» »

Garancija na AMD procesor kot komponento

Garancija na AMD procesor kot komponento

Buggy ::

Crknil mi je procesor XP1800+ star slab mesec. Po prvi diagnozi sem pomislil na plato a se je kasneje izkazalo da je krivec procesor. Sedaj pa me zanima kako je z garancijo na ta procesor. Kupljen je bil kot samostojna komponenta in ugradil sem ga sam. Ali so kaksna dolocena pravila glede garancije? Imel naj bi eno letno garancijo - kako pa se te stvari obnesejo v praksi. Se stvari zakomplicirajo pri uveljavljanju garancije za procesor v smislu "Sam si si kriv si ze kaj navijal" , "Mi ne vemo kaj si delal z njim" ipd. Je kaj upanja da dobim novega?

Tavher ::

Ne, oz. možnosti so minimalne.

bobby ::

poglej na račun oz. dobavnico. če gor piše na katero zadevo maš gar in kok pa če gor piše da če vgradiš cpu sam ti gar preneha, pol si mrzu. v nasprotnem primeru se boš pa mogu kregat pa mal grozit, v najslabšem primeru. v najboljšem, jim pa samo enkat omeniš, da na računu oz dobavnici tega nikjer ne piše, pa če so pametni, ti ga bodo zamenjal.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Fury ::

ce ni vidno osmojen in ce ni strt, pol nimajo razloga da ti ne dajo.. seveda je odvisno od trgovine... jae bi ti takoj zamenjal.. mlacom pa ti ne bo nikol :)

NeOman ::

Mislim, da je pri AMD-ju tko, če kupiš procesor v BOX verziji (z ventilatorjem) imaš garancijo 1 leto, če pa ga kupiš čiz brez vsega pa je garancija 1 mesec. Če pa si ga naviju pa adijo garancija >:D .

Baje, da je tko. Sam sm tut skuru XP1800, pa je ni blo. Žal.

frenk ::

če si ga navijal se ne bo vedl ane:D...sam ne sme bit na prevelki temperaturi:)

Zheegec ::

AXP BOX verzija ima normalno 3 leta garancije, OEM pa po zakonu določeno minimalno 1 leto.
Če ti ne zamenjajo...je to Mlacom >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dr_M ::

OEM AMD procesorji majo garancijo 1 leto, box pa 2 oz 3 leta (nevem tocno). samo u mlacomu nimas garancije na oem amd cpuje.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

morphling1 ::

Itak, box ima tri leta, oem pa eno leto, če ni zakurnjen ali odkrušen ti ga morajo zamenjat, razen če nisi kupil pri Mlacomu, jaz tam za enega svojega tbreda nisem mogel nič pa je bil kot nov in star kake dva meseca, samo se mi ne da te prigode ponavljat.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
869688 (7553) medenko
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

829285 (6511) Invictus
»

Grafična kartica crknjot

221658 (1207) frosch

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti