» »

Povezava je vzpostavljena, internet(brskanje) ne dela...

Povezava je vzpostavljena, internet(brskanje) ne dela...

ankow ::

Pozdravljeni!
Imam težavo z internetom
Povezavo mi vzpostavi nato mi ne brska po internetu. Istočasn deluje prenos s torrent programom in MSN mi prav tako deluje.
Najprej sem mislil da je kaj narobe z routerjem in da slabo lovi(čeprav je bil odličen signal). Nato sem se povezal prek lana in spet sem imel težave.
(najprej sem se na router povezal s kablom nato še na modem)Nekaj časa je delalo potem spet ne.
Fora je ta da imam star računalnik non stop priklopnjen in vžgan. Internet Non stop deluje.
Nato sem šel k sosedu in spet podobne težave. Nekaj časa deluje, potem ne, potem pa spet ja.

Potem sem si na brezžično povezavo napisal IP, gateway in DNS (t2- 192.168.1.1). Delalalo je. nato spet ustavilo nato spet delalo.

Imam Nortona 2007, spyware doctor. Windows firewall imam izključen ker imam od nortona firewall.

Dvem kolegom v stanovanju deluje internet odlično(wireless)

Moj prenosnik je nov. OS: Vista.

Kadar dam diagnose/repair problem mi javi naj resetiram router. (ki pa ni nič kriv)

HVALA ZA POMOČ!

doublemp ::

Oj

Pred kakšnima dvema mesecema sem imel podoben problem. Sem tudi pri T-2 in mi je splet delal vedno počasneje, ostale internetne storitve pa so se še kar držale. Torrent je še kar vlekel (ne prav hitro sicer), MSN tudi (čeprav ga je včasih ven vrglo), pri Firefoxu (in IE) pa je sicer resolval host preko DNS-ja, potem pa se je ustavil pri "Waiting for google.com...".

Ping na razne serverje sem imel recimo vse možno od 0% loss, preko 25, 50, 75, 100% loss.

Meni je pomagalo, da sem šel iz Viste nazaj na XP, čeprav mi je pred tem pol leta delalo normalno tudi na Visti.

hvala za odgovor.
sam imam probleme tudi na siolovi povezavi. In sicer prek kabla.
Mogoče bi res moral na xp. Ne da se mi usega inštalirat... nimam časa...
Verjetno bom ostal še nekaj časa na visti.
Mogoče imam kakšno napačno nastavitev.

Mi pa dela danes že cel dan uredu:D

fyf ::

Da ne bom nove teme odpiral bom kar tukaj vprašal.

Namreč že nekaj dni se mučim s podobnim probelemom. Imam prenosnik z naloženimi Vista s katerim brežično dostopam do ruterja Linksys wrt 53 Gl (ta sprejema signal od drugega preko usmerjene antene) Poleg prenosnika imam še stacjonarni računalnik povezan preko mrežne na ruter, ter še eden stacjonarni rač. povezan brezžčno na ruter.
Oba stacjonarna računalnika imata naložene XP in internetna pvezava dela brez problema.

Problem pa se pojavi na prenosniku. Ko mi poišče brezžična omrežja se poveže z ruterjem. Nato pa....

1.Poveže se tako da v središču za omrežje in skupno rabo kaže povezava samo lokalno (med ruterjem in in interertom je križec)
2.Poveže se Lokalno omrežje in internet (dostom do interneta prikazan kot OK)

Enkrat se poveže "Lokalno" enkrat pa "Lokalno omrežje in internet" - V čemu je tukaj problem?

Ko se mi poveže Lokalno omrežje in internet in bi rad odprl neko stran to ni mogoče, v nekaterih primerih pa lahko dostopam do mesengerja.
Nekajkrat mi je že uspelo da sem dostopal do strani, a ko sem čez npr. 10 min poskusil spet ni bilo možno.

Opazil sem tudi da ko sem povezan do interneta in se s prenosnikom oddaljujem od ruterja mi signal pade (jasno) npr na 3 črtice takrat se povezava preklopi na Lokalno ( se pravi samo do ruterja) Ali je to normalno????

Naj povem še da imam požarni zid izključen in ip in dns so na samodejno. Pri testu hitrosti pa mi je namerilo 500Kb/s

Po mojem mišljenju je problem nekje v nastavitvah prenosnika oz Vista. Kajti na obeh ostalih rač. dela internet brez problemov.
Kaj še lahko poskusim??

Hvala

SkIDiver ::

Za Visto;

Start->v polje za iskanje vpiši msconfig in enter. Zavihek Storitve (Services) spodaj kljukca Skri vse Microsoftove storitve (Hide all microsoft services) in klik na Onemogoči vse (Disable all). Zavihek Zagon (Start up) klik na Onemogoče vse (Disable all). Klik na OK oz V redu ter klik na restart (ponovni zagon). Pa preizkusite stanje.

Priporočam tudi, da začasno odstrante vse kar sliši na ime Norton ali ostali antivirus in firewall z izjemo windows firewall in defender (v testen namen) in preizkusite stanje.

fyf ::

Poskusil pa še vedno nič.

Še nekaj časa in grem na XP. Ima kdo še kakšen predlog?

SkIDiver ::

fyf se opravičujem vendar tvojega prispevka sploh nisem prebral. Bom jutri, če bom imel kaj časa.

sedaj se je začel drk*ti še pc od cimra, ki ima prav tako visto. Nekaj časa dela potem pa blackout.
verjetno gremo na xp:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1805577079 (129) Hansb
»

Pri postavitvi bridge povezave ne morem dostopat do ruterja.

101094 (996) iztokgos
»

AMIS Ruckus Wireless MediaFlex

4914175 (7560) galex4
»

težave z brezžično omrežno povezavo

193421 (2393) frasart
»

[Nujno] Bridiging Modema