» »

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone

1 2
3
4 5

Dag ::

Počasi se mi začenja dozdevat, da so take briljantne ideje značilne predvsem za eno določeno slovensko regijo...

Eni to že dolgo opažamo.
Čeprav imaš podobne cvetke tudi drugod. V Trenti je en kamp, kjer Slovencem odrezavo rečejo, da ni več prostora, ko za njimi pripelje nemški avtodom, pa jim skoraj poljubljajo noge.

"Dokler mi gre dobro, gre izključno v moj žep in nič državi, ko pa mi gre slabo, pa naj mi cela država pomaga."

Pravzaprav si opisal stanje, kot je povsod, kjer je prevladala mantra neoliberalnega kapitalizma.

WizzardOfOZ ::

Ja, saj pravim, da celotna Slovenija deluje po tem načelu in to povsod, v vseh sferah.

Utk ::

Čeprav imaš podobne cvetke tudi drugod. V Trenti je en kamp,

A Trenta ni glih tam? En hrib vmes...
V Prekmurju se ti to ne bi moglo zgodit, sem prepričan.

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja, saj pravim, da celotna Slovenija deluje po tem načelu in to povsod, v vseh sferah.

Ko bi samo Slovenija ... žal se je neoliberalni kapitalizem (privatizacija dobičkov, nacionalizacija izgub) razpasel po velikem delu sveta.

Utk je izjavil:

Če si želiš dobro, Trentarju in Bovčanu raje ne reči, da je Gorenjc :P

Drugače je Posočje čisto druga zgodba kot Bled, Bohinj. Razen omenjenega kampa še nisem imel slabe izkušnje, pa sem poleti tam skoraj vsak vikend. Če si prijazen, ne smetiš in ne zganjaš kravala, se tako obnašajo tudi do tebe in ne dajejo občutka, da si zanje hodeči bankomat.

Ganon ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Je, je res. Zato te pa tako boli.

Neokusna vaba, ne bom ugriznil.

Če laž ponoviš večkrat, ne postane resnica. Ne trudi se.

Utk je izjavil:

Če si želiš dobro, Trentarju in Bovčanu raje ne reči, da je Gorenjc :P

Drugače je Posočje čisto druga zgodba kot Bled, Bohinj, čeprav je vmes samo "en hrib". Razen omenjenega kampa še nisem imel slabe izkušnje, pa sem poleti tam skoraj vsak vikend. Če si prijazen, ne smetiš in ne zganjaš kravala, se tako obnašajo tudi do tebe in ne dajejo občutka, da si zanje hodeči bankomat.

Sej meni se tudi zdi, da je razlika, ampak je pa velika nevarnost, da kakšen gorenc kupi kaj čez hrib in začne biznis...

hipertija ::

Dag je izjavil:

Utk je izjavil:

Drugače je Posočje čisto druga zgodba kot Bled, Bohinj, čeprav je vmes samo "en hrib". Razen omenjenega kampa še nisem imel slabe izkušnje, pa sem poleti tam skoraj vsak vikend. Če si prijazen, ne smetiš in ne zganjaš kravala, se tako obnašajo tudi do tebe in ne dajejo občutka, da si zanje hodeči bankomat.
)

Sem enakega mnenja... ko prideš na drugo stran preko Vršiča... 100 : 1.
Sicer pa škoda, da se kdaj ne zapelje na lepe dolenjske ali prekmurske konce... vsi samo Bled, Bohinj, Logarska, Morje.

Tam dobiš gostoljubje, dobro hrano in tudi pošteno za svoj denar... pa domače.

LukiYo ::

Nazadnje, ko sem šel turistično tja, sem dobil 60 eur kazni za dobesedno 20 minut zamude na P listku. Tako delajo z "našimi" turisti.

Odvisno, kaj komu odgovarja. Meni je Prekmurje kul za vikend izlet spomladi in jeseni (kolesarjenje, ogled znamenitosti), ne bi šel pa tja za cel teden, ker bi mi postalo dolgčas (toplice me ne zanimajo). Poleti sploh ne, ker bi mi bilo prevroče kolesariti na tistih ravnicah brez sence.

Dolenjska mi osebno ni zanimiva. Bela krajina odkar so postavili ograjo ob Kolpi - se počutim kot v zaporu.

