» »

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone

Turizem na Bledu, leta 2017 izjava, da naj hodijo Slovenski turisti raje izven sezone

1
2
3 4 5

PreviousUser ::

Matejjjjj je izjavil:

V Sloveniji ne bom več nikoli turist. Preslaba ponudba in vzvišenost, visoke cene. Raje kupim nepremičnino na Hrvaškem in grem dol v karanteno. Odnos podobno zanič, samo ponudba naravnih danosti je 454365x večja kot slovenska.

Do sedaj smo vsako leto 2x bili v hotelu v Sloveniji, Izola, Bohinj ipd. Sramota. Hotel v Bohinju, večerja. Pride truma avstrijcev, vse ostale goste zbrcajo v nek pomožni objekt. Jebite se Bohinjci. Greš na sprehod, narava opustošena, lubadar in veter, vsepovsod vse porušeno in blato od bagrov in traktorjev. poti neprehodne, niti ene poti nismo mogli izpeljati po planu. Otroci pa so premajhni, da bi plezal z njimi.


Meni je bilo pa v Bohinju super. Bili smo v Zlatorogu, ko je še obratoval. Lepa lokacija. Sicer hotel v kurcu, za jest so bili skoz neki kotleti, sploh ni bilo samopostrežno, tako da smo potem hodili jest drugam... Ampak kopanje v jezeru, sprehodi... Lepo je bilo.

Utk ::

Skratka, mnogi Slovenski "(vsako)dnevni turisti" v Gorenjsko naravo (Bled, Bohinj, Pokljuka, Kranjska gora in premnoge druge lažje dostopne gorske točke) dejansko hodijo z zgrešeno predpostavko, da je to samo sebi namen in da je tako treba živet za boljše počutje. In mislijo, da bodo svojo nevrotičnost rešili s tem, da se bodo tudi v naravi obnašali nevrotično.

Nekdo na tistem hribu je sigurno bil nevrotičen, samo najbrž ne tist s salamo v rokah.
Ni treba pretiravat z dretjem, ampak nek hrib pa tudi ni opera...

lisaac ::

Saj je lepo povedal na koncu da smo domači turisti vedno dobrodošli. To sporočilo sem vzel bolj kot priporočilo kot pa prepoved/zavrnitev. Če bi se odpravljal tisti čas na Bled, bi pač spremenil načrte in šel kam drugam, sploh ker ima Slovenija mnogo lepših kotičkov kot pa sam Bled. Nevem zakaj bi kdo moral biti užaljen zaradi tega..prej hvaležen.

WizzardOfOZ ::

imagodei je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

mi hodimo vsak vikend na drug konec Slovenije ali v tujino.

Sicer pa ravno o tem govorim... A v domačem kraju se ne znate sprehodit? Pogledat, kje v gozdu imate kakšne izvire? Narest kakšnega mlinčka na vodi z mulcem? Si ogledat kakšne lokalne mlake in življenja v njem?


Domači kraj smo obdelali že davno, večkrat vse. Peš in s kolesom.

Enkrat mi je en "potepuh" (srečal sem ga ko se je z avtodomom vozil po Maroku) rekel; "ko si mlad, raziskuj daleč od tvojega kraja, ker ne rabiš zdravnika. Ko boš star, pa raziskuj svoje kraje, kjer imaš zdravnika blizu.

pirat ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Imogodei, mi hodimo vsak vikend na drug konec Slovenije ali v tujino. Ker pa tamala še ni bila na Bledu o šli tja. Ker pa po dolgem pohodu paše tudi zasluženo kosilo, smo šli še v gostilno. In ker smo govorili slovensko, so se obnašali do nas kot da smo kužni in smo čakali pol ure da je prišla kelnarca sploh vprašat "šta očete". Prvič niti slovensko ni znala, potem smo pa še pol ure čakal da je prinesla in pol seveda pozabila, na koncu smo pa še na račun čakali pol ure. Zraven je bila miza k so prišli Slovenci dost za nami, ki pa so se delali Angleže in so naročili v angleščini (ko pa kelnarce ji bilo, so pa slovensko govorili), pa so bili postreženi v parih minutah, kelnarca je pa do njih bila osladna da je bilo sline povsod naokoli.
In to je meni dovolj, da pljuvam po Bledu in bom vsakemu razložil kako gnoji so tam.

Ce te prav razumem torej vse Blejce sodis po eni muli iz ex YU, za katero bi ti glede na ‘sta ocete’ moralo biti jasno, da sploh ni iz Bleda?

Buggy ::

Pred 19-timi leti v Bohinju ustavil na stranski urejeni poti, saj je bilo noseci zeni od voznje in vrocine slabo in se je sla malo nadihat. Twingo LJ registracije ni nikogar oviral, drugega urejenega parkinga ni bilo. V 5-ih minutah ze bil nalepljen listek, tip pa ze slikal avto. Mu razlozim situacijo - brez vsakega razumevanja. Vzel kazen placal in se tja ne vracam vec.
Bled in njihove famozne kremsnite. Dolgo cakanje, ceprav ni bilo pretirane guzve. Kremsnita popolnoma nic posebnega razen cene. Ko sem naknadno zelel narociti se kavo kenlarja od nikjer. To da se na travo ne smes stopiti oz se ustaviti ob jezeru kaj sele kopanje ni zame nekaj kar bi me vleklo na ta konec. Morda je za tujce to nekaj posebnega zame ni tista cervica in grad popolnoma nic fascinanten. Ko pristejes se vso to guzvo pa celo odbijajoc. Mene tam ze dolgo niso videli in me tudi ne bodo...to kar je zupan rekel pa je zgolj odraz tega kar sem sam dozivel.
Ne zelim jim slabega, ce so si zamislili elitni turizem naj ga potem tudi sedaj furajo, to jim dam prav. Samo vsaka odlocitev ima pozitivno in negativno stran...zdej bodo pocasi odkrili to drugo.

Imam pa sam v Sloveniji dosti lepse in se neodkrite lokacije, kjer se pocutim dobrodosel, ni guzve in zadeva ni skomercializirana in umetna.

WizzardOfOZ ::

imagodei je izjavil:

Mogoče je spet drugače, če ste ful aktivna familija in pozimi smučate, poleti kajtate, se greste razne raftinge in kaj vem kaj še... No, vseeno, vsaj meni se tak tempo, iz vikenda v vikend, zdi zgolj nadaljevanje nevrotičnosti, ki jo zganjamo med tednom. V bistvu smo se naučil, da se nam mora stalno nekaj dogajat, da moramo biti skoz v pogonu, da mora biti stalno akcija... Sami s seboj pa ne znamo biti več. Če se stvari umirijo in akcija potihne, smo primorani biti s sabo, ampak... Naenkrat ugotovimo, da to ni kul in raje kriče pobegnemo pred sabo (pa se rajši začnemo ukvarjat s tem, kako sosed čist narobe barva ograjo. Pa še z grdo barvo).


