» »

Kako rešujete družinske zdrahe?

Kako rešujete družinske zdrahe?

1
2
»

Vajenc ::

Kakšna popolna življenja nekateri živite, da vam praznični obisk (starih) staršev in njihove pridige predstavljajo tako velik problem?

Če so sitni se po kaki uri posloviš, če so nemogoče sitni sploh ne prideš, če ti mnenje ostalih sorodnikov veliko pomeni, sediš in kimaš oz. jim vržeš vse v obraz, če ti ne. Verjetno je večji problem, če za praznike nimaš nobenih sorodnikov oz. te nihče nikamor ne povabi?
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

gruntfürmich ::

mahoni je izjavil:

Ce se bos vedno umikal, bos vedno ti tisti, ki bo nasrkal. Posljes jih v tri pivske in zaloputnis z vrati in se prijazno poslovis ter jim das do znanja, da nisi z njimi ovce pasel.

Starsi gor ali dol. Bos samo sebi in svoji familiji, ce jo imas skodoval. Celo zivljenje se umikat pa tudi ni resitev. Naj se oni umaknejo.

najboljši odgovor.
slovenčeki smo itq znani po tem da preveč radi ugajamo in se ne želimo skregati in poslati koga kam. ker se ne upamo nobenemu zameriti. ker mislimo da bomo še koga kdaj potrebovali...
to je zelo narobe.
takšnim starcem je potrebno v štartu postaviti meje ali pa jih če se jim ne moreš izogniti zabijati ob vsaki priliki.

najbolj toksične pa so ravno predlogi da pač potrpiš, ali pa celo opravičevanje takšnih starih psihopatov...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

FireSnake ::

PreviousUser je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

Napiješ jih. Kakor se sliši neumno zaradi alkohola 3/4 alovenskih družin sploh funkcionira.


Dobra. Samo je potem še huje. :D

Pa poslušaš od vseh družinskih članov, kaj je kdo naredil narobe in ko na koncu vprašaš, kaj imaš s tem, se spet preklopi na splošne očitke, kakšen si ti. In da bosta itak vse premoženje prodala, čeprav sem jima že večkrat rekel, da itak nočem od nikogar nič. Ah, brezveze. :D


Takim se reče čustveni vampirji.
Samo ogibati se jih. Na daleč! Ljudje se ne spremenijo. In tudi zaradi tebe se ne bodo.

WizzardOfOZ je izjavil:

PreviousUser je izjavil:

Zdrahe s strani starih staršev v smislu, kaj vse sem jaz v tvojih letih že ustvaril/a, postavil/a bajto z lastnimi rokami ob službi, se vsemu odrekal/a in šparal/a, favoriziranje enega od staršev, seveda tistega po njuni strani, neprestano poniževanje v smislu, da nimaš pravega partnerja itd.

Vse te pridige ob praznikih, ko prideš na obisk. Človek se vpraša, kaj mu je vsega tega treba, konec koncev nikomur ničesar noče in je prišel samo voščit ob praznikih. Vem, da sta moja stara starša, a sit sem vseh teh manipulacij in očitkov.

Kako vi ravnate v takih primerih, se umaknete? Verjetno konfrontacija itak nima nobenega smisla?


Kupiš ali pa narediš 2 metli (sirkovi ali iz vej), prideš na obisk k tašči in tastu in ju postaviš pred bajto (nasloniš na steno zraven vrat), potem pa ko odprejo vrata, jih povabiš pogledat kakšna odlična nova vozila si jim kupil. Pa taščo, če pometa pred hišo, moraš nujno vprašat če je ravno prišla, al še kam gre.
Na koncu jim pa še poveš:
- da si najbolj srečen, ker imaš vse kar si si želel v življenju.
- da je tvoja žena najboljša in da se nikoli ne skregata, ker se razumeta in znata vse sama narest
- da so oni vsi idioti, kreteni in manjvredni, ker ne znajo drugega kot samo opravljat, se kregat in pljuvat po drugih.
- da do njih hodiš samo po denar, ker drugega itak ne moreš dobiti od njih.

