» »

Preživeti v Ljubljani

Preživeti v Ljubljani

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3 4

bizgech ::

Počasi se mi izteka pogodba o zaposlitvi in če ne najdem nekega drugega dela, bom čez dober mesec brezposeln. Trenutno imam nekaj več kot minimalca, a delo je bilo razpisano za določen čas. Nekih izkušenj in znanj nimam, z ljudmi ne znam delat in nisem komunikativen, za povrh pa sem še neroden (strežba torej odpade). Mogoče se motim, ampak edina perspektiva zame je delo v skladišču ali proizvodnji, kjer pa je plača minimalna. Da ne bom pri 30+ stanoval v hotelu mama, sem se preselil v Ljubljano, kjer na splošno velja, da tudi delo lažje najdeš. Vse lepo in prav, a ne vem, kako naj pridem z minimalcem v Ljubljani skozi mesec... za mesečno najemnino sobe odšteješ nekje do 300 € + minimalno 200 € gre za hrano + 100 € lahko računam za stroške prevoza + 50 € za položnice + nekaj evrov MORA nujno ostat na kupu, ker nikoli ne veš kaj lahko pride. Če to vse seštejem mi od plače ostane le še nekaj drobiža. Vbistvu bi mi več ostalo, če grem na socialno, vsak mesec vlečem 370 € in stanujem v hotelu mama. Ker pa to ni rešitev, probam razumet, kako lahko v Ljubljani preživijo ljudje z manj plačanim delom.
  • zaklenil: bluefish ()

profii ::

Najemnina je nujno zlo.
Hrana - trgovina 1x na teden. Spisek nujno za cel teden naprej. Naredi si tudi jedilnik, kaj boš jedel čez teden. Malico si nosi v službo. Črtaj alko, čike, gostilne, sladkarije.
Prevoz - vozi se čim manj z avtom. Če gre v službo peš, avto samo za nujne primere. Zavarovanje najcenejše. Če avta nimaš črtaj to postavko.
Položnice - če je to mišljen telefon, imej en pocen telefon (xiaomi in podobno od 100 do 200€) + hofer naročnina. TV + net si vrjetno deliš s cimri. Zavarovanje je nujno zlo, RTV naročnine vrjetno ne plačuješ ali pa samo en del.

Službo pa začni iskati čimprej, bolje imeti več razgovorov prej kot potem ko si že brezposelen.

chucki ::

Za minimalca v Lj delat je absurd. Preseli se drugam. V savinjski kamot dobiš delo v proizvodnji in bo tudi malce več, kot minimalec.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

§|\| /\ |<E ::

zkaj ne greš rajši v tujino? če si mlad, pa nimaš obveznosti, mislim, da lahko komot emigriraš.

Shields ::

a se ti zdi da zna kak tuj jezik poleg angleščine? OP: ne it v Lj. imaš avto?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shields ()

jype ::

bizgech je izjavil:

kako lahko v Ljubljani preživijo ljudje z manj plačanim delom.
Zelo težko.

Raptor F16 ::

bizgech je izjavil:

Ker pa to ni rešitev, probam razumet, kako lahko v Ljubljani preživijo ljudje z manj plačanim delom.


Simpl, če imajo ti ljudje pojerbano stanovanje si rešen stroška najemnine. Hooray !

Najemnik si v Ljubljani ne more "privoščit" revščine.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

kuall ::

pejt v hotel mama in vleč socialno in se vmes uči. če se ti bo dalo seveda :)

starec Zosim ::

Moje spoštovanje do avtorja teme.
Načeloma se v Lj preživi z minimalcem le v primeru lastništva nepremičnine ali pa skupnega življenja s partnerjem, ko sta na mizi dve plači.
Če bi se znašel v podobnem primeru, bi se preselil nazaj k staršem in si tam iskal delo. Razmišljal bi o selitvi v Avstrijo kjer se tudi z delom v proizvodnji (1200-1800 e neto) živi dostojno življenje tudi, če si samec in podnajemnik. Dunaj seveda odpade.
Nemščino do nivoja A2 lahko hitro obvladaš.
Opcija je tudi punca/žena iz Ljubljane, ki si lasti nepremičnino. Ponudbe nikoli ne zmanjka.
Vso srečo.