Med tednom si v službi, sediš za računalnikom kar nekaj ur. Zato si med tednom skupaj izberemo lokacijo, kam bi šli na sprehod (nekje med 25 in 30km) in v soboto gremo na to lokacijo, jo prehodimo, si ogledamo vse znamenitosti, tamala si jih par tudi zapiše, da doma potem naredi opis te poti in na koncu gremo nekaj pojest, potem pa domov. To je tisto, kar nam od sprehoda in skupnega druženja manjka med tednom, ko služba pobere večino časa.

Glede tega, da bi se mulci igral zunaj, kot družba in bi sami raziskovali okolico,.... To kar smo mi vsi počeli je danes bolj ko ne nezaželjeno. Ja, tega na žalost ni več. Vsaj tukaj pri nas ne. Melo veter zapiha, pa otroci ven ne smejo, če dež samo prši, je že vse zaprto po domovih. Stalno mora biti tudi en starš zraven. Če gre otrok samo na kolena je dretje starša nad otrokom bolano, .... Pač so se starši preobrazili iz mladega raziskovalca v krvosesa, ki mora vsak trenutek vedeti, kje je otrok in ki tega otroka "ljubosumno" varuje pred vsem in vsemi. Naša tamala pa potem žalostno gleda, ker ni nikjer nikogar.

pirat je izjavil:

Ce te prav razumem torej vse Blejce sodis po eni muli iz ex YU, za katero bi ti glede na ‘sta ocete’ moralo biti jasno, da sploh ni iz Bleda?


Saj take zaposlujejo, da jim lahko še manj plačajo, da bodo še več nagrebli. Slovencev ne, ker bi radi "previsoko plačo".

Zgodovina sprememb…

KAVINSKY ::

boldleaf je izjavil:

priloznost je, da se turisticnim delavcem do konca zhebe turisticno sezonom, zaradi njihovega odnosa do slovenskih gostov v preteklih letih, kar morda naslednje leto prinese bolj korekten odnos. Leta ste bili namrec v lasni drzavi obravnavani kot nebodigatrebe, ce je bila turisticna destinacija vsaj za silo zanimiva za tujce..


Povprečni slovencelj pride na enodnevni izlet. Mogoče naroči dve kavi in kokto za tamale, se 1x sprehodi okoli jezera in gre domov na kosilo. Od fotk na instagramu ne bodo lokali preživeli. Pri tem se popolnoma strinjam z takratno izjavo župana. Lažje je biti ozkogled in se bendati nad vsem.

asdf_jklc ::

KAVINSKY je izjavil:

Povprečni slovencelj pride na enodnevni izlet. Mogoče naroči dve kavi in kokto za tamale, se 1x sprehodi okoli jezera in gre domov na kosilo. Od fotk na instagramu ne bodo lokali preživeli. Pri tem se popolnoma strinjam z takratno izjavo župana. Lažje je biti ozkogled in se bendati nad vsem.

To je že nadstandarden slovenski turist - gre v trgovino po pijačo in sladoled in potem na sprehod.

joze67 ::

KAVINSKY je izjavil:

Povprečni slovencelj pride na enodnevni izlet. Mogoče naroči dve kavi in kokto za tamale, se 1x sprehodi okoli jezera in gre domov na kosilo. Od fotk na instagramu ne bodo lokali preživeli. Pri tem se popolnoma strinjam z takratno izjavo župana. Lažje je biti ozkogled in se bendati nad vsem.
Če spregledamo klasično nabijanje večvrednostnega kompleksa (oziroma kompenzacijo) z naključno uporabo besede slovencelj, ostaja dejstvo, da je lažje prodati kosilo, ali kokto, gostu, ki pride, kot gostu, ki ne pride. Je pa res, da je veliko lažje, če ti avtobus pripelje 50 agencijskih gostov, jih skipa za dve uri in reče, najejte se, potem gremo naprej, in se ni potrebno ukvarjat s ponudbo.

juroz ::

jokice vse penaste in maščevalne do naših turističnih ponudnikov. po eni strani kar upam da vse jokice doma ostanete da bo čimbolj prazno da vas ne gledam ko dopustujem.
iskreno - najslabši sosedje na dopustu ste ravno vi jokice. nikoli nič prav.

pa še ena dobra stvar vašega jokcanja in maščevalnosti - jaz dopustujem ceneje :))

bled sicer ne ker mi je preblizu, tisto mam za sprehod. cene ok za tako lokacijo storitev pa tudi ne odstopa. če ste vi čudni (kar vas je kar nekaj specialcev tukaj) potem je to vaš problem.
bohinj pa že mogoče, sploh vikend varjanta.

dexterboy ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Potem pa na bledu še nisi dopustoval v zadnjih petih letih. V gostilni, če govoriš slovensko, te pustijo čakat vsaj pol ure, če ne več. Če pa prideš v isto gostilno in se pogovarjaš po angleško ali nemško že na vhodu, si pa postrežen v treh minutah in kelnarci kr teče iz mednožja in gobca, tok se slini.

:) :D :))
Make My day!
Na Bledu se ne ustavim, ker edino, kar je vredno, je pešpot okoli jezera. Aja, KJE pa naj parkiram? Pridem z vlakom?
Zato grem raje naprej v Bohinj. Ampak, ko sem bil tam nazadnje, je časovna omejenost plačila parkirnine manjša kot pa čas, ki ga potrebujem za krog okoli jezera. Kar pomeni, da me trefne redar "ko žutog". Če se je to vmes kaj spremenilo, še ta mesec preverim :)
Je pa ŽALOSTNO, da si v domači deželi kot turist MANJ priljubljen od tujca... Folku pač nau nikoli potegnil v tistem prepihu med ušesi. Ker, če se razmere kdaj izboljšajo, bo domači turist PONOVNO manj vreden od tujega... khm, zakaj me to spominja na sceno "keš pičke"? In ravno zaradi tega puščam slo turizmu minimum mojih financ. Če gre človek v bordel, plača in ve, kaj bo dobil, pa še časovnih razlik ni med gosti...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

hipertija ::

Kakor koli obrnem, se je iz mojega vidika (predvsem na Obali) stanje izboljšalo. Včasih so bile res navite cene, pa tudi precej bolj nesramen odnos domačinov, aroganca in samo gledali so kje lahko prodajo malo za veliko SIT/€.