Jaz sem to naredil pri ženinih, žena pa pri mojih doma, pa od takrat naprej noben, ne moji in ne njeni ne rečejo nič več drug proti drugemu, pred mano nikol več ne opravljajo, ne pljuvajo po drugih, ne kažejo več s prstom,... in na splošno se pogovarjamo o normalnih stvareh.


Hahaha, dobra! :))
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

solatko ::

Morda en nasvet, za umirjanje starih staršev ali pa celo staršev, glede na to, da se spočetje prvega otroka dogaja vedno pozneje - moji stari starši so se šli ob vsakem srečanju, tudi take, mi to, mi ono,.... pa mi je bilo enkrat v srednji šoli tega dovolj, saj so čisto vsi obiski šli v prepir in sem dedku zabrusil - dedi, en kurc ste bili vredni, niste ustvarili nič v svojih letih pa bi lahko zagotovili lagodno življenje večim generacijam, če bi bili kaj vredni, tako pa se mora z delom preživljat moj oče in tudi jaz ne bom preživel brez dela.

Me čudno pogleda, foter že skor znoru, pa se zasmeji in reče, no mulc, si le povedal prave besede, noben od mojih otrok ni imel jajc, da me utiša, pa so vsi pridni in delovni.

Smo nato spili po eno pivce in od takrat so ratali obiski prijetni, z obujanjem življenskih dogodivščin, kakšnih sranj, ki so jih naredili moj oče in štiri tete,..... skratka, ni nam bilo več težko it na obisk in vsaka nova pridobitev, je bila s strani dedka pohvaljena, prej pa ni bilo dosežka, pridobitve,...., ki bi bila kaj vredna v njegovih, samega sebe, polnih očeh.

Je pa res, da hoče vsaka generacija vplivat na mlade in roko na srce, tudi vse kar naredijo mladi in spremembe, ki se ob tem dogajajo, niso ravno vse odlične, kar poglejte v kaj se je spremenil božič iz nekdaj družinskega praznika,
Delo krepa človeka

hammock ::

Kako rešujete družinske zdrahe?

Jih nimamo, ker smo na sreco dokaj normalna, funkcionalna in povezana familija.

Imamo eno izjemo, ki pa na podlagi slabih izkusenj preprosto ni nikoli vabljena, tako da med prazniki ni tezav. ;) Kot je napisal nekdo, toksicne ljudi je potrebno izkljuciti iz zivljenja. Tudi ce so kvazi druzina.

SebyDiamant ::

Evo, da še jaz napišem moje. Ko sem šel z mojo ex narazen sem od mojih staršev in sestre bil vse, samo človek ne. Sms,... Sem lepo vse stike prekinil, grem k sosedom njihovim na obisk in imam mir v življenju. Končno :)
12EUR popusta na SUMUP čitalec bančnih in kreditnih kartic,
brez stroška najema:
http://fbuy.me/k8MvL

MIHAc27 ::

imagodei je izjavil:

Jao, jao.

Očitno imam ful srečo s tastom in taščo. Ni da se hvalim, ampak res moram izpostavit, da je bilo vredno pogledat tole temo. Ker vidiš, kako so lahko včasih "drobne" stvari pomembne. Oziroma kako te drobne stvari lahko postanejo velika sranja, če niso urejena. Hvala bogu, da se mi ni treba še s tem ubadat; tast in tašča imata svoje fore, ampak nič tako drastičnega, kot pišete nekateri tule.


Hitro se lahko zadeva spremeni. Jaz sem še mogoče 4 leta nazaj hvalil taščo naokoli kako dobro se zastopimo. 2 leti nazaj pa ni bilo več za zdržat pri njej, in bi šel tudi zakon po gobe, če se ne bi preselili.

