» »

Pravilna izvedba domače faradejeve kletke

Pravilna izvedba domače faradejeve kletke

Marko84 ::

Kako bi bilo pravilno, da bi za eksperiment naredil faradejevo kletko iz ene sobe? Namreč pri enem eksperimentu sm ugotovil, da če oblečem tisto steno, kjer je na drugi strani wi-fi router, signal pade za cca 60%, problem pa je nastal ko sem oblekel vse stene in se spet dodatno okrepi. Kako bi torej pravilno izvedel ta podvig? Kako pravilno ozemljiti, vsak vogal? Se folije ponekod ne smejo stikati itd?
  • spremenil: Marko84 ()

K0l1br1 ::

Ne gre zmanjšati moč na ruterju na 20% v časovnem okvirju? Po moje bi se morale folije povsod stikat. Kot pleh v avtu. Faradayeva kletka je namenjena bolj temu, da steče tok po površini kot kugla na cerkvi pod križem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Zanimivo je, da mi je celo uspelo zmanjšati večino signalov pri testiranju z aplikacijo signal strength. 2g 3g 4g lte
.. samo ni vse odvisno od mene. Imam tudi cimre, ki se pritožujejo, da slabo spijo, živimo pa drugace cca 150m stran od razdelilne transformacijske elektro postaje. Čeprav sem jim rekel, da to skorajda ne more biti razlog. Ne vem pa če ima to kakšen vpliv v smislu magnetnega polja na tem območju. Ker folija verjetno ne bo ponudila zaščite za te frekvence. Vsekakor pa pomaga glede wifi in podobnih signalov kar se tiče meritev jakosti signala, ki sem jih opravil. Verjetno pa bi bilo dobro da bi kupil še kakšen merilnik emf, da bi se zares prepričali.

Zgodovina sprememb…

In kakšno jakost si zmeril? Na cm2 al kako se to meri?
Kaj je to kakšno društvo, da vas je več?

Highlag ::

Če hočeš zaščiti prostor pred določenim EM spektrom morajo biti odprtine manjše od valovne dolžine spektra, da preprečiš širjenje EM valov. Pa feromagnetni material bi verjetno moral imeti. Torej Fe pločevina.
Never trust a computer you can't throw out a window

ravno to sem tudi jaz razmišljal, da bi moral biti nek drug material.

Ja kar nekaj nas je, različen folk, večinoma zaposleni je pa tudi nekaj študentov.

Zgodovina sprememb…

Telefone in vse ostalo, kar liči na elektriko, ste odstranili iz prostora? Oziroma bi se moralo gledati celoten EM spekter.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Ne to pa ne, polno je telefonov in prenosnikov. Ampak jaz sem testiral samo svojo sobo za test. Če zapustim sobo mi večina signalov naraste za približno trikrat. S tem da sem tla pustil odprta brez folije. Edino okno sem pokriv s pocinkano mrežo, ki ima razmak 5 mm.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Najprej naredite vse dobre prakse za spalno higieno, potem odkrivajte toplo vodo s sevanjem.

Raje si zagrnite okna, da vas ne bo motila (LED) javna razsvetljava.

fikus_ ::

Če že delaš faradejevo kletko, mora biti zaprta z vseh strani!

jype ::

Marko84 je izjavil:

Kako bi bilo pravilno, da bi za eksperiment naredil faradejevo kletko iz ene sobe?
Odvisno od tega, kaj bi rad preprečil. Velikost lukenj v mreži je odvisna od frekvenc, ki bi jih rad ujel, če pa vse skupaj zaviješ v svinec in pleh, bo pa itak zadušilo praktično vsako sevanje, ki ga sploh lahko ustaviš.

vostok_1 ::

Jz bi namesto svinca uporabil osiromašen uran, je namreč boljša ovira proti radioaktivnemu sevanju.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

zee ::

vostok_1 je izjavil:

Jz bi namesto svinca uporabil osiromašen uran, je namreč boljša ovira proti radioaktivnemu sevanju.