Spomnim se plaže Fiesa, prej je imel starejši gospod, mislim da tudi lastnik Hotela + njegova žena eno ponudbo raznega žar pečenja. Nič ekstra, odnos pa vedno nesramen - gospoda ni več in tisto mislim da več ne obratuje. Lani sem bil ponovno v Fiesi in so lokal pri plaži prevzeli južni bratje... kljub vsemu so dali povsem solidne cene pijač in kolegica je jedla pečeno orado, ki ni bila tako draga, izgledla je povsem solidno. Ne moreš da verjameš, prijaznost večja, še kakšna lepa beseda, kljub vročini in gneči. Gospodje delajo od jutra do večera in res lahko rečem, da sem bil kar pozitivno presenečen nad izboljšanjem.

Spomnim se tudi Simonovega zaliva, ko smo kupili čevape in namesto tega dobili smrdljive mesne kuglice. Olje verjetno menjali na 2 dni, stvar prežgana, suha... grozno, kuhar očitno manj pojma o žaru kot povprečen moški v Slo... oz. logično, mogu je šparat. Stvar smo vrnili, niti nismo dobili nekega pravega opravičila - češ, kaj nosimo nazaj in se pritožujemo.

Na splošno mislim, da se je ponudba na obali izboljšala. Če grem danes na Obalo, Primavera Izola, okusne pice, čisto ok cena. Lani in predlani sem bil v Portorožu in lahko rečem, da so cene precej solidne, za tujce verjetno zelo ugodne: poceni sladoled, jedli smo pa slučajno ob portoroški plaži in so bile cene okoli 7-10€ za nek glavni obrok - res sem bil presenečen. Tudi sam obrok je bil povsem okusen in dovolj, kot imamo to radi Slovenci, pri tujcih pa to (verjetno) ni zmeraj pogoj. Če nisi razvajen , se pa zapelješ malo vstran od obale in je ponudba lahko še boljša. V Dekanih ob cesti je ena stara gostilna - sem jedel istrski domači fuži, divji šparglji, domač pršut in domača tartufata. Res je bilo za 10-11€, samo stvar res na nivoju in domače.

Primorci so se (zelo pozno) začeli zavedati, da folk ni več toliko neumen in da postaja zahtevnejši oz. za določeno ceno pričakuje tudi obratno uslugo + konkurenca dela svoje in prav je tako.

Kodrnusa ::

Bil kolega zadnjic na Bledu in je plačal 2 Aperola 17€!!! Je rekel natakarci da so mu zagrenili izlet pa je rekla da bo povedala šefu. Je pa rekel da hrana pa ni bila draga...

WizzardOfOZ ::

juroz je izjavil:

jokice vse penaste in maščevalne do naših turističnih ponudnikov. po eni strani kar upam da vse jokice doma ostanete da bo čimbolj prazno da vas ne gledam ko dopustujem.
iskreno - najslabši sosedje na dopustu ste ravno vi jokice. nikoli nič prav.

pa še ena dobra stvar vašega jokcanja in maščevalnosti - jaz dopustujem ceneje :))


Kakšne jokice neki. Dokler so tujci na bledu, smo domači drugorazredni, ko pa tujcev ni, pa slinasto okoli nas drugorazrednih, da naj jim denar "prinesemo". Kar naj se sami znajdejo sedaj, jaz jim denarja ne bom nosil za tak odnos. Bodo pa mogoče za vnaprej drugače razmišljali o slovenskem turistu.

KAVINSKY ::

dexterboy je izjavil:

Je pa ŽALOSTNO, da si v domači deželi kot turist MANJ priljubljen od tujca... Folku pač nau nikoli potegnil v tistem prepihu med ušesi. Ker, če se razmere kdaj izboljšajo, bo domači turist PONOVNO manj vreden od tujega... khm, zakaj me to spominja na sceno "keš pičke"? In ravno zaradi tega puščam slo turizmu minimum mojih financ. Če gre človek v bordel, plača in ve, kaj bo dobil, pa še časovnih razlik ni med gosti...


Se trka po prsih in gre dopustovati na Hrvaško :))

Dajmo se sprijazniti da tujci prinašajo več denarja, saj se to povsod vidi. Še v selu z imenom Ljubljana sedaj lastniki BnB stanovanj ponujajo stanovanja v oddajo navadnim ljudem. Če ni tujcev po 40€ na noč, potem je tudi slovencelj dober za 600€ na mesec. Po hrvaškem se eni izselijo iz otokov za trajanje poletne sezone, da oddajajo nepremičnine, podobno v Španiji, Italiji...

zobnik ::

Da je jezero take bave je to zaradi turizma, odpadne voda pač stečejo v Blejsko jezero, eni pa se tak veselo kopajo v tisti mlaki. Ampak na koncu obtožijo kmete, češ da so gnojnico vozil. 1x leto se to počne, oni pa odpadne voda delajo vsak dan, podnevi, ponoči.

Ne kar naj sami žrejo Blejske šnite.

boldleaf ::

dexterboy je izjavil:

Je pa ŽALOSTNO, da si v domači deželi kot turist MANJ priljubljen od tujca... Folku pač nau nikoli potegnil v tistem prepihu med ušesi. Ker, če se razmere kdaj izboljšajo, bo domači turist PONOVNO manj vreden od tujega...


Tocno za tole se gre, morda bo kdo razmislil o svojem preteklem odnosu do Slovencev (recimo zupani, redarstvo, ...), ce se jim zaradi preteklega odnosa fundamentalno sfizi sezona in vidijo, da niti od Slovencev ne bojo dobili denarja. Morda, se v naslednjem letu zacnejo tudi kaj drugace obnasat do Slovencev. In tole zdaj je idealna priloznost, samo ignorira se domaco ponudbo v krajih, ki so znani po svoji neprijaznosti.

Da ne bi slucajno kdo mislil, da je neprijaznost do Slovencev nakljucna. Osebje je nalasc neprijazno, vsak Slovenec, ki se ga, na sicer s tujci obleganih krajih znebijo, pomeni enega tujega turista vec, ki jim bo morda pustil napitnino, vec jedel, vec pil. Je cista preracunljivost in pohlep.

Nekaj ljudi se v tej temi pritozuje, da "moramo resevati turisticno sezono", da moramo "skupaj drzati". Res fino, skratka, ko rabimo Slovenci korektno turisticno uslugo, se nas proba odpravit, ker zasedamo mesto nekemu tujemu turistu, ki bo morda (!) placal vec, zdaj, ko pa turisticni sezoni grozi fijasko, moramo pa mi drzati skupaj. Sigurno, komaj cakam.

