» »

Omrežja zaostrujejo boj proti teorijam zarot okoli koronavirusa

Omrežja zaostrujejo boj proti teorijam zarot okoli koronavirusa

vir: BBC
BBC - Požigi britanskih baznih postaj mobilne telefonije so YouTube in Facebook naposled pripravili do tega, da sta pričela odstranjevati vsebine, ki razglašujejo povezavo med omrežji 5G in pandemijo covida-19. V WhatsAppu so medtem vnovič začasno omejili posredovanje sporočil, da bi zmanjšali širjenje dezinformacij o pandemiji.

Prejšnji teden je v Veliki Britaniji zagorelo več baznih postaj mobilne telefonije, ki so jih z bencinom napadli teoretiki zarot, prepričani, da tehnologija 5G pripomore k širjenju bolezni covid-19. Takšne dezinformacije med drugimi načrtno širijo tudi skupine mešetarjev s pripomočki, ki naj bi posameznika domnevno ščitili pred sevanji. Tovrstni zaslužkarji brezvestno zlorabljajo rastoči val tesnobe in strahu, ki spremlja pandemijo, zato njihovo število narašča. Drugi način izkoriščanja negotovih razmer smo lahko videli v ponedeljek, ko je bil YouTubov video, v katerem je razvpiti teoretik zarot David Icke razglašal sorodne netočne trditve, izrabljen za zbiranje donacij. Skrajne razmere in pa dejstvo, da je zaradi karantene ogromno ljudi doma na internetu, so dejavniki, ki močno pospešujejo širjenje lažnih novic, žal pa k temu nemalo pripomorejo tudi slabo informirani zvezdniki; med drugim so bili pri njihovem deljenju zasačeni igralca Woody Harrelson in John Cusack ter pevka M.I.A.

To je velike nalinijske platforme, ki so se v zadnji tednih na različne načine že lotevale boja proti dezinformacijam, pripravilo do zaostritve postopanja. YouTube je zgoraj omenjeni video že odstranil, čeravno naj zbranega denarja kanalu ne bi odtegnili. Za v prihodnje obljubljajo zgledno odstranjevanje videov o širjenju koronavirusa, katerih vsebina se ne sklada z dognanji WHO, natančnejše preverjanje kanalov s takšnimi vsebinami in odločnejši odvzem pravic do prenosov v živo ter rabe orodij za monetizacijo. V ponedeljek so tudi pri Facebooku povedali, da bodo po hitrem postopku brisali vsebine, ki pandemijo povezujejo z omrežji 5G, toda obenem ni jasno, ali bodo zaostrili pristop tudi do drugih dezinformacij, ki se tičejo pete generacije mobilne telefonije.

Podjetje iz Menlo Parka je obenem zategnilo pas še pri pretoku podatkov skozi aplikacijo WhatsApp, kjer bo popularne novice mogoče do nadaljnjega deliti zgolj z enim pogovorom naenkrat in ne več s petimi. Gre za objave, ki so bile deljene vsaj petkrat in jih označuje dvojna puščica. Omejevanje hkratnega deljenja je firma pričela uporabljati predlani, ko se je izkazalo, da je širjenje dezinformacij skozi aplikacijo močno pripomoglo k pogromom v Indiji in jugovzhodni Aziji. Dotlej je bilo mogoče objavo deliti v 256 pogovorov hkrati, zatem le še s petimi, študije pa so pokazale, da je prijem občutno znižal viralnost objav. Ker gre za šifrirano platformo z zasebnimi pogovori, so druge oblike cenzure vsebin na njej težje izvedljive. Ko je pred tedni postalo jasno, da so na WhatsAppu zaživele laži o koronavirusu, je podjetje moralo zopet ukrepati.

95 komentarjev

«
1
2

7982884e ::

ja, vse lepo in prav, dokler ne bodo naposled zacela se boj proti kaksni teoriji zarote da je kitajska komunisticna partija kaj manj kot sila dobrega na tem svetu, al pa recimo zacela boj proti zaljenju politikov, ker to je totalno neprimerno v tem casu

naj facebook mamice in strici naprej tumpajo svoje, jaz nocem da take entitete dolocajo kaj je prav in kaj narobe

Furbo ::

Ker socialna omrežja pa vedo vse o poreklu kitajskega virusa in kakšna je resnica ane. Jao jao.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

vilicarist ::

to je samo voda na mlin za teorije zarote

'zakaj pa cenzurirajo, če je očitno narobe.. nekaj že mora bit na tem' bo pomislil vsak pameten človek
bmw = brings me women

Pavle ::

Ministry of truth.
Opasno.

