» »

Pogrevanje malice zunaj

Pogrevanje malice zunaj

Raptor F16 ::

Imam en problem.

Tedensko imam določene dneve, ko si moram malico vzeti s seboj, saj za hiter relativno zdrav topel obrok zunaj ni časa. Hladnih sendvičev za kosilo ne maram. Hrano nosim v plastičnih posodicah, vendar bi bilo fino, ča bi si jo lahko nekako pogrel.

Dostop do mikrovalovke nimam.

Ali na trgu obstaja kakšen grelec, primeren za hrano ali mogoče vrečka za pogrevanje, tako kot tiste grelne vrečke, za rokavice ipd. ali nekaj na podoben sistem kot za tople vojaške obroke ? Če se lahko segreje na 50 stopinj, bo super.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

cekr ::

Pred časom sem videl nekje te posodice za toplo hrano z vgrajenim grelcem. Možno, da je bil nek topshop.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

esel ::

Mogoče kaj takega
https://www.bigbang.si/elektricna-posod...
Moj sin občasno uporablja za v šolo in pravi, da lepo pogreje hrano

harvey ::

saj za hiter relativno zdrav topel obrok zunaj ni časa

V čem bi bil topel obrok bolj zdrav od hladnega?8-O Pa saj hladni obroki niso samo sendviči, imaš polno variant - npr. sadje, kaše, skuta, namazi, sestavljene solate...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

@esel
Wow, hvala to izgleda super. Pa še poceni je. Če prav razumem se ta stvar priklopi v električno vtičnico ?

@harvey
Kakšno hrana na žlico res ni fajn, če ješ mrzlo. Pa tudi počutje je boljše po toplem obroku. Vem... hranilna vrednost je enaka ampak določene jedi so naravnost ogabne, če so hladne.

@moderacija
Zakaj ne morem citirati prispevkov?

esel ::

Priklopi se v navadno vtičnico in do polnega pogretja potrebuje slabo uro.
Zadeva je priročna, moti pa me da nima snemljivega notranjega dela, da bi lahko zadevo opral v pomivalnem stroju.

https://www.amazon.com/Electric-Food-Gr...
Pri nas nisem našel podobne.

Gagatronix ::

MRE grelci (za vojaske obroke) so za enkratno uporabo in koncni produkt je zadeva, ki je ne mores vreci v navadne odpadke. Prav tako se ti cenovno ne splaca.

matobeli ::

Zakaj pa ne med navadne odpadke? Kemična reakcija je Mg + 2H2O -> Mg(OH)2 + H2 [+ heat (q)] plastika okol je pa pač plastika.

No, splača se kakorkoli ne, razen če ti je všeč tudi hrana ki ponavad pride zraven.

Gagatronix ::

Kar se tice hrane ki pride zraven ... hja, sem jih veliko ze pojedel, najstarejsi je bil iz prve zalivske vojne :D

Najljubsi mi je bil LRP Pack ki mi ga je poslal znanec iz Amerike, macaroni chilli. :)

Vojaski obroki niso narejeni da nudijo gurmansko izkusnjo ampak da te nafilajo s kalorijami da lahko funkcioniras na bojiscu.

Tisti, ki ste bili v JNA se spomnite kaksne blesave obroke smo imeli. :))

cesnja ::

Za razne juhe, golaže in jote obstajajo termovke s širokim ustjem ter kozarčkom, ki bolj spominja na skledico. Tako stvar lahko pogreješ že doma, pa še boljša je, ker je nekaj časa stala.

JamesQ ::

Živjo

Sam imamo podobno situacijo, kjer is nosim v službo malico/kosilo.

Sam uporabljam inox izolativno menažko podjetja Stanley. Pri nas jih prodajajo v 1001 dar: https://1001dar.si/blagovne-znamke/stan...

Najbolj praktična, po mojih izkušnjah je tale: https://1001dar.si/termo-posoda-za-hran...

LDŽ

starfotr ::

https://www.aliansa.si/izdelek/3-delni-...

Tole vzameš in lahko pogreješ na vsakem štedilniku.

Ali pa tole:
https://www.kibuba.com/kampiranje-in-po...

Nabaviš si prenosni štedilnik, lahko plinski, lahko električni in to je to. Te posode, ki se grejejo z vgrajenim grelcem so bolj tako tako. Ne bodo za dolgo.

brbr21 ::

Verjetno iščeš kaj takega: https://www.amazon.de/Yissvic-Elektrisc...

Phantomeye ::

Mislim, če imaš dostop do 220 štroma, zakaj ne kupiš mikrovalovke, pa jo imaš v avtu?