Skratka se enkrat, idealna priloznost, da se turisticnim krajem zahvalite za vso prijaznost do Slovenskih turistov v prejsnjih letih in morda kaj izboljsate za naslednja leta. Ne potrebujete biti klosarji, ki pritecete za vsako drobtinco, ki vam jo Bled/Bohinj/Portoroz namenita. Ignorirajte Slovensko turisticno ponudbo, naj jih boli.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Groot ()

juroz ::

WizzardOfOZ je izjavil:

juroz je izjavil:

jokice vse penaste in maščevalne do naših turističnih ponudnikov. po eni strani kar upam da vse jokice doma ostanete da bo čimbolj prazno da vas ne gledam ko dopustujem.
iskreno - najslabši sosedje na dopustu ste ravno vi jokice. nikoli nič prav.

pa še ena dobra stvar vašega jokcanja in maščevalnosti - jaz dopustujem ceneje :))


Kakšne jokice neki. Dokler so tujci na bledu, smo domači drugorazredni, ko pa tujcev ni, pa slinasto okoli nas drugorazrednih, da naj jim denar "prinesemo". Kar naj se sami znajdejo sedaj, jaz jim denarja ne bom nosil za tak odnos. Bodo pa mogoče za vnaprej drugače razmišljali o slovenskem turistu.

greva razčistit, si turist ki dejansko kaj zapravi ali samo malo na šetnji pa instagram fotkice zraven pa deca ki se ti derejo u 3pm da jih na drugi strani jezera slišiš?
cene v gostilnah so tam okrog čisto solidne, pač turisty plac ne kot neka industrijska vas. res pa da boš pa v prvi vrsti zraven jezera plačal več. meni se to zdi normalno.

odnosa pa do mene kaj slabšega kot kje drugje nimajo, to mate večinoma sami težave pri sebi.

lp

dexterboy ::

Je čisto vseeno KOJI KURAC sem jaz prišel nekam. Že to, da sem nekam prišel, sem plačal bencin, cestnino, gume, zavarovanje... NISEM prišel zastonj gledat neko jezero!
In če spijem samo neko kavo in pojem pizzo, še ne pomeni, da sem vreden MANJ od enega tujca... đizs, a je to res že kronično pomanjkanje zdrave kmečke pameti?
Slovenec na Hrvaškem (k jo vsi toliko vlečete za primer) zapravi v dveh tednih v turizmu ZAGOTOVO VEČ denarja kot hrvaški državljan. Pa saj je to vendar logično...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

KAVINSKY ::

Ok Karen :))

Pica in kava sta itak že nadstandard za slovenskega turista :))

Utk ::

greva razčistit, si turist ki dejansko kaj zapravi ali samo malo na šetnji

Dejmo nekaj razčistit, jaz ne hodim okoli zato, da bo nekdo zaslužil. Če grem nekam, se nameravam preseravat približno glih tolk kot doma. Če doma ne jem vsako nedeljo kosila za 100 evrov, ni potreba niti da ga na izletu. Če pa si že zaželim kaj takega, grem v takšno gostilno, ki pa spet ni nujno, da je nekje na Bledu, ampak je lahko tudi v kakšni industrijski vasi zarad mene.
Jezero ali pa morje ni v lasti tistih, ki bi radi kaj zaslužili od turistov, in jezero je zastonj. Prodajat je treba tisto kar imaš za prodat, ne pa "morje". Tega lahko gledam in se vanj namakam tudi ob sendviču, enako kot doma v lavorju. Če pa kdo hoče, da kaj zapravim, se prvo naj ne obnaša kot kreten, in drugo, naj prodaja nekaj kar je vredno tistega denarja. Ker jaz ne grem na izlet zapravljat, to ni moj cilj, je bolj nujno zlo. Plačam brez problema vse vstopnine za tisto kar nameravam pogledat, ni pa treba, da kupim zraven še vsako neumnost. Na izlete zapravljat grejo tisti, ki grejo enkrat na leto za en teden, in takrat morajo dat vse od sebe, da bojo potem še eno leto govorili kako oni ne šparajo na dopustu. Sej ne niti jaz, samo preseravam se podobno kot doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

anketar ::

pravjo, da navju nižal cene :)) ker ma slovenec tok velko kupno moč, počakmo še 2 mesca, ko se bo pojavu drug val in bodo spet zapiral me zanima s čigavim denarjem podo plačeval stroške pa najemnine, obresti itd., elitnega turizma je zaenkrat konec do nadaljnega, lahko se odpre med sosedami ampak bodo tud avtrijci šparal pa bodo več na hrvaškem dobil majo vsaj morje, kavaiar socialisti bodo šli mogoče na bled tok, da se pofotkajo ampak to je en vikend

lotar123 ::

anketar je izjavil:

pravjo, da navju nižal cene :)) ker ma slovenec tok velko kupno moč, počakmo še 2 mesca, ko se bo pojavu drug val in bodo spet zapiral me zanima s čigavim denarjem podo plačeval stroške pa najemnine, obresti itd., elitnega turizma je zaenkrat konec do nadaljnega, lahko se odpre med sosedami ampak bodo tud avtrijci šparal pa bodo več na hrvaškem dobil majo vsaj morje, kavaiar socialisti bodo šli mogoče na bled tok, da se pofotkajo ampak to je en vikend


Sej bo veliki vodja dal komando za dopust v Sloveniji, tako da 100k gostov si že lahko obeta obala, Bled in Bohinj.

zmaugy ::

Vazelin je izjavil:

- opravičilo
- brezplačno parkiranje
- 50% popusta na kremšnito in kavo

Mogoče pridem


Tega sranja ne bi več jedel, če mi ga dajo zastonj. Dvakrat sem jedel te znamenite kremšnite, obakrat so bile MEH razočaranje, imam pet in 15 minut od doma slaščičarni, ki naredita neprimerljivo boljše kremšnite.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

boldleaf ::

Tukaj je Radio Student nabral se nekaj cvetk:

https://radiostudent.si/politika/offsaj...

Planince, ki želijo svoj avtomobil pustiti pri planini Blato ali kjer koli drugje za zapornico do vstopa v Triglavski narodni park iz Stare Fužine, pri zapornici pričaka nov svetleči avtomat. Turisti in pohodniki se morajo sicer precej potruditi, da v avtomat spravijo zahtevane bankovce, saj sprejema samo tiste, ki so povsem nezmečkani. Ob tem jim pomaga za to zaposleni mladenič, ki se jim medtem opravičuje, da je bilo pač potrebno kupiti čim cenejše avtomate.

Občina Bohinj je letos namreč začela drugače zaračunavati uporabnino Bohinjske ceste, za katero morajo lastniki avtomobilov sedaj odšteti 10 evrov dnevno in ne več zgolj ob vstopu. Če avtomobil pustijo na parkirišču več dni, se uporabnina zaračunava vsak dan posebej, čeprav uporabljajo le parkirno mesto in ne striktno ceste. Občina sicer kot alternativno možnost turistom in pohodnikom nudi brezplačen prevoz s parkirišča Senožeta do planine Blato in nazaj ob petkih, sobotah in nedeljah.


