oni so plačani, da tega ne delajo, to jim je ena osnovnih funkcij, da niso pokvarjeni, mene ni pa nihče zadolžil, da pazim na plačevanje davkov.

predi ::

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, ni isto. In sem tudi napisal zakaj. Pač ni isto ali krade pastir, ki čuva ovce ali volk, pred katerim bi treba čuvat ovce. Če že pastir krade ovce, potem se volk res nima kaj sekirat.

Utk, ne mislim debatirati s teboj, si pa odličen primer, zakaj je korupcija in zakaj korupcija ne bo nikoli iztrebljena!
+1. Primerek "krivi so vsi drugi, samo jaz ne" prepričanja. Ta grda, grda "korupcija" se odvija nekje drugje, jaz z njo nimam popolnoma nič. Marsikdo pozabi, da so politiki povsem navadni ljudje, ki prihajajo iz enakega bazena kot mi vsi. Če je sprejemljivo za malega človeka, je tudi za politika, saj pa je vendar tudi on mali človek doma na kavču. Zato pa lahko največ narediš s čiščenjem svojega predpražnika. Pa mogoče, da si vzor generaciji, ki te bo nasledila.

predi je izjavil:

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Ne, ni isto. In sem tudi napisal zakaj. Pač ni isto ali krade pastir, ki čuva ovce ali volk, pred katerim bi treba čuvat ovce. Če že pastir krade ovce, potem se volk res nima kaj sekirat.

Utk, ne mislim debatirati s teboj, si pa odličen primer, zakaj je korupcija in zakaj korupcija ne bo nikoli iztrebljena!
+1. Primerek "krivi so vsi drugi, samo jaz ne" prepričanja. Ta grda, grda "korupcija" se odvija nekje drugje, jaz z njo nimam popolnoma nič. Marsikdo pozabi, da so politiki povsem navadni ljudje, ki prihajajo iz enakega bazena kot mi vsi. Če je sprejemljivo za malega človeka, je tudi za politika, saj pa je vendar tudi on mali človek doma na kavču. Zato pa lahko največ narediš s čiščenjem svojega predpražnika. Pa mogoče, da si vzor generaciji, ki te bo nasledila.

Tako razmišljate bebčki, ki so vas nekaj naučili, ne razumete pa bistva zakaj je korupcija slaba. Jaz, ki razumem, ne kradem iz firme kjer sem zaposlen, ker tam mi je bilo nekaj zaupano. Ne bi kradel niti če bi bil župan iz občinskega proračuna, bi pa zmaknil kaj kakšnemu ministrstvu, če bi bila prilika (v korist občine seveda). Ne kradeš tistemu, ki ti je zaupal. Kradeš tistemu, ki krade tebi še več.

Utk je izjavil:

Utaja davkov pač ni v rangu tega kot če sodnik ali policaj sprejmeta podkupnino. Če mislite da je, se pač motite, ne morem vam pomagat.
Ker oni so plačani, da tega ne delajo, to jim je ena osnovnih funkcij, da niso pokvarjeni, mene ni pa nihče zadolžil, da pazim na plačevanje davkov.

Nisi plačan da paziš sa plačujejo drugi, kot državljan si pa dolžan plačevati svoje davke.

Utk zadeva je zelo simple, ali si koruptiven ali ne, tretje poti ni!

Pa večina nas je takih, da smo koruptivni.

Eni bi ukradli par EUR in ne bi milijonov, drugi bi kradli milijone, pa par EUR ne, eni bi kradli, če drugi kradejo, tretji bi izkoriščali veze, da pridejo hitreje na vrsto, tretji, da dobijo boljšo plačo, četrti, da dobijo procente od gradnje, ... itd.

Vse tole je pa čisto isto in spada pod prvi stavek, ali si koruptiven ali ne!

Utk je izjavil:

predi je izjavil:

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Tako razmišljate bebčki, ki so vas nekaj naučili, ne razumete pa bistva zakaj je korupcija slaba. Jaz, ki razumem, ne kradem iz firme kjer sem zaposlen, ker tam mi je bilo nekaj zaupano. Ne bi kradel niti če bi bil župan iz občinskega proračuna, bi pa zmaknil kaj kakšnemu ministrstvu, če bi bila prilika (v korist občine seveda). Ne kradeš tistemu, ki ti je zaupal. Kradeš tistemu, ki krade tebi še več.

