» »

Na Geforce gtx 1060 6gb kartici mi utripa bela lučka

Na Geforce gtx 1060 6gb kartici mi utripa bela lučka

BorutO ::

Ekran več ne dela. Sveti čisto drugače in močno. Prvo par sekund utripa rdeča lučka, da potem preklopi na belo. Računalnik sem včeraj lepo ugasnil, kot vsak dan, in se je takoj za tem sam nazaj prižgal, ampak z nekim errorjem.

Zdaj mi več ekran ne dela.

Iger nisem igral že kakšen teden, sicer pa igram bolj take igre, kjer grafična ne trpi skoraj nič.

Zdaj se mi niti ventilatorji ne vrtijo na grafični. Ko prižgem računalnik, se ventilatorji zavrtijo za sekundo dve, potem pa se ustavijo. Bela lučka več ne sveti, zdaj še samo rdeča utripa. Upam, da da grafična ni crknila, ker niti eno leto je nimam, pa še na ebayu prek dražbe sem jo kupil.
  • spremenil: BorutO ()

Vuli ::

jah, pa če bi bi malo po googlu pogledal. Une lučke imajo verjetno en pomen.
koliko sem na hitro preletel, enmu je bela blikala, ker se mu je pci-e napajanje izkloplilo iz kartice.
Poskusi jo v kak drug slot dat, preglej napajanje kartice, hdmi kabel. Lahko, da je psu ali pa na konc koncu tudi z grafično kej narobe.
Najprej boš vedu, če jo boš v kak drug računalnik vtaknu in če bo tam isto...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

hojnikb ::

fuc je..
#brezpodpisa

TOP ::

Od katerega proizvajalca je.

K0l1br1 ::

Pri tej kartici se ventilatorji zavrtijo in se tudi ustavijo. Se ne vrtijo ves čas.

Zdaj dela. Sicer ne vem po kakšnem čudežu.

Bilo je tako ... kar koli sem naredil, ni delalo. Imam dva slota za dve grafični tako na napajalniku kot na matični. Menjal eno in drugo in ni da ni ... Nekje sem prebral na enem tujem forumu, da je en model spihal računalnik, ves prah ven, pa mu je potem delalo ... Vse skupaj se mi je zdelo za lase privlečeno, ampak sem ga vseeno šel spihat, ker je bilo že kar nekaj praha na pcju... spihal, priklopil nazaj, pa dela ... Nič mi ni jasno, ampak recimo, da je res bil prah kriv.

Kurzweil ::

Ja verjetno je bil PCI slot tolk prašn.... hm...

Si vmes kaj deval ven baterijo s plate? resetiral BIOS? je mogoče, da nisi res dobro prej porinil grafično v slot?

Ne vem kaj je res bilo krivo, ampak grafično sem notri tako potisnil, da sem že imel občutek, da bom reže uničil na matični. Zanimivo mi je, da je računalnik delal super kot vedno, dokler ga nisem normalno lepo ugasnil, pa se je takoj za tem nazaj sam od sebe prižgal in je začela grafična čudno svetiti - zelo svetla bela lučka.

Mimo grede ... nekje sem prebral, da imam lahko dve različni grafični kartici v na eni matični. In da to deluje brez težav, če imam windows 10, za ostale verzije je zakomplicirano glede gonilnikov ...

Zanima me, prejšnja je 4gb grafična. Če bi notridal, bi se mi seštelo na 10gb grafične, ali bi se operacije razdelile malo sem malo tja? Recimo, igra bi laufala na 1060, kaki programi v ozadju ipd pa na 970? Napajalnik imam 750w,predvidevam, da je to dovolj za dve grafični plus celo serijo ventilatorjev?

Enron x86 ::

Ajej ...
Raje zdaj sprobavaj par dni, ali ti je res uspelo odpravit težavo.
Če se bo pozneje pokazala potreba po boljši grafični kartici, pa daš staro ven in novo noter.
Z več karticami v računalniku, sploh pa različnimi, si nakoplješ samo težave in probleme. Gonilniki se tepejo med seboj, več toplote, več hrupa ...

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

val46 ::

kako si pa dve različni kartici zamišljaš priklopit na en monitor?

Vuli ::

pararel computing... Se bojim, da ta tvoja zamisel ne bo obrodila sadov. Če bi imel dve enaki v SLI, če sploh 1060 podpira SLI, pol ja.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

WizzardOfOZ ::

SLI je šele od 1070 naprej, pri 20xx RTX pa celo 2070 ne podpira več sli.

klinker ::

Tudi SLI/CF ne sestevajo rama. Brezveze. Prodaj in kupi mocnejse ce rabis.

val46 ::

sej pravim da z 1060ko in 970ko to ne more delovati. sicer pa je OP napisal, da večina igra take igre, kjer grafika ne trpi oz.ni pomembna.Tko da res nima smisla v SLI silit. Raje naj poskusi če mu bo zdej delalo ok. Sej ma dva dokaj solidni kartici, z eno mu bo že delalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925331 (8088) hojnikb
!

SLi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
445358384 (161105) SureNot
»

Računalnik se noče zagnati

156286 (5636) Uporabnik-6
»

GeForce GTX Titan - najhitrejši grafični čip na svetu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10124633 (20560) mihco
»

Zanimiv problem z računalnikom

182441 (1930) chrush

Več podobnih tem