» »

Prodaja iger

Prodaja iger

Grey ::

Hehe, kaj sm se zdej spomnu...dandanes ima večina folka že broadband internet.Torej bi lahko firme, ki proizvajajo igre prodajale igre preko spleta a.k.a. downloadaš si jo na komp.To bi lahko zmanjšalo cene iger za kar precej procentov zato, ker ni več prevoznih stroškov, carine itd. Kaj mislite a bi se takle sistem obnesu? Seveda bi bilo tisto, kar dobijo prodajalci 100% zaslužek. Napišejo ceno in oni ta denar dobijo.

Fury ::

to se ze zacenja.. lep primer je STEAM od Valve Software, prek katerega se da trenutno igrat HL in MODe zanj v kratkem pa se bo dalo spile kupovat.. npr. HL2..

stvar mi sicer ful porodnih tezav, predvsem s preobremenjenostjo omrezja.. ampak je vse boljse :)

Hm...sam HL2 bo stau glih tok kokr v trgovini t.j. okoli 50$. Lahko bi pa tko naredli, da se bolje prodaja, manj piratiziranja itd. s tem da bi ceno spustili na 25-30$ in bi bili vsi lepo zadovoljni. Al pa tut ne zdej mi je v glavo šinl, da lahko en posname dol in spet konča igra kje na Sharereactorju al pa kje v P2P omrežjih. Očitno ne obstaja nobena druga rešitev kot da jim pač ceno lepo znižajo dol. Se spomnem k je biu HL pa vsi špili takrat okol 4-5k SIT:'( . Hja to so bli časi...

Vesoljc ::

"play on demand" je tud zanimiva varjanta
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Grey - 100% bo cenejsi k v trgovini.. jest recem da bo okol 6-7k v SIT

Zheegec ::

Samo se pojavi tudi problem plačevanja, recimo boš moral imeti vsaj kakšen Mastercard za nakup, če si mladoleten pa si zelo odvisen od starcev :D Cene bi pa res bile lahko nižje, samo računajte, da če je recimo HL2 v trgovini 10K, k ceni doprinesejo tiskanje, škatla, prevoz,... maksimalno 2K -- pa še to je veliko, ostalo je pure zaslužek:D
HL2 ob izidu za 7K? Keep dreaming >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

flipflop ::

Dam jim 2k.

freejack ::

Igre, tako kot HL2 se bodo v vsakem primeru pojavljale na P2P, ampak ali bi vsaj podoben koncept uspel? Treba se je vprašat, zakaj folk kupuje celo "zbirateljske izdaje" iger?

Problem je v tem, da se iz dneva v dan pojavlja vedno več iger, vedno več slabih iger in del problema pirastva je ta, da veliko ljudi kupi igro, nad katero so potem razočarani. Poznam tudi veliko ljudi, enega konkretno, ki je kupil igro Neverwinter Nights, pa je še do danes ni preigral. Ko jo je kupil, tako ali tako ni imel časa jo igrat, ko pa je imel čas, pa je ugotovil, da igra sploh ne dela tako kot bi morala. Od naključnih resetiranj, do "shiny water" itd.

Ali bi znižanje cene pripomoglo k večji prodaji? Mislim, da bi. Men sicer tut ni problem dat kakega deset tisočaka za igro, kot je HL2, ker vem, da bom z njo zadovoljen, za ostale igre je pa malce drugače.

para! ::

No, če bodo s ceno HL2 pretiravali, si bomo igro vzeli zastonj.

Nismo nemočni.

Lp
Death before dishonor!

Ziga Dolhar ::

Glavni problem programske opreme -- tehnična možnost kopiranja -- bi ostala.

In dokler folk lahko nekaj dobi zastonj, dvomim, da bi se prodalo kaj več Officeov, četudi bi cena znašala 5 USD.

Tako da je tisti argument o "predragi programski opremi" sicer resničen, s tezo o povečanju prodaje pri znižanju cene pa se nikakor ne morem strinjat.
https://dolhar.si/

alien3001 - valve dobi od vsakega HL2 mogoce 2k SIT profita...

Ziggga:
Po moje bi se poznal če bi bil legalen software 5$ al pa 10$ al pa neki v tem rangu. Js bi pol 100% kupvau samo original iz trgovine pa naj bo to igra, Office, Windows, karkoli. Zdej pa žal temu ni tako. Veliko iger me je razočaralo in ne vidim razloga zakaj bi jo kupu. In ravn temu so pa namenjeni demoti, če bi folk mal demote gledu ne bi kopiru, ker bi vidu da mu igra ni všeč a ne? Sej bi se dal vse zlegalizirat sam k folk ni tok pameten. pa men tut blj fancy zgleda da prideš tko kam pa maš original:)). Fora je samo v znižanju cen oz. boljša ekonomija v državi. Izvor piratiziranja so low budegt economy države. In to prek interneta je dobra fora. Aja pa še neki HL2 je po moje čist optimiziran za ATi. Sicer sm vidu na testih da je R9600Pro hitrej za več kot dvakrat v pixel shaderjih od GFFX5600Ultra. Sam me še ni to čist prepričal. Tile novi detonator driverji so pa čist :(. Sm vidu primerjavo kvalitete slike med starimiin novimi t.j. 50.xx in je obupno:(.

Ziga Dolhar ::

Grey, po pravici povem, da sem te lajne že naveličan. Ne rečem, da ni resnična, se mi pa zdi -- kot sem že rekel -- zgrešena.

Cenejši software ne bi uničil izmenjave preko interneta. In dokler je spletna izmenjava mogoča, potrebe po znižanju cen ni.

Poskusi o tem razmislit iz "druge strani" -- torej rikverc.

p.s.: da bi se prodaja z zniževanjem cene povečevala toliko, da bi se založnikom to izplačalo, je imho utopija. Cenovna elastičnost je prenizka, izgubljeni dohodek pa po mojih ocenah večji od pridobljenega.

Ljudje nismo roboti.
https://dolhar.si/

flipflop ::

Zakaj bi zraven sploh bili založniki?;)

boom-bar ::

Gremo na primer glasbe:
Kupim 1glasben CD na dva meseca ker so cenej kot igre (cca. 4k) ampak ce bi bili cenejsi(cca 3k) bi kupil 1 na mesec. Tako da recimo:
Igra je 6k in se jo proda (oz. kupi iy moje strani) dvakrat vec. Ne mores trdit da je nemogoce izdajat igre pod pogoji 6k ker je Serious Sam bil ob izidu(in je se vedno) 6k (gold veryija, ki si jo lastim) pa je trenutno 7k. Ne vidm logike da nebi zalozniki spustili cene na 6,7k.
Legalizirajte mehke droge!!!

Uporabnik ::

Zakaj so cene takšne? Ker se jim očitno to še izplača?

Offtopic (vendar povezano):
Zakaj riaa zdej nori? Ker so v bližnji preteklosti neki spregledal,... Ni ga človeka, ki z veseljem presedla iz 100m jahte na 70 metrsko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half-Life II (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Igre
1692119080 (958) wolverine22
»

Kje bi dubu original Day Of Defeat: Source?

Oddelek: Igre
161396 (1164) Highlag
»

Radeon sploh ni vreden denarja!!!

Oddelek: Navijanje
452236 (1259) Corpse
»

Doom III prihaja! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
665976 (5976) cewkit
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
838056 (8056) norvalk

Več podobnih tem