A davkoplačevalci tebi krademo še več? Z neplačevanjem davkov ne kradeš politikom, kradeš sosedu, svoji firmi, svoji mami...vsem davkoplačevalcem

Velja, se pravi, da jaz nisem.

A davkoplačevalci tebi krademo še več? Z neplačevanjem davkov ne kradeš politikom, kradeš sosedu, svoji firmi, svoji mami...vsem davkoplačevalcem

Če bi vsi "kradli" tolk kot jaz, se ne bi s tem sploh nihče ukvarjal. Največ kar mi je uspelo v zadnjem letu "ukrast" je, da mi je par ljudi zastonj pomagalo kaj naredit...pa še to ne takih, ki bi imeli firme. In zato se bi moral jaz sekirat? Mehanikom in podobnim pa pač plačam kolk rečejo, kaj oni naredijo z računom, mene več ne zanima.

Utk je izjavil:

Velja, se pravi, da jaz nisem.

Če bi vsi "kradli" tolk kot jaz, se ne bi s tem sploh nihče ukvarjal. Največ kar mi je uspelo v zadnjem letu "ukrast" je, da mi je par ljudi zastonj pomagalo kaj naredit...pa še to ne takih, ki bi imeli firme. In zato se bi moral jaz sekirat? Mehanikom in podobnim pa pač plačam kolk rečejo, kaj oni naredijo z računom, mene več ne zanima.

Če tako misliš, cool, pač nisi, sam veš, meni osebno je čisto vseeno!

Mi je pa smešno, da si se omejil samo na zadnje leto.

Le zakaj? >:D

predi ::

Utk je izjavil:

predi je izjavil:

dild0idis je izjavil:

Utk je izjavil:

Enkrat tat, vedno tat. Veš, v vsakem takem reku je tudi nekaj resnice. Eden od stebrov dobrega funkcionarja je tudi to, koliko integritete premore v zasebnem življenju že pred nastopom na funkcijo.

Če je za vas enak tat tist, ki plača mehaniku brez računa kot tist, ki naroča predrago robo in pobira provizijo, potem je z vašim moralnim kompasom nekaj narobe - in ne mojim.
Ker se ukvarjate z malenkostmi ne vidite milijonov, ki letijo na vse strani.

Finta je v tem, da bo ta, ki na roke plačuje mehaniku, v primeru da bo imel enkrat priliko ravno tako utajil/ukradel mnogo večjo vsoto. Ne bo zaradi večje vsote kar naenkrat pošten postal.

IL_DIAVOLO ::

Tat je tisti, ki zahteva racun, ker si sam sebi krade :D

Gagarin je izjavil:

Finta je v tem, da bo ta, ki na roke plačuje mehaniku, v primeru da bo imel enkrat priliko ravno tako utajil/ukradel mnogo večjo vsoto. Ne bo zaradi večje vsote kar naenkrat pošten postal.

Ne gre se za znesek, to je res, ampak za pozicijo. Jaz kot nitko i ništa proti državi lahko kaj ne plačam, če me pa nekdo zaposli ali izvoli na neko pozicijo, pa ne bom. Tako kot v službi ne kradem svinčnikov. Ali pa v starih časih ko smo se kam prešvercali...eno je da prideš not, drugo pa da te zaposlijo kot varnostnika in spuščaš ljudi not pod ograjo. Ni isto. Pa če se na glavo postaviš.

Glugy ::

Javni razpisi so ena velika korupcija k so popolnoma butaste zahteve not da potem večino konkurence izrinejo ven. Pa še zahtevni so za tiste ki ne vejo na natere strune igrat. Za večina podjetij je papirologija prevelik zalogaj za prijavo na razpis ki vzame preveliko časa in truda. Problem je tud nepotizem; vedno ko se najde kakšnega omadaževanega se mu če je pri koritu zrihta služba ki je kar se da skrita; po možnosti se naredi neko novo strujo v državnem podjetju; nek nov oddelek pa tja zaposli potem ljudi ki delajo po nareku svojih svetovalcev ki potem mastno računajo in pijejo državni denar ko pijavke.

Korupcija je tud k veliko denarja za kampanje za stranke pride od raznih interesantov ki želijo protiusluge. Pomaga tud to ne da je večina političnih strank zadolženih. Po mojem take stranke sploh ne bi smele stopit na volitve. Če si zadolžen nisi sposoben vodit stranko in pika, kaj šele državo.