En tak neodkrit biser se mi zdi Notranjska, od Cerknice dol proti Blokam in zahodno proti Mašunu, Snežniku. Pa Trnovska planota nad Ajdovščino (Predmeja) in zahodno proti Lokvam. Lepa narava, pravzaprav že kar divjina, zelo malo poseljeno, veliko gozdov in gozdnih cest, malo obiskovalcev. Okej, Notranjska ni za tiste, ki se bojijo medvedov :)

juroz ::

LukiYo je izjavil:

Nazadnje, ko sem šel turistično tja, sem dobil 60 eur kazni za dobesedno 20 minut zamude na P listku. Tako delajo z "našimi" turisti.

mi pa ob kolpi. kaj zdaj?

Dag je izjavil:

Odvisno, kaj komu odgovarja. Meni je Prekmurje kul za vikend izlet spomladi in jeseni (kolesarjenje, ogled znamenitosti), ne bi šel pa tja za cel teden, ker bi mi postalo dolgčas (toplice me ne zanimajo). Poleti sploh ne, ker bi mi bilo prevroče kolesariti na tistih ravnicah brez sence.

Dolenjska mi osebno ni zanimiva. Bela krajina odkar so postavili ograjo ob Kolpi - se počutim kot v zaporu.

En tak neodkrit biser se mi zdi Notranjska, od Cerknice dol proti Blokam in zahodno proti Mašunu, Snežniku. Pa Trnovska planota nad Ajdovščino (Predmeja) in zahodno proti Lokvam. Lepa narava, pravzaprav že kar divjina, zelo malo poseljeno, veliko gozdov in gozdnih cest, malo obiskovalcev. Okej, Notranjska ni za tiste, ki se bojijo medvedov :)

se strinjam glede notranjske.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: juroz ()

Ob Kolpi si dobil kazen, ker si predolgo parkiral?

TineTone ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Tema je o odnosu do domačih turistov. Prvo jih odganjajo, ker imajo tujih preveč.

Jaz ne vidim problema če so nas prosili da jih pridemo obiskat izven sezone. Normalen človek lahko iz tega sklepa da se mu ne bo treba gužvati, ne pa da so Blejski naciji prepovedali prihod v njihovo občine za untermenšč slovane.

Ganon je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Je, je res. Zato te pa tako boli.

Neokusna vaba, ne bom ugriznil.

Če laž ponoviš večkrat, ne postane resnica. Ne trudi se.

Potem pa nehaj lagat.

hipertija ::

TineTone je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Tema je o odnosu do domačih turistov. Prvo jih odganjajo, ker imajo tujih preveč.

Jaz ne vidim problema če so nas prosili da jih pridemo obiskat izven sezone. Normalen človek lahko iz tega sklepa da se mu ne bo treba gužvati, ne pa da so Blejski naciji prepovedali prihod v njihovo občine za untermenšč slovane.

… in si hkrati s tem zagotovijo celoletni zaslužek in višanje cen.

TineTone je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Normalen človek razume kaj to pomeni. Ampak ti očitno ne.

fuck_it_ ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Potem pa na bledu še nisi dopustoval v zadnjih petih letih. V gostilni, če govoriš slovensko, te pustijo čakat vsaj pol ure, če ne več. Če pa prideš v isto gostilno in se pogovarjaš po angleško ali nemško že na vhodu, si pa postrežen v treh minutah in kelnarci kr teče iz mednožja in gobca, tok se slini.

ne razumem zakaj take laži? Mogoče ne marajo ljubljančanov. Nas so vedno hitro in lepo postregli. Je pa res da ne pridemo tja z nekim trapastim odnosom.

V portorožu je postrežba načeloma odlična, če ne naletiš na trapaste študente "turistike".
Osebno se najraje ustavim v restavraciji ali baru kjer streže kak star gospod ali gospa, saj vem da bom postrežen s staromodno eleganco. Če pa vidiš neko ultra luštno kelnarco pa si lahko prepričan da je študentka turistike, ki ji je za lokacijo kjer dela mar natanko toliko kot je meni mar za tole temo na slo-techu...čez trenutek bom pozabil na njo in ne bom več odpisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fuck_it_ ()

TineTone ::

hipertija je izjavil:

TineTone je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

… in si hkrati s tem zagotovijo celoletni zaslužek in višanje cen.

