» »

uvoz avtomobila

uvoz avtomobila

1
2
3 4

Steinkauz ::

Za 150eur dobiš začasne izvozne tablice, ki veljajo 30 dni.
S tem se lagano normalno pripelješ.
Je pa samo osnovno zavarovanje

HotBurek ::

Obstajajo dvoje tablice za izvoz, s katerim se lahko voziš po celi evropi:

- Kurzzeitkennzeichen: veljavnost max 5 dni, rumen trak
- Exportkennzeichen: veljavnost med 15 dni in 1 letom, rdeč trak

Jst sem avto pripeljal na prvih, in se z njimi kamot fouraš gor pa dol kolikor češ (vsaj EU, piše pa na prometni, kje vse velja). Takratna cena za 2L dizl vrednosti nekje 10-15kEUR je bila 150EUR za zavarovanje in tablice.


root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

dunda ::

So pa to samo osnovna zavarovanja (kot pravi Steinkauz) ali je to kakšen kasko?
https://www.kacnje.eu

JimmyO ::

Kakšne izkušnje imate pri samostojnem uvozu avtomobila ? Sem poklical že 3 prodajalce (vsi uradni), ko se po angleško pogovarjam z njimi mi sicer nekako podajo informacije katere me zanimajo, ko je potrebno kaj poslati pa tega ne dobim - medtem ko mi je eden od uvoznikov ponudil enak avto in so takoj prejeli vse papirje/informacije. Občutek imam da se nemcem res neda zafrkavati z nami "balkanci" in če se ne pogovarjaš z njimi nemško te takoj odpišejo.

Tisti ki ste naredili samostojen uvoz kako je to potekalo pri vas ? Naši uvozniki (autobroker, narociavto,...) uvažajo samo od avtohiš, privat prodajalcev niti povohajo ne, čeprav so v veliko primerih bistveno bolj ohranjeni, delani uradni servisi,...

HotBurek ::

Ugibam, da ti ne bodo pošiljali ne vem česa, ker si no name jimmy, in je za njih to izguba časa.

Tisti ta resni gredo gor na lokacijo pogledat.

Jst sem to že tako ene parkrat opisal, kako iskat, kupit, uvozit.

Sploh če naletiš na tako avtohišo, ki ima na hofu 300 avtot (npr. vsi audi + vw), katere direkto odkupijo od lizing hiš, tam ni mučkalic. Prideš, pogledaš (5 minut), se zmeniš za ceno, skeširaš in odpelješ.

Pazit moraš pa na turke, ki avte uvažajo in imajo na šudru parkiranih 20 podrtij. Tam je jeba. Je sicer tako, da vsak, ki ima 20 avtov, še ne pomeni, da je turek.

Pa v osnovi, če ima diler +100 avtov, načeloma naj ne bi bil "goljuf", ker si ne more privoščit nekih zajebov.

Od treh avtov, katere sem kupil, sta me prodajalca pri dveh odpeljala do šalterjev, kjer štancajo tablice in zavarovanje. Pri enem pa pač v lastni režiji (vprašaš kje je, ulica, daš v navigacijo in urediš sam...).
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: HotBurek ()

Machete ::

Riziko je. Jaz sem kupil od privat osebe. Če bi bilo kaj narobe sem imel na poti (za nazaj) še dva backupa.
Mi je pa tip vse papirje zrihtal, ampak gre tudi samostojno, če si čisti začetnik. Ni slabo znati osnove nemščine sicer.
Finta je, da rabiš kupoprodajno pogodbo, s tem greš na zavarovalnico, kjer plačaš izvozno zavarovanje za en mesec (jaz sem dal med 300-400) , potem greš na njihovo upravno enoto, kjer plačaš še tablice in pa pečat-nalepko, ki jo daš na to tablico (še ca 50 eur).
Potem se vsedeš in tiščiš Autobahn do konca števca.
Doma greš na tehničnega, kjer ti naredijo homologacijo (ker npr. Nemški avto narejen v Nemčiji mora še en stric pred penzijo poštemplat, da je OK za naše zlate in posebne ceste.. skratka spet luplenje državljanov).
Homologacijo in kp pogodbo potem pošlješ na carinsko upravo in čakaš na odločbo o odmerjene DMV.
S vsem tem greš potem končno na svojo zavarovalnico in pa po slovenske tablice.