Seveda bojo razni profesionalni in hobi turisticni delavci, ki so se tule priglasili in "razumejo" odiranje Slovencev trdili, da gre zadeva za "urejanje okolice", vzdrzevanje itd., seveda pa je vsem ostalim jasno, da ta denar ze dobijo preko davkov od vsakega drzavljana in samo probajo pomolzti vse kar se da od ljudi. Sploh v primeru drzavnih cest, kot je ta pri Stari Fuzini, ki je zgrajena iz drzavnega denarja, lokalni raubarji, pa so se odlocili, da jo bojo veselo colali za svoj zep. Glede na razsutost okolice Bohinjskega jezera ("posvojite klopco"), je jasno, da tako nabran denar veselo zbasejo v svoje zepe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: boldleaf ()

anketar ::

veliki vodja je že dal velik več kot je šivilja dala par let nazaj, žal pa eno je dat, drugo je pa kako bodo lastniki porabl oz. rešel sami sebe, gdp je bolj odvisen od gospodarstva/izvoza kot od turizma, turizem bo tu povlekel ta kratko, če se ne bo prilagodil

juroz ::

Utk je izjavil:

greva razčistit, si turist ki dejansko kaj zapravi ali samo malo na šetnji

Dejmo nekaj razčistit, jaz ne hodim okoli zato, da bo nekdo zaslužil. Če grem nekam, se nameravam preseravat približno glih tolk kot doma. Če doma ne jem vsako nedeljo kosila za 100 evrov, ni potreba niti da ga na izletu. Če pa si že zaželim kaj takega, grem v takšno gostilno, ki pa spet ni nujno, da je nekje na Bledu, ampak je lahko tudi v kakšni industrijski vasi zarad mene.
Jezero ali pa morje ni v lasti tistih, ki bi radi kaj zaslužili od turistov, in jezero je zastonj. Prodajat je treba tisto kar imaš za prodat, ne pa "morje". Tega lahko gledam in se vanj namakam tudi ob sendviču, enako kot doma v lavorju. Če pa kdo hoče, da kaj zapravim, se prvo naj ne obnaša kot kreten, in drugo, naj prodaja nekaj kar je vredno tistega denarja. Ker jaz ne grem na izlet zapravljat, to ni moj cilj, je bolj nujno zlo. Plačam brez problema vse vstopnine za tisto kar nameravam pogledat, ni pa treba, da kupim zraven še vsako neumnost. Na izlete zapravljat grejo tisti, ki grejo enkrat na leto za en teden, in takrat morajo dat vse od sebe, da bojo potem še eno leto govorili kako oni ne šparajo na dopustu. Sej ne niti jaz, samo preseravam se podobno kot doma.


rofl. seveda ne hodiš okoli zato da bo kdo zaslužil, ti si taka eminenca da ti bodo še plačali da prideš. dej, get real. :))
vidiš takih kot si sam ne želim za soseda in sem navdušem da boš jokcal doma kako te vsi odirajo medtem ko bom jaz lahko užival. pa tudi plačal bom. po eni strani sem lahko samo vesel da imam možnosti da si to lahko privoščim. ne pomeni pa to da razmetavam in da se preseravam.
pa sem mislil da so na forumu ljudje ki zaslužijo kaj več od minimalca.

pa da se zastopmo, ne mislim da bi moral iz na bled in tam kupovat majčke pa obeske pa vso kramo. to mislim da nihče ne misli. je pa očitno težko dat 1.5€ za kofe pa 3,5€ za pir ker ti ga zraven kelnarca ne potegne.

glede kretenov je pa jasno, če se ti obnašaš kot kreten ne pričakuj drugačnega odnosa od drugih.

dexterboy je izjavil:

Je čisto vseeno KOJI KURAC sem jaz prišel nekam. Že to, da sem nekam prišel, sem plačal bencin, cestnino, gume, zavarovanje... NISEM prišel zastonj gledat neko jezero!
In če spijem samo neko kavo in pojem pizzo, še ne pomeni, da sem vreden MANJ od enega tujca... đizs, a je to res že kronično pomanjkanje zdrave kmečke pameti?
Slovenec na Hrvaškem (k jo vsi toliko vlečete za primer) zapravi v dveh tednih v turizmu ZAGOTOVO VEČ denarja kot hrvaški državljan. Pa saj je to vendar logično...


še eden kateri misli da bi moral vse met zastonj ker si taka huda eminenca.
ej vidi se vam po 2 postih da ste klošarji, kmečka pamet vam je pa oddaljen ideal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: juroz ()

Smurf ::

dexterboy je izjavil:

Je čisto vseeno KOJI KURAC sem jaz prišel nekam. Že to, da sem nekam prišel, sem plačal bencin, cestnino, gume, zavarovanje... NISEM prišel zastonj gledat neko jezero!
In če spijem samo neko kavo in pojem pizzo, še ne pomeni, da sem vreden MANJ od enega tujca... đizs, a je to res že kronično pomanjkanje zdrave kmečke pameti?
Slovenec na Hrvaškem (k jo vsi toliko vlečete za primer) zapravi v dveh tednih v turizmu ZAGOTOVO VEČ denarja kot hrvaški državljan. Pa saj je to vendar logično...

Why such drama? Ce ti nekje ni vsec ponudba, glasujes z denarnico in se vec ne vrnes. To je to.

Ne vem zakaj se sploh ukvarjate z pojmom "vrednosti". A to mate manjko obcutka o svoji vrednosti potem ste pa sokirani, ko vam tega ne da niti kelnar?

Žiiiga ::

Bled pa Obalo bi najraj požgal, v petek se bojo pa drl Solidarnost.

WizzardOfOZ ::

juroz je izjavil:


greva razčistit, si turist ki dejansko kaj zapravi ali samo malo na šetnji pa instagram fotkice zraven pa deca ki se ti derejo u 3pm da jih na drugi strani jezera slišiš?


Sem turist, ki si gre ogledat vse znamenitosti v tistem kraju (in seveda plača tudi vse vstopnine) in se vmes ustavi na kaki pijači, na koncu pa še v gostilni, kjer bi kaj dobrega rad tudi pojedel. Brez dretja otroka, je vzgojen, ni neko tele, ki bi uničevalo, se drlo in skakalo brez povoda povsod, kjer ni treba. Če že kdo kaj slika, potem tamala naredi kako fotko za v njen album. FB, instagram in ostalih debilnih stvari ne uporablja noben od nas.

juroz je izjavil:

cene v gostilnah so tam okrog čisto solidne, pač turisty plac ne kot neka industrijska vas. res pa da boš pa v prvi vrsti zraven jezera plačal več. meni se to zdi normalno.

Nisi dojel. Cene me ne zanimajo in se ne ukvarjam z njimi, dokler je odnos na nivoju. Zanima me odnos in ta je na bledu izredno slab do domačih turistov. In za tak odnos je vsak evro, ki bi ga tam pustil preveč.

juroz je izjavil:

odnosa pa do mene kaj slabšega kot kje drugje nimajo, to mate večinoma sami težave pri sebi.