Ja, izven sezone so cene vedno nižje, torej se ti ne bo treba gužvat in ceneje boš prišel skozi.

Ne vem od kje intelektualci sedaj vlečete na plano Blejsko deklaracijo deportacije slovanov? A so meli straže postavljene da te niso spustil gor?

boldleaf je izjavil:

Pustimo, da so "pozornosti" vedno nateg in jih tako ali tako krepko preplacate, sem se pa spomnil izjave sefa blejskega turizma iz leta 2017, kjer je nonsalantno izjavil na vprasanje novinarja, da se Slovenci pritozujejo nad visokimi cenami, da naj pa pridejo izven sezone (https://siol.net/novice/slovenija/sef-b... - da ni bil razumljen je seveda laz - ZELO dobro je bil razumljen).

Ja pač trudijo se držati nek nivo kvalitete, natakarje in ostale se trudijo očitno korektno plačevati in tega se ne da delat s slovenskimi gosti. boh pomagej.
Slovenski gosti so uporabni samo za poganjanje lokalnih kevabđinic in kafičev, pa še to komaj.... povsod iščejo neke "gratis" rešitve za otroke pod 12 let, če tega ni pa je že vse predrago. Nekega luksuza se s slovenskim gostom pač ne moreš it.

To pač ni neka kritika čez "slovenke turiste". Zgolj navajanje dejstev.

Če bi jaz bil natakar bi seveda raje postregel nekoga od katerega bi kaj imel kot nekoga ki je prišel samo težit s celo fabrko nevzgojenih otrok, ker je šla družina na izlet nekam kjer "naj se otroci zdivjajo".

DOdatno:
Ja, tudi meni se je v sloveniji že zgodilo da me niso postregli v nekaj minutah od prihoda v bar ali restavracijo: Enostavno sem vstal in zapustil lokacijo ter odšel drugam v istem kraju. Če se le da, sem šel v sosednjo restavracijo. Problem solved.

Zgodovina sprememb…

anketar ::

Ja pač trudijo se držati nek nivo kvalitete, natakarje in ostale se trudijo očitno korektno plačevati in tega se ne da delat s slovenskimi gosti. boh pomagej.

dej ne prbiji, če ne morš normalno plačat zaposlene pol pa zapri pa pej delat v fabrko, ne pa de se grete kanabalizem kokr so se šli gradbinci

se mi zdi, da so gostinci ko prodajalci rabljenih avtov, vsak ka ma makedam al pa prosto garažo je že prodajalc

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: anketar ()

fuck_it_ je izjavil:

ne razumem zakaj take laži? Mogoče ne marajo ljubljančanov. Nas so vedno hitro in lepo postregli. Je pa res da ne pridemo tja z nekim trapastim odnosom.

Nobenega trapastega odnosa. Prideš v gostilno, pozdraviš kot se spodobi, pa potem čakaš pol ure, da se primaje kelnarca do mize, pa te vpraša "šta oćeš".

Zgodovina sprememb…

Šimpanz ::

Jaz ne poznam slovenca ki bi hodil na dopust za en teden v hotel na Bled, zato bo Bled letos zelo udarjen. Odnos gostincev do domačih gostov je bil itak vedno porazen, zato je bil tudi turističen izplen slab (parkirnina, kavica in kremšnita v najboljšem primeru). Bomo videli čez kakšno leto če bo kaj drugače.

fuck_it_ je izjavil:

A zato potem ti kelnarji niti slovensko ne znajo?
Visok nivo in korektno plačevanje bi privabilo profesionalne kelnarje, ne neke čehinje ali slovakinje ali hrvatice, ki delajo za minimalca in ne znajo slovensko.

