Forum » Loža » Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Vegani vdrli na kmetijo v Šiški
Temo vidijo: vsi

lynxslo5 ::
https://www.rtvslo.si/okolje/novice/akt...
Včeraj so vegani nasilno vdrli na eno zadnjih kmetij v Ljubljani. Lastniku kmetije so dalj časa fizično preprečevali, da bi vstopil v hlev. Svojo nasilno akcijo pa so snemali in predvajali na družbenih omrežjih. Napadli so kmeta, ki ne krši nobenega zakona in zgledno skrbi za živali. Naša nesposobna policija pa jih je samo popisala zaradi neprijavljenega shoda. Čeprav gre tukaj za kršenje tudi drugih zakonov, kot je nasilno motenje posesti. Noro je, da so te vegani vsi bili oblečeni v neke proti radiacijske uniforme. Mislim, da je šel takšen aktivizem preko vseh mej dopustnosti. Kaj menite vi?
Včeraj so vegani nasilno vdrli na eno zadnjih kmetij v Ljubljani. Lastniku kmetije so dalj časa fizično preprečevali, da bi vstopil v hlev. Svojo nasilno akcijo pa so snemali in predvajali na družbenih omrežjih. Napadli so kmeta, ki ne krši nobenega zakona in zgledno skrbi za živali. Naša nesposobna policija pa jih je samo popisala zaradi neprijavljenega shoda. Čeprav gre tukaj za kršenje tudi drugih zakonov, kot je nasilno motenje posesti. Noro je, da so te vegani vsi bili oblečeni v neke proti radiacijske uniforme. Mislim, da je šel takšen aktivizem preko vseh mej dopustnosti. Kaj menite vi?

mzakelj ::
Jaz menim da so vegani nič drugega kot zanič lovci
, sploh v teh časih ko ti v trgovini meso ne beži in lepo počiva na polici in samo čaka da ga kupiš in spečeš v odličen zrezek ali čevap.

Vazelin ::
Ne gre za vegane anpak za razvajence višjega srednjega sloja, ki si s tem pestrijo dneve
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

IL_DIAVOLO ::
"Naše sporočilo je preprosto: Živali so tukaj z nami, ne za nas. Življenje živali je njihova pravica in to, kar se jim dandanes dogaja, je nepravično, nepotrebno nasilje."
Podpiram lepše ravnanje z zivalmi, neprivezane zivali, pasa, sveza voda etc.
Ampak kaj se pa ti spranci grejo, oni pricakujejo, da bojo kmetje futrali živali da bojo zivele srecno do konca svojih dni? Teleta nerazgledana.
Naj ze en udari po mizi in veganizem prepove. Za vsak taki shod pa globe 10k po osebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

KAVINSKY ::
Kakšen je najboljši način, da opozoriš nase in na svoje poglede?
a) organiziraš shod, kjer pripelješ kakšno ovčki, kozo, pujska in zajčka, da jih mimoidoči lahko pobožajo in vidijo kaj jedo
b) se greš zapret v hlev najbližjega kmeta in dogajanje streamaš preko neta
PS: nudim PR usuluge, pisanje govorov in pogrebne storive. Več info na ZS.
a) organiziraš shod, kjer pripelješ kakšno ovčki, kozo, pujska in zajčka, da jih mimoidoči lahko pobožajo in vidijo kaj jedo
b) se greš zapret v hlev najbližjega kmeta in dogajanje streamaš preko neta
PS: nudim PR usuluge, pisanje govorov in pogrebne storive. Več info na ZS.

shadeX ::
Če hočeš da se nekaj hitro razve narediš čimbolj bizarno stvar kar se da. Pri točki a, bi za shod vedeli mimoidoči, pri točki b, pa bo zadeva prišla v medije in za to bodo vedeli vsi. Če bi izbrali točko A, noben ne bi odprl te teme.
Žalostno ampak resnično.
Žalostno ampak resnično.

