Forum » Šport » Kolo strgana veriga
Kolo strgana veriga
oo7 ::
Na gorskem kolesu se mi je strgala veriga. Je že kar stara tako, da bom kupil novo.
Tukaj gledam verige https://www.extremevital.com/sl/iskanje...
Na kaj moram biti pozoren, da ne bom kupil napačne verige ?
Hvala
Tukaj gledam verige https://www.extremevital.com/sl/iskanje...
Na kaj moram biti pozoren, da ne bom kupil napačne verige ?
Hvala
DOOM_er ::
najbolj važno je koliko redna je in je to to. Ostale razlike so marginalne
Robots will steal your job. But that's OK
Highlag ::
Verige se razlikujejo po št. zobnikov - prestav, ki jih imaš zadaj.
Več ko jih je, bolj se lahko zvijajo levo ali desno v smeri poganjanja.
Več ko jih je, bolj se lahko zvijajo levo ali desno v smeri poganjanja.
Never trust a computer you can't throw out a window
kombinezon ::
Ponovno strgal verigo, 2 členka napokana,pri čemer se je 1 že pretrgal. Verigo kupil konec lanske sezone, ni bila še raztegnejena cca 500km, voženo na mtb nič resnega, manjši vzponi...
Redno apliciran muc-off in občasno očiščena z nameskim wd (bike degreaser za ketno). Kupil sem tokrat "boljšo" KMC 10 redno link
Kaj bi lahko bila težava, so te verige res tako zanič? Obstaja pri verigah kakšna garancija?
Redno apliciran muc-off in občasno očiščena z nameskim wd (bike degreaser za ketno). Kupil sem tokrat "boljšo" KMC 10 redno link
Kaj bi lahko bila težava, so te verige res tako zanič? Obstaja pri verigah kakšna garancija?
toro69 ::
kombinezon je izjavil:
Kaj bi lahko bila težava, so te verige res tako zanič?
a) menjavaš preveč pod obremenitvijo, še posebej na sprednjem zobniku
b) verigo imaš prevečkrat prekrižano
c) imaš preveč obravljene zobnike in verigo pretegne
Nikonja ::
Vse to kaj si ti napisal delam/imam jaz in imam isto verigo že več kot 10 let ,res je da je eno za pol k... vredno kvazi gorsko kolo katero uporabljam za po mestu ker jih kradejo kot češnje v Lju.
kombinezon ::
Imam se klasiko 3 spredaj 10 zadaj in načeloma pazim da nimam popolnoma prekrižano in popustim ko prestavljam. Zadaj je kaseta se lepa, spredaj je malo obrabljena ampak se mi ne zdi da pretirano.
g. Oden ::
kombinezon je izjavil:
Ponovno strgal verigo, 2 členka napokana,pri čemer se je 1 že pretrgal. Verigo kupil konec lanske sezone, ni bila še raztegnejena cca 500km, voženo na mtb nič resnega, manjši vzponi...
V kvaliteti verig so velike razlike. Pred leti sem na gorskem kolesu v dveh letih zamenjal dve 10sp Shimano Deore verigi, obe sta se strgali. KMC verige pa so super, zadnja leta jih uporabljam izključno in še ni bilo problema. Priporočam pa, da vsaj 2x na leto verigo sčistiš in na sveže naoljiš, posebej če voziš tudi pozimi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero kolo (strani: 1 2 3 4 … 106 107 108 109 )Oddelek: Šport | 840166 (3733) | Sparkxl |
» | Multitool za popravilo kolesa na poti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9223 (6030) | jotunn2 |
» | Ketne in nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15273 (7424) | fikus_ |
» | Nabava novega kolesa.Oddelek: Šport | 14708 (11215) | dolenc |