Transparentnost pri državnem denarju je pri nas še vedno premajhna kljub Supervizorju. Recimo za žičnate ograje primer..po 4ih letih še vedno nimamo (kljub informacijskem pooblaščencu) vseh relevantnih podrobnosti pogodbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

To ni korupcija, to se vse spelje, da papirji štimajo, če meni pride kolega, ki ni sosed, pomagat streho prekrit, sem pa koruptivni kriminalec za zapret.

111111111111 ::

Utk je izjavil:

Pojme imaš popolnoma pomešane.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

Utk je izjavil:

Pojme imaš popolnoma pomešane.

Ne, vi jih imate. Sekirate se za volke, kradejo pa pastirji.

phys ::

Utk, kdo pa je po tvojem v realnosti volk?

Država oz njeni funkcionarji imajo za volke nas, navadne ljudi, ki baje ful delamo na črno, spje, itd., vsi baje samo gledamo kje in kako nategnit državo. V resnici pa resne denarje kradejo oni, ki nas nadzorujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Tudi nekateri navadni državljani se zavedamo da smo sami problem. Drugi se pač ne in se zgovarjajo na politike.

Imam lep primer:
Kolega je dobil službo na Norveškem. Gor se je odpeljal s svojim avtom. Pri nas je registracija bistveno cenejša, zato je splaniral, da se bo vrnil na obisk v Slovenijo in mimogrede registriral še avto. Ko je razlagal "odlično" idejo sodelavcu norvežanu, ga je ta začudeno pogledal in mu rekel, da se mu ne zdi prav, da se z avtom vozi po Norveški in da je prav, da okoljevarstvene takse plača na Norveškem, ne pa da se poskuša izognit sistemu. Način razmišljanja: level 100. :D

Če živi gor in vozi slovenski avto, je to carinski prekršek, ne samo "iznajdljivost". Lahko ostane tudi brez avta.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Korupcijo zmanjšaš konkretno edino tako, da državo umakneš čim bolj iz ekonomije. To o "večjem nadzoru in nekorupcijski kulturi" so zgolj sanjarjenje nekih nerealnih idealistov.

Tako je. Morda Skandinavci kot ovce res pridno vse plačujejo, tisti, ki so zares pri koritu, se pa glih tako mastijo.

To ni nekaj kar bi enkrat za zmeraj rešil, ampak treba stalno pošiljat ljudi v zapor. Pri nas jih ne.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Skoraj vsak bi se mastil, če bi bil pri koritu, pa se ne edino iz razloga, ker te možnosti pač nima.

S tem da se živine tam mastijo čisto legalno - v veliki večini dejansko ničesar ne "ukradejo" - plebsi pod mizo, ki pobirajo drobtinice, pa dejansko kradejo.

Kdo je prej začel - kura ali jajce - je čisto nepomembno. Pomembno je, kje se ta vozel lahko prereže in "žal" je to tam, kjer kot že omenjeno vsak počisti pred svojim pragom. Politiki pridejo vedno iz prebivalstva in če imajo v glavi vsidrano to, da "vsi kradejo", potem pri njih seveda ne bo nič bolje.

solatko ::

Fantje oprostite, ampak povem vam lahko, da nimate pojma, kaj je korupcija.
Vi mešate delo na črno, utajo davkov, poneverjanje, bančne rope in še kaj.

Razlika - da v dvčnem primeru govorimo o korupciji je - utajim davke, tako, da podkupim finančnika, da mi davke zniža, odpiše,...
delo na črno - korupcija pri tem je, če podkupim inšpektorja, da na prijavo ne reagira

Korupcija je kaznivo dejanje, ki je za odkrivanje med najtežjimi, saj se praviloma vrši med dvema osebama na neznanem kraju, ob neznanem času (kaj znano?).
Korupcijo bi najlažje odkrivala finančna policija, ki pa je na žalost nimamo, lahko tudi komisija KPK, pa lej hudiča, nima zob, da bi tistega, katerega finančna situacija nakazuje, da je šlo za koruptivna dejanja, ne more niti zaprt, niti sprožit postopkov, niti odvzet neupravičeno pridobljenega premoženja.