Ti to resno? Kamorkoli pridem, se počutim zaželjenega (ali pa je zaželjena vsaj moja denarnica) in se potem tudi normalno obnašajo, na bledu je pa odnos tak, kot da si kužen.

juroz ::

dolžni so jim vsaj en drk ker so se prikazali pri njih. ker so zapravili bencin pa amortizacija avta pa podplate je obrabil.
mal ste stik z realnostjo zgubil.

@wizzard - kaj potem je SAMO bled ena taka cona pri nas? ok. sure. vrjamem. nimava več kaj si pisat si zmagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: juroz ()

Utk ::

rofl. seveda ne hodiš okoli zato da bo kdo zaslužil, ti si taka eminenca da ti bodo še plačali da prideš. dej, get real. :))
vidiš takih kot si sam ne želim za soseda in sem navdušem da boš jokcal doma kako te vsi odirajo medtem ko bom jaz lahko užival. pa tudi plačal bom. po eni strani sem lahko samo vesel da imam možnosti da si to lahko privoščim. ne pomeni pa to da razmetavam in da se preseravam.
pa sem mislil da so na forumu ljudje ki zaslužijo kaj več od minimalca.

pa da se zastopmo, ne mislim da bi moral iz na bled in tam kupovat majčke pa obeske pa vso kramo. to mislim da nihče ne misli. je pa očitno težko dat 1.5EUR za kofe pa 3,5EUR za pir ker ti ga zraven kelnarca ne potegne.

glede kretenov je pa jasno, če se ti obnašaš kot kreten ne pričakuj drugačnega odnosa od drugih.

Jaz sigurno več zapravim za izlete od tebe, brez skrbi, ampak to NI cilj mojih izletov. Tvojih očitno pa je, ker morajo vsi okoli videt, da zaslužiš več od minimalca. Drugače ne bi izgubljal časa z nekimi brezveznimi kavicami na izletu, ampak bi delal kaj bolj prijetnega. Ti si tak kot en kelnar v Rovinju, ki nas je vabil v gostilno, ko smo bli 2 metra stran je pa komentiral "nema para" al nekaj takega. Kreten ni niti pomislil na to, da smo morda že večerjali. To so idioti, in od takih bežim stran.

kmečka pamet vam je pa oddaljen ideal.

Praktično vsi kmetavzarji, ki jih poznam, so takšni kot ti. Zaružijo nekam in takoj na pivo za 4 evre. Ker druge ideje kaj delat tam itak nimajo, to je isto kot doma, to poznajo, pa še govorili bojo lahko doma, da so dali 4 evre za pivo. Čeprav je pivo, tudi če 8 evrov, najcenejša stvar, ki jo lahko kje dobiš. Na morju pa vsaj 2x na dan vsak dan na sladoled. Ker doma ga ne jejo celo leto, niti ga nimajo v lokalnem mercatorju, na morju se pa treba zadavit z njim...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Dag ::

Za Bled ne vem, ker me nikoli ni privlačil. Enkrat v študentskih letih sem eno peljal tja na dejt, to je pa to :P

Bohinj se mi je pa zameril z gestapo redarji. Dobil sem občutek, da stalno nekdo opreza za mano, da bi me lahko oglobil. Nobenega občutka svobode. Ustaviš ob cesti za pol minute, da bi naredil fotko (nikogar ne oviraš) in je že redar zraven in žuga. Ma v rit si vtaknite tisto jezero. Še nepravilno dihanje bi zaračunali, če bi lahko.

In potem se še poserjejo na ustavo in zakon in zahtevajo plačilo takse za veslanje s kajakom po jezeru, izgovarjajo pa se na to, da so uredili vstopne točke in skrbijo za varnost. My ass, za kajak ne rabiš nobene "varne vstopne točke".

Je veliko lepših krajev po Sloveniji, kjer se človek počuti dobrodošel.

starfotr ::

V bistvu je pa v celi zgodbi tole tako, da če greš v Sloveniji na dopust, da denar ostaja v naši državi in se polni naš propračun ter razvija naš turizem.

Pluvanje po tem, je kot, da bi se usral na lasten kos kruha. Če gre sosedu dobro, je večja verjetnost, da gre tudi tebi dobro. V uspešnih okoljih je to lažje. Kar začni biznis v Afriki. Ali pa v Evropi. Kje bo lažje začet? In kje bo višja dodana vrednost?

Saj ni treba, da cela država gre na Bled, v Portorož in na Triglav.

Imamo ogromno drugih destinacij v naši državi, ki so lepe, poceni ali zastonj in kjer ni množice turistov. Samo, če ste bolni v glavi, potem vam ni pomoči, čredni nagon in gas na Bled.


Imate lasten denar in ga datljte tistim, za katere menite, da si ga zaslužijo.

In ja župan ali kdorkoli je že izjavil tisto o tem, da pridite izven sezone. Imel je prav in še vedno ima prav. Naj se tujci gnetejo na kupu v sezoni, vas pa čaka jezero v vsej svoji veličini preostanek leta. Saj ni samo kopanje tisto, kar je privlačno na teh destinacijah.

No, če vam je všeč gužva, vam noben ne more preprečit, da se ne gužvate še naprej.

Pa bi morali to naredit, že zaradi prebivalcev v teh krajih. Loterija, random neprenosljiva srečka, če si izžreban, greš na destinacijo, če ne, pač ne. Tako ne bi bilo gužve in tudi revnim bi bilo dosegljiv obisk. Ker če narediš vse plačljivo, potem si samo tisti z denarjem lahko privoščijo neko (naravno) znamenitost.

Množični turizem povzroča ogromno škode.

juroz ::

Utk je izjavil:

rofl. seveda ne hodiš okoli zato da bo kdo zaslužil, ti si taka eminenca da ti bodo še plačali da prideš. dej, get real. :))
vidiš takih kot si sam ne želim za soseda in sem navdušem da boš jokcal doma kako te vsi odirajo medtem ko bom jaz lahko užival. pa tudi plačal bom. po eni strani sem lahko samo vesel da imam možnosti da si to lahko privoščim. ne pomeni pa to da razmetavam in da se preseravam.
pa sem mislil da so na forumu ljudje ki zaslužijo kaj več od minimalca.

pa da se zastopmo, ne mislim da bi moral iz na bled in tam kupovat majčke pa obeske pa vso kramo. to mislim da nihče ne misli. je pa očitno težko dat 1.5EUR za kofe pa 3,5EUR za pir ker ti ga zraven kelnarca ne potegne.

glede kretenov je pa jasno, če se ti obnašaš kot kreten ne pričakuj drugačnega odnosa od drugih.