Sparkxl ::

Bled je meni kopija hrvaškega turizma. Tam ni nič, razen naravnih danosti+1 cerkev. In to se fino zaračuna. Kaki butični turizem? Ne se hecat. V zadnjih 10 letih sem bil tam 2x. Kaj mi ima bled za ponudit razen sprehod okoli jezera? Točno 0, po visoki ceni. Infrastruktura pa več ali manj vse iz 70ih.
Že brez poziva naj ne hodimo tja me nebi bilo

WizzardOfOZ je izjavil:

fuck_it_ je izjavil:

Visok nivo in korektno plačevanje bi privabilo profesionalne kelnarje, ne neke čehinje ali slovakinje ali hrvatice, ki delajo za minimalca in ne znajo slovensko.

svašta. Očitno zahajaš v neke čudne bare. Jaz sem pogosto na Bledu in tam srečujem večinoma kelnarje iz okolice, Lesc in Jesenic.
Tud kdo iz Radolce se dobi. To je pa več ali manj to.

Sparkxl je izjavil:

Bled je meni kopija hrvaškega turizma. Tam ni nič, razen naravnih danosti+1 cerkev. In to se fino zaračuna. Kaki butični turizem? Ne se hecat. V zadnjih 10 letih sem bil tam 2x. Kaj mi ima bled za ponudit razen sprehod okoli jezera? Točno 0, po visoki ceni. Infrastruktura pa več ali manj vse iz 70ih.
Že brez poziva naj ne hodimo tja me nebi bilo

Pa pojdi v Šobec.

Zgodovina sprememb…

Šimpanz je izjavil:

Jaz ne poznam slovenca ki bi hodil na dopust za en teden v hotel na Bled, zato bo Bled letos zelo udarjen. Odnos gostincev do domačih gostov je bil itak vedno porazen, zato je bil tudi turističen izplen slab (parkirnina, kavica in kremšnita v najboljšem primeru). Bomo videli čez kakšno leto če bo kaj drugače.

Seveda ne, če je pa pri nas popularno hodit "na morje".

Vazelin ::

Ne poznam nikogar, ki je bil več kot 2x v enem letu na Bledu.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Sej zdaj ko je bil virus se je tudi izkazala gostoljubnost. Lovili nevarne sprehajalce kot medvede. Da ne govorimo, da najprej drago prodajo vikende, potem pa ne dovolijo ljudem tam it...

fuck_it_ je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

fuck_it_ je izjavil:

svašta. Očitno zahajaš v neke čudne bare. Jaz sem pogosto na Bledu in tam srečujem večinoma kelnarje iz okolice, Lesc in Jesenic.

Nisem vedel, da je Restavracija in kavarna Park že postala bar. Vsak dan nekaj novega zveš. Ker v bare pa res bolj poredko zahajam.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

otago ::

V Tolmin hodim ze nekaj let za cas festivalov. Vedno dobro, v skladu z guzvo, postrezen ne glede na jezik. Glede ta juznih pa se ta, v piceriji Soca in Tmin so, kakor sem razumel? Albanci... govorijo z naglasom, ampak nediskriminatorna postrezba. V Tolmin hodim odkar sem bil na studentskem budzetu, makor zdaj, ko denar ni problem.

Bled, Bohinj so si na racun odslavljanja mladih in budzet turistov napravili slabo ime. Zdaj, cetudi imas denar, tja ne bos sel. Tolmin in Prekmurje sta taksni destinaciji, kjer ni bilo praviloma hohstaplanja, zato jim bo lazje.

Kaksne imate izkusnje z Bovcem?

Kaksne imate izkusnje z Bovcem?

Super izkušnje. Dokler se obnašaš normalno, se nihče v nikogar ne vtika. Folk skuliran, nobene hohštaplerije. V lokale zahajam redko, ampak do zdaj nobene slabe izkušnje, cene ok.

Zadnja leta je bila poleti že skoraj nevzdržna gužva tujcev, letos pričakujem, da bo s tega vidika bolje (za ponudnike seveda ne). Upam le, da ne bodo letos navalile na Sočo in kampe slovenske družine s podivjanimi froci.

Edina šibka točka Bovca je trgovina Mercator, kjer je poleti lahko vrsta skoraj do vhoda. Če bi delali vsaj s polovično hitrostjo trgovk v Hoferju, bi bilo super. Sicer pa sta še dve priročni trgovinici v Soči in Trenti. Poleti po dolini Trente vozi tudi potujoča trgovina in ustavlja pri kampih.

dexterboy ::

Dag je izjavil:

Odlično si zadel! Vipavska dolina je biiiser! Meni samo osebno ni bilo všeč k se je toliko tujcev trlo na Nanos. Sedaj, ko bo manj obiskovalcev, bo Nanos še lepši. Ne rabim Bleda, bi pa rad enkrat šel v Logarsko dolino. Tam nisem bil še nikoli :(
Peljem pa sedaj pamže okoli Gradiškega jezera... mir, pes ni težava, za nagrado pa en vsak en krof ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Bob Rock ::

Se mojih 50 centov...