*na spletu je precej vodičev, tako, da ni tako težko.
Še par papirjev je, ki jih nisem omenil, zato pazi.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

JimmyO ::

Hvala za konkretne odgovore, je kdo šel na lasten uvoz brez znanja nemščine samo z angleščino ?

Sem pred časom preveril cene naših uvoznikov - samo njihovo storitev + prevoz zaračunajo cca. 1700 € brez dmv-ja, izgleda da so si malo povišali marže zaradi povečanega povpraševanja ? Me je kar presenetilo ko sem prosil za predračun uvoza vozila.

delfinus ::

Doavta sem js placal posredovanje, prevoz, DMV, homologacijo, dogovorilo smo se da prodajalec opravi tudi redni servis pred odhodom. Vse za EUR1500. Je pa res, da je avto EUR06 in izpust samo 107 g/km. Vse skupaj odlicna izkusnja in vse v roku, urejena dokumentacija in dokumentirano s slikami v DE in tu.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

SumTingWong ::

delfinius, tudi sam razmišljam o uvozu preko Doavta. A si kupil prvi avto, ki ste ga preverili? Me zanima kako poteka, če se ne odločiš za prvi avto, kateri je na mojem " seznamu".

delfinus ::

Js sem sam posredoval link do avta, ki sem ga sam nasel na mobile.de in je bil v moji ozji selekciji zaradi mnogih kriterijev, ki so ustrezali. Potem sem jih povprasal, ce lahko uredijo uvoz in so rekli, da lahko, ker je bila nemska avtohisa resna avtohisa in so tudi ze poslovali z njimi. Prodajalec je potem ponudil se nekaj dodatnih slik in odgovoril na standardna vprasanja, ki jih imajo pri nasem uvozniku. Slike dokumentacije, pogodbo je pa tko DE prodajalec prirpavil. Ostale dokumente o zastopanju pa Doavta.

lp, d.

Buggy ::

@delfinus: koliko casa od oddaje vloge FURS ste pa cakali na odlocbo za DMV? Pri meni danes tece ze 11ti dan, pa VIN stevilke se ni v sistemu. Oddano je bilo pa papirno, ce se ne motim.

delfinus ::

Meni je uvoznik vlogo dal v sistem takoj, ko sem podpisal in opravil nakup avta in nakazal denar. Zgleda, da majo en trik. Potem sem sel v cakalno listo in DMV placal takoj po prihodu avtomobila v SI. Sem pa cakal, da so ga transportirali iz DE, ker je bila vrsta za redni vzdrzevalni sevis na uradnem servisu v DE. Vse skupaj bi rekel, da tri tedne od oddaje te rezervacije za DMV in do placila DMV in izdaje odlocbe.

Luka99 ::

zdravo mene pa zanima uvoz avtomobila, in sicer od avtohise (https://www.autohus.de/), nisem se se slisal preko telefona, le preko maila. Dobil pdf, kjer so slikane napake itd, osnovni podatki.... sedaj pa me zanima, ce je mozno da racun, ki mi ga poslje na moje ime avtohisa na mail, velja kot kupoprodajna pogodba, avto bi prisel na sleparju, iz berlina, jaz fizično avta nebi videl pred nakupom, nakazem denar, izda racun... prosim za kaksen nasvet lp

delfinus ::

Pogodba je pri meni dolga 10 strani in natancno specificira kaj avto ima, kaj pride poleg, garancija, obljubljen vudrzevalni servis pred transportom, cena vozila, ni da ni. Tebi bi pripeljal SI prevoznik? Zdej problem je ker bos rabil neke vrste zacasne tablice, da bos lahko opravil vsa pota kot so homologacija, tehnicni v SI. Drugace bos moral vozilo vedno slepat sem pa tja. Tisti, ki gredo fizicno v DE vzamejo zacasne nemske tablice. Zal pa ne vem kako bi bilo v tvojem perimeru, ce lahko dobis tudi to, da prodajalec uredi tudi to v tvojem imenu. Bo kdo drug pokomentiral.