Kako si ti predstavljaš z mikrovalovko v torbi na faks hodit ?

Raptor F16 je izjavil:

Kako si ti predstavljaš z mikrovalovko v torbi na faks hodit ?

Nikjer nisi napisal, da hodiš na faks.

Sklepal sem, da službeno delaš na terenu in si z avtomobilom.

Stikalo ::

Dobro za na faks... potem je najboljša električna posodica.. čeprav je tudi nerodno in dolgo se greje.
Tole je fajn za malico za v hribe.

http://www.svet-sporta.com/Katalog/tabi...

Čeprav bi na faksu na stanišču pogrel brez problema. Ali pa pred faksom na stopnicah. Saj si skromen študent. Imaš kovinsko posodico za hrano, daš gor za 5 min in je vroče ko pes. Lahko tudi na hitro skuhaš juho iz vrečke.

Da boš na faksu kar tako na hitro pogerel je težka, ker nimaš nekega dobrega vira energije.

Ammm, med predavanji jo komot priklopim v vtičnico za laptop pod klopjo :)

Med 15 minutnim odmorom pomalicam kot gospod.

Stikalo ::

Ta gorilnik je naravnost čudovit. Ga imam doma, vedno kuham malice ko gremo na male izlete naokoli.

Liter vode zavre v 3:30 minutah, z 230 gramsko kartušo gori do 70 minut.

To je prava stvar. Tudi izpadel bi pravi piflar.

IL_DIAVOLO ::

Laptopa znamke hp si kupis.

Cruz ::

Raptor F16 je izjavil:

Ammm, med predavanji jo komot priklopim v vtičnico za laptop pod klopjo :)

Med 15 minutnim odmorom pomalicam kot gospod.
Epic. :)

Morda vprašaš kuharco v menzi? Se ji lepo nasmehneš, ji kupiš kakšno malenkost, pa ti segreje. Ker ta grelnik vlačiti s sabo je... ne vem.

Drugače pa, če se bo ta opcija izkazala za neustrezno oz. ne boš našel kakšne druge opcije za segrevanje, ti priporočam, da si doma narediš energijske tablice in je to to. Res je, da je "mrzlo", ampak je super za dneve, ko nimaš časa. Toplo si poješ, ko prideš domov. Jaz si naredim tablice, ko vidim, da bo zaseden teden. Ena ima 300 kalorij, dve pojem pa je to to. Te nasiti, zdravo(dosti fiberja), nič mesta ne zasede, hitro poješ, čisto enostavno narediti, pa še izbiraš lahko med milijon okusi, če se slučajno naveličaš.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

matobeli ::

Dej ti šeraj kakšen uporaben (in okusen) recept za tele tablice :)

@Okapi, jaz bi tebe rad videl, kam boš hodil drugam jest kot na burek, če bi imel predavanja in vaje čez cel dan brez daljšega odmora oz. vsaj polurne luknje.

Vi se kle norca delate a hkrati ne razumete, da če bi imel čas it v menzo pojest, tega ne bi spraševal.

borisk ::

to si prvi letnik? ker načeloma urniki niso tako natrpani, da se ne bi dalo it vsem jest. svoje študentske komisarje povprašajte... Ne vem kako se dlih delajo urniki, ampak po občutku so se delali iz dveh koncev, od zadnjega letnika, proti prvem, drugi vidik pa je velikost prostorov, prvi letniki so prve tri mesece res nagužvani, potem pa se unese, sploh na faksih, kjer se kasneje deli na smeri.

OrkAA ::

Malo socustvujem s Polozweii v tej temi.

Tip napise, da hoce na hitro pogret hrano na faksu/sluzbi, folk mu pa predlaga gorilnike na straniscu, mikrovalovke v avtu ali pa celo podvomi v natrpanost urnika (verjetno clovek ne bi vprasal za nasvet, ce ne bi bil v taki situaciji).

Ce se ti elektricen tupperware ne bo obnesel, ti predlagam kaj v stilu instant ramna. Doma pripravis zelenjavo in meso, ob koncu v posodo vrzes instant nudle, potem pa na faksu poisces izvir vrele vode. Tiste avtomate z vroco/hladno vodo imajo prakticno povsod, mogoce je tudi na faksu kaksen.

Sicer si pa pripravi zdrav sendvic in cez rukni vroc caj za placebo efekt :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OrkAA ()

matobeli je izjavil:

Dej ti šeraj kakšen uporaben (in okusen) recept za tele tablice :)
Jaz si delam z arašidovim maslom, medom, cimetom, ovsenimi kosmiči, lanenimi ali bučnimi semeni in beljakovinami v prahu.