Kar se gostiln in barov na Bledu tice, nisem opazil, da bi me drugace obravnavali, je bila pa zanimiva izkusnja v kampu.

2017 se s kolesi pripeljemo v kamp Zaka. Vstopim v recepcijo, receptorka nasmejano pozdravi v angleskem in takoj za tem se v nemskem jeziku. Ko odzdravim slovensko, je nasmeh izginil in se je zacela ponavljati, da je vse polno.
Pogovor je tekel v stilu:
Receptorka: ne morete v kamp, ker smo polni
Jaz: s kolesi smo se pripeljali iz stajerske, bikepackerji smo. Samo prespimo, zgodaj zjutraj spakiramo in gremo dalje. Ne boste nas menda pustili zunaj?
R: polni smo, pojdite v kamp Šobec
J: ne bomo se vracali, ker je ze tema, ceste polne prometa, mi utrujeni od voznje in v takem ni varno kolesarit s polno nalozenim kolesom
R: jah, mi smo pa polni
J: ce sem videl cez ograjo, da je ze na zacetku kampa prostega za vsaj 4 druzinske sotore. Mi imamo 3 enoosebne sotore in skupaj zasedemo prostora za en druzinski sotor.
R: polni smo.
....
bla bla bla 10 minut
....
J: prav. Na travi za recepcijo bomo postavili sotore. Ce pride kontrola, bomo razlozili, da ste polni in nas niste spustili v kamp.

Se obrnem in grem ven.
Razlozim ostalima (ki sta slucajno stala zunaj pri odprtem oknu in se je verjetno slisalo nas pogovor), da ne moremo not in da bomo tu nekje zunaj prespali. Oba sta se strinjala in smo odrinili kolesa proti travi za recepcijo. Takrat pritece za nami receptorka:"Joj, nisem vedela, da ste s kolesi. Vas moramo spustiti v kamp.
(dogovor je, da morajo kampi v nacionalnem parku cez noc sprejeti bikepackerje in backpackerje...v izogib divjemu kampiranju).

Po sprehodu po kampu, sem videl, da ni bil tako poln, kot je opisovala. Prespimo. Zjutraj spakiramo, nalozimo in gremo v recepcijo placat, kjer je bila druga receptorka.
Ko vstopim, pozdrav v nemscini, odzdravim slovensko.
Receptorka zacudeno: vi ste pri nas spali? :o
Jaz: jep. Zakaj zacudenje in v cem je fora, da je bil tak problem nas sprejet?
R: ...
J: v cem je fora, da je bil tak problem nas sprejet?
R: ...
J: Mi lahko prosim objasnite?
R: ...edini Slovenci ste v kampu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bob Rock ()

mancini ::

In zakaj bi jaz bil dobrodošel na Bledu samo pozimi ali v dežju, ko ostalih ni. Na lep sončen spomladanski dan pa imajo raje Korejce.
Raje grem na Vrbsko jezero ali kam drugam,kjer imam v resnici kaj videt ali doživet.

Bled je strašno zaostal na vseh področjih za neko turistično destinacijo in s tem se verjetno vsi strinjamo

koyotee ::

Ena redkih novih stvari v okolici bleda je obvoznica, pol ves kje so s turizmom...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jest10 ::

zobnik je izjavil:

Da je jezero take bave je to zaradi turizma, odpadne voda pač stečejo v Blejsko jezero, eni pa se tak veselo kopajo v tisti mlaki. Ampak na koncu obtožijo kmete, češ da so gnojnico vozil. 1x leto se to počne, oni pa odpadne voda delajo vsak dan, podnevi, ponoči.

Jezero JE tako zaradi gnojnice in krmljenja rib. Ostalo prinese bolj malo zraven.

Letos je pa še bolj usrano kot ponavadi, ker so ribiči iz ribogojnice spraznili stari usedalnik dreka v jezero.