In ja, tudi mi smo bili nesramneži, ker smo odšli, po vsej soseski se je izpovedala, kaka revčka je (so nam sosedje povedal, ko smo jih kaj srečal). Tudi sorodniki težili, ker je nismo več 'šmirglali'. Najbolj smešno pri tem je bilo to, da tudi sorodniki je ne porajtajo, največ 1x letno pridejo na obisk ali pa še to ne. Še poklicali so zelo redko.

Anyway... moja rešitev bi tudi bila.. če so ti srečanja v muko, to povej. Če se nič ne spremeni... ne hodi več. Vošči kar po telefonu, in če se začnejo litanije, samo vržeš slušalko dol. Gotovo imaš kaj boljšega za početi.

Samael ::

digitalcek je izjavil:

imagodei je izjavil:


Tule sta problematični samo dve zadevi: da se nekateri starejši oklepajo svoje bajte do groba, pa četudi to pomeni bistveno znižano kvaliteto življenja in osamljenost; in to, da si množica starejših, kljub temu, da so 40+ let pošteno delali, ne morejo privoščiti nastanitve v domu upokojencev. IOW, njihova penzija ne zadostuje in bi morali doplačevati otroci.


Z ljudmi, ki mi NIČ ne pomenijo, dejansko niti slučajno NE ŽELIM preživeti zadnjih 5, 10, 15 let.
Nikoli v življenju se nisem navduševal nad ljudmi, s katerimi me veže recimo le jezik, asocialnost gor ali dol.
In želim umreti doma. Upam, da imam to pravico...

Ne želiš? Razumem. Kaj pa tvoji potomci? Imajo pravico teh tvojih zadnjih 5, 10, 15 let preživeti s svojo lastno mlado družino, hoditi v službo, itd ... ali pa bodo dežurali ob tebi, te nosili do wc-ja, ti menjavali plenice, ti gospodinjili in oh in sploh ob demenci in vsem, kar starost prinese, svoje življenje posvetili varstvu in skrbi zate?
Ker, če vsaj približno veš, kaj vse prinese starost, se najbrž zavedaš, da je velika verjetnost bo nekdo to tako ali drugače moral to početi zate ta zadnja leta. Želiš res to prevaliti na bližnje, ki bi morali živeti svoje življenje?

BigWhale ::

Bozic je bil tri dni nazaj, zato je zdaj off-topic tukajle.

Mato989 ::

Ker, če vsaj približno veš, kaj vse prinese starost, se najbrž zavedaš, da je velika verjetnost bo nekdo to tako ali drugače moral to početi zate ta zadnja leta. Želiš res to prevaliti na bližnje, ki bi morali živeti svoje življenje?


1 word:

Evtanazija... samo nekateri so preveč proti, ker bi ljudje dejansko v miru razpolagali s svojim lajfom!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jype ::

Mato989 je izjavil:

Evtanazija
Kako dvolično! Evtanazijo ponujaš kot rešitev za vse, hkrati pa v službi popravljaš telefone.

Bodi konsistenten, meči jih ob betonsko steno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mato989 ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Evtanazija
Kako dvolično! Evtanazijo ponujaš kot rešitev za vse, hkrati pa v službi popravljaš telefone.

Bodi konsistenten, meči jih ob betonsko steno!


Saj jih, če mi lastnik tako naroči... in kdo je večji lastnik nad svojim lajfom, če ne ti sam =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

jype ::

Mato989 je izjavil:

Saj jih, če mi lastnik tako naroči... in kdo je večji lastnik nad svojim lajfom, če ne ti sam =)
Evtanazija ni samomor.

Mato989 ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj jih, če mi lastnik tako naroči... in kdo je večji lastnik nad svojim lajfom, če ne ti sam =)
Evtanazija ni samomor.