Osiromašen uran je tudi najboljše zdravilo zoper neumnosti, ki se jih gre OP. :))
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Raptor F16 ::

Daj se v akvarij in dihaj na cevko. Boš najbolj varen pred EM signali.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

- Hoc est qui sumus -

starfotr ::

Če bi rad zmetal silne denarje v vudu znanost

https://www.gigahertz-solutions.de/en/

zee ::

starfotr je izjavil:

Če bi rad zmetal silne denarje v vudu znanost

https://www.gigahertz-solutions.de/en/

Tega pa ne. Podajam referenco na pretekle teme OP.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gruntfürmich ::

več kot očitno je da nimaš pojma o fiziki, ampak po eni čudni logiki ti pišeš kot da ti je vse jasno in da do potankosti poznaš biološki učinek vsega in vsašta...

drugače pa je pravilen odgovor od jureta:

jype je izjavil:

Velikost lukenj v mreži je odvisna od frekvenc, ki bi jih rad ujel.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Narediš železno škatlo, ki jo pravilno ozemljiš. Narediš Faradayev ščit...

Zadeva rešena :).

Faraday cage @ Wikipedia
https://science.howstuffworks.com/farad...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Matko ::

gruntfürmich je izjavil:

več kot očitno je da nimaš pojma o fiziki, ampak po eni čudni logiki ti pišeš kot da ti je vse jasno in da do potankosti poznaš biološki učinek vsega in vsašta...

drugače pa je pravilen odgovor od jureta:

jype je izjavil:

Velikost lukenj v mreži je odvisna od frekvenc, ki bi jih rad ujel.

Precej pomanjkljiv...

V osnovi niste definirali: EM valovanje katerih frekvenc bi radi preprečili.

jype ::

Ma, ni se mi ljubilo pisat dolgega traktata, ker s faradayevo kletko itak ne moreš zdraviti mentalnih bolezni.

vostok_1 ::

To pa ni res. Če je elektrificirana, there's a possibility.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Bwaze6 ::

Če pustimo za trenutek povod za postavitev nečesa takega doma...

V bistvu spreminjanje sobe v faradayevo kletko proti večini domačim elektromagnetnim virom ne bi smelo biti prezahtevno - nekaj težav bo seveda z oknom, kovinska "mreža proti komarjem" mora biti seveda galvansko spojena s preostalim delom oplaščenja, prav tako vrata. Seveda je potrebno s prevodnim materialom prekriti vse površine, tudi strop in tla. In potem predvsem eliminirati tudi sevala znotraj sobe - izklopiti telefone itd.

Veliko lažje (in ceneje) bo, če pri komercialnem ponudniku naročiš "izmero elektromagnetnih sevanj", za nekaj deset evrov si ti bo bajaličar izmislil elektromagnetno ugodne in neugodne dele sobe, prav tako ti bo ponudil razne izštancane kovinske okraske ali piramidice v vrednosti od nekaj desetakov do nekaj sto evrov, ki bodo v nasprotju z vsemi fizikalnimi zakoni seveda čudežno pomagali.

Le trikrat je treba udariti s petami skupaj in ponavljati "Zares verjamem!"...

ziga1990 ::

Marko84 je izjavil:

Kako bi bilo pravilno, da bi za eksperiment naredil faradejevo kletko iz ene sobe? Namreč pri enem eksperimentu sm ugotovil, da če oblečem tisto steno, kjer je na drugi strani wi-fi router, signal pade za cca 60%, problem pa je nastal ko sem oblekel vse stene in se spet dodatno okrepi. Kako bi torej pravilno izvedel ta podvig? Kako pravilno ozemljiti, vsak vogal? Se folije ponekod ne smejo stikati itd?

Samo zakaj celo sobo?

glej če bi se rad obvaroval pred sevanjem itd kot razberem to od tvojih drugih tem imaš velik problem neboš 24/7 v tej kletki plus enkrat se boš naveličal plus če se ne motim živiš v najemniški hiši dvomim da bo lastnik dovolil/vesel ko bo to kletko v svoji hiši videl.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ziga1990 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemci imajo o sevanju pomanjkljivo in napačno znanje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4211247 (8668) jype
»

Poslušanje radia na letalu

Oddelek: Zvok in slika
4312321 (10828) [D]emon
»

trdi disk in magneti na blagajnah v trgovini

Oddelek: Strojna oprema
215304 (4925) bluefish
»

Katera mreza preprecuje elektromagnetno sevanje?

Oddelek: Loža
205002 (4792) 'FireSTORM'
»

Barva namesto enkripcije

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
425522 (4138) poweroff

Več podobnih tem