Forum » Na cesti » Passat B7 2.0 TDI 2011 cuka (šobe menjane)
Passat B7 2.0 TDI 2011 cuka (šobe menjane)
lsxo ::
Pozdravljeni,
imam Passata 2.0 TDI (365) 103 kW letnik 2011. Prevoženih ima 298000 km. Pred kratkim je avto občasno ob določenih obratih cukal (neglede na to ali je bil hladen ali ogret). Cukanje je prenehalo če sem pohodil plin. Ob menjavi olja je tester pokazal napako šobe na 1. cilindru ter prevelika odstopanja korekcijskih vrednosti na vseh šobah.
Vse 4 šobe so bile zamenjanje (korekcijske vrednosti so zdaj v dovoljenih mejah odstopanja), vendar avto ob vožnji pri določenih obratih še vedno cuka. Ob cukanju se sliši zvok, ki bi ga najlažje opisal kot "pumpanje" (cukanje je tako močno, kot da bi hitro zaporedoma pritiskal pedal zavore). Avto največkrat cuka med počasnim pospeševanjem (velikokrat pri približno 70 km/h v 4 prestavi ali pri 110 km/h v 5), večkrat pa tudi na AC pri 130 140 km/h - v vseh primerih je zadeva še hujša med vožnjo v hrib. Razen tega nekega vzorca pojavljanja ne opažam (včasih se vozim več dni brez cukanja, nato pa se spet pojavi).
Se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za pomoč.
Lp
imam Passata 2.0 TDI (365) 103 kW letnik 2011. Prevoženih ima 298000 km. Pred kratkim je avto občasno ob določenih obratih cukal (neglede na to ali je bil hladen ali ogret). Cukanje je prenehalo če sem pohodil plin. Ob menjavi olja je tester pokazal napako šobe na 1. cilindru ter prevelika odstopanja korekcijskih vrednosti na vseh šobah.
Vse 4 šobe so bile zamenjanje (korekcijske vrednosti so zdaj v dovoljenih mejah odstopanja), vendar avto ob vožnji pri določenih obratih še vedno cuka. Ob cukanju se sliši zvok, ki bi ga najlažje opisal kot "pumpanje" (cukanje je tako močno, kot da bi hitro zaporedoma pritiskal pedal zavore). Avto največkrat cuka med počasnim pospeševanjem (velikokrat pri približno 70 km/h v 4 prestavi ali pri 110 km/h v 5), večkrat pa tudi na AC pri 130 140 km/h - v vseh primerih je zadeva še hujša med vožnjo v hrib. Razen tega nekega vzorca pojavljanja ne opažam (včasih se vozim več dni brez cukanja, nato pa se spet pojavi).
Se komu sanja, kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za pomoč.
Lp
hojnikb ::
če egr ne dela prav, avto defenitivno cuka. sploh ko pohodiš gas (ker takrat more bit bolj kot nezaprt)...
#brezpodpisa
Če te prav razumem bi ob težavah z EGR avto cukal bol ko pohodim plin? Ker pri meni se cukanje neha, če ga - avto potegne normalno.
hojnikb ::
načeloma, če egr ne dela prav, to zabelež tut računalnik...
za hec ven vzet in pogledat v kakšnem stanju je oz. naredit en test preko testerja in pogledat če se prav odpira.
za hec ven vzet in pogledat v kakšnem stanju je oz. naredit en test preko testerja in pogledat če se prav odpira.
#brezpodpisa
Izvijač ::
Si zadnje čase kaj šel do rezerve v rezervoarju,meni se je podobno dogajalo,po spihanju vseh cevk za gorivo in menjavi naftnega filtra se je zadeva uredila,pač potegnalo mi je smeti v sistem.
Sem ja. Ampak je od tega že kar nekaj časa. Vmes je bil opravljen tudi servis in menjani so bili vsi filtri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EGR (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10730 (5654) | TadejVW |
» | kia - cukanjeOddelek: Na cesti | 5827 (4198) | TheBlueOne |
» | Berlingo cuka vsako zimo (še v garanciji)Oddelek: Na cesti | 11201 (7353) | jobers2 |
» | avto ima probleme - kaj bi bilo krivo?Oddelek: Na cesti | 21551 (20432) | andromedar |
» | Audi a6 30 tdi quattro let 2004Oddelek: Na cesti | 3141 (2838) | SkIDiver |