Jaz sigurno več zapravim za izlete od tebe, brez skrbi, ampak to NI cilj mojih izletov. Tvojih očitno pa je, ker morajo vsi okoli videt, da zaslužiš več od minimalca. Drugače ne bi izgubljal časa z nekimi brezveznimi kavicami na izletu, ampak bi delal kaj bolj prijetnega. Ti si tak kot en kelnar v Rovinju, ki nas je vabil v gostilno, ko smo bli 2 metra stran je pa komentiral "nema para" al nekaj takega. Kreten ni niti pomislil na to, da smo morda že večerjali. To so idioti, in od takih bežim stran.

kmečka pamet vam je pa oddaljen ideal.

Praktično vsi kmetavzarji, ki jih poznam, so takšni kot ti. Zaružijo nekam in takoj na pivo za 4 evre. Ker druge ideje kaj delat tam itak nimajo, to je isto kot doma, to poznajo, pa še govorili bojo lahko doma, da so dali 4 evre za pivo. Čeprav je pivo, tudi če 8 evrov, najcenejša stvar, ki jo lahko kje dobiš. Na morju pa vsaj 2x na dan vsak dan na sladoled. Ker doma ga ne jejo celo leto, niti ga nimajo v lokalnem mercatorju, na morju se pa treba zadavit z njim...


najprej jokcaš da nebi kdo zaslužil kak € na tebi potem se pa duvaš kolk ti zapraviš? uredu je model, ni ti ravno ratalo ampak naj te to ne odvrne od tega da še vedno pametuješ.

drysmoke ::

starfotr je izjavil:

Pa bi morali to naredit, že zaradi prebivalcev v teh krajih. Loterija, random neprenosljiva srečka, če si izžreban, greš na destinacijo, če ne, pač ne. Tako ne bi bilo gužve in tudi revnim bi bilo dosegljiv obisk. Ker če narediš vse plačljivo, potem si samo tisti z denarjem lahko privoščijo neko (naravno) znamenitost.

Množični turizem povzroča ogromno škode.


Imam bolj preprost predlog, kvote, domaci vs. tuji turisti morajo biti 50/50. Problem resen.

juroz je izjavil:

najprej jokcaš da nebi kdo zaslužil kak EUR na tebi potem se pa duvaš kolk ti zapraviš? uredu je model, ni ti ravno ratalo ampak naj te to ne odvrne od tega da še vedno pametuješ.


Samo eno vprasanje, google pravi, da si nenormalno veliko v temah na slo-techu, kjer se pojavlja beseda Bled. Kako to? Samo retoricno, kako je ze slo tisto, "sledi sledi denarja"? Saj ne, da bi trdil, da imas gospodarski interes v Bledu in da bi znalo bojkotiranje Slovencev prinesti izgubo v zepu, kaj sele, da si glede na izkazano obnasanje tule del problema, na katerega opozarjam.
GDPR for idiots: https://www.youtube.com/watch?v=-stjktAu-7k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drysmoke ()

Utk ::

najprej jokcaš da nebi kdo zaslužil kak EUR na tebi potem se pa duvaš kolk ti zapraviš? uredu je model, ni ti ravno ratalo ampak naj te to ne odvrne od tega da še vedno pametuješ.

Jaz ne jokcam niti se ne duvam, meni je vseeno kolk kdo zasluži, samo pravim, da jaz ne hodim okoli, da bi kdo kaj zaslužil, niti zato, da bi komu kazal kolk jaz zaslužim. S tem si ti začel. Meni je vseeno za to. Zato ti pravim, da če hočem peš okoli Bleda in pri tem zapravit obrabo čevljev, je to samo moj problem in me nič ne briga kolk kdo misli, da bi moral tam pustit. Če kdo ponudi kaj zanimivega bom pa tudi plačal. Samo zato ker tam pridem, pa ne mislim da sem komu kaj dolžan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

drysmoke ::

Utk je izjavil:

Jaz ne jokcam niti se ne duvam, meni je vseeno kolk kdo zasluži, samo pravim, da jaz ne hodim okoli, da bi kdo kaj zaslužil, niti zato, da bi komu kazal kolk jaz zaslužim. S tem si ti začel. Meni je vseeno za to. Zato ti pravim, da če hočem peš okoli Bleda in pri tem zapravit obrabo čevljev, je to samo moj problem in me nič ne briga kolk kdo misli, da bi moral tam pustit. Če kdo ponudi kaj zanimivega bom pa tudi plačal. Samo zato ker tam pridem, pa ne mislim da sem komu kaj dolžan.


Ja, ampak to te dela del problema za Blejcane, meces senco na zemljo, kjer bi jo lahko kdo, ki bi kaj placal.

Treba je vrage zbojkotirat, naj imajo resno izgubo, pravilno je, da je njihov pohlep kaznovan.
GDPR for idiots: https://www.youtube.com/watch?v=-stjktAu-7k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drysmoke ()

WizzardOfOZ ::

starfotr je izjavil:

Množični turizem povzroča ogromno škode.


Na to bi morali na bledu sami pazit, pa so preveč požrešni in si dajo pripeljat trume turistov.
Je pa bled ena izmed točk, po katerih je Slovenija prepoznavna in kot tak naj bi ga obiskal, da vsaj otrok vidi kako to zgleda. Ker drugače greš malo čez mejo, imaš tam jezer polno tako v italiji, kot v avstriji, pa povsod si zaželjen in se gostov ne otepajo, pa nikjer se do tebe ne obnašajo tako arogantno.


Če pa hoče kdo v naravo peljat otroka, imaš pa ob soči od izvira do bovca tako lepo 25 do 30km (8 do 10 ur hoje, če greš čez celo) dolgo sprehajalno pot, kjer imaš res veliko za videt in pokazat otroku. Pa zelo malo ljudi. Mi jih nismo 5 srečal na celi poti. Pa na koncu v bovcu odlična postrežba soške postrvi,...

juroz ::

drysmoke je izjavil:

starfotr je izjavil:

Pa bi morali to naredit, že zaradi prebivalcev v teh krajih. Loterija, random neprenosljiva srečka, če si izžreban, greš na destinacijo, če ne, pač ne. Tako ne bi bilo gužve in tudi revnim bi bilo dosegljiv obisk. Ker če narediš vse plačljivo, potem si samo tisti z denarjem lahko privoščijo neko (naravno) znamenitost.

Množični turizem povzroča ogromno škode.


Imam bolj preprost predlog, kvote, domaci vs. tuji turisti morajo biti 50/50. Problem resen.

juroz je izjavil:

najprej jokcaš da nebi kdo zaslužil kak EUR na tebi potem se pa duvaš kolk ti zapraviš? uredu je model, ni ti ravno ratalo ampak naj te to ne odvrne od tega da še vedno pametuješ.