Luka99 ::

pripelje mi ga zupančič iz NM,...tisto z homologacijo bi ze nekako resil, lahko pa tudi vzamem zacasne tablice gor, jih ma prodajalec v ponudbi se mi zdi. Fora je v tem da je avto glih 500km pred glavnim servisom tako da nebi tvegal poti v lastni režiji dol z nemcije. je potem racun avtohise dosti ? za prepis avtomobila v sloveniji?

Ciklamen ::

Buggy je izjavil:

@delfinus: koliko casa od oddaje vloge FURS ste pa cakali na odlocbo za DMV? Pri meni danes tece ze 11ti dan, pa VIN stevilke se ni v sistemu. Oddano je bilo pa papirno, ce se ne motim.


Pri nas je trajalo ~30 dni (ja, vzamejo si čas..)
- End of the Post ->

Klemen86 ::

Jaz sem v petek pripeljal avto z okolice Frankfurta.

Pred nakupom komunikacija z avtohišo izključno preko maila, bili so zelo korektni, hitro odgovorili, v celoti opisali avto/zgodovino, poslali dodatne slike. Ceno sem si izpogajal nekje 13% pod oglaševano.

V petek sem šel z letalom ob 7.00 z Brnika, potem z dvema vlakoma (cca. 45 minut) do mesta blizu Frankfurta. Ob 9.40 sem bil v avtohiši. Pregledal avto, opravil testno vožnjo. Avto je bil res tak kot v opisu, nobenih dodatnih poškdob/napak.

Pred odhodom v Frankfurt sem plačal 10% cene avta za rezervacijo, potem sem preostanek plačal tam (preko N26 - ob 10 sem opravil nakazilo, denar je trgovec prejel ob 12.15). V tem času mi je trgovec uredil izvozne tablice in zavarovanje.

Ob 13.00 sem bil že na poti proti Sloveniji. Se pa zadeva vleče, stalna popravila avtocest, ipd. Ob 23.00 sem bil v Ljubljani.

Zdaj pa čakam FURS, da opravi svoje (kot slišim, so žal zelo počasni).

delfinus ::

Racun ali kupoprodajna pogodba bi morala zadoscati. Js imam to urejeno v dokumentu "Bestellung", kjer so na 10 straneh specificirane vse karakteristike avtomobila, prevozeni km, stevilka sasije, popisana je celotna oprema, dodatna oprema, ki je bila prilozena poleg (zimske gume s platisci), navedene se storitve, ki so jih opravili v DE pred odhodom v SI.
Bos pa moral v SI opraviti homologacijo, tehnicni pregled in pa placati DMV, kjer moras na zalost mal se nacakat. Potem pa lahko registriras in nato napopas tablice v okvirje. Nabavi tudi okvirje za tablice, ker SI tablica ne pase v DE okvirje.

lp, d.

SumTingWong ::

Kaj pa pravite o nakupu preko fizične osebe v DE?

Klemen86: Tako mislim tudi sam urediti, mi ni problem "zagonit" celega dneva za to. Omenil si, da si izpogajal 13% na oglaševano ceno, že preko maila ali potem osebno tam?

Klemen86 ::

SumTingWong je izjavil:



Klemen86: Tako mislim tudi sam urediti, mi ni problem "zagonit" celega dneva za to. Omenil si, da si izpogajal 13% na oglaševano ceno, že preko maila ali potem osebno tam?



Preko maila.

avtek ::

Bravo, svaka čast. Kar velik odstotek, za moje pojme.

Buggy ::

Ekola. Danes minilo 12 dni in odmera DMV je prisla. Odmerjeno in placano kot po nasih izracunih. Zdej bojda rabijo par dni da posljejo se potrdilo o placanem davku, nato sledi registracija.
Me pa zanima ali je smiselno vzeti za 340€ dodatno garancijo za eno leto, ki mi jo posrednik ponuja?
http://www.motiveservice.eu/services/in...

Brez tega imam po zakonu 1 mesec garancije na skrite napake ali pac ne? Ce bi bilo kaj takega se pokaze takoj v vsakem primeru pa gre avto takoj na preventivni servis in menjavo olja.

Kaksna ideja glede tega dodatnega zavarovanja?

Veron ::

Preberi si komentarje teh jamstev (to NI garancija). Predvsem si preberi pogoje in mnenja uporabnikov.

Če na kratko povzamem: Večinoma brezvezno doplačilo.