Spet smo pri naših dveh največjih koruptivnih aferaših - JJ ni znal pojasnit od kje mu najprej denar za avto, potem pa še 200k€, ZJ je vse transferje imel pokrite s papirji, vendar KPK ni prijavil transferjev (baje da premikov med računi ni treba prijavljat, če ni zaslužka - nakazila ženi, sinovom, firmi in potem pride ta denar nazaj, brez povečanja vrednosti).

Klasična korupcija - javno naročilo po višji ceni, sprememba namembnosti objekta v nasprotju z zakonodajo, preskakovanje vrst s tem, da nekomu nekaj plačaš, policistu, da ti pogleda skozi prste, prejemanje nezasluženih nagrad, da organ stori nekaj, kar bi moral že po dolžnosti,.........
Podkupovanje policistov, tožilcev, sodnikov, da ne sprožijo postopkov,....
Delo krepa človeka

Sosed vzame bosanca, da pozida škarpo, ker je obrtnik z računom predrag. Korupcija.

Ne, ni. Niti po definiciji, kaj šele po pameti. Utaja davkov je sicer goljufija, ampak zarad nje države še zmeraj funkcionira. Če so podkupljeni policaji, sodniki, politiki, pa pomeni, da država ne funkcionira. To je pa velika razlika.

111111111111 - Ne dečko, to je utaja davkov, nič drugega. Nobene korupcije! Če bi nekdo podkupil išpektorja, ki bi moral to obravnavat po prijavi, bi pa bila korupcija.
Delo krepa človeka

Tudi v mojem primeru, država ne funkcionira, ker obrtnik ne more preživet s poštenim delom in plačevanjem davkov. Ti tako kot solatko meniš da je mali človek nepomemben v večji sliki in da lahko dela kar hoče, ker itak nima vpliva na državo kot celoto.

Na VSE položaje moči, so prišli ljudje iz naroda, ki so vzorce pobrali pri svojih straših, sovrstnikih in okolici.

@solatko. Potem pa moiraš spremeniti definicijo korupcije, da bo ustrezala tvojim nebulozam:
Korupcija je vsaka kršitev dolžnega ravnanja z namenom pridobiti korist zase ali za drugega.

EDIT: Preden boš začel budalaštit: 4 člen prva točka: https://www.uradni-list.si/glasilo-urad...

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja kar se tiče definicije imaš prav, je pa res da laično z "korupcijo" v večini primerov mislimo "podkupovanje". Torej podkupovanje je ta kritična zadeva ki jo Utk in solatko izpostavljata in se strinjam z njima da ostale oblike kršitev "goljufanje, utaja,..." niti slučajno niso primerljive.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Zakaj si prilepil samo delček definicije? Po tvoji definiciji je tudi lepljenje polovice definicije korupcija, ker si bil dolžan prilepit celo, če že lepiš, pa zarad svoje koristi nisi. Cela definicija po zakonu je:
1. korupcija je vsaka kršitev dolžnega ravnanja uradnih in odgovornih oseb v javnem ali zasebnem sektorju, kot tudi ravnanje oseb, ki so pobudniki kršitev ali oseb, ki se s kršitvijo lahko okoristijo, zaradi neposredno ali posredno obljubljene, ponujene ali dane oziroma zahtevane, sprejete ali pričakovane koristi zase ali za drugega;

@utk: Prosim še enkrat preberi kaj si kopiral. :D

@Lonsarg: Ravno zaradi te splošne miselnosti, da mi pa že nismo koruptivni, ker korupcija pomeni podkupovanje, če kdaj kršimo zakon zaradi lastne koristi. In korupcija to je. Kršenje zakona zaradi lastne koristi in pridobivanje lastnine. Ali je to goljufija, utaja...

In če je goljufija sprejemljiva pri malem človeku, kako se bo človek na poziciji uprl temu?

borut_p ::

Kapitalizem je najbolj podkupljiva moznost vladanja. Tako da imeti kapitalizem in biti brez korupcije je utopija

111111111111 je izjavil:

@utk: Prosim še enkrat preberi kaj si kopiral. :D

In če je goljufija sprejemljiva pri malem človeku, kako se bo človek na poziciji uprl temu?