3p ::

Kot so ti napisali. Težko. Bolj je vprašanje, če je smiselno. Minimalc je po celi Sloveniji enak, stroški življenja, še posebej stanovanja, pa so lahko drugje 2x nižji.
Ne vem, koliko neroden si, ampak če bi jaz iskal tovrstno delo, bi iskal v kaki obrti. Ravno za "trakom" so plače najnižje.

In kot so ti povedali. V marsikateri evropski državi (ne, to ni več tujina) se da z minimalcem vsaj dostojno živeti. Kako manjše nemško mesto ne bo kaj dražje od Ljubljane, plača pa bo občutno višja.

jype ::

Tudi velika nemška mesta so pogosto znatno cenejša od Ljubljane, ker Nemčija precej bolj omejuje nempremičninski trg kot Slovenija in bogatuni težje izsiljujejo najemnike.

MIHAc27 ::

Računica je kar pravšnja, z minimalcem je to teško. V dvoje gre malce lažje (sploh dokler ni otrok).

Ker nisi vezan pač išči po celi Sloveniji oz. tudi čez mejo.

Bi ti svetova iti nazaj v mama hotel, da malce privarčuješ, ampak z minimalcem to več kot enih 200€ na mesec itak ne bo, kar pa tudi po 10. letih ne bi bilo za nakup sobe/garsonjere

bizgech ::

Če se preselim v hotel mama, je vprašanje, kaj s tem pridobim. Na dolgi rok niti privarčevati ne moreš... jest je še zmeraj treba, telefon je še zmeraj treba imeti, pa tudi ni fer, da niti evra nebi prispeval v gospodinjstvo. Poleg tega je dobiti delo v mojem domačem kraju spoštovanja vreden dosežek, četudi greš cesto pometat. Če si dolgo brezposeln pa pridejo še drugi problemi: starost narašča - izkušnje stojijo, kadrovnike pa zanima kje si bil prej itd. Ravno s tem razlogom sem se preselil v Ljubljano. Lastnega prevoza nimam (sploh si ne predstavljam, kako bi potem shajal), namesto tega uporabljam LPP. Čeprav sem 30+ o kakšni družini niti ne razmišljam... to bo očitno postal privilegij tistih, ki si lahko to privoščijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bizgech ()

jype ::

Toplo priporočam, da se izučiš za katerikoli deficitaren poklic. Če se igramo kapitalizem, potem druge dobre možnosti v resnici niti nimaš, dokler nimaš začetnega kapitala.

Alien123 ::

Prvo razmisli, če poznaš koga v Ljubljani, da bi ti lahko pomagal do šihta. Potem se pa vozi od firme do firme, če zaposlujejo. Upam da ti rata.

otago ::

jype je izjavil:

Toplo priporočam, da se izučiš za katerikoli deficitaren poklic. Če se igramo kapitalizem, potem druge dobre možnosti v resnici niti nimaš, dokler nimaš začetnega kapitala.


To, kar ti jype pravi naredi. Vodovod, centralna kurjava, kamnosek, pogrebnik, CNC masine itd...

Sem razmisljal o preselitvi v LJ... in ugotovil, da se mi niti s 1500 ne bi splacalo..tega pa kot ne-programer verjetno ne bi dobil. Zivljenje solo je predrago. Dokler si student in so zelje sobica, 100eur/m sparovcka in pivo v petek vecer s kolegi je ok. Bi rad kdaj imel avto, ga ustrezno vzdrzeval, potencial za nakup nepremicnine, plus na racunu ce se pojavi potomec? Ali pa bi rad bil zgodba Upornika, Botrstva?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

Phantomeye ::

moj sorodnik dela za cnc mašino, končano ima osnovno šolo, ven dobi nekaj cez jurja (neto).

predlagam, da greš domov živet na socialno, ta čas izkoristi za učenje veščin, ki jih lahko delaš od doma (programiranje, dizajn, whatever). Kolega je delal 6 let v eni trgovini, vmes se je učil programirat. Zdaj dela v eni firmi kot junior programer. Sicer dobi "samo" 1200 neto, ampak to je praktično 2x toliko kot je dobil v tisti trgovini - razen, da je tam moral delat podnevi, ponoči, med prazniki, vikendi.