Maš pa recimo ogromno receptov na r/Fitmeals, r/GifRecipes(dandanes ni več časa za dolge videe :D) in YouTube.

Recimo s tem sem začel:

Maš pa tudi energy balls, tudi to včasih delam in sicer te: 5 Ingredient Peanut Butter Energy Bites - Jaz še dodam beljakovine v prahu.

Horas ::

najceneje je da se navadiš jest pač mlačno hrano. jaz jem riž testenine meso zelenjavo kar hladno iz posodice. vse je v glavi. tk ko se prepričaš....

@borisk, prvi letnik magisterija, da...

Določene predmete izvajamo v podvojenem strnjenem obsegu, da bomo konec aprila že zaključili. Posledično to pomeni dvojna predavanja in vaje v bloku 6 šolskih ur takoj po predavanjih.

Ne vem sploh zakaj vam moram to razlagat.

Če ne bi imel problema bi šel v zgornji štuk v menzo jest za 3 EUR doplačila, kaj misliš? ampak časa nimam. Vse bolj pa se mi dozdeva da ste povečini sami teoretiki na kupu...

IL_DIAVOLO ::

Mi teoretiki, ti pa inženir, ki si ne zna malce pogret lmao

Okapi ::

Plus piflar, ki očitno noče 15 minut predavanja zamudit, da bi lahko šel na malico.

Glugy ::

Eh men je čist vseen če jem toplo al pa mrzlo malico. Mediji mal napihujejo vseskp k pravijo ooof kok je dobr da ima otrok vsaj en topel obrok v šoli. Z gretjem ne dobiš nekaj smiselno več kalorij pa ne dobiš več mineralov al pa vitaminov. Tako kot je nekdo rekel; vse je v glavi. Jz vem da ne bi eno uro čakal da se mi pogreva malica. A ne bi bilo bolj smiselno vzet toplo malico s sabo pa jo primerno zavit da ne izgublja toplote?

Glugy je izjavil:

A ne bi bilo bolj smiselno vzet toplo malico s sabo pa jo primerno zavit da ne izgublja toplote?

Torej ti si eden tistih,ki pojedo majonezo, ki so jo na pikniku čez dan pozabili zunaj na soncu in se po hudi driski tolčejo po prsih "sj sem preživel"

@OP To sem našel: Hot Logic Mini

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

motoroil ::

Glugy je izjavil:

Mediji mal napihujejo vseskp k pravijo ooof kok je dobr da ima otrok vsaj en topel obrok v šoli.

Topel obrok pomeni skuhan/pečen, in nima veze s temperaturo. Topel se reče ker je postana hrana slabša (bolj nevarna) od sveže pripravljene. Sicer verjetno večina teh novinarjev ne ve kaj govori.

Otroka ne moreš hraniti s sendviči, sojlenti in kosmiči... ali pa z lešniki in koreninami od trave, razen če hočeš Greto za potomca.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Phantomeye ()

zmaugy ::

Gagatronix je izjavil:

Kar se tice hrane ki pride zraven ... hja, sem jih veliko ze pojedel, najstarejsi je bil iz prve zalivske vojne :D

Najljubsi mi je bil LRP Pack ki mi ga je poslal znanec iz Amerike, macaroni chilli. :)

Vojaski obroki niso narejeni da nudijo gurmansko izkusnjo ampak da te nafilajo s kalorijami da lahko funkcioniras na bojiscu.

Tisti, ki ste bili v JNA se spomnite kaksne blesave obroke smo imeli. :))

PGS :))

https://www.rts.rs/page/magazine/sr/sto...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

bbbbbb2015 ::

Raptor F16 je izjavil:

Določene predmete izvajamo v podvojenem strnjenem obsegu, da bomo konec aprila že zaključili. Posledično to pomeni dvojna predavanja in vaje v bloku 6 šolskih ur takoj po predavanjih.

Če ne bi imel problema bi šel v zgornji štuk v menzo jest za 3 EUR doplačila, kaj misliš? ampak časa nimam. Vse bolj pa se mi dozdeva da ste povečini sami teoretiki na kupu...

Glej, jaz sem faks končal, magisterij akademski tudi. Moja punca, zdaj moja žena, tudi.

Ti boš, s takim odnosom, umrl nekje na tej poti. Zdaj kdo te forsira ali ti sam ali profesorji ali asistenti ali bi profesorčki radi imeli prej frej. Vseeno. Lepo greš, se naješ, kaj spiješ, ne rabiš glih v luft gledati. Greš nazaj, če kaj zamudiš, nekoga prosiš in tako.

