» »

Avtomobili - oprema

Avtomobili - oprema

jernejk90 ::

Iščem spletno stran kjer bi lahko za vsako znamko in model avta našel razvrstitev po opremi. Torej od najnižje opreme recimo Cliota letnik 2010 pa do najvišje opreme po imenu, po možnosti še zraven spisek opreme. Pozna kdo kakšno takšno stran?

Dag ::

Dvomim, da kaj takega obstaja. Opreme se razlikujejo glede na regijo, državo, posebne akcije. Najbolj zanesljiva pot je, da greš z VIN številko na pooblaščenca in ti izpiše, kakšno opremo ima konkreten avto.

hipertija ::

Zdravo,

da ne odpiram novih tem. Preko ebaya sem naročil za prikolico (box prikolica) odsevne trakove, ki jih nalepiš npr. na robove. Se mi zdi dobra ideja za vidnost.

Ostalo mi je nekaj viška in me zanima, ali bi lahko svoj avto polepil s tem? Bi s tem kršil kakšen zakon?

Zdaj nekdo bo napisal, če se bi rad policaja šplilal... ne nimam tega namena, pa tudi celega avta ne bom polepil. Polepil bom samo recimo del nad tablico ali pa en del zadaj, del na strani in del spredaj...
https://www.wish.com/es/product/sticker...

val46 ::

Kolikor je meni znano imaš lahko na zadnji strani avta edino odsevnike rdeče barve, na sprednji obvezno samo bele, na straneh pa mislim da le oranžne. Za spredaj in zadaj sem siguren, za stranice avta pa nisem prepričan, če sploh lahko imaš karkoli.Velja pa to tako za svetlobna telesa(razne lučke,napise itd), kot tudi za razne svetlobne nalepke, kot so ti tvoji trakovi. Tako da, če niso teh barv, mislim da to kak policaj ne bo spregledal, ko te kje zagleda. Kazni so pa kar visoke za takole "igranje", v najslabšem primeru 1200€ kazni in odvzem prometnega dovoljenja, čeprav bi za tako kazen in tak postopek moral verjetno naleteti na resnično "zaj..."policista, ki že nekaj mesecev ni dobil od žene ;)

predi ::

Ne moreš kar tako dajati odsevnikov na motorna in priklopna vozila. Preberi si predpise v Zakonu o motornih vozilih in Pravilniku o delih in opremi vozil.

hipertija ::

Uh... sem mislil, da je zgodba enostavnejša. Videl sem ene enoprostorce (citroeni), ne spomnim se modela, ki ima okoli meglenk zeleno barvo tovarniško (neon)...

Torej tudi iz prikolice morem tole odmaknit? :S


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12841725 (8197) rogerg
»

Ali je to legalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7812164 (9691) shadeX
»

Policija - neupravičena globa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13018326 (12602) St235
»

omejitev hitrosti na ljubljanski obvoznici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8717664 (15287) darkolord

Več podobnih tem