Portolio dosežkov si lahko gradiš, brez da si kdaj delal za realne stranke.


Včasih ljudje podležejo stigmi "hotel mama", ampak v 2019 zadeve, ki so bile včasih samoumevne, zdaj niso več.

Tudi meni je enkrat nekdo, dvakrat starejši razlagal (pred leti), da ko je bil star toliko kot jaz, da je imel že hišo zgrajeno. Jaz si trenutno ne predstavljam, da bi pri 29 imel dovolj denarja, da bi kupil parcelo in si na njej zgradil hišo.

kuall ::

če je začel delat pri 20ih, dobil 1500EUR, od tega zapravil 500EUR, šparal 1000EUR, potem je do 30 leta lahko prišparal 120.000EUR, to pa je glih za eno bajtico. Pač moraš it v službo pri 20ih in dobit dobro službo, drgač se ne izide.

eni so trdi kot hudič. jaz sem že več kot 5 ljudem ponujal, da bi jih uvedel v programiranje in sploh faking probali niso. večina teh je brezposlenih ali bivših prodajalcev ali prodajalcev ali delavcev v proizvodnji ali študentov (ki pavzirajo in imajo časa kolikor hočeš, ampak gredo raje delat v eno bedno delo kot pomočnik kuharja ali prodajalec, namesto da bi ta čas izkoristili za učenje programiranja). pač nočejo sploh probat. ko jih jebe, takih ljudi ne razumem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

Ijus ::

chucki je izjavil:

Za minimalca v Lj delat je absurd. Preseli se drugam. V savinjski kamot dobiš delo v proizvodnji in bo tudi malce več, kot minimalec.


Stari sam v Savinjsko se ne sel't. Ti povem tle so taki debili one big family od Vranskega do Celja da Bog od zgori pomagi. :)) hahaha...
Jaz že 18 let obolevam vsak dan na Vranskem. Znova sem vsak dan presenečen nad njimi. LOL.

Štajerska je pa lepa. Uber lepa. Samo kako je pa tam glede lokalne mentalitete pa ne vem. Od Celja naprje je vse tko lepo... cukrček. :)

PS: jokam zdej od smeha
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ijus ()

Egidij88 ::

Greš za nekaj časa nazaj domov živet in si tam nekje dobiš službo. Potem pa vidiš kako.

Kayzon ::

Lahko bi se zaposlil kot komisionar v BTC INTERSPAR skladiscu na letaliski. Placa je slabih osemsto,plus stimulacija. Gre se pa za dokaj tezko delo,sam sem opravljal delo deset mesecev. Normirano je in namrec dnevno moras narediti osem ton,kar za nekatere zna biti kar hudo. Vendar je le delo,tko da ce nimas druge gres lahko za par mesecev pa vmes isces druga dela.

aborko ::

Ok razumem da hočeš bit samostojen, ampak človek ti rabiš nek plan, ne da greš od doma v Lj sam zato da lahko rečeš da si se osamosvojil in da nisi v mama hotelu, ker to je kao sramotno. Pa je res? Ja če izkoriščaš domače, če pa si pravično delite stroške in zraven še kaj postoriš, pomagaš tako sebi kot njim.

Pa btw ni vsako delo častno kakor so ti oprali glavo... delo ki ti omogoča normalno življenje (ne zgolj preživetje) - to pa je ja. Pa zakaj ravno Lj? Sigurno znaš nekaj angleščine, neke osnove nemščine se naučiš in pičiš v avstrijo, kjer imajo tudi za nezahtevne poklice plačo x2. Nisi več rosno mlad, si pa brez otrok, tako da izkoristi to sebi v prit, bodi bolj fleksibilen in poizkusi v tujini.

FireSnake ::

§|\| /\ |<E je izjavil:

zkaj ne greš rajši v tujino? če si mlad, pa nimaš obveznosti, mislim, da lahko komot emigriraš.