vostok_1 ::
@OP
Mislim, veliko ni za povedat. Low effort milenijci, delajo selfie-activism. Z trolo so se zapeljali do neke kmetije sredi glavnega mesta in pozirali pol kot po koncu pouka odšli domov.
Brez skrbi, te bo naslednji konflikt vse počistil, t.j. kolikor se jih ne bo prej kar samih odstranilo.
Mislim, veliko ni za povedat. Low effort milenijci, delajo selfie-activism. Z trolo so se zapeljali do neke kmetije sredi glavnega mesta in pozirali pol kot po koncu pouka odšli domov.
Brez skrbi, te bo naslednji konflikt vse počistil, t.j. kolikor se jih ne bo prej kar samih odstranilo.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Poldi112 ()

Nagi Bator ::
So si upali sred Ljubljane.
Kje na "kmetih" bi hitro bezali, sicer bi kaj klavrno koncali.
Zemlja zahteva celega cloveka!
Kje na "kmetih" bi hitro bezali, sicer bi kaj klavrno koncali.
Zemlja zahteva celega cloveka!

Furbo ::
Lastniku kmetije so dalj časa fizično preprečevali, da bi vstopil v hlev.
Jaz bi zagrabil vile ali lavor in zmetal gnoj na te premaknjence.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Glugy ::
Prav je da izražajo svojo mnenje samo tole pa res ni pravi način no. Ajde če bi protestiral pred kmetijo toliko da mediji pridejo; ampak da pa vdrejo...ufff; mal preveč si dovolijo.

broken/link ::
mnenje se izraža na 1001 način.
me zanima, kako se bi oni počutli, če bi par deset kmetov uletelo na njihovo posestvo in bi tam mirno jedli narezek. ali pa mogoče tam organizirali miroljubne koline.
me zanima, kako se bi oni počutli, če bi par deset kmetov uletelo na njihovo posestvo in bi tam mirno jedli narezek. ali pa mogoče tam organizirali miroljubne koline.

Phantomeye ::
Ne postavljam se na nobeno stran, ker nimam pravice, ampak ... vegani so vsaj konsistentni.
Ljudje pravijo, da so proti zlorabi živali, dokler ne omeniš tistih, ki jih jejo - potem se jim pa utrga.
Razna mučenja mačkov, psov itd., ki jih vidiš na na Facebooku ne predstavljajo niti 1 % kar se dogaja kravam, prašičem, kokoškam v masovni produkciji. So zgolj predmeti na tekočem traku. Ljudje zanikajo, kar vidijo na lastne oči - če to pomeni, da bodo zrezki še vedno prihajali na njihove krožnike.
Ljudje pravijo, da so proti zlorabi živali, dokler ne omeniš tistih, ki jih jejo - potem se jim pa utrga.
Razna mučenja mačkov, psov itd., ki jih vidiš na na Facebooku ne predstavljajo niti 1 % kar se dogaja kravam, prašičem, kokoškam v masovni produkciji. So zgolj predmeti na tekočem traku. Ljudje zanikajo, kar vidijo na lastne oči - če to pomeni, da bodo zrezki še vedno prihajali na njihove krožnike.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()

zee ::
A nobenega ne zanima kaj dela kmetija in hlev sredi civilizirane Šiške?
Zgrešena politika upravljanja z zemljišči v Ljubljani, kI ima za posledico gradnjo na zamočvirjenem in poplavno ogroženem področju?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

fikus_ ::
Kmetija je verjetno tam kar nekaj 10 let ali celo več kot 100, ko se niso imeli pojma, kaj je vodovarstveno/zamočvirjeno bmočje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()

WizzardOfOZ ::
Zdaj naj pa od njih zahteva odškodnino, ker so mučili živali v njegovem hlevu. Niso mu pustili, da bi jih pomolzel in nafutral. To je mučenje.

