» »

Unicode fonti v XP

Unicode fonti v XP

`ripper` ::

Pred kratkim sem instaliral XPje in kot vedno sem nastimal da hocem slovenski layout tipkovnice in pa seveda slovenske fonte. Nekoc, ze davno je tega.... se mi je pojavil problem, ker so mi winsi v oknckih (ponavad unih, k mas gumba OK pa Cancel) lepo zjebal fonte in vse, kar je vsebovalo čžš, je nekako zgledalo črn kvadratek.:)
Potem sem vmes parkrtat se formatiral vse skup in vedno je bilo vse lepo in prav, samo pred kratkim mi je preljuba sestrica v masino spustila enega od Blaster.W32 wormov in format je bla nujna zadevscina. Fonti so se spet prilicno lepo zjebal in me zanima, ce gdo pozna se kasno resitev, ker glih se 1x nalagat sistema se mi pa res NE DA, sploh zdej, ko imam ze vse nastelano in nastimano. V osnovi me zadevscina sploh ne moti tok zelo velik, samo ce je ksn program v celoti pisan v slovenscini, nekak ne izpade ql. Se najmanj mojmu fotru, k ga usaka malenkost tko zjebe, da skor monitor zabrise skoz okn (pa ne, ne splaca se ga it lovit:D:D)
Preden me vsi napadete da morm v language bar nastimat in dodat slovenscino z slovenskim layoutom, to ze mam. hecno je to, da vsi programi, k to rabijo (recimo Word), delajo uredu. Drug smeh je recimo mIRC. Ko napisem katero od podsresenih crk, jih v editbox (to je tam, k jih tipkas pa se crke vzporedno z tipkanjem risejo ;)) pise pravilno, ko pa pohodm enter, se pa v kanal/privat namest čšž lepo napise czs.

Ce je ksn maher to ze pogruntal, kako odpravit, rade volje sprejmem kak nasvet :)
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Gandalfar ::

Nisem cist stekal.. sam v mircu se ponavadi to resi tako, da zamenjas fonte, ki jih uporablja za prikaz..

DMouse ::

Pod Regional and Language options moraš na vseh treh mestih imeti izbrano Slovenščino, ponavadi se problemi, kot jih imaš ti, pojavijo, če pozabiš nastaviti Slovenščino pod tabom Advanced.
Če po restartu kak posamezen program ne dela kot bi moral, poišči nastavitve za font (v tem programu) in izberi Central European različico.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Regional options v XP: nimam čžš-jev v pol programih! Pomagajte!

Oddelek: Programska oprema
91052 (943) pyo_xo
»

Linux - problemi, problemi,... (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
755214 (3975) M.B.
»

Uradno izšel Ubuntu 5.10 - Breezy Badger (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
527380 (5717) 64202
»

[divXvid] Rimax predvajalniki (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
24123828 (12244) piki64
»

Šumniki in Nero?

Oddelek: Programska oprema
101289 (1085) Brilko

Več podobnih tem