Forum » Pomoč in nasveti » In the hunt of the startup bottleneck...
In the hunt of the startup bottleneck...
Jst ::
Hey.
Dobil sem 5000 MB/s NVME m2 drive. V plato Aorus je vtaknjen še 3700X 32 GB RAMa in 2070 SUPER.
Beast, a ne?
Vse super, dokler ne problaš parih špilov. Sem gledal porabo CPUja, GPUja, GPU SOC, GPU RAM, PCIe,... Vse kar HWinfo ponuja.
Pri dostih špilih največ časa vzame zagon in "intro videos.".
To se lepo vidi v HWInfo.
GTA V ali Syndicate p a se zaganjajo po minuto ko umreš.!!! Ne prvič, ampak ko umreš! Kaj za vraga delajo?
CPU je bolj kot ne IDLE.
RAM je prazen. (Fresh reboot.)
Task Manager pravi, da se nič ne bere iz Sabrent 256 GB Nvme m.2 (4000 MB/s)
GPU se na hitro navila VRAM, potem je idle.
...
itd...
Zakaj za vraga špili rabijo več kot 5 sekund, da se naložijo??? Sem, prav jezen in če moderatorji mislijo, da to ne spada sem, brišite...
Sovraćim, ko moraš naložiti launcher, da zažene drug launcher. Sedaj, v letu 2020 smo dlje. Moraš naložiti launceer, da zažene drug launcer, ki skrbi za tretji launcher, in nato četrti launcher, skrbi za igro samo.
AMPAK!!!
Tudi ko vidiš na drugem monitorju, da grejo paketi ven, in pridejo nazaj not, se eni špili vseeno zagasnjajojo nenormalno časa, medtem, ko je CPU Idle, RAM usage se ne spraminja, VRAM od Grafične po parih sekundah tudi ostane na recimo 7GB...
In preden se špil zažene, ne dobi nobenega paketa iz interneta, ker potem bi imel razlago. Recimo GTA V dobi pakete in se šele kasneje zažene tudi če si offline.
Ampak za druge špile, ki se dolgo zaganjajo, KJE je bottleneck?
Dobil sem 5000 MB/s NVME m2 drive. V plato Aorus je vtaknjen še 3700X 32 GB RAMa in 2070 SUPER.
Beast, a ne?
Vse super, dokler ne problaš parih špilov. Sem gledal porabo CPUja, GPUja, GPU SOC, GPU RAM, PCIe,... Vse kar HWinfo ponuja.
Pri dostih špilih največ časa vzame zagon in "intro videos.".
To se lepo vidi v HWInfo.
GTA V ali Syndicate p a se zaganjajo po minuto ko umreš.!!! Ne prvič, ampak ko umreš! Kaj za vraga delajo?
CPU je bolj kot ne IDLE.
RAM je prazen. (Fresh reboot.)
Task Manager pravi, da se nič ne bere iz Sabrent 256 GB Nvme m.2 (4000 MB/s)
GPU se na hitro navila VRAM, potem je idle.
...
itd...
Zakaj za vraga špili rabijo več kot 5 sekund, da se naložijo??? Sem, prav jezen in če moderatorji mislijo, da to ne spada sem, brišite...
Sovraćim, ko moraš naložiti launcher, da zažene drug launcher. Sedaj, v letu 2020 smo dlje. Moraš naložiti launceer, da zažene drug launcer, ki skrbi za tretji launcher, in nato četrti launcher, skrbi za igro samo.
AMPAK!!!
Tudi ko vidiš na drugem monitorju, da grejo paketi ven, in pridejo nazaj not, se eni špili vseeno zagasnjajojo nenormalno časa, medtem, ko je CPU Idle, RAM usage se ne spraminja, VRAM od Grafične po parih sekundah tudi ostane na recimo 7GB...
In preden se špil zažene, ne dobi nobenega paketa iz interneta, ker potem bi imel razlago. Recimo GTA V dobi pakete in se šele kasneje zažene tudi če si offline.
Ampak za druge špile, ki se dolgo zaganjajo, KJE je bottleneck?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
mtosev ::
Mogoce glupa vprasanja samo a je bios uposodobljen, graficni driver je najnovejsi, firmware na ssdju je up to date, fresh windows install si probal
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ngc2392 ::
mogoče glupo, ampak...če misliš, da boš z opremo vredno 10000 pomaranč...imel v eni nanosekundi naloženo katerikoli igro....welcome to 2020 :)
United We Stand, Divided We Fall
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Epic Games Store (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Igre | 162841 (4384) | Gagatronix |
⊘ | CPU & Ram bottleneck v modernih igrah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 34468 (32005) | bluefish |
» | Počasno delovanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 4373 (3988) | smacker |
» | Računalnik zmrzne pri igranju igerOddelek: Pomoč in nasveti | 7128 (6261) | yero7 |