Forum » Na cesti » Volan se ne vrača v sredino
Volan se ne vrača v sredino
igi82m ::
Imam opel corso d in problem ,da se mi volan ,če zavijam v levo povsem ne vrne v center. Pri zavijanju v desno tega problema ni. Še bolj se pozna ,če ima cesta malo naklon v levo. Gume imam tako zimske kot letne in problem je na vseh enak. Tudi optika je bila narejena. Kaj bi lahko to povzročalo?
Hvala.
Hvala.
Scorpy84 ::
Senzor pozicije volana, ce se bo stopnjevalo bo prihajalo do vibracije ali celo tresenje, ko se bo volan vracal nazaj.
Lahko pa probas volan dat na sredino, izklopiti akumulator za 15-30 min pa upas na najboljse.
Lahko pa probas volan dat na sredino, izklopiti akumulator za 15-30 min pa upas na najboljse.
zk_eu ::
Imam opel corso d in problem ,da se mi volan ,če zavijam v levo povsem ne vrne v center. Pri zavijanju v desno tega problema ni. Še bolj se pozna ,če ima cesta malo naklon v levo. Gume imam tako zimske kot letne in problem je na vseh enak. Tudi optika je bila narejena. Kaj bi lahko to povzročalo?
Hvala.
Poskusi še z drugim avtom enako na isti cesti. Ker je odvisno tudi od ceste. Jaz sem nekaj časa nazaj podobno mislil pri svoji Insigniji, nato pa sem poskusil še z drugim avtom ob priliki in je bilo enako. Res pa, da imam še klasično servo pumpo. Predvidevam, da ima tvoja Corsa D elektro servo volan?
Na popolnoma ravni cesti se mora poravnati, če pa malo visi, pa se ne bo čisto.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
Scorpy84 ::
Hvala.
Poskusi še z drugim avtom enako na isti cesti. Ker je odvisno tudi od ceste. Jaz sem nekaj časa nazaj podobno mislil pri svoji Insigniji, nato pa sem poskusil še z drugim avtom ob priliki in je bilo enako. Res pa, da imam še klasično servo pumpo. Predvidevam, da ima tvoja Corsa D elektro servo volan?
Na popolnoma ravni cesti se mora poravnati, če pa malo visi, pa se ne bo čisto.
Corsa c je že imela el. servo volan.
zobnik ::
Končnik, spona, zobata letev....primi kolo z eno roko na desni in z eno na levi pa preveri, če ima kaj lufta. Tud moj avto ima elek.volan.
Kolk kilometrov imaš?
Kolk kilometrov imaš?
Senzor pozicije volana smo že preverjali z testerjem in resetirali, in ni pokazal nobenih napak. Senzor je bil na 0 ko je bil volan na sredini ,tako da senzor verjetno deluje pravilno.
Sem probal tudi z drugim avtom na isti cesti , in nima tega problema.
Sem probal tudi ,če ima katero kolo kaj lufta pa je vse trdno. Če bi bilo kaj narobe bi mi verjetno na optiki povedali. Če je z volansko letvijo kaj narobe na optiki to opazijo?
Corsa D je letnik 2010 OPC Line verzija prevoženih 125000km.
Ne vem koliko ima to vpliva ,če sploh , da je spredaj levo ,oziroma voznikova stran nekje 7mm nižja. Merjeno od blatnika do tal. Ima kdo enako, da je voznikova stran malo nižja?
Hvala.
Sem probal tudi z drugim avtom na isti cesti , in nima tega problema.
Sem probal tudi ,če ima katero kolo kaj lufta pa je vse trdno. Če bi bilo kaj narobe bi mi verjetno na optiki povedali. Če je z volansko letvijo kaj narobe na optiki to opazijo?
Corsa D je letnik 2010 OPC Line verzija prevoženih 125000km.
Ne vem koliko ima to vpliva ,če sploh , da je spredaj levo ,oziroma voznikova stran nekje 7mm nižja. Merjeno od blatnika do tal. Ima kdo enako, da je voznikova stran malo nižja?
Hvala.
IL_DIAVOLO ::
Ne vem no, meni se zdi zelo logično, da je to medsebojno povezano. Se ti ne zdi?
In ne, ni normalno.
In ne, ni normalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
koyotee ::
Ce je volanska fuc ne more naredit optike. Pa tudi gumi bi ti neenakomerno obrabljalo
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Fedre sem menjal pred dvema letoma, in so še dobre. Razmišljam , da bi menjal prednje amortizere , če bi kaj pomagalo.Mogoče je levi amortizer že toliko zrabljen , da teh nekaj mm visi. Sicer vem ,da fedra daje višino ,ampak verjetno se teh nekaj mm pozna , če je amortizer novi ali rabljen ,ali?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Chevrolet Cruze 1.6 bencinOddelek: Na cesti | 7674 (5673) | tech1 |
» | Vožnja po prednostni in uporaba smernikov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 40431 (38241) | kiFni |
» | Varna vožnja Vransko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 31379 (28644) | krneki0001 |
» | Zapečeni končniki na vozilu??Oddelek: Loža | 8521 (7889) | guest #44 |
» | Naj pomaga vsak, ki se spozna na popravljanje avtomobilov (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17100 (15698) | SkIDiver |