Da, korupcija pomeni podkupovanje:
zaradi neposredno ali posredno obljubljene, ponujene ali dane oziroma zahtevane, sprejete ali pričakovane koristi zase ali za drugega
Pri korupciji rabiš dva. Tako piše. Tistega, ki ima moč nekaj (ne)naredit, in tistega, ki ponuja nagrado za to.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

borut_p je izjavil:

Kapitalizem je najbolj podkupljiva moznost vladanja. Tako da imeti kapitalizem in biti brez korupcije je utopija
da nisi ti to malo zamešal s totalitarnimi režimi ala socializem... tam je bila korupcija neizbežna zaradi togih pravil.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich - V kapitalizmu so provizije nekaj normalnega, vendar ne osebam, ki neko stvar morajo opravit, zato, ker so plačani. V yugi je bilo denarne korupcije zelo malo, večinoma je bil VIP sistem, kar pa ni korupcija, če tisti, ki nekaj zrihta, ne dobi za to plačilo.
Bila so obdobja, ko so trgovine najavile pomanjkanje neke robe, samo zato, da so počistili skladišča - kadar rečeš, da nečesa ne bo, takoj vsi drvijo kupit zaloge, ne glede na to ali stvar rabijo ali ne.
Tako je bil ob začetku korone, nejbolj iskan artikel - wc papir.
Delo krepa človeka

darkolord ::

Korupcija je, kadar je v igri kakršnakoli neupravičena (zlasti) premoženjska korist. Tega je bilo po "VIP" sistemu zelo veliko.

Ko je kakšen malo bolj pomemben mož prišel na sestanek v podjetje, je bilo čisto normalno, da je pustil ključe svojega avtomobila, pa se mu je med sestankom v avtomobil naložilo, karkoli je pač to podjetje proizvajalo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

BS, v Jugoslaviji je ves sistem temeljil na korupciji.

Če nisi bil v partiji, pač nisi imel službe na kakem pomembnem mestu.

Tole je čisti primer korupcije, hvaljenje neke ideologoje in strinjanje z določenimi ljudmi, da pridobiš premoženjsko korist!

fikus_ ::

Torej sem jaz ravnal koruptivno, ko sem urejal zadeve na UE?! Ko sem prvič prišel h gospe urejat zadevo, me je gledala grdo, kot bi ji fental otroke, nič se ni dalo naredit, ker nima dostopa, ker ni njeno delo, ker. . . . Ko sem prišel drugič, je bilo podobno kot prvič, s to razliko da sem ji na koncu neučinkovito porabljenega časa dal v nevtralni rjavi vrečki 100g kave in 100g čokolade. In glej čudo, sparva se je branila, ko sem ji pa rekel, da včasih kaj kje pozabim, se je pa celo nasmejala. In največja sprememba tretjič, ko me je videla na hodniku, me je povprašala, če sem namanjen k njej, sem bil takoj na vrsti (ni bilo preko reda, ker ni imela čakajočih strank), in na tem sestanku sva se prebila skoz več papirologije/birokracije kot prej 2x. In seveda sem imel zraven čarobno, rjavo, diskretno vrečko. Tako je sedaj že nekaj let, ko kaj rabim. Rjava vrečka dela čudeže, celo nasmeh na usta. :D

solatko je izjavil:

gruntfürmich - V kapitalizmu so provizije nekaj normalnega, vendar ne osebam, ki neko stvar morajo opravit, zato, ker so plačani. V yugi je bilo denarne korupcije zelo malo, večinoma je bil VIP sistem, kar pa ni korupcija, če tisti, ki nekaj zrihta, ne dobi za to plačilo.

ti imaš resnično čisto pomešanje pojme in spomine. vsak totalitani sistem se konča v korupciji. to je glavni point in problem teh režimov.
če ti praviš da ni korupcije ker ni bilo denarja je to čisto neumno. denarja ni bilo ker je bila družba revna, zato pa se je vračalo z uslugami. isto sranje drugo pakovanje.
podobno je bilo z medsosesko pomočjo; ker ni bilo denarja se je vračalo v naturalijah z delom.

korenje3 ::

zasekamroz je izjavil:

Predlagam da vsi ki delujejo na višjih političnih položajih (ministri, poslanci, predsednik države, ustavni sodniki, župani, ...) in njihovi bližnji (mož/žena, otroci, starši, bratje/sestre), ki imajo več kot 300000 eur premoženja v časovnem obdobju 5 let pred nastopom mandata do 5 let po koncu mandata, morajo za vse premoženje dokazati, kje in kako je bilo pridobljeno. Če tega ne morejo oziroma nočejo, se jim to premoženje odvzame.