Kodrnusa ::

Jaz sem pred enim mesecem registriral avto pripeljan iz Kolna. Avto sem vzel pri eni vecji avtohisi z dobrimi ocenami. Kontakt preko maila v Nemscini, pred nakupom se klic in to je bilo to. Verjel sem slikam in zagotovilom da je avto kot nov(in tudi je bil). Nakazal sem denar, poslal potrdilo o placilu takoj, nakar so mi nazaj poslali racun za avto. Nobene pogodbe ali cesa drugega nisem dobil. Znanec mi je uredil prevoz za 360€ (cca 900 km). Ker sem bil na morju ko je avto prisel, mi je sorodnik se uredil homologacijo na AS domzale. Avto mi je vleka dostavila direktno na AS Domzale kjer so naredili homologacijo, sorodnik je vzel zacasne tablice (cca 50€ za 3 dni se mi zdi) da ga je pripeljal do garaze in parkiral notri. Meni je poslal potrdilo o homologaciji (sliko na mail) nakar sem jaz takoj preko edavkov (ponedeljek) poslal vlogo za dmv na enoto Postojna (mi je svetoval nek policaj da je najmanjsa cakalna doba tam), zraven sem napisal dopis da se mudi, ker rabimo avto za razvoz otrok in za v sluzbo. Cez 2 dni sem poklical kaj se dogaja, in je rekla svetovalka naj takoj posljem potrdilo o placilu dmvja in bo takoj uredila. Cez 2 dni je bila pošta ze doma (petek). Ko sem prisel z morja sem sel avto registrirat. Sedaj smo sli na prvo daljso pot v Dubrovnik in je avto tipi topi.

firbec ::

Bravo fantje, da širite tovrstne pozitivne izkušnje,človek bi še kupil doma uvožen rabljen avto,če bi imeli realne km.
Sam nemško ne znam,pa sta mi od 12 odgovorila le 2, čeprav sem jim poslal mail v angleščini pa še v google translate nemščini.
me pa zanima dvoje stvari:
-če ima avto na oglasu TUV do recimo 3/2021, a potem pri nas ni treba delat tehničnega,ko avto pripeljem v Slovenijo?
-lahko kdo okvirno napiše če vidim avto za bruto ceno 10.000€ na mobile.de,koliko približno pride skupaj do registracije pri nas,recimo vlak gor Berlin,pa prepis,table,izvozno zavarovanje,gorivo, tunelnina,vinjeta,homologacija.Okvirno 2, 3 jurje poleg 10 je dovolj?

delfinus ::

Ce je tehnicni (TUV) opravljen v DE ni treba tehnicnega ponovno opravljati v SI. Podatki se prepisejo v sistem in cena je tako nekoliko nizja. Vir tukaj: https://www.recar.si/zmorem-sam/uvoz-av...
Kar dosti koristnih info in tudi okvirni stroski in si lahko malo preracunas glede na tvoj tip poti. Mozno je, da bos rabil eno noc ostati se v Berlinu.

Luka99 ::

mogoce kdo ve ce lahko kjer koli po sloveniji na uradih placas dmv? kot Kodrnusa

Luka99 ::

ima mogoce kdo racun od kaksne nemske avothise, zanima me ce je gor podatek "ID št. za namene DDV prodajalca" ki ga zahtevajo na spletni strani e davki.... hvala ze za v naprej.

HotBurek ::

DMV je odvisen od mašine; prostornina, gorvio, co2. Procent se potem računa od nabavne vrednosti (kol si za avto v njemački dal.)

Za izračun je tale tabelca:
http://www.avtoalan.com/dmv.html

DMV, kolikor vem lahko plačaš "kjerkoli"; se pravi, ni vezan na tvoj kraj prebivanja.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

avtek ::

Bi pa opozoril, da z 2021 se izračun DMV-ja spremeni. V nekaterih primerih precej.

-valvoline- ::

Klemen86 je izjavil:

Jaz sem v petek pripeljal avto z okolice Frankfurta.

Pred nakupom komunikacija z avtohišo izključno preko maila, bili so zelo korektni, hitro odgovorili, v celoti opisali avto/zgodovino, poslali dodatne slike. Ceno sem si izpogajal nekje 13% pod oglaševano.