To je rešitev, ane? Da vsi gremo v tujino.
Ta bolana miselnost, zadnje čase, je vedno bolj agresivna.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

PrihajaNodi ::

Preseli se v Romunijo. Ratio med placo in zivljenskimi stroski nepremirno boljsi. Multinacionalk ogromno. Javni promet metro in tram poceni in delujoce. Je pa fino da znas nemsko in srbohrvasko.
Tole stagniranje v zafurani Sloveniji te bo na dolgi rok mentalno ubilo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

zee ::

FireSnake je izjavil:

§|\| /\ |<E je izjavil:

zkaj ne greš rajši v tujino? če si mlad, pa nimaš obveznosti, mislim, da lahko komot emigriraš.


To je rešitev, ane? Da vsi gremo v tujino.
Ta bolana miselnost, zadnje čase, je vedno bolj agresivna.


Lahko pa tudi jamra po forumih. Ta bolana miselnost, zadnje čase, je vedno bolj agresivna. Mar ne forumski bojevnik? ;(

Nekaj samoiniciativnosti je kljub temu potrebno pokazati.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Alien123 ::

Nodi pol pa mu zrihtaj šiht v fordu, če si vedno tak glasen.

V-i-p ::

No, ko sem jaz živel v Ljubljani in sem vedel, da se mi izteka dobro plačana služba, sem našel drugo, vendar za določen čas in cca. 700€ na mesec. Najemnina stanovanja, mesečni stroški (net, elektrika, upravnik,...), hrana in vse kar spada zraven pa sem za ta čas te pogodbe naredil najbolje kar sem lahko. Enostavno sem "vrnil" stanovanje in se preselil v samski dom na Grasseljevi ulici zadaj gospodarca. Mislim, da je bila takrat dvoposteljna soba 140€ z vsemi stroški vred (voda, elektrika, ogrevanje,...). Čist dom, urejen, čistilke vsak dan čistijo komplet stavbo in sobe, v sobi imaš svojo omaro, tv, wifi net in hladilnik. Večina je itak delavcev, ki zjutraj gredo in popoldne ali zvečer pridejo "domov". Tuši so skupni, sanitarije tudi pa čajne kuhinje, da si kaj skuhaš ali pogreješ. Ni tako slabo za tak denar sploh na nek krajši rok se da čisto lepo preživet, če nisi ravno neka finoča. Je pa res minus, ker ne veš kakšen je cimer. Enoposteljne sobe so dražje, jih je pa malo, tako, da jo težko dobiš. Naj avtor razmisli tudi v tej smeri, ni tak bav bav kot se mogoče sliši, sploh ko se "navadiš". Srečno!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Alien123 ::

lahko pa OP gre za rezervista v vojsko, 170€ če si že odslužil vojaški rok..

Old Spice ::

Avtorju teme... Si razmišljal da bi si poiskal 2 službi? Danes mislim, da dobiti službo ni nek problem. Jaz ne iščem trenutno, pa vidim kopico oglasov. Ko sem kot študent delal v McDonaldsu so se zaposleni kar hitro menjavali, tam dela ni bilo težko dobiti. Precej jih je delalo po 2 službi. Čez dan tistih 8 ur delaš kaj bolj intenzivnega, za popoldne/zvečer si najdeš kaj bolj mirnega. Prvo plačo porabiš za bivanje, hrano, položnice,... Druga je namenjena varčevanju. Par let in imaš polog za spodobno garsonjero.

borut_p ::

Migriraj proti vrhniki/logatcu - tam je kar nekaj potreb v proizvodnji/skladiscu ce si seveda resen in kolikor tolko 'priden'

Shields ::

FireSnake je izjavil:

§|\| /\ |<E je izjavil:

zkaj ne greš rajši v tujino? če si mlad, pa nimaš obveznosti, mislim, da lahko komot emigriraš.


To je rešitev, ane? Da vsi gremo v tujino.
Ta bolana miselnost, zadnje čase, je vedno bolj agresivna.