Vazelin ::

RIP 90s style svoboden internet
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Aggressor ::

Furbo je izjavil:

Ker socialna omrežja pa vedo vse o poreklu kitajskega virusa in kakšna je resnica ane. Jao jao.


Naj ugibam: koronavirus so po ukazu iluminatov in s financiranjem Georgea Sorosa napravili v supertajnem kitajskem laboratoriju, da bi zakrili grozljive posledice žarčenja 5G, razširili pa so ga preko chemtrailov in gensko spremenjenih netopirjev?

vilicarist je izjavil:

'zakaj pa cenzurirajo, če je očitno narobe.. nekaj že mora bit na tem' bo pomislil vsak pameten človek


"Pameten" pa "teoretik zarot" je že v osnovi protislovje. :D

Pavle je izjavil:

Ministry of truth.
Opasno.


Na žalost je več kot očitno, da je človeštvo preneumno za 100% svoboden internet.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Zgodovina sprememb…

dj cotto ::

To ni nič drugega kot cenzura "v naše dobro".

Navadna promocija enoumja proti kateremu imajo isti ljudje, skupine, korporacije toliko za povedati, kadar je npr. govora o Kitajski ali komunizmu. Človek si ne sme niti pogledati, kaj šele razmišljati o nečem kar je izven mainstreama. In ta dovoljeni odklon od mainstreama je vse manjši in manjši.

In na tem forumu ni nič drugače. Če podaš kakšen link ali svoje razmišljanje, ki se ne sklada s pogledom kakšnega moderatorja, si kaj hitro označen za teoretika zarote in komentar izgine. Ne glede na to ali se s podano "teorijo zarote" strinjaš ali ne.

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dj cotto ()

FireSnake ::

Kot sem že omenil: informacija, kot taka, se je že čisto sfižila. Vsi samo še lažejo.
Ne vem zakaj ljudje to sploh "vpijajo".

Na tehničnem področju je še najtežje kaj zavajati.

Politika in podobno: to je pa sama gnojšnica.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

phantom ::

Aggressor je izjavil:


Naj ugibam: koronavirus so po ukazu iluminatov in s financiranjem Georgea Sorosa napravili v supertajnem kitajskem laboratoriju, da bi zakrili grozljive posledice žarčenja 5G, razširili pa so ga preko chemtrailov in gensko spremenjenih netopirjev?

Ne, gre za precej konkretnejše zadeve. Veliko dejstev okoli virusa, ki so jih še donedavna nekateri označevali kot "teorije zarote", "fake news" oz. jih še vedno, se je do sedaj izkazalo za resnične:

  • Virus se prenaša z aerosolom. Sumi, da je to možno, so se pojavljali že v začetku februarja in če ne drugega bi iz previdnosti morali predlagati ustrezne ukrepe (večja varnostna razdalja, maske, zračenje ...). NIJZ je še v začetku marca trdil, da je 1,5 m dovolj in se zgolj kapljično prenaša. WHO še vedno tupi o 1 m varnostne razdalje.

  • Maske pomagajo.

  • Okuženi brez simptomov širijo okužbo. Pravzaprav so takšni glavni vektor širitve in že v začetku februarja je bilo dobro dokumentiranih več asimptomatičnih super-spreaderjev in se je domnevalo, da so glavni širilci okužb okuženi brez simptomov. WHO še vedno tupi, da je možnost za okužbo od asimptomatičnih "minimalna" in odsvetuje nošenje maske, če nimaš simptomov. NIJZ je tudi svetoval, da naj tisti brez simptomov kar gredo v službo. Vemo kako so se končale zgodbe o zdravnikih, ki so smučali v Italiji.

  • WHO je pozival proti omejitvam potovanj in zapiranju mej. Kljub temu, da so se okužbe najbolj razširile ravno z letalskim prometom.