V petek sem šel z letalom ob 7.00 z Brnika, potem z dvema vlakoma (cca. 45 minut) do mesta blizu Frankfurta. Ob 9.40 sem bil v avtohiši. Pregledal avto, opravil testno vožnjo. Avto je bil res tak kot v opisu, nobenih dodatnih poškdob/napak.

Pred odhodom v Frankfurt sem plačal 10% cene avta za rezervacijo, potem sem preostanek plačal tam (preko N26 - ob 10 sem opravil nakazilo, denar je trgovec prejel ob 12.15). V tem času mi je trgovec uredil izvozne tablice in zavarovanje.

Ob 13.00 sem bil že na poti proti Sloveniji. Se pa zadeva vleče, stalna popravila avtocest, ipd. Ob 23.00 sem bil v Ljubljani.

Zdaj pa čakam FURS, da opravi svoje (kot slišim, so žal zelo počasni).

Kolk si pa dal za letalsko karto? Kak so pa zdaj povezave in ponudniki iz brnika za cas se veljavne pandemije?

-valvoline- ::

Kolk jaz spremljam cene so rabljeni avti v DE kar zasoljeni, v vecini primerov se drazji kot pr nas, sploh pa ko dodas se stroske do reg. Najcenejsi avti so v IT, ampak je problem ker tam ne obstajajo izvozne tablice.
Tisti k so si prpeljal konja lahko napisete kakega ter ceno, da mal primerjamo z domaco ponudbo :)

Zgodovina sprememb…

Groot ::

-valvoline- je izjavil:

Kolk jaz spremljam cene so rabljeni avti v DE kar zasoljeni, v vecini primerov se drazji kot pr nas, sploh pa ko dodas se stroske do reg. Najcenejsi avti so v IT, ampak je problem ker tam ne obstajajo izvozne tablice.
Tisti k so si prpeljal konja lahko napisete kakega ter ceno, da mal primerjamo z domaco ponudbo :)


Ne vem kaj si ti gledal ampak definetivno ne drži kar pišeš. Morda si spregledal dejstvo da je avto v DE, ki morda stane kakega jurja več, dejansko nekajkrat bolje opremljen. Pri nas se prodajajo praktično zgolj in le osnovne različice (kar je pa bolje opremljenega, je pa pogosto dejansko že prej bilo uvoženo), medtem ko za isti denar v DE dobiš precej precej več. Seveda ne velja to za povsem vse primere, ampak v večini pa.

-valvoline- ::

Glede opreme ja, se strinjam. Za tist k se s tem obremenjujejo. Osebno preferiram cimmanj nepotrebnega klumpa.
:D

avtek ::

Potem še radia ne potrebuješ, da se ne obremnjuješ katero postajo boš poslušal :)

Klemen86 ::

Luka99 je izjavil:

ima mogoce kdo racun od kaksne nemske avothise, zanima me ce je gor podatek "ID št. za namene DDV prodajalca" ki ga zahtevajo na spletni strani e davki.... hvala ze za v naprej.


Na računu je ta številka, za FURS pa je ne rabiš vpisati v spletni obrazec (piše to tudi v navodilih za izpolnitev obrazca). Jaz sem obrazec oddal brez in ni nihče kompliciral.

-valvoline- je izjavil:

Klemen86 je izjavil:

Jaz sem v petek pripeljal avto z okolice Frankfurta.

Pred nakupom komunikacija z avtohišo izključno preko maila, bili so zelo korektni, hitro odgovorili, v celoti opisali avto/zgodovino, poslali dodatne slike. Ceno sem si izpogajal nekje 13% pod oglaševano.

V petek sem šel z letalom ob 7.00 z Brnika, potem z dvema vlakoma (cca. 45 minut) do mesta blizu Frankfurta. Ob 9.40 sem bil v avtohiši. Pregledal avto, opravil testno vožnjo. Avto je bil res tak kot v opisu, nobenih dodatnih poškdob/napak.

Pred odhodom v Frankfurt sem plačal 10% cene avta za rezervacijo, potem sem preostanek plačal tam (preko N26 - ob 10 sem opravil nakazilo, denar je trgovec prejel ob 12.15). V tem času mi je trgovec uredil izvozne tablice in zavarovanje.