Z razlogom. Realno več od minimalca trenutno ne bo dobil. Z našo minimalko pa nimaš prihodnosti pri nas, če ne podeduješ stanovanja

PrihajaNodi ::

Tudi ce podedujes stanovanje, je zivljenje v Slo. slabo. Seveda, ne za vse, za ljudi kot je avtor teme pa. Ne glejte samo Nemcije, Avstrije...tudi samo socialno zivljenje ni ok, prevec omejevanja z migranti, geji, kdo od sosedov se je porocil...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Shields ::

S tem se pa ne bi ravno strinjal..Če prideš v tridesetih vsaj na povprečno plačo je življenje v Sloveniji lahko zelo lepo. Če stanovanje dobiš imaš takoj pol skrbi manj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Shields ()

scipascapa ::

OldSpice: ta je dobra....1.4 je že mimo.

bizgech ::

Pa probajmo še enkrat:
Končano imam srednjo elektro šolo, izkušenj (na delovnem mestu) imam 0,000... (0 periodično). Teoretično poznam elektro material (dioda, upor, tranzistor ipd.), elektro orodje ("faznbrifer", spajkalnik, osciloskop, voltmeter, ampermeter, ohmmeter, multimeter ipd.) in razčiščene imam pojme (volt, amper, ohm, watt, zaporedna vezava, vzporedna vezava ipd.). To je nekako osnova vseh smeri, ki imajo veze z elektriko, za samo zaposlitev pa je to mnogo premalo... če dobim elektro načrt, mi vsa teorija ne pomaga nič, ker sem v njem izgubljen. Ne pravim pa, da se nisem pripravljen učiti, vendar ne za minimalca v Ljubljani... potem se mi bolj splača iti v proizvodnjo, kjer sem že v štartu bolj primeren za delo. Edino vprašanje je, kje dobim zaposlitev s takim znanjem in lahko po 6-ih mesecih učenja pričakujem malo več kot minimalca (recimo 1000€ čistega je že ok). Na ta način bi se izšlo in sem za tak cilj pripravljen kaj narediti.

Ne mislim pa bežati nekam v tujino, ker to ni rešitev. No ja, mogoče bi s tem rešil problem zaposlitve, hkrati pa bi dobil tri nove probleme, ki jih zdaj nimam. Če ima človek končano vsaj neko šolo in kaže voljo do dela, pa kljub temu ne dobi zaposlitve ali pa je plačilo tako nizko, da se delat ne splača, potem gre v naši državi nekaj hudo narobe in beg v tujino tega ne bo popravil.

anketar ::

hilti išče prodajalce, trgovske potnike, avto, telefon vse dobiš plača nevem kakšna je
banke iščejo folk za šalterjem, pošte tud (oboje minimalc najbrž)

laka pa uvažaš čink robo z alija pa prek fb-ja in insta prodajaš (kr dost firm se je razpasal, promet majo pa tud močan tko, da prostor za konkurenco je še)

PrihajaNodi ::

@Bizgech zakaj tujina? V multinacionalki kjer delam me stalno posiljuje z nekimi treningi, predavanji. Migriram lahko v firmi na drugo pozicijo brez problema. V Sloveniji sem lahko samo sanjal kaj taksnega. Lahko zamudim kdaj kako uro, kdaj kaksno uro obdelam vec. Me ne skrbi da sem na cajt. Kolektiv tak da z veseljem prids na siht, po sihtu imamo bar z brezplacnim pirom, biljardom...se je sodelavec prijavil na sihte v Slo. brez odgovora. Place pa skrivnost, ker ce reces vec kot minimalc bodo rekli, da kar cakajo v vrsti. Problem je v ljudeh ker delate za ta drobiz, na drugi strani pa javni sektor samo krade, od solnikov do zupanov.

Pa se zadnjic so me s konkurence klicali naj grem h njim. Dobesedno so me spemali, spremenili pogodbo, ker sem zelel vecjo placo (v zelji, da bodo nehali gnjavit)..sam se mi ne da v prometu prezivet uro ali vec do druge firme.

Zdj ali bos crknil v Sloveniji ali pa se naucis nemsko in gres. Pa se enkrat nista samo AUT in DE kjer je kao super.
Dlje ko bos brez, tezje bo. Samozavest bo padla, bos brez zenske na konc pa antidepresivi. Dobrodosel v raju.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Alien123 ::

No nodi, koliko pa dobijo delavci pri vas plačo?