Žal se je izkazalo, da so uradne inštitucije grdo zavajale (in še zavajajo). In ja, že davno so obstajale študije (morda ne ravno vse peer-reviewed), pa močni indici (primer Diamond Princess, primeri super-spreaderjev), da so mnoge stvari, ki so jih širili "paničarji", "teoretiki zarot" resnične. Skrajno neodgovorno je, da WHO, NIJZ ipd. niso delovali bolj po načelu previdnost.

To jasno predstavlja precejšnjo bojazen, kaj se bo cenzuriralo. Kdo bo določal, kaj je "fake news"? Glede na to, da Google in Facebook vsiljujeta linke na WHO, se bojim, da bodo cenzurirali veliko resničnih dejstev in dejansko sami širili fake news.
~
~
:wq

Utk ::

Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot? Ne bi rad bil en od njih, ampak ta je malo za lase privlečena. A če Trump zapiše v isti tvit, da je Zemlja ploščata in da treba znukat Severno Korejo, bo za to kriv hec o ploščati Zemlji? Morda je pa kak drug vzrok zadaj...
Pravite, da socialna omrežja niso ravno zanesljiv vir informacij, ko pa policija vidi, da ne fejsbuku piše, da je zato zgorel oddajnik, je pa to naenkrat sveta resnica.

c3p0 ::

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?

Miki N ::

c3p0 je izjavil:

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?


Nekaj je jasno: policiji/vladi vsekakor bolj ustreza, kadar to počnejo butasti, zmedeni teoretiki zarot, kot recimo nekdo, ki je nezadovoljen s trenutnim promoviranjem aplikacij za sledenje okužb ali česa podobnega - v slednjem preimeru bi se tudi takoj prižgale še dodatne, ker bi folk takoj zapopadel, da je v tem nekakšen Hunger Games "kul faktor".

Uporabnik ::

Kako naj vemo, da požigi niso bili naročeni s strani vlade/vstavi katergakoli zagovornika 5G?

Aggressor ::

phantom je izjavil:

Veliko dejstev okoli virusa, ki so jih še donedavna nekateri označevali kot "teorije zarote", "fake news" oz. jih še vedno, se je do sedaj izkazalo za resnične.


Delaš precejšnjo napako, ko enačiš prave teorije zarot z napakami, ki se dogajajo kratkomalo zaradi nepopolnih podatkov.

V prvem primeru gre za ideje, ki nimajo prav nobene strokovne osnove, najintenzivneje pa jih širijo sociopati, ki z njimi kujejo dobiček.

V drugem primeru gre za trditve, ki se sicer čez čas lahko izkažejo za napačne, a imajo določeno strokovno podlago in so prisotne zaradi neizdelanih metodologij in nepopolnih podatkov, nakar hočeš-nočeš traja, da jih znanstveni proces izvrže. Velika večina WHOjevih napotkov še vedno sloni na strokovnih temeljih in očita se jim lahko zgolj nekatere podrobnosti v zvezi s prikrivanjem kitajskih podatkov. WHO seveda tudi ni popolna organizacija, ampak v teh časih, ko je treba imet akterje s trdnimi stališči, da ne pride do kaosa, je verjet njim še vedno bolje kot nekim anonimnežem s spleta.

In mimogrede, tudi okrog postavk, ki jih navajaš, širšega konsenza še vedno ni (z izjemo potovanj in zapiranj meja). Da bomo točno določili vpliv mask, asimptomatičnih bolnikov in načinov prenašanja, bo še nekaj časa trajalo. Organizacije, ki dajejo napotke, pa morajo v tem času pač iskat ravnotežje med varnostjo in delovanjem držav.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Aggressor ::

Utk je izjavil:

Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?


A je tako težko kliknit na vire v novici?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

smetko ::

Teoretiki zarot so samo orodje podjetji/držav, kateri z uvajanjem omrežij 5G izgubljajo svoj tržni delež. Sledi denarju, je reklo, ki ponavadi drži.
No comment

WarpedGone ::

Hja ... kaj si, če nisi teoretik zarote?