Ob 13.00 sem bil že na poti proti Sloveniji. Se pa zadeva vleče, stalna popravila avtocest, ipd. Ob 23.00 sem bil v Ljubljani.

Zdaj pa čakam FURS, da opravi svoje (kot slišim, so žal zelo počasni).

Kolk si pa dal za letalsko karto? Kak so pa zdaj povezave in ponudniki iz brnika za cas se veljavne pandemije?


150 €, rezerviral dva tedna prej. Povezave so praktično iste kot pred pandemijo oziroma takrat, ko je še Adria vozila. Zdaj vozi Lufthansa. Z Brnika ob 7.00, v Frankfurtu si ob 8.20.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Klemen86 ()

lejko0 ::

Se ravno odločam za posodobitev svojega. Kaj bi vzeli na mojem mestu - boljši motor ali novejši (faceliftan) model? Budget 32k eur

1. Opcija: 3.0tdi, 2018 (po davkih in uvozu me pride cca 30k) + remap s katerim pridobim 50km

2. Opcija: 2.0tdi, 2019 (po popustu in uvozu 32k eur)


Zdaj vozim 190KM 2.0 in v resnici za svoje potrbe ne rabim več (90% vožnje je ac). Sem imel v prejšnem 3.0 dizla in definitivno ima svoj čar (uglajenost, lahkotnost).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lejko0 ()

JimmyO ::

Mi lahko kdo ki zna kaj nemščine pregledat naslednji Dekra report ? Prodajalca sem prosil če mi ga lahko pošlje in poslal mi je 4 dokumente: https://imgur.com/a/x7rPWyj

Avto je cca. 5kEUR cenejši od ostalih z podobno opremo, vem da ima kar nekaj pomanjkljivosti/defektov in ga nebom kupoval, le iz firbca me zanima kaj točno je v poročilu, saj če dam v google translate ne prevede točno. Dodatno pa je zadnji servis imel avtomobil narejen pri trenutnih kilometrih vendar že kar leto nazaj (24.08.2019), kar sproži še en rdeč alarm.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JimmyO ()

Ciklamen ::

Nekak tak približno:

"Zavorna luč na sredini, več kot dve luči ne svetita

Napenjalna opornica in tlačna opornica 2. os levo in spodaj desno: ležaj uničen

Spojna palica 1. os levega in desnega ležaja uničena

Gumiran del dušilca vibracij 2. osi leve in desne poškodovan

Globina profila pnevmatike na 1. in 2. osi je premajhna
registrski dokumenti, npr. manjkajoči / nečitljivi tehnični podatki, so na voljo v drugačni obliki, odobritev pa jih podeli homologacijski organ"

Kolko tega je dejansko pravilnega nisem 100%, zgleda pa so ležaji šli v maloro :)
- End of the Post ->

JimmyO ::

Hvala, naslednji Dekra report je bil opravljen 7 dni kasneje kjer so bile vse te napake odpravljene če prav vidim ?

Ni mi pa jasno kaj je ta zadnja postavka za dokumente - nečitljivi tehnični podatki, kaj je to?

barakus ::

Jaz bi rad uvozil Honda skuter 150 ccm iz Švice. Kateri papirji pa so potrebni za uspešno it skozi postopke homologacije, DMV in registracije skuterja? Je dovolj kupoprodajna pogodba in švicarska prometna od vozila?

misticnimrk ::

lejko0 je izjavil:

Se ravno odločam za posodobitev svojega. Kaj bi vzeli na mojem mestu - boljši motor ali novejši (faceliftan) model? Budget 32k eur

1. Opcija: 3.0tdi, 2018 (po davkih in uvozu me pride cca 30k) + remap s katerim pridobim 50km

2. Opcija: 2.0tdi, 2019 (po popustu in uvozu 32k eur)


Zdaj vozim 190KM 2.0 in v resnici za svoje potrbe ne rabim več (90% vožnje je ac). Sem imel v prejšnem 3.0 dizla in definitivno ima svoj čar (uglajenost, lahkotnost).


Imho, opcija 2. V kolikor ga boš v naslednjih letih prodajal bo facelift/novejša izdaja bistveno bolj cenjena. Motor je primerljiv s tem kar imaš sedaj in praviš da je dovolj. V najslabšem primeru ga čipiraš pri preverjenem izvajalcu in si miren. Sam sem pred kratkim kupil 07' A4, za pol manj kot so se prodajali 08' letniki z manj opreme.