Najbolj bizarno na Bledu je itak tisto dedovanje dovolilnic za veslanje tistih čolnov. Baje ne prideš niti zraven, če nisi tam od nekdaj.

Vas mika, da bi še vi imeli pletno? Kar nehajte sanjati ... Pletnarstvo je skratka donosen posel, a gre za enega najbolj zaprtih cehov v Sloveniji. Skorajda vsi pletnarji so doma iz Bleda ali Mlina, le trije so iz bližnje okolice Bleda. Povečini gre za družine, katerih povezave s prevozom oseb po jezeru se vlečejo že desetletja, če ne stoletja nazaj, pa čeprav ni nikakršne zgodovinske pravne podlage glede današnje pravice do izvajanja pletnarstva. Dedna pravica do pletnarjenja uradno ne obstaja!

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/kolik... - www.zurnal24.si
;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

imagodei ::

Utk je izjavil:

Skratka, mnogi Slovenski "(vsako)dnevni turisti" v Gorenjsko naravo (Bled, Bohinj, Pokljuka, Kranjska gora in premnoge druge lažje dostopne gorske točke) dejansko hodijo z zgrešeno predpostavko, da je to samo sebi namen in da je tako treba živet za boljše počutje. In mislijo, da bodo svojo nevrotičnost rešili s tem, da se bodo tudi v naravi obnašali nevrotično.

Nekdo na tistem hribu je sigurno bil nevrotičen, samo najbrž ne tist s salamo v rokah.

A, ti si bil tisti možak s salamo v roki. Zanimivo, kje se najdeva...

Utk je izjavil:

Ni treba pretiravat z dretjem, ampak nek hrib pa tudi ni opera...

Ni čisto vse, kar so že naše stare starše učili njihovi stari starši, popolna bedarija. To, da v gozdovih ne tulimo in se ne obnašamo kot trop podivjanih živali, je zagotovo ena taka stvar, za katero ne bi smelo biti potrebno iskati dokazov, argumentov in podpisov od stroke ter lokalnega župnika. Podobno velja za obnašanje med hribolazenjem. Ja, zahtevat popolno tišino je res trapasto. Je pa bistvena razlika, če se glasno pogovarja skupina 3-5 planincev, če sem ter tja nekdo zajodla, zavriska ali koga pokliče na daljši razdalji, kot pa če že na tako živahno planinsko postojanko pride čreda 20 odraslih in otrok, ki dobesedno kričijo drug čez drugega, se kličejo in pogovarjajo na razdalji 20 metrov. Če torej nenadoma iz pogovorne jakosti preide cela okolica na glasnost, ki spominja bolj na kakšen živahen trg med turistično sezono, kjer se otroci glasno igrajo in lovijo, medtem ko starši sedijo s pivom v roki pod marelo v kavarni in se glasno krohotajo šalam.

Saj pravim, problem je širši in to, da ga mnogi ne zaznate več, je skrb vzbujajoče. Otroci so danes že od dojenčka dalje tako stimulirani z raznimi svetlečimi, pojočimi in premikajočimi se igračami, neprestano obkroženi z močnimi impulzi iz televizije, računalnika, telefonov in tablic, da se potem pogovarjamo, kako težko jim je v prvi triadi v šoli sedeti 45 minut pri miru in poslušati domnevno dolgočasno razlago učiteljice, ki za prikaz učne snovi žal nima na voljo bliskajočih se 3D animacij in interaktivnih iger. Težko se sami zaigrajo in zamotijo zunaj, obkroženi s palicami, listjem in kamenjem, če pa že, pa mora biti vse izjemno glasno in intenzivno - ker pač, so navajeni močnih impulzov. Tako - intenzivno - se potem obnašajo v vseh situacijah, nenazadnje tudi v hribih. In če imajo poleg še nahypane starše, ki se obnašajo podobno (namesto da bi se na lokalni hrib prišli sprostiti, priti malo v kontakt s sabo in naravo, pa le svoj notranji kaos prinesejo iz doline in ga spustijo na plano), moramo vsi drugi potem prenašat take težake.