Zgodovina sprememb…

Ni boljšega kot da nekdo med predavanji greje/kuha hrano. Vonjave so zakon ... ker ne vem, kje boš "grel" hrano. Oz. pogrel & pojedel v 15 min, kolikor imaš kao časa.

Pa bolimenekurac kaj ste vi imeli pred petnajstimi leti in kaj si vi mislite o meni.

Vprašanje je jasno in nehajte delat problem tam kjer ga ni. Popolnoma ste offtopic.

Matevz96 ::

Raptor F16 je izjavil:

glede na napisano si verjetno na strojni (ne vem če je še kakšen faks tako pameten, da ima menzo in največje predavalnice povsem na vrhu...)

Sicer močno dvomim da nimaš nikoli 30 minutnega odmora med predavanji vendar smo večkrat preverili, da je za hiter obisk menze dovolj 15 minut (šlo je tudi v 10 vendar tisto ni več normalno :D) imaš še 3 tedne kratkih predmetov (če si bil res neposrečen z izbiro imaš dva takšna predmeta) tako, da dvomim da je smiselno da za teh par tednov nakupuješ kakšne resne grelce, sploh zaradi trenutnega zaprtja :)
#hooldthedoor

Glugy ::

Raptor F16 je izjavil:

Glugy je izjavil:

A ne bi bilo bolj smiselno vzet toplo malico s sabo pa jo primerno zavit da ne izgublja toplote?

Torej ti si eden tistih,ki pojedo majonezo, ki so jo na pikniku čez dan pozabili zunaj na soncu in se po hudi driski tolčejo po prsih "sj sem preživel"

Majoneza ni ravno neki ful primerna za okol nost. Nisem še nikol majoneze mel zravn malce za sabo. Morš pa vendarle mal pomislt kakšna hrana je primerna za v alu folijo ane. Kakršnokol hrano boš na soncu puščal bo zanič; tud čokolada k je sicer ena najbolj priročnih ( če ne ravno zdravih in primernih ) obrokov rata zanič.

Pač morš imet mal uravnotežen pogled na stvari ne pa iz enga ekstrema na drugega. Ampak jest mrzlo hrano samo po seb ni noben ekstrem.

Matevz96 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

glede na napisano si verjetno na strojni (ne vem če je še kakšen faks tako pameten, da ima menzo in največje predavalnice povsem na vrhu...)

Sicer močno dvomim da nimaš nikoli 30 minutnega odmora med predavanji vendar smo večkrat preverili, da je za hiter obisk menze dovolj 15 minut (šlo je tudi v 10 vendar tisto ni več normalno :D) imaš še 3 tedne kratkih predmetov (če si bil res neposrečen z izbiro imaš dva takšna predmeta) tako, da dvomim da je smiselno da za teh par tednov nakupuješ kakšne resne grelce, sploh zaradi trenutnega zaprtja :)

Kolega, saj midva se drgač poznava, sam kar sem jaz absolventa vzel preden sem diplomiral.

Sicer pa sem žal res naletel na tako situacijo. Ponesrečena izbira "izbircev" in mal nesreče pri izpolnjevanju doodla. Jebiga, četudi sem predstavnik, ki te reči organizira, je treba igrati pošteno.

Glugy je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Glugy je izjavil:

Majoneza ni ravno neki ful primerna za okol nost. Nisem še nikol majoneze mel zravn malce za sabo. Morš pa vendarle mal pomislt kakšna hrana je primerna za v alu folijo ane. Kakršnokol hrano boš na soncu puščal bo zanič; tud čokolada k je sicer ena najbolj priročnih ( če ne ravno zdravih in primernih ) obrokov rata zanič.

Pač morš imet mal uravnotežen pogled na stvari ne pa iz enga ekstrema na drugega. Ampak jest mrzlo hrano samo po seb ni noben ekstrem.

Glej, hrano moraš shranjevati ohlajeno ali pa jo porabiti takoj. Ni neke znanosti. Temperatura pač pomembno vpliva na rast kolonije bakterij.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

malica v službi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13024784 (6572) PacificBlue
»

Kaj nosite za mal'co s sabo? (strani: 1 2 )

8311565 (8381) c3p0
»

Vprašanje glede službe (malica)

297390 (4982) jusv
»

OZN vidi žuželke kot možno rešitev za svetovno lakoto (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
30862344 (55873) enadvatri
»

Topla malica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12010224 (7564) Pyr0Beast

Več podobnih tem