Kodrnusa ::

Glede cen v Nemciji in pri nas.. Sem sel gledat bmw x1 na avtoaktiv. 2016 letnik 130.000 km, zadnja cena 20590... V nemciji sem kupil za 19600 ( avto, prevoz, homologacija, dmv) z 117.000km in opreme veliko vec. Je pa res da avta nisem videl in sem ga kupil na slepo... Avto ohranjen kot nov, masina dela kot svicarska ura, edino kar me caka sedaj je servis cez 3000 km...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kodrnusa ()

Buggy ::

Pri meni zelo podobno. Sam sem iskal avto okoli konkretnega motorja. Pri nas je bila izbira za isti letnik in podobnimi kilometri nikakva.
Bil je en s polovico manj opreme kot jo imam sedaj, pa zgodovina je bila vprasljiva od nasega trgovca. Cena pa ista.
Res da je sedaj iz DE opreme za vec kot 10k, kar se bo cutilo pri kasku je pa taksen kombo, ki sem si ga trenutno zazelel.
Cisto izven mojih dosedanjih navad...je pac potrebno sprobat se kaj drugega, preden nas dokoncno zabrisejo v debilne samovozece EV-je brez karakterja ;)

Btw: drugo leto bi bil po trenutnih projekcijah DMV za moj avto se enkarat visji;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

delfinus ::

Moja izkusnja z uvozom prek posrednika je super z DoAvta in toplo priporocam za tiste, ki ne greste gor v lastni reziji. Fajn ekipa fantov. Vse opravljeno v dogovorjenem roku, tudi DMV so me rezervirali v naprej in nato opravili takoj, tako homologacijo kot DMV, ko je avto prisel v SI. Primerjalno glede na ponudbe se bili v mojem primeru najugodnejsi, kar se tice opravljenih storitev in prevoza. Me je pozitivno presenetila organiziranost in natancnost. Se ze vidi kako sistematicno so mi zlozili vso dokumentacijo. Kar se tice cenovno primerjalno. Avto s to opremo v SI in brez sibedaha, brez dodatnih zimskih gum in litih platisc in dodatne zascitne opreme, vec prevozenimi km in eno leto starejsi je prek 10kEUR vec. Je pa dejstvo, da teh vozil ni veliko v SI - Lexus.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

barakus ::

Se mi pa zdite eni zelo pogumni da tako naročate avte brez da bi se vanje prej vsaj usedli in si jih ogledali v živo. Meni se zdi rizik kar visok, kaj pa če dobiš na koncu avto, ki je zjahan / ima kakšno hudo napako?

Ciklamen ::

@barakus načeloma so Nemci z njihovimi poročili kar temeljiti. Seveda je rizik, kupovati rabljen avto je vedno. Ampak s to loterijo moraš pač računati.

No, bom pa sam tudi najbrž v zelo kratkem času šel v lastni režiji gor. Malo je nerodno sedaj s to korono, se kaj na meji komplicira?
- End of the Post ->

JimmyO ::

Če se avto kupi preko nemške avtohiše potem morajo na avto zagotovit 1-mesečno jamstvo in ni nekega rizika. Pri privat prodajalcih tega seveda ni in je rizik nekoliko večji. Se pa ponavadi že po ceni vidi če je avto sumljiv.

barakus ::

Kaj pa če je notranjost obrabljena, je na to tudi jamstvo?
In kako pa veš kateri avti na internetu so od prodajalca, ki da jamstvo?

JimmyO ::

To je na tebi da se prepričas preko slik. Po zakonu morajo v nemčiji avtohiše nudit vsaj 1-mesečno jamstvo.
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uvoz novega avtomobila iz Nemčije

Oddelek: Na cesti
246635 (1733) pe3c
»

Uvoz avtomobila iz Nemčije (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6432605 (1632) korenje3
»

Uvoz avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
4524156 (4227) benjaminp
»

Nakup rabljenega avtomobila iz Nemčije.

Oddelek: Na cesti
2918399 (15586) pr2501
»

nakup avtomobila iz tujine

Oddelek: Na cesti
2111416 (10496) mesoreznica

Več podobnih tem