Seveda ni, ampak če lastnik svojega lajfa, hoče da se ga evtanazira bi moral do tega imet pravico, ker nihče nima več pravice do njegovega življenja kot on sam =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PrihajaNodi ::

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj jih, če mi lastnik tako naroči... in kdo je večji lastnik nad svojim lajfom, če ne ti sam =)
Evtanazija ni samomor.


Samomor bi moral biti dopusten s pomocjo vladnih ustanov. Ko mas dost mas dost.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

K0l1br1 ::

jype je izjavil:

Evtanazija ni samomor.
Tautologija.

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

Samomor bi moral biti dopusten s pomocjo vladnih ustanov. Ko mas dost mas dost.
Ja, saj je, samo ne v državah, kjer so na oblasti desničarji.

PrihajaNodi ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Samomor bi moral biti dopusten s pomocjo vladnih ustanov. Ko mas dost mas dost.
Ja, saj je, samo ne v državah, kjer so na oblasti desničarji.


Kje? Da se prostvoljno odlocim in dobim cianid.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kje? Da se prostvoljno odlocim in dobim cianid.
To ga lahko v več kot polovici EU, temu se reče pasivna evtanazija. V Švici ti pomagajo pri jemanju, v Belgiji in na Nizozemskem te pa lahko tudi legalno ubijejo, če so izpolnjeni pogoji.

PrihajaNodi ::

V Švici ti pomagajo pri jemanju


jemanju cesa? Za svico rabis 15k da te fentajo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

jype ::

PrihajaNodi je izjavil:

jemanju cesa? Za svico rabis 15k da te fentajo.
Jemanju zdravila, ki te ubije. Nihče ni rekel, da je poceni.

PrihajaNodi ::

jype je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

jemanju cesa? Za svico rabis 15k da te fentajo.
Jemanju zdravila, ki te ubije. Nihče ni rekel, da je poceni.


Sicer smo off topic pa vseeno, par jeklenk co2 bi moral zadoscati...V Ameriki injekcija za obsojence na smrtno kazen stane manj kot 500 usd.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jype ::

Švica ni tretji svet, tako kot ZDA.

PrihajaNodi ::

Za 15 k tudi niso humanitarci! To je enormna vsota za nekoga, ki dela v "Sintalu".
Imajo trzno niso "ubijemo te humano"!
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

MasterTade ::

PrihajaNodi je izjavil:

Za 15 k tudi niso humanitarci! To je enormna vsota za nekoga, ki dela v "Sintalu".
Imajo trzno niso "ubijemo te humano"!


Nasploh moraš bit tolko bolan, da boš v kratkem umrl. Drugače te sploh ne vzamejo
Mors omnia aequat

imagodei ::

Švicarji da te ne vzamejo? Ne drži. Tam je to urejeno tako kot jaz upam, da nikdar ne bo urejeno pri nas.
- Hoc est qui sumus -

Raptor F16 ::

imagodei je izjavil:

Švicarji da te ne vzamejo? Ne drži. Tam je to urejeno tako kot jaz upam, da nikdar ne bo urejeno pri nas.


?
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

PrihajaNodi ::

imagodei je izjavil:

Švicarji da te ne vzamejo? Ne drži. Tam je to urejeno tako kot jaz upam, da nikdar ne bo urejeno pri nas.


Please, do elaborate!

Sam se vedno pravim par jeklenk co2 bi moralo zadoscati. 15k za tablete + 5k pogreb....je enostavno prevec.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 ::

PrihajaNodi je izjavil:

imagodei je izjavil:

Švicarji da te ne vzamejo? Ne drži. Tam je to urejeno tako kot jaz upam, da nikdar ne bo urejeno pri nas.


Please, do elaborate!

Sam se vedno pravim par jeklenk co2 bi moralo zadoscati. 15k za tablete + 5k pogreb....je enostavno prevec.


Nemci so mel zadevo ekonomsko in časovno v nulo naštudirano že tekom druge svetovne vojne.