Tako bi močno zmanjšali problem korupcije.

V tujini se takim reče "law makers". Pri nas se jim reče "poslanci". Verjetno z razlogom. Da sklepajo posle pod mizo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

fikus_ je izjavil:

Torej sem jaz ravnal koruptivno, ko sem urejal zadeve na UE?! Ko sem prvič prišel h gospe urejat zadevo, me je gledala grdo, kot bi ji fental otroke, nič se ni dalo naredit, ker nima dostopa, ker ni njeno delo, ker. . . . Ko sem prišel drugič, je bilo podobno kot prvič, s to razliko da sem ji na koncu neučinkovito porabljenega časa dal v nevtralni rjavi vrečki 100g kave in 100g čokolade. In glej čudo, sparva se je branila, ko sem ji pa rekel, da včasih kaj kje pozabim, se je pa celo nasmejala. In največja sprememba tretjič, ko me je videla na hodniku, me je povprašala, če sem namanjen k njej, sem bil takoj na vrsti (ni bilo preko reda, ker ni imela čakajočih strank), in na tem sestanku sva se prebila skoz več papirologije/birokracije kot prej 2x. In seveda sem imel zraven čarobno, rjavo, diskretno vrečko. Tako je sedaj že nekaj let, ko kaj rabim. Rjava vrečka dela čudeže, celo nasmeh na usta. :D

Ves kaj jaz naredim? Grem k drugi delavki, čeprav je zasedena, potem pa me ta nejevoljna delavka poklice in je naekrat vsa sladka.

Pa se prisparam za kofe in cokolado. Nisem hinavec, se manj pa koruptiven. Tega ni v mojem slovarju.

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Predvsem si pa naiven.

slo_kelnar ::

solatko, saj vem da si legenda pa vse ... ampak a sploh preberes za sabo kaj napises? V temi o avtu se hvalis kako je hitro stekla usluga ko je bilo treba priti do novega golfa mkII, ker je nek frend delal prikolice in je takoj poklical oni je rabil neko prikolico adria ti novega golfa in naslednji dan je bil avto ze pred hiso -- to je koruptivno vedenje, zdaj ali je moralno manj/bolj sporno ce to pocnemo med frendi, vendar prej ali slej te frendi pridejo na oblast in isti modus operandi ohranijo. Tukaj pa kontra trabunjas pa se sploh ne zavedas.
KPK goni jansata zarad 200k, ki jih, kao, ne more pojasnit -- tipcek dela ene 20-30 let skos ma dobro placo, je na tuje stroske (reprezentanca, potovanja), hocem rect da normalno da je prihranil nekaj denarja, da 200k ne more vsakega racuna polozit za preteklih 15 let -- fak kaksne drobnarije!

slo_kelnar je izjavil:

Tukaj pa kontra trabunjas pa se sploh ne zavedas.
ravno to je glavni point jugonostalgikov in socialistov...
najraje so pa itq imeli najbolj podivjani kapitalizem in potrošništvo kar jih je možno: črni trg z devizami in šverc iz italije/avstrije...

Zgodovina sprememb…

slo_kelnar ::

Ja normalno, tam so vjezbali malo sverc komerc, malo marke, potem je pa tranzicija prisla in so bili zelo dobro spremni za tako situacijo da so oplackali cel narod - kriv je pa, itak to ve vemo vsi, jansa.

In zato smo tam kjer smo. Ker si vsi prestavljajo da se korupcija začne šele ko so cifre dovolj velike. Da ostalo je pa OK.

fikus_ je izjavil:

Predvsem si pa naiven.

Mislil si rect nacelen in trmast. Sem ja.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predlog za uvedbo protikorupcijske aplikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
597993 (6016) poweroff
»

11 najbolj koruptivnih držav v razvitem svetu (strani: 1 2 )

6114595 (12600) Bob Rock

Komisija za preprečevanje korupcije je ravnala protipravno (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

912174183 (131370) Mavrik

Prihodnost TEŠ6 je v muzeju korupcije (strani: 1 2 )

6118366 (16832) Mavrik
»

Evrobarometer o korupciji: Slovenija najslabša v EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14727882 (22785) Mr.B

Več podobnih tem