» »

Zamenjava dela ali samo popravilo skode?

Zamenjava dela ali samo popravilo skode?

hyuga ::

Imel sem manjso prometno in se mi je ena zaletela odzadi v zadnjoc luc in odbijac ampak je zvila tudi cisto malo plocevine (in pokracala). recimo 10x5 cm je velikost tega dela. Ker imam kasko me zanima kaj je boljse - menjati celo stranico (ki gre vse od zadnjega kolesa do sprednjega ogledala kjer je siroka le par centimetrov) ali le popraviti skodo pri avto licarjih?
ce se odstrani zadnja luc je ta poskodovana plocevina lahko dostopna in bi se dalo popraviti brez razmontiranja tega dela.
lepo prosim za pomoc.

je res da je boljse da se relativno nov avto ne dira ce ni treba in, da ce das menjati celo stranico se mora dosti sraufat kar ni okej?ne vem kako enostavno ali tezko je to pri novejsih avtih.

torej odbijac se bo cel zamenjal,luc tudi - za to plocevino pa se ne vem.
  • spremenilo: hyuga ()

aiko ::

Noben ti ne bo menjal cele stranice v kolikor ni nujno potrebno. Če se lahko pločevino poravna, naj ti ravnajo. V primeru menjave ti morajo starnico odrezat, zavarit novo itd (več škode kot koristi)

hvala :) sem mislil da to gre lazje - sem mislil da se deli, ki niso del karoserije oz. ogrodja avtomobila dajo nekak "odsraufati"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hyuga ()

Odšravfa se lahko havbi, vrata, blatniki, vezna stena sredaj. Vse ostalo za menjat se mora odrezat.

saj to je v bistvu del blatnika ampak sega vse do ogledala..pac tisti ozki del ki je med vrati in "stropom" avtomobila.
ni pa tak blatnik ki bi bil samo blatnik ampak sega po celi strani avta do havbe oz. sprednjega ogledala.
bom jutri peljal na ogled pa bomo videli..hvala

hotlips ::

Če nisi ti kriv, glede na to da se ti je "ena zaletela od odzadi" mi ni jasno zakaj bi koristil kasko za popravilo. razen če želiš imeti višjo premijo naslednje leto. Če sta izpolnila evropsko poročilo (upam) pejt na njeno zavarovalnico in ti bojo oni kril servis iz njene police, če pa si zelo uslužen pa se pozanimaš koliko stane popravilo pri lokalnem ličarju in ti ona skešira popravilo, za katerega se boš zmenil z ličarjem.

LP

IL_DIAVOLO ::

Pri novem avtu in kasku zavarovanju ni kompromisov. Avto mora bit tak kot pred nesreco, mehansko in vizualno.

Dober dan ::

Koliko je star avto in kako dolgo ga imaš namen vozit? Jaz vedno dam ocenit škodo in vidim koliko mi ponudijo v evrih. Ponavadi vzamem evre, avto pa popravim pri najcenejšem ličarju( sploh če imaš kakega poznanega). Kar mi ostane, pospravim v žep. Za pleh se ni za sekirat.. prodaš in kupiš drugega.

hyuga je izjavil:

saj to je v bistvu del blatnika ampak sega vse do ogledala..pac tisti ozki del ki je med vrati in "stropom" avtomobila.
ni pa tak blatnik ki bi bil samo blatnik ampak sega po celi strani avta do havbe oz. sprednjega ogledala.
bom jutri peljal na ogled pa bomo videli..hvala

Zadnji blatnik se ne da odšravfat ker je en kos (z vari vmes) z bokom vozila. Tako da če si želiš dobro, naj ti le uredijo tisti del kateri je poškodovan brez rezanja.

fikus_ ::

Če je mogoče, naj ti popravijo samo poškodovan del, ker če bodo menjali celega, bodo morali vrtati točkovne vare, ponovno variti in vse barvati, antikorozijsko ta varjena mesta ne bodo več tako dobro zaščitena, kot pri novem.
Drugo so deli, ki so privijačeni in se jih da enostavno menjat.

hvala vsem! tako mi je rekel tudi avtoličar - nikakor menjavati dela - sem se vse zmenil. spet sem se nekaj naučil! :) pa baje, da če je že treba kaj pokitati so ti kiti zdaj že tako dobri da držijo dlje od pleha :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odkrusen delcek barve na avtomobilu

Oddelek: Na cesti
4210244 (1570) MIHAc27
»

sam bom popravil rjaveč blatnik

Oddelek: Na cesti
268765 (7458) cresh
»