Vernik v MSM - vse kar pišejo, je res.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

hr_natakar ::

Vse kar nam dajo kot informacijo bi bilo pravilno, ce bi jo vsak preveril. Problem je, da jim vecina slepo zaupa. Govorim za vse vrste informacij, ker lazi in polresnice lahko najdes povsod. 90% jih ne loci med teorijo zarote in zaroto. Teorija zarote je teorija, dokler se ne dokaze da gre za laz ali resnico. Zarota je v primeru ce je dokazljiva resnica. Nic ni narobe ce imas vec informacij. Informacije so tu da jih preveris, ce se da.

hr_natakar ::

Kaj ce se izkaze, da WHO ni imel prav ali da ima napacne podatke? Brise se vse, kar ni v skladu z WHO. V tem primeru (ce se WHO izkaze za netocno informacijo) potem vsi ki bi na to opozorili bili brisani? Kaj bi s tem dosegli? Neresnica bi v tem primeru zmagala, resnico se oznaci kot fake news, ker se WHO tretira kot 100% resnico, je tako?

SuperKripto ::

Takšne dezinformacije med drugimi načrtno širijo tudi skupine mešetarjev s pripomočki, ki naj bi posameznika domnevno ščitili pred sevanji.


Seveda, za farmacevstke druzbe in cepiva tega ne moremo trditi, kajne? To pocnejo zgolj skupine majhnih mesetarjev za droben zasluzek.

asdf_jklc ::

Komu pa danes lahko zaupaš? Nikomur. Tudi WHO in še marsikatera druga organizacija ni imuna na podkupnine in prirejanje rezultatov. Kje piše, da nek laboratorij pod prisilo države ni rekel, da je virus npr. živalskega izvora? Dokler ne vidim, ne verjamem nikomur ama ništa. Edino kar se mi zdi prav je to, da se odstranjuje očitne neresnice: 5g in širjenje virusa, pitje belila in ustavljanje koronavirusa intp.

O farmacevtih pa tako škoda zgubljati in potencialno cepivo proti virusu je zelo zakrbljujoče. Sploh kako bodo uvedli 'prisilno cepljenje'...

Furbo ::

Aggressor je izjavil:

Furbo je izjavil:

Ker socialna omrežja pa vedo vse o poreklu kitajskega virusa in kakšna je resnica ane. Jao jao.


Naj ugibam: koronavirus so po ukazu iluminatov in s financiranjem Georgea Sorosa napravili v supertajnem kitajskem laboratoriju, da bi zakrili grozljive posledice žarčenja 5G, razširili pa so ga preko chemtrailov in gensko spremenjenih netopirjev?

Ne. Je pa dejstvo, da prikrivanje situacije s strani nesposobnih kitajskih komunistov in WHO ni pripomoglo k hitrejšem ukrepanju.
Ampak to je že preveč za facebook in podobne, pa čeprav jih kitajci itak ne marajo in jih nikoli ne bodo marali.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

SuperKripto ::

Ali who prejema donacije od farmacevtskih druzb? Ce ja, ali mislite, da je neodvisna institucija, ki je nepristranska? Mislite, da je prav, da se jih jemlje kot sveto resnico? Vse nasprotujoce se cenzurira? A je to uredu?

Zgodovina sprememb…

kuvanasarma ::

asdf_jklc je izjavil:

Komu pa danes lahko zaupaš? Nikomur. Tudi WHO in še marsikatera druga organizacija ni imuna na podkupnine in prirejanje rezultatov. Kje piše, da nek laboratorij pod prisilo države ni rekel, da je virus npr. živalskega izvora? Dokler ne vidim, ne verjamem nikomur ama ništa. Edino kar se mi zdi prav je to, da se odstranjuje očitne neresnice: 5g in širjenje virusa, pitje belila in ustavljanje koronavirusa intp.

O farmacevtih pa tako škoda zgubljati in potencialno cepivo proti virusu je zelo zakrbljujoče. Sploh kako bodo uvedli 'prisilno cepljenje'...


Če si bolan in spiješ dosti belila nekje na samem, se virus sigurno preneha prenašati, tako da tole ni neresnica...

Aggressor ::

WarpedGone je izjavil:

Hja ... kaj si, če nisi teoretik zarote?