Še drugače povedano: v hribe greš menda zato, da bi bilo malo drugače, kot je doma na kavču ali pa za hišo na pikniku. Ti mora pa res orenk fleširat, da greš k drugemu Martuljškemu slapu rezat suho salamo na dilco... Naslednja stopnja je pa kaj? Tupperware posodo iz nahrbtnika pa šopsko solato in čevapčiče postreči familiji?

Pismo, če greš v hribe, si pripraviš kakšno preprosto malico, sendvič ali kaj takega. Na vsaki malce daljši turi pa zelo paše, ko se usedeš k planinski koči in poješ nekaj iz ponudbe - štruklje, žgance, kislo mleko, kakšno joto... Ne pa, pizda, lupit suho salamo, ki si jo prinesel od doma in metat olupke po okolici. To je dejansko znamenje nevrotičnosti: greš za spremembo od vsakdana v hribe, hkrati pa ne moreš odklopit od znanih elementov in jih na silo vnašaš tja, kamor ne sodijo. Kar ni dosti drugače, kot če bi na vsako jed silil dajat origano in kečap, potem se pa čudit, zakaj te vse po okusu in aromi spominja na pico...

Anyway, nima veze, carry on. Ko se mi uspe že za kak teden malo odmaknit od blesavih prerekanj za oslovo senco na S-T, me pa spet zanese...
- Hoc est qui sumus -

WizzardOfOZ je izjavil:

fuck_it_ je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

fuck_it_ je izjavil:

Nisem vedel, da je Restavracija in kavarna Park že postala bar. Vsak dan nekaj novega zveš. Ker v bare pa res bolj poredko zahajam.

Ne, to je beznica>:D

V Park se pa res ne hodi

Vazelin je izjavil:

Najbolj bizarno na Bledu je itak tisto dedovanje dovolilnic za veslanje tistih čolnov. Baje ne prideš niti zraven, če nisi tam od nekdaj.

Ti kar verjemi temu baje. Take zgodbice zmeri full držijo>:D
Jaz pa lahko pokažem nekaj teh veslačev, ki nimajo nobene familijarne zgodovine

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Wow, nekdo na slo-tech forumu pozna ful pletnarjev na Bledu?:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

In kaj je to tako nenavadnega za nekoga, ki 10 let živi na Bledu?

(ok, asocialcem je to nerazumljivo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

digitalcek ::

anketar je izjavil:

pravjo, da navju nižal cene :)) ker ma slovenec tok velko kupno moč, počakmo še 2 mesca, ko se bo pojavu drug val in bodo spet zapiral me zanima s čigavim denarjem podo plačeval stroške pa najemnine, obresti itd., elitnega turizma je zaenkrat konec do nadaljnega, lahko se odpre med sosedami ampak bodo tud avtrijci šparal pa bodo več na hrvaškem dobil majo vsaj morje, kavaiar socialisti bodo šli mogoče na bled tok, da se pofotkajo ampak to je en vikend

Sem popolnoma drugačnega mnenja.

Konec je navadnega turizma, konec je prihajanja nahrbtnikarjev, pa tudi J. Korejcev in Kitajcev, ki, kot povedo turistični delavci, trošijo minimalno.

Kajti ni vseeno, če na Bled (ali Mali Lošinj) pride 250 elitnežev, ki zapravijo recimo 300 evrov dnevno po osebi, ali 2500 nahrbtnikarjev, ki imajo dnevni proračun 5-7 evrov, spijo pa v spalki, da je ceneje, v kakšnem gozdu.

Poleg tega 10x več turistov prinese 10x večje možnosti, da ima nekdo virus.

Za piko na i pa je treba vedeti, da je "elito" bistveno bolj strah za njihova življenja, kot mlade nahrbtnikarje, poleg tega pa so "elita" ljudje med 35 in 70 leti. Elita v smislu mnjihovih proračunov za dopust v višini 5-15.000 evrov.

Mladim ljudem se pogosto za njihovo zdravje fučka in pri mnogih mladih lahko pozabimo na priporočeno razdaljo, ter na maske...

Končno na dunajskem letališči računajo za hiter test na korono 190 evrov po osebi.

Ne mi rečt, da je v Sloveniji kakšen mlad par, ki bi dal samo za dva testa 380 evrov...

