Forum » Omrežja in internet » Hitrost interneta na prenosniku
Hitrost interneta na prenosniku
buick ::
Imam prenosnik ASUS K70IO, po novem sem ga povezal s kablom, ker mi je preko wifi-ja internet delal dokaj počasi.
Naročeni paket na T2 Oranžni diamant - internet optika.
Na mobilnih telefonih internet dela lepo hitro.
Na prenosniku mi Speedtest pokaže odlične hitrosti skoraj takšne kot v naročenem paketu.
Kljub temu, da sem na prenosniku vse izbrisal, na novo naložil Windows 10, ga povezal s kablom - internet še vedno dela počasi.
To pomeni, če se mi stran recimo v službi odpre v 2 sekundah, se mi na mojem prenosniku v recimo 4 do 6 sekundah. Včasih kakšno stran odpre hitreje, včasih čakaš tudi 10 sekund.
Nesel sem ga tudi v službo in ga testiral in je hitrost interneta na prenosniku prav tako počasnejša - nekako kot doma.
V čem bi lahko bil problem, da na mojem prenosniku ni moč dobiti večjih hitrosti interneta?
V sami opremi prenosnika, mrežni kartici....???
Hvala za morebitno pomoč.
Naročeni paket na T2 Oranžni diamant - internet optika.
Na mobilnih telefonih internet dela lepo hitro.
Na prenosniku mi Speedtest pokaže odlične hitrosti skoraj takšne kot v naročenem paketu.
Kljub temu, da sem na prenosniku vse izbrisal, na novo naložil Windows 10, ga povezal s kablom - internet še vedno dela počasi.
To pomeni, če se mi stran recimo v službi odpre v 2 sekundah, se mi na mojem prenosniku v recimo 4 do 6 sekundah. Včasih kakšno stran odpre hitreje, včasih čakaš tudi 10 sekund.
Nesel sem ga tudi v službo in ga testiral in je hitrost interneta na prenosniku prav tako počasnejša - nekako kot doma.
V čem bi lahko bil problem, da na mojem prenosniku ni moč dobiti večjih hitrosti interneta?
V sami opremi prenosnika, mrežni kartici....???
Hvala za morebitno pomoč.
Fsegula62 ::
Žal bos moral razmisliti o nabavi novega prenosnika. Tvoj 10 let star dvojedernik in 4GB RAMA je za današnje razmere premalo. Pogojno bi malo izboljšal rešitev z vgradnjo SSD diska, če ga še nimaš in dodatkom za blokiranje oglasov in še omejen si z WiFi standardom tvoje mrežne kartice.
Invictus ::
Tukaj ni ovira povezava do interneta, ampak sam laptop...
Poglej, če je tvoj Ethernet 100 Mbit...
Poglej, če je tvoj Ethernet 100 Mbit...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
srus ::
Naloži Microsoft Process Explorer in poglej kako stojiš s porabo CPU in RAM ob nalaganju web strani.
Naloži Wireshark in poglej kaj se ti dogaja na mreži, kako ti letijo arp, dns, tcp paketi, ali prihaja do napak pri prenosu.
V web browserju stisni F12, potem Performance tab, da vidiš kako se ti časovno nalagajo elementi strani.
Naloži Wireshark in poglej kaj se ti dogaja na mreži, kako ti letijo arp, dns, tcp paketi, ali prihaja do napak pri prenosu.
V web browserju stisni F12, potem Performance tab, da vidiš kako se ti časovno nalagajo elementi strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569644 (6473) | c23po |
» | Težave s hitrostjo internetaOddelek: Omrežja in internet | 1277 (1002) | gendale2018 |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13529 (6268) | AC_DC |
» | 25 mbpsOddelek: Pomoč in nasveti | 1577 (1272) | GiGaBaJt |
» | Povezava je vzpostavljena, internet(brskanje) ne dela...Oddelek: Pomoč in nasveti | 4366 (4145) | ankow |