Matevz96 ::
Phantomeye je izjavil:
Ne postavljam se na nobeno stran, ker nimam pravice, ampak ... vegani so vsaj konsistentni.
Si kdaj bil na kakšni večji kmetiji v Sloveniji? Morda imam malo pristran pogled ker tudi sam izhajam iz manjše kmetije ampak vseeno.
V moji okolici je večja kmetija s katero upravlja zadruga (delavci so torej samo zaposleni) redijo purane in krave mlekarice. Krave so ko vreme to omogoča (cca. pol leta) čez dan na pašnikih in pridejo v hlev le na molžo, za krave blizu telitve imajo poseben hlev kjer imajo še več prostora, mir pred ostalimi.
Ne boš verjel kmetje so ugotovili, da se jim ekonomsko izplača skrbeti, da imajo živali dobre življenske pogoje. Saj bo krava v idealnih pogojih produktivnejša kot pod stresom.
#hooldthedoor

Cruz ::
Manjše kmetije so seveda manj problematične od "tovarn", je pa rezultat vseeno enak: umor živali izključno za lastno zadovoljstvo, ko alternative obstajajo. Tako vegani vidijo in imajo prav.
Sicer je res, da so boljši pogoji vedno plus, ampak če se spustiš v etiko ne moreš zagovarjati etičnega ubijanja (živali), sploh v današnjem obdobju in v današnji zahodni kulturi. Dobesedno ni enega argumenta zakaj bi (trenutno) jedli meso - iz etičnega vidika. Tako da človek, ki se ima za etičnega in živi v razvitem svetu, je prej ali slej prisiljen iti v veganstvo, če hoče ohraniti etičnost.
Je pa res smešno, da se ljudje jočejo za pse in mačke, ki trpijo kak 1 teden med temi prazniki, obenem pa si mažejo uvožen, industrijski biftek iz Lidla.
Sicer je res, da so boljši pogoji vedno plus, ampak če se spustiš v etiko ne moreš zagovarjati etičnega ubijanja (živali), sploh v današnjem obdobju in v današnji zahodni kulturi. Dobesedno ni enega argumenta zakaj bi (trenutno) jedli meso - iz etičnega vidika. Tako da človek, ki se ima za etičnega in živi v razvitem svetu, je prej ali slej prisiljen iti v veganstvo, če hoče ohraniti etičnost.
Je pa res smešno, da se ljudje jočejo za pse in mačke, ki trpijo kak 1 teden med temi prazniki, obenem pa si mažejo uvožen, industrijski biftek iz Lidla.
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Marsikaj ni etično, marsikaj bi se dalo narediti bolje, pa se ne.
Tudi ti vegani, ne vem če bi bili vegani, če ne bi bilo na voljo kup sadja in zelenjave iz celega sveta. Če bi celo zimo otepal samo lokalno pridelano kislo zelje in repo, morda še malo orehov in kako posušeno jabolko, ne bi bil noben vegan.
Kako je to prišlo do nas, se sprašuje bolj malo veganov. Tako kot se ostali ne sprašujemo, od kje meso.
Tudi ti vegani, ne vem če bi bili vegani, če ne bi bilo na voljo kup sadja in zelenjave iz celega sveta. Če bi celo zimo otepal samo lokalno pridelano kislo zelje in repo, morda še malo orehov in kako posušeno jabolko, ne bi bil noben vegan.
Kako je to prišlo do nas, se sprašuje bolj malo veganov. Tako kot se ostali ne sprašujemo, od kje meso.

Manjše kmetije so seveda manj problematične od "tovarn", je pa rezultat vseeno enak: umor živali izključno za lastno zadovoljstvo, ko alternative obstajajo. Tako vegani vidijo in imajo prav.
In ni nobenega eticnega razloga, zakaj bi moral vsiljevati moje mnenje drugim.
Pac ne jej mesa, ce se ti obraca zelodec, koga briga. A slučajno kdo vegane sili jest meso?
In ce nadaljujem etičnost. Ce zival trpi, se jo ubije. Kmeti jo pac zakoljejo, ko je se zdrava in uzitna. To je poslanstvo rastlinojedih zivali.
Lahko pa posljemo vegane na travnike past.