Prej bo dal mlad par 380€, kot stari škrtuh 190€. To je dejstvo.

pirat ::

Kaj pa realno načrtujete za družinske počitnice letos? Saj roko na srce, morje ob vseh ukrepih, če npr. zvečer ne bo možno iti na normalen sprehod med stojnicami, bodo tekom dneva omejitve kako iti na kavo v bližnji lokal, bo treba ležalnik na plaži pred in po uporabi razkuževati, se ne sliši ravno privlačno. Bolj ko na dopustu bo občutek da si v nekem sanatoriju.

Buggy ::

Tam kamor mi hodimo ni lokalov, lezalnikov niti urejene plaze, je pa zato mir brez guzve in problemov ali vecjih sprememb zaradi korone ne pricakujem.

juroz ::

parcela z vodo pa štromom, ko greš na wc ali prat posodo pa pač večja previdnost.

kar se tiče pa kakega podaljšanega vikend bivanja kje v apartmajih pa mal spucat najbolj "obremenjene" place ko prideš in to je to.

dexterboy ::

@imagodei;
Saj pravim, problem je širši in to, da ga mnogi ne zaznate več, je skrb vzbujajoče. Otroci so danes že od dojenčka dalje tako stimulirani z raznimi svetlečimi, pojočimi in premikajočimi se igračami, neprestano obkroženi z močnimi impulzi iz televizije, računalnika, telefonov in tablic, da se potem pogovarjamo, kako težko jim je v prvi triadi v šoli sedeti 45 minut pri miru in poslušati domnevno dolgočasno razlago učiteljice, ki za prikaz učne snovi žal nima na voljo bliskajočih se 3D animacij in interaktivnih iger. Težko se sami zaigrajo in zamotijo zunaj, obkroženi s palicami, listjem in kamenjem, če pa že, pa mora biti vse izjemno glasno in intenzivno - ker pač, so navajeni močnih impulzov. Tako - intenzivno - se potem obnašajo v vseh situacijah, nenazadnje tudi v hribih. In če imajo poleg še nahypane starše, ki se obnašajo podobno (namesto da bi se na lokalni hrib prišli sprostiti, priti malo v kontakt s sabo in naravo, pa le svoj notranji kaos prinesejo iz doline in ga spustijo na plano), moramo vsi drugi potem prenašat take težake.
THIS!!!
in potlej se čudimo zakaj imamo tako? ker so osnove ušle iz vajeti!
osebno trobim, da bi polovici staršem morali vzeti otroke, ampak, hej, kdo sem pa jaz, da moj glas ne šteje?

@juroz; nočem te žaliti, ampak nas kar zabavaš s svojimi prispevki, ker si kopija Nodija s svojim bivanjem v hiši med zaprtjem občin :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Še zmeraj nisem dobil odgovora, če je kdo dobil kazen ob Kolpi, ker je parkiral predolgo...

THIS!!!
in potlej se čudimo zakaj imamo tako? ker so osnove ušle iz vajeti!

Nič THIS. Otroci so približno taki kot starši. In vaši otroci bojo zarukanci, ki jim grejo vsi na živce in ki se ne upajo preglasno v gozdu s palicami lovit. A jaz pa ne opazim glasnih Američanov, Italijanov ali Štajercev? So what, taki so, smejiš se jim pa greš dalje. A jih boš morda spremenu? Rant napisal na slo-tech? Ja, to bo pomagalo...
Oni nimajo rešljivega problema, vi ga imate.

Buggy ::

Še zmeraj nisem dobil odgovora, če je kdo dobil kazen ob Kolpi, ker je parkiral predolgo...

...to tudi mene zanima. Sicer sam sem hodil (zdej je zal tam povecini nastavljena neokusna in nefunkcionalna ograja) v zgornje-sredni del Kolpe, kjer se se najde koticek, ki ni zasvinjan s folkom in te lahko od tisine dejansko bolijo usesa :)

Ker pa je Kolpa dolga, me res zanima kje vam kasirajo parkirnino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blejske zasoljene cene ali pa tudi ne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34144179 (19635) jest10
»

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

1312135087 (64364) DePalmo
»

Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )

739376 (6671) e-marko
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

13618148 (15237) Utk
»

Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )

11218149 (14179) Goran's Blog

Več podobnih tem