PrihajaNodi ::

Cist odvisno od pozicije. Si pa lahko tu privoscim stvari, ki si jih v Sloveniji nisem mogel, grem lahko v restavracijo na kosilo. Malco placa firma. Potem imamo preko interneta neke "online benefite" kjer lahko ta dnar zapravis za cunje, zobarja, toplice, hotel, trip v Romuniji.
Sem se pa res prijavljal na vse zivo v Slo. In so zeleli da delam kot zivina za minimalca, da imam svoj sp ali status studenta:) hm, ne hvala.
Sej so mi govorili kaj pa gres v to ciganijo, ampak sem si rekel ce mi firma da relocation paket pa povrne potne stroske pa vsaj vidim Romunijo, ce mi ne bo vsec. In sedaj sem ze vec let zunaj:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Alien123 ::

Zanima me za navadnega delavca, tak kot je bizgech

PrihajaNodi ::

V moji firmi cca 700 do 1000eur. Plus malca, prevoz...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Alien123 ::

No tak kot tukaj, tak da ne bi profitiral

PrihajaNodi ::

Bi, ker je stanovanje cenejše, stroškov da niti ne omenjam ne.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

aborko ::

Op, malo si trmast. No dobro je da se vsaj zavedaš problema, svojih omejitev, iščeš rešitev tle na forumu, ampak ti hočeš z glavo skozi zid. Preselil si se v eno najdražjih mest v slo, hkrati pa veš, da kaj več kot minimalca boš težko dobil. To gre zelo slabo skupaj, lahko nekaj čaraš pa se vsemu po vrsti odpoveduješ, delaš dva šihta, ampak kot so napisali, si bolj kot ne najebal v Lj s takim izhodiščem.

Lej naredil si korak in se odselil v Lj, zakaj se ne bi še tujino. Kje so ovire? Magari kako sezonsko delo za par mesecev sprobaš, plače so x2, najemnine lahko tudi konkretno nižje kot v Lj. Da se kar dosti prišparati. Če se bojiš nekega tujega okolja, boš skoraj kjerkoli našel gor krog ljudi (slovencev, hrvatov,...), s katerimi se da družiti. Za začetek poglej kake fb skupine slovenci v avstriji, itd. Mislim smo zaenkrat še srečni da imamo prost pretok delovne sile v EU, a se eni raje staroversko držijo šihta v kokoški, to je kot bi si babo iskal samo v svoji vasi, pa toliko izbire drugje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: aborko ()

kuall ::

V-i-p je izjavil:

ker ne veš kakšen je cimer.

Ne grem poslušat smrčanja enega moškega delavca, pa če mi plačaš.

jocoj ::

PrihajaNodi je izjavil:

V moji firmi cca 700 do 1000eur. Plus malca, prevoz...

Daj ne lapaj, ni variante, da dobi nekvalificiran delavec kot je avtor teme tak denar v Romuniji.

Drugače pa za avtorja teme. V Ljubljani se dobi soba za precej manj kot napisanih 300 EUR. Tudi skladiščno delo za precej več kot minimalca z lahkoto dobiš, če se malo pozanimaš naokoli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocoj ()

PrihajaNodi ::

Zakaj ne? Saj pa ne govorimo o delu v proizvodnji.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jocoj ::

Preberi si še enkrat kje dela avtor teme, kakšna znanja ima in kakšno delo išče?

PrihajaNodi ::

jocoj je izjavil:

Preberi si še enkrat kje dela avtor teme, kakšna znanja ima in kakšno delo išče?


Drzi. V Sloveniji napredka ne bo videl in bo lahko samo skladiscnik. Drzava kjer moznosti za uspeh, tudi za taksne ne ponuja, je gnila oz propadla drzava.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

jocoj ::

Ja in kaj ima to veze s tvojih 1000 EUR za delavca v Romuniniji. Zakaj misliš, da jih tam milijone beži ven iz države in je toliko kriminala? Verjetno zato, ker dobi delavec bajnih 200 ali 300 EUR plače. V Ljubljani pa z lahkoto najdeš delo skladiščnika za 1000+ EUR.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802100010 (66186) Baja

Sava Kranj ponuja za delavce 800 evrov bruto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12321229 (17956) BigWhale
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11222899 (18753) zobnik
»

Življenski stroški (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
691116980 (99861) Mato989

Več podobnih tem