Koliko je bilo tisto humano, je poglavje zase...
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Ciklon b je innert gas? Zakaj ni uporabil co2 ja? Zanimivo.
Zee bi tole lahko utemeljil malo bolj podrobno.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Raptor F16 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Ciklon b je innert gas? Zakaj ni uporabil co2 ja? Zanimivo.
Zee bi tole lahko utemeljil malo bolj podrobno.


Argon.

2 globoka vdiha pa te zmanjka.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

PrihajaNodi ::

Raptor F16 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Ciklon b je innert gas? Zakaj ni uporabil co2 ja? Zanimivo.
Zee bi tole lahko utemeljil malo bolj podrobno.


Argon.

2 globoka vdiha pa te zmanjka.


http://www.varesi.si/trgovina/catalog/t...

Pa se poceni je. Malo dvomim koliko je ucinkovit, da se potem ne zbudis kot rastlina...Helij in Co2 sta po prebranem najboljsa. Samo zaspis.

Jbga je treba tud razmislit kako najlazje zapustit svet, da ni druzinskih zdrah.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

jype ::

Švicarji te vzamejo tudi če rečeš samo "dost mam", pa nisi nič bolan.

PrihajaNodi ::

jype je izjavil:

Švicarji te vzamejo tudi če rečeš samo "dost mam", pa nisi nič bolan.


Dignitas? Za 15 jurjev? Das vir? To bi rad videl.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jype ::

imagodei ::

Raptor F16 je izjavil:

imagodei je izjavil:

Švicarji da te ne vzamejo? Ne drži. Tam je to urejeno tako kot jaz upam, da nikdar ne bo urejeno pri nas.


?

Tistega, ki je tej ženski požegnal "Assisted suicide", bi morali sodno preganjat:
- Hoc est qui sumus -

jype ::

imagodei je izjavil:

Tistega, ki je tej ženski požegnal "Assisted suicide", bi morali sodno preganjat:
Čemu? Saj ni bila duševno oporečna, ko se je odločila, da želi zaključiti s svojim življenjem?

imagodei ::

Jaz nisem strokovnjak psiho stroke, ampak meni se to, kar sem videl v tem videu, ni zdelo normalno. Ženska blodi, da si ne more sama pripravljat hrane, pa da jo muči astma, pa da ima osteoporozo; potem pa jo vidimo, kako se v precej dobri formi sprehaja s svojimi prijateljicami. Pač, ni več stara 25 let, ne more več plesati akrobatskega rokenrola. Kje zarišemo mejo? Žensko mučijo običajne starostne težave in zdaj ji bomo pomagali narediti samomor? Čemu? Si ne more kupit dobrega viskija in zrihtat škatlice uspavalnih tablet?

Še enkrat, nisem strokovnjak, je pa tole strašno podobno eni skrajni obliki Munchausna. Ženska iz svoje smrti želi narediti spektakel, kljub temu, da ni niti neozdravljivo bolna (razen v smislu, kot velja za vse: da je življenje pač spolno prenosljiva bolezen s 100% smrtnostjo), niti nima strašno hudih težav. Zgolj odločila se je, da življenje ni po njenih standardih.

Kar je sicer čisto validna odločitev. Ampak spet: škatla uspaval in liter viskija.

Niti ni najhujši problem v tem, da se je ona odločila umret. Večji problem je v tem, da je nekdo toliko spustil standarde, da je rekel, da je ta njena odločitev zadosten razlog za pomoč pri samomoru. Zdaj mi boš očital slippery slope, ampak... Kaj sledi? Si nekdo pri 50 letih, ki zaradi obrabe kolena ne more več teči na smučeh, tudi lahko izbere pomoč pri samomoru? Kaj pa 45-letnik po srčnem infarktu (poznam primer), ki ne more več rekreativno igrat fuzbala v veteranski divji ligi, čeprav je to "njegovo življenje"? A bomo takega napotili k psihologu, psihiatru ali psihoterapevtu, ali na Dignitas?
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Definitivno ni "normalno", ni pa znak psihičnih težav. Če ves čas pri običajnih življenskih opravilih doživlja bolečine, je njena kvaliteta življenja prenizka, da bi jo morali siliti v življenje.