Samo eno vprasanje, google pravi, da si nenormalno veliko v temah na slo-techu, kjer se pojavlja beseda Bled. Kako to? Samo retoricno, kako je ze slo tisto, "sledi sledi denarja"?

tolk boli da si šel guglat? :)) kot kaže sem zadel bolj kot sem mislil.
bled(in bohinj) se pojavi večkrat kot nek primer slabega odnosa pa nekih hudo dragih kav. jaz ga pač nisem občutil in ga ne občutim, na elitne lokacije ne hodim ne v SLO kot tudi ne v tujini tako da tudi cene niso take da si jih nebi mogel privoščit in da mi ni problem dat.

če te pa res zanima mi je bled pač ljub, ko sem bil še res majhen smo par let živeli direkt nad jezerom. glej tiste bajte nad obama zakama. super lokacija.

lahko pa rečem da slabe postrežbe tudi sam ne toleriram in sem že vstal od mize ter šel. in to je bilo v povprečju večkrat v nemčiji kot pa pri nas.

Bwaze6 ::

Roko na srce, veliko domačih gostov in turistov se obnašajo kot idioti, poskušajo izigravati jasna pravila in se trudijo zase iztržiti precej več, kot jim pripada, in so potem užaljeni kot majhni otroci, če jim kdo to izpostavi...

"Ker je od vseh, zakaj mi bo en to zaračunaval!"

drysmoke ::

juroz je izjavil:

tolk boli da si šel guglat? :)) kot kaže sem zadel bolj kot sem mislil.

Bolj malo mislis. Razumeti sem hotel, kako da se najdeta dva, ki na polna usta zagovarjata Bled (in drugi Bohinj), tretji pa je hotel temo ze na zacetku izbrisati. No zdaj mi je jasno zakaj.
GDPR for idiots: https://www.youtube.com/watch?v=-stjktAu-7k

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drysmoke ()

IL_DIAVOLO ::

Turistična točka za penzioniste s sendvicom in sokom brez slamice.

showsover ::

Ne razumem, kaj se tule nekaj kregate glede odlocitev...
Meni cisto vseeno, ce greste ali ne greste iz kateregakoli razloga ze pac.
Niti, ce greste na najdrazje mozno kosilo ali pa na sendvic s parisko.
Ce greste na kremsnito ali na sladoled.
Meni se bolj zdi, da gre za privoscljivost iz razloga, ki je jasen samo posameznikom.
Schadenfreude ali kako se rece.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: showsover ()

juroz ::

drysmoke je izjavil:

juroz je izjavil:

tolk boli da si šel guglat? :)) kot kaže sem zadel bolj kot sem mislil.

Bolj malo mislis. Razumeti sem hotel, kako da se najdeta dva, ki na polna usta zagovarjata Bled (in drugi Bohinj), tretji pa je hotel temo ze na zacetku izbrisati. No zdaj mi je jasno zakaj.

ga ne zagovarjam, bolj kritiziram tole mentaliteto katero imajo nekateri tako razširjeno.

"da ne bo kdo na men zaslužu" "jst zapravm za benz" in nekako implicira da bi moral kaj dobit zato ker se je nekam pripeljal.

če ti ne paše pač ne greš, jaz tudi ne hodim na odprto kuhno in na splošno grem čimmanj v LJ. pa ne čivkam pa capslockam kako so eni grdi.

WizzardOfOZ ::

Bwaze6 je izjavil:

Roko na srce, veliko domačih gostov in turistov se obnašajo kot idioti, poskušajo izigravati jasna pravila in se trudijo zase iztržiti precej več, kot jim pripada, in so potem užaljeni kot majhni otroci, če jim kdo to izpostavi...

"Ker je od vseh, zakaj mi bo en to zaračunaval!"


Veliko jih je tudi bumbarjev, ki mislijo, da če so tja prišli, je pa vse njihovo in se potem tako tudi obnašajo (kot da bi ravnokar iz drevesa zlezli).
Meni je razumljivo, da počakaš 10 minut, preden pride kelnarca, če je gužva. Je razumljivo, da ima veliko dela in da ne more vsega opravit v trenutku. Da te pa pusti čakat pol ure, potem te pa še vpraša "šta oćeš" sredi bleda, je pa aroganca tako kelnarce, kot lastnika, ki take ljudi najema za delo z gosti. In tega si na enem najbolj obiskanih krajev v sloveniji nebi smeli privoščiti.

WizzardOfOZ ::

showsover je izjavil:

Ne razumem, kaj se tule nekaj kregate glede odlocitev...
Meni cisto vseeno, ce greste ali ne greste iz kateregakoli razloga ze pac.
Niti, ce greste na najdrazje mozno kosilo ali pa na sendvic s parisko.
Ce greste na kremsnito ali na sladoled.
Meni se bolj zdi, da gre za privoscljivost iz razloga, ki je jasen samo posameznikom.
Schadenfreude ali kako se rece.


Tema je o odnosu do domačih turistov. Prvo jih odganjajo, ker imajo tujih preveč. Obnašajo se arogantno in smo domači nezaželeni. Sedaj pa ko tujih ni, pa jokajo in bi radi naš denar, ker ga tujim turistom ne morejo izpulit. Pa za domače niti cen nebi malo spustili. Celo arogantno povedo, da jih ne bodo.
Ampak palica ima dva konca in enkrat udari nazaj. Tako da tja ne bomo šli in ne bodo dobili našega denarja. Je ogromno lepih točk v sloveniji, kjer te bodo z veseljem postregli, brez arogance.

Utk ::

Ista scena je s Planico. Par let nazaj so odganjali ljudi, karte razprodane itd., kot da ne moreš v tisto dolino spravit tudi pol mio ljudi, če hočeš. Letos ko je odpadla, so prosili za prostovoljne prispevke...
Tudi organizator Vitrenca je jamral, da kaj ga zdaj serjejo, da oni rabijo tekmo, da ne bojo imeli izgube.
Počasi se mi začenja dozdevat, da so take briljantne ideje značilne predvsem za eno določeno slovensko regijo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

WizzardOfOZ ::

V bistvu ne samo na eno regijo, ampak kar cela slovenija deluje povsod po načelu: "Dokler mi gre dobro, gre izključno v moj žep in nič državi, ko pa mi gre slabo, pa naj mi cela država pomaga."
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blejske zasoljene cene ali pa tudi ne (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34138107 (13563) jest10
»

Reševanje slovenskega turizma z 200e vavčerji (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Loža
1312120638 (49915) DePalmo
»

Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738065 (5360) e-marko
»

Turizem za rajo ali prestižne goste ali oboje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13615825 (12914) Utk
»

Hrvaška - cene piva (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11216095 (12125) Goran's Blog

Več podobnih tem