Vernik v MSM - vse kar pišejo, je res.


Ker vmesna pot pa ne obstaja, al kako?
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

WizzardOfOZ ::

c3p0 je izjavil:

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?

Pred 400 leti se je okoli zemlje vrtelo sonce. Kdorkoli je razmišljal drugače je bil proglašen za lažnivca, so ga diskreditirati in je končal na grmadi, pa čeprav je imel prav.
V 400 letih se na žalost nismo nič naučili in še vedno uporabljamo enake metode, le na grmadi ne sežigamo.

Mavrik ::

WizzardOfOZ je izjavil:

c3p0 je izjavil:

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?

Pred 400 leti se je okoli zemlje vrtelo sonce. Kdorkoli je razmišljal drugače je bil proglašen za lažnivca, so ga diskreditirati in je končal na grmadi, pa čeprav je imel prav.
V 400 letih se na žalost nismo nič naučili in še vedno uporabljamo enake metode, le na grmadi ne sežigamo.


Ironicno je to popoln urbani mit. Torej neumnost brez osnove, ki jo sirijo tisti, ki niso dovolj predelali zgodovine. Enako kot ostali alternativni misleci interneta.

(Za okroglost zemlje so že znali nekako okoli antičnih časov, tele ideje o požigu heretikov pa so eno tako osnovnošolsko nerazumevanje politike v cerkvi čez več obdobij.)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Leif ::

Kdaj bodo WHO ukinili twitter, ker širi fake news?



Tale tvit je verjetno naredil več škode kot jo bodo razni David Icki v življenju. Očitno rabimo neko p2p decentralizirano socialno omrežje. Ne dvomim, da se bo kmalu pojavilo.

dj cotto ::

Tole pa res ni lažna novica. Kvečjemu dejstvo.

Če si nekdo novico narobe razlaga, je problem v njem, ne v novici.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dj cotto ()

Furbo ::

Ja, pa narobe smo si razlagali, da en dan ne priporočajo maske, drug dan so obvezne, pač organizacija, ki jo zgleda vodi kura brez glave.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

WizzardOfOZ ::

Mavrik je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

c3p0 je izjavil:

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?

Pred 400 leti se je okoli zemlje vrtelo sonce. Kdorkoli je razmišljal drugače je bil proglašen za lažnivca, so ga diskreditirati in je končal na grmadi, pa čeprav je imel prav.
V 400 letih se na žalost nismo nič naučili in še vedno uporabljamo enake metode, le na grmadi ne sežigamo.


Ironicno je to popoln urbani mit. Torej neumnost brez osnove, ki jo sirijo tisti, ki niso dovolj predelali zgodovine. Enako kot ostali alternativni misleci interneta.

(Za okroglost zemlje so že znali nekako okoli antičnih časov, tele ideje o požigu heretikov pa so eno tako osnovnošolsko nerazumevanje politike v cerkvi čez več obdobij.)

Narobe si razumel. 400 let nazaj je bila zemlja center vesolja, ostali planeti in sonce pa so se vrteli okoli zemlje.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

še dobro da imamo saviča, slapšakovo + plejado levakov za borbo proti dezinformaciji.

kako neumni bi šele bili brez njih!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: paket ()

FoxKnox ::

Za teorije zarot so v večini primerov odgovorne razne vladne institucije ali multinacionalke, ki hočejo na tak način prikriti transparentnost poslovanja ali delovanja. Ena od najbolj znanih so CHEMTRAIL theory s katero se dejansko prikrije pravi problem, to je enormno onesnaževanje letalskega prometa (rezultati ustavitve letalskega prometa so vsem vidni).
Kar pa se tiče Covid 19, je pa dosedanje delovanje WHO zelo sumljivo. Če je res,da so bili že novembra 2019 opozorjeni o haranju virusa po Čajni, zakaj niso ukrepali prej, recimo z poostrenimi kontrolami ali omejitvami prometa v ali iz Kitajske.Še sedaj v pandemiji so njihova navodila dvoumna, zdravniki celega sveta pa jim brezpogojno sledijo, ne glede na žrtve tudi med njimi. Kot bi nekomu bilo v interesu, da se virus malo razširi po svetu.

WizzardOfOZ ::

Sej veš, 500 milijonov...

Aggressor ::

Tale kupček komentarjev zelo lepo kaže, da cenzuro rabimo obvezno. In čim hitreje. :D
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

hamez66 ::

dj cotto je izjavil:

Tole pa res ni lažna novica. Kvečjemu dejstvo.

Če si nekdo novico narobe razlaga, je problem v njem, ne v novici.



Glede na to, da je za Kitajsko in WHO Tajvan del Kitajske, je tisti twit zagotovo lahko tretiran kot fake news:

https://www.bloomberg.com/opinion/artic...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

WarpedGone ::

Aggressor je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Hja ... kaj si, če nisi teoretik zarote?
Vernik v MSM - vse kar pišejo, je res.


Ker vmesna pot pa ne obstaja, al kako?


Sam sebi razloži kako zgleda kvadratn krog.
Zbogom in hvala za vse ribe

dj cotto ::

hamez66 je izjavil:

dj cotto je izjavil:

Tole pa res ni lažna novica. Kvečjemu dejstvo.

Če si nekdo novico narobe razlaga, je problem v njem, ne v novici.



Glede na to, da je za Kitajsko in WHO Tajvan del Kitajske, je tisti twit zagotovo lahko tretiran kot fake news:

https://www.bloomberg.com/opinion/artic...


Touche. :D

drysmoke ::

Podjetje iz Menlo Parka je obenem zategnilo pas še pri pretoku podatkov skozi aplikacijo WhatsApp, kjer bo popularne novice mogoče do nadaljnjega deliti zgolj z enim pogovorom naenkrat in ne več s petimi.


Ojej, kaj bojo pa sedaj mentalno prizadete, uboge parice, ki ne premorejo misli niti za enovrsticnico, ter se delajo inteligentne s preposiljanjem novic? Groza, ne bojo vec mogli skriti svoje plitkosti, mislim, da bo imela tale korona epidemija vecje posledice v dusevnih bolnisnicah kjer bojo miljoni morali zdraviti hude depresije.

Aggressor ::

Leif je izjavil:

Kdaj bodo WHO ukinili twitter, ker širi fake news?



Tale tvit je verjetno naredil več škode kot jo bodo razni David Icki v življenju. Očitno rabimo neko p2p decentralizirano socialno omrežje. Ne dvomim, da se bo kmalu pojavilo.


Glede na to, da so mainstream mediji sami WHO razgalili pri tej polomiji, res ne vem, zakaj bi rabil neko underground sceno. Novinarji so tu svoje delo opravili.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Utk ::

Aggressor je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?


A je tako težko kliknit na vire v novici?

A fejsbuk je naenkrat verodostojen vir?

A če na fejsbuk napišem, da 5g povzroča gobavost, bo tudi res? Zakaj eno je res, drugo pa ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

sbawe64 ::

Mavrik je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

c3p0 je izjavil:

>> Pa je že kakšen zaresen dokaz, da so za požigi teoritiki zarot?

Tako so napisali, torej drži. Menda si ne drzniš dvomit v Resnico?

Pred 400 leti se je okoli zemlje vrtelo sonce. Kdorkoli je razmišljal drugače je bil proglašen za lažnivca, so ga diskreditirati in je končal na grmadi, pa čeprav je imel prav.
V 400 letih se na žalost nismo nič naučili in še vedno uporabljamo enake metode, le na grmadi ne sežigamo.


Ironicno je to popoln urbani mit. Torej neumnost brez osnove, ki jo sirijo tisti, ki niso dovolj predelali zgodovine. Enako kot ostali alternativni misleci interneta.

(Za okroglost zemlje so že znali nekako okoli antičnih časov, tele ideje o požigu heretikov pa so eno tako osnovnošolsko nerazumevanje politike v cerkvi čez več obdobij.)

Galileo Galilei se s tabo ne strinja, kaj kroži okoli česa.
In ne moreš trditi, da ga niso prostovoljno "prepričali", da se je odpovedal svojim naukom o heliocentričnem sistemu v zameno da se izogne grmadi.