imagodei je izjavil:

Kar je sicer čisto validna odločitev. Ampak spet: škatla uspaval in liter viskija.
Siliti ljudi v takšno obliko samomora je nečloveško.

imagodei je izjavil:

Kaj sledi? Si nekdo pri 50 letih, ki zaradi obrabe kolena ne more več teči na smučeh, tudi lahko izbere pomoč pri samomoru?
Zakaj pa ne?

imagodei je izjavil:

Kaj pa 45-letnik po srčnem infarktu (poznam primer), ki ne more več rekreativno igrat fuzbala v veteranski divji ligi, čeprav je to "njegovo življenje"?
Zakaj pa ne?

imagodei je izjavil:

A bomo takega napotili k psihologu, psihiatru ali psihoterapevtu, ali na Dignitas?
Dignitas te vedno napoti k psihologu in psihiatru, pa ne enemu, preden sprejme tvojo zahtevo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mercier ::

Prvi problem škatle uspaval in litra viskija je, da pridejo brez Ikea navodil. Jaz recimo navadno stvari naredim prvič bolj zanič. Ampak imam vsaj rad viski. Predstavljaj si bakico, ki si uredi frizuro in zamenja gate in spodnje krilo preden gre iz stanovanja, da ne bi bilo sramote, če jo zbije avto. Pomoč je pač boljša. Drugi problem je tempiranje. Dokler lahko pijem viski, ga bom raje brez tablet, kasneje pa je faza, ko mi ni čisto jasno, zakaj bi ga in kaj je to viski in kadar se bom spomnil kaj je, bom zraven obvezno naročil uspavalne tablete, prinesli bodo pa zgoščen čaj in en kvetiapin.
Če se lahko odločiš, da življenje ni po tvojih standardih in dobiš pomoč, se mi sliši prav dobro. Če bi morebiti dobil pomoč tudi v primeru preteka obdobja, ko se res še da odločati, pa sploh. Pa magari, da je kak kolek treba na občini kupit, pa do šamana kake vrste it, ko si še pri močeh.

ziga1990 ::

PreviousUser je izjavil:

Zdrahe s strani starih staršev v smislu, kaj vse sem jaz v tvojih letih že ustvaril/a, postavil/a bajto z lastnimi rokami ob službi, se vsemu odrekal/a in šparal/a, favoriziranje enega od staršev, seveda tistega po njuni strani, neprestano poniževanje v smislu, da nimaš pravega partnerja itd.

Vse te pridige ob praznikih, ko prideš na obisk. Človek se vpraša, kaj mu je vsega tega treba, konec koncev nikomur ničesar noče in je prišel samo voščit ob praznikih. Vem, da sta moja stara starša, a sit sem vseh teh manipulacij in očitkov.

Kako vi ravnate v takih primerih, se umaknete? Verjetno konfrontacija itak nima nobenega smisla?


Moje mnenje da prideš večkrat na obisk in ignoriraš take očitke, ker se bosta enkrat naveličala in bo mir.

Kar je pa najslabše kar lahko narediš je pa da jima vrneš in ti očitke njima dješ in ponižuješ mogoče bi razumela potem
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

PrihajaNodi ::

Siliti ljudi v takšno obliko samomora je nečloveško.


Tako je. Ce zelis oditi ti bi moralo biti to dovoljeno na human nacin.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ob službi imeti čas za otroke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6313614 (10379) darthvader

Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
29347127 (41104) OmegaBlue
»

Božič in praznovanje tega praznika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17426916 (23823) LitralSM

Razmišljanje o Sloveniji

Oddelek: Loža
384986 (4208) Gandalfar

Več podobnih tem