Ne, ne smemo jih poslati na travnike. Bodo ubogim rastlinojedim živalim pojedli vso hrano.

cesnja ::
> A slučajno kdo vegane sili jest meso?
To se pa res se nikoli ni zgodilo, kenede? :)
Mene so pa prav ti konstantni, nekonsistentni in slabi argumenti antiveganov pripeljali do tega, da sem zacel razmisljat, kaj mecem vase, in kaksne posledice ima to.
Mene so pa prav ti konstantni, nekonsistentni in slabi argumenti antiveganov pripeljali do tega, da sem zacel razmisljat, kaj mecem vase, in kaksne posledice ima to.

Očitno slabe, če še danes tako neumno razmišljaš. Jaz nikogar ne silim jest meso ali ribe, pa se vedno nekdo najde, ki mi pa teži zakaj jem meso in ribe. in potem našteje 1000 razlogov zakaj jih nebi smel jesti in se hoče na vsak način skregat z mano.
Live and let live!
Live and let live!

Ja, zagotovo je kdo kdaj silil kakega vegana jesti meso. Mene so tudi silili v alkohol in droge, pa sem lepo rekel "ne hvala" in nisem bil snowflake glede tega.

K0l1br1 ::
Tole je brez veze. Početi nekaj zaradi skupine ljudi, ki jih prav briga, s čim se prehranjuješ.

KAVINSKY ::
Argumenti veganov niso nič boljši. Še posebej, ko bereš, da so največji ekstremisti sestradali lastne novorojence ali hišne živali. In potem imaš celi lobi veganske prehrambene industrije kateri temelji na soji, sladkorju in olju.
https://nationalfile.com/doctor-burger-...

Kaj pa meces vase? Predelane klobase in pastete ali kvalitetne kose mesa? Big difference.
In daj povej nam, kdaj je kaksen kmet prišel na piknik veganov čevapčiče prodajat? Poznamo kaksen tak primer? Let us know!

GenZNPC ::
https://www.rtvslo.si/okolje/novice/akt...To so kao "protestirali" v sloveniji? Zkaj pa majo na tablah en kup angleskih citatov? lol
Zakaj pa nimajo jajc pa vdrejo v kako vecjo klavnico na poljskem? Aja ne, spravit se je treba na malega slovenskega kmeta, ker jim nic ne more.
Jaz bi najel odvetnika, jih vse po vrsti stozil ena po ena.
skibidi

To so kao "protestirali" v sloveniji? Zkaj pa majo na tablah en kup angleskih citatov? lol
Zakaj pa nimajo jajc pa vdrejo v kako vecjo klavnico na poljskem? Aja ne, spravit se je treba na malega slovenskega kmeta, ker jim nic ne more.
Ma to je ta copy/paste mularija, skopiral so domače naloge, seminarske, diplomske.. zdaj pa še kopirajo svoja prepričanja iz ZDA in jih niti prevedejo ne. Idioti pač, po mojem osebnem mnenju.

Mato989 ::
Upam da so dobili vsi kazni za motenje posesti in lastnine ali kaj podobnega...
Ravno zaradi takih idiotov ki hodijo po tuji lastnini bi morali sprejet ameriški zakon kjer lahko ubiješ ljudi ko jih pozoveš da se naj SPOKAJO DOL iz tvoje posesti... potem si ti eko fašisti tega ne bi upali... v Texasu bi hitro bila novica da je lastnik pobil ljudi ki so tresspasali po njegovi zemlji in prav je tako!
Ravno zaradi takih idiotov ki hodijo po tuji lastnini bi morali sprejet ameriški zakon kjer lahko ubiješ ljudi ko jih pozoveš da se naj SPOKAJO DOL iz tvoje posesti... potem si ti eko fašisti tega ne bi upali... v Texasu bi hitro bila novica da je lastnik pobil ljudi ki so tresspasali po njegovi zemlji in prav je tako!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

mihec87 ::
Kar nekaj živali umre pri obdelavi njiv(oranje, frezanje itd..) ter potem pri samem gojenju zelenjave(škropljenje, pobiranje) nazadnje tudi pri krčenju gozda za polja.. Etično bi bilo nabiralništvo...