Od starih Grkov (Eratostena, Pitagore) do srednjega veka z inkvizicijo& rkc je človeštvo postalo bebavo in nerazgledano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

SuperKripto ::

Leif je izjavil:

Kdaj bodo WHO ukinili twitter, ker širi fake news?



Tale tvit je verjetno naredil več škode kot jo bodo razni David Icki v življenju. Očitno rabimo neko p2p decentralizirano socialno omrežje. Ne dvomim, da se bo kmalu pojavilo.


Ne razumes. Tole kar si nam dal, sliko in besedilo, ne more biti fake news, ker se WHO tretira kot vrh resnice. Vsi, ki recejo nekaj kontra kot pove WHO se tretira kot fake news. Vsaj dokler WHO ne spremeni mnenja.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

EU vedno bolj zagreta za nadzor prebivalstva:
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...


Dragi soforumaši.
Povejte mi, kje je vaša meja? Kje boste rekli..."do tu še grem!"
Pa gre za resno vprašanje. Kakšna je vaša toleranca do omejevanja svobode in odvzem državljanskih pravic?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

vilicarist ::

vostok_1 je izjavil:

EU vedno bolj zagreta za nadzor prebivalstva:
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...


Dragi soforumaši.
Povejte mi, kje je vaša meja? Kje boste rekli..."do tu še grem!"
Pa gre za resno vprašanje. Kakšna je vaša toleranca do omejevanja svobode in odvzem državljanskih pravic?

mojo mejo smo presegli 13. marca
bmw = brings me women

vostok_1 ::

Mojo mejo, vsaj 2001 če ne že malo prej.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

vilicarist ::

tudi to je res, ampak sem mislil da sprašuješ v kontekstu proti korona ukrepov
bmw = brings me women

vostok_1 ::

Načeloma v splošnem. Korona virus je zgolj akcelerant stvari, ki prihajajo.
Jaz ne vidim ločnico med 2001 in 2020. Gre za konglomerat v isti skali.


Razmiljam kako me bodo zmerjali leta 2040, ko bodo vsi imeli imeli socialne točke.
"Vostok, you so crazy, put on your stupid tin foil hat. 2 stars!"

PS. Tehnično gledano, praktično ni več omejitev za uvedbo socialnih točk po vzoru black mirrorja. Naprave imamo, network imamo, mentaliteta se počasi približuje. Težava je zgolj in samo ena zaenkrat...pravni vidik.

Ampak kot rečeno, če so uspeli PEPP-PT spravit skozi GDPR smo že korak dlje.

Zato resno sprašujem. Na kateri točki boste šli "sedaj pa dovolj!"
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

vostok_1 ::

Ta del članka je precej telling:

To je velike nalinijske platforme, ki so se v zadnji tednih na različne načine že lotevale boja proti dezinformacijam, pripravilo do zaostritve postopanja. YouTube je zgoraj omenjeni video že odstranil, čeravno naj zbranega denarja kanalu ne bi odtegnili. Za v prihodnje obljubljajo zgledno odstranjevanje videov o širjenju koronavirusa, katerih vsebina se ne sklada z dognanji WHO, natančnejše preverjanje kanalov s takšnimi vsebinami in odločnejši odvzem pravic do prenosov v živo ter rabe orodij za monetizacijo.


Že na STju praktično vsak teden dodajamo verodostojne članke, ki razkrivajo korupcijo WHOja. (so jasno brisani)

Če ne marate mojih idej, dajte mi predlagat vaše. Kako naj se imenujejo te entitete, ljudje kolaboranti itd., če ne izdajalci?

Odrešitelji morda?
Osvoboditelji?
Heroji?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omrežja zaostrujejo boj proti teorijam zarot okoli koronavirusa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9515899 (11639) WizzardOfOZ
»

V Veliki Britaniji zaradi teorij zarote gorijo bazne postaje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4813998 (10086) AndrejO
»

Internetni giganti za zajezitev neresnic o koronavirusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
589886 (7804) vostok_1
»

#socraTECH: Etični razvoj informacijske družbe v Ljubljani

Oddelek: Novice / NWO
347239 (5111) AndrejO
»

Oxford: manipulacije na družbenih omrežij rastejo

Oddelek: Novice / NWO
215580 (3850) maribornr1

Več podobnih tem