» »

Aplikacija za skeniranje WiFi signalov

Aplikacija za skeniranje WiFi signalov

dejcoSI ::

Pozdravljeni,

morda sem v naslovu malce čudno napisal, zato bom skušal razložiti, kaj bi potreboval. A obstaja kakšna aplikacija, s katero bi skeniral vse možne WiFi signale v hiši?
Imam namreč težavo s klimo, ki je WiFi Ready. Dokupil sem WiFi vmesnik, da bi jo povezal na modem. A ker zadeva nikakor ne funkcionira (klima se poveže, oz. namesti na modem z aplikacijo preko telefona AC FREEDOM, to pa ni nikakor ne uspe - vedno napaka).

Držal sem se navodil do črke natančno in to ni prva naprava, ki jo skušal spraviti v omrežje. In vse deluje BP, samo to sranje ne. Zdaj pa bi rad nekako preveril, ali klima, oz. ta vmesnik sploh oddaja kakšen signal? Modul namreč nima nobene lučke (gola bela škatlica) prav tako ni indikatorja na sami klimi ali pilotu, da ta vmesnik sploh kaj oddaja...

Se torej to lahko kako preveri?

Hvala!

XS!D3 ::

Boš moral kaj več povedat, za katero napravo gre oziroma na kakšen način deluje. Če je naprava samo klient, nekega ločenega WiFi omrežja itak ne boš videl (razen, če v štartu kreira lasten AP na katerega se povežeš, da zadevo skonfiguriraš). Načeloma lahko z Wiresharkom posniffaš WiFi promet in pogledaš če recimo pošlje kak authentication request za obstoječe omrežje. Če te dejansko zanima "signal" kak spektralni analizator (ampak to bo drago pa tudi kaj dosti ti ne bo pomagalo). Če imaš možnost, lahko tudi na AP strani pogledaš loge, če se zadeva proba povezat.

Sicer pa se splača pogooglat za specifičen model, če ima kakšne svoje finte. Meni se recimo pečica ni hotela povezat, ker sem imel posebne znake v SSIDju in geslu. Marsikater IoT device tudi ne podpira 5GHz omrežja ampak samo 2.4GHz. Z robotskim sesalcem sem se recimo zezal kar nekaj časa, dokler nisem ugotovil, da se enostavno ne poveže, če ima SSID vklopljen 802.11r za fast roaming. Ko sem 802.11r izklopil na IoT SSIDju, se je čudežno povezal in vse dela BP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XS!D3 ()

dejcoSI ::

Hvala za odgovor. Ja, izrecno piše samo omrežje 2,4 Ghz. V ta namen sem 5Ghz namensko trajno izklopil, da ne bi kje križem tolklo. Zadeva mi je zelo čudna že zato, ker vmesnik nima nič druga, kot priključek za klimo (ne lučke, gumba, nič). Namesti pa se najprej aplikacija (AC FREEDOM) na telefon in v to aplikacijo se vpiše podatke za dostop do wifi (torej domač wifi in geslo). Potem bi naj ta aplikacija naredila vse...
Po neki logiki, bi se najprej torej morala telefon in klima skonektat? Saj pravim, prvič vidim kaj takega, da se naprava povezuje preko telefona na domač modem... Ponavadi gre to direktno... Gre pa za klimo TOYOTOMI, model SATORI. In na to temo ter na temo tega vmesnika nikjer niče na najdeš... Aja, klical sem tudi na A1 in pravijo, da bi jim moralm dat neki port in IP naprave, da bi ga lahko ročno "odprli", ampak, ta naprava v navodilih, niti na sami napravi nima NIČ...

darkolord ::

Wifi vmesnik naredi svoj access point, na katerega se telefon poveže in mu pošlje podatke za povezavo na tvoj domači wifi. Od tam naprej gre vse preko tvojega domačega wifija. Poleg tega, da dela samo na 2.4 GHz, ne smeta biti ime omrežja (SSID) in geslo predolga in vsebovati kakšnih specialnih znakov.

Za gledat omrežja na telefonu uporabljam WiFiman

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

dejcoSI ::

Ok, torej bi ta wifiman moral zaznati modul klime, če sploh oddaja kak signal?

Glede imena SSID. Preprosteje ne gre (8 navadnih črk, male in velike). Geslo samo 4 podvojene številke. Preprosteje ne gre :)
Aja še to. S telefonom sem povezan samo v ta konkreten WiFi doma, kamor bi rad spravil klimo. Nobenih mobilnih ni prižganih, tako da res ni logike, da ne deluje...

darkolord ::

Tako je, wifiman bi moral zaznati modul. Tudi v čisto navadnem seznamu wifi omrežij bi ga moral videti.

Je pa možno, da moraš pritsniti kakšno tipko (ali na modulu ali npr. kombinacijo tipk na daljincu), da se modul resetira in postavi v način, da se lahko nanj povežeš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4113 114 115 116 )

Oddelek: Kaj kupiti
5781992547 (66) mtosev
»

Gree klima in wifi

Oddelek: Pomoč in nasveti
285428 (1319) Trupl0
»

Kateri router?

Oddelek: Kaj kupiti
371912 (1053) vrossi46
»

Ojačanje zaščite domačega omrežja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
508553 (6880) Yacked2
»

ROUTER in signal (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517122 (6633) Frenckie

Več podobnih tem