hojnikb ::
Nwm kako ti vegani jemljejo lovske nagone živali, ki jedo druge živali. Tam v divjini je šele masaker.
A bi blo po njihovo potem takšne živali tut ujet in ubit (oh the irony) ali kaj ? #brainexplodes
A bi blo po njihovo potem takšne živali tut ujet in ubit (oh the irony) ali kaj ? #brainexplodes
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

GenZNPC ::
jedel surovo meso na ulicah ter pred veganskimi restavracijami.Cak to ni isto, kot vdirati nekomu na dom. To je bolj, kot da bi pred klavnico jedli surov krompir.
skibidi

Samael ::
Nwm kako ti vegani jemljejo lovske nagone živali, ki jedo druge živali. Tam v divjini je šele masaker.
Mislim, da si napačno razumel koncept teh borcev za pravice živali. Golo prežietje v divjini, kolikor sem razumel ni problem.
Problem je pohlep mesne industrije, ki ti v tovornjaku nabasanemu z yx število živali, le te pri 36C pretovorijo čez pol sveta, pa problem z antibiotiki nafilanimi piščanci, ki rastejo tako hitro, da jim kosti ne dohitevajo rasti in so zaradi deformiranosti tisti kratki čas življenja v groznih bolečinah itd...
Marsikaj se je tudi zaradi glasu teh veganov, ki nam gredo tako zelo na k... spremenilo na bolje, zlasti v EU se višajo standardi, vendar smo še daleč od tega, da bi bili neka humana družba do sočloveka, do živali.
Ne me zdaj razumeti narobe, ne komentiram tega dogodka, kjer so šli moriti nekemu random kmetu itd ... le pomagam ti razumeti nekaj, kar se mi zdi, da ti na osnovi tvojega komentarja zgoraj ni povsem jasno. #brainexplodes

Phantomeye je izjavil:
Si kdaj bil na kakšni večji kmetiji v Sloveniji? Morda imam malo pristran pogled ker tudi sam izhajam iz manjše kmetije ampak vseeno.
V moji okolici je večja kmetija s katero upravlja zadruga (delavci so torej samo zaposleni) redijo purane in krave mlekarice. Krave so ko vreme to omogoča (cca. pol leta) čez dan na pašnikih in pridejo v hlev le na molžo, za krave blizu telitve imajo poseben hlev kjer imajo še več prostora, mir pred ostalimi.
Ne boš verjel kmetje so ugotovili, da se jim ekonomsko izplača skrbeti, da imajo živali dobre življenske pogoje. Saj bo krava v idealnih pogojih produktivnejša kot pod stresom.
Sem doma z vasi, tudi doma smo nekoč imeli malenkost od živine.
Jaz govorim predvsem o čisto industrijskem uboju in predelavi mesa, kjer grejo piščanci praktično po tekočem traku.

Marsikaj ni etično, marsikaj bi se dalo narediti bolje, pa se ne.
Sori, ta argument je stila "nihče ne bi potoval po svetu, če ne bi bilo na voljo avionov in ladij. Če bi se naokoli vozili samo s konji in kočijami, nihče ne bi potoval po svetu".
Cel point je, da je svet vedno bolj povezan, zato imamo na voljo vedno več opcij prehranjevanja, ki ne vključuje živih bitij oz. manj (namerno sem uporabil izraz živih bitij, zato, da se bo najdu en smart ass, ki bo rekel, da je sadje tudi živo bitje ali kaj podobnega).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 278408 (257938) | BigWhale |
⊘ | Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 38527 (33586) | Netrunner |
» | Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 105726 (92526) | Smrekar1 |