» »

Mitsubishi MSZ-FH klimatska naprava - diagnostika okvare

Mitsubishi MSZ-FH klimatska naprava - diagnostika okvare

d12345 ::

Pozdravljeni forumaši,

Sem lastnik klimatske naprave Mitsubishi electric - MSZ-FH35VE. V času zadnjega obratovanja (poleti) je enota delovala brezhibno in normalno, včeraj (ko sem jo hotel prižgati) pa ne deluje prav nič.

Izvedeno preverjanje do sedaj:

notranja enota:
- dovodna napetost - OK
- varovalka - OK
- emergency operation gumb - ni odziva

zunanja enota:
- dovodna napetost - OK
- varovalka - OK

daljinec:
- preizkusil na drugi klimi - deluje
- preizkusil funkcijo failure mode recall - ne deluje

LED indikacija napak ne deluje ne na notranji ne na zunanji enoti.

Udarov strele ni bilo, prav tako je nameščena prenapetostna zaščita v glavni omarici in podrazdelilcu - OK.

Prosim za pomoč, oz. kje se vsaj lotiti problema diagnosticiranja napake (notranja ali zunanja enota).

Hvala za pomoč,
Denis

lonewolf_ ::

Zunanja enota se ne zažene? Se na notranji kaj dogaja, deluje vsaj samo ventilator (če pihlja, suče lopatice itd.)
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Ob vklopu se ne dogaja nič - ne na notranji in ne na zunanji enoti

sas084 ::

Pober si service manual in na podlagi tega diagnosticiraj, kje je napaka. V njem maš vse, od diagrama vezave, do korakov za diagnosticiranje itd.

Ja, pa pridem do "zamenjava elektronike".

Najbrž bo že kakšna okvara na elektroniki - (čeprav vidnih poškodb na ploščah ni). Ne vem na kakšen način enoti komunicirata - preverjanje posameznih enot in te zadeve...
Vprašanje je ali se naprej lotiti notranje enote oz. power boarda ali plošče na zunanji enoti ???

TheBlueOne ::

Poglej kondenzator za kompresor (nisem 100% preprican, kako je pri inverter klimah).

Bom preveril, samo se mi zdi, da bi ob napaki kondenzatorja elektronika še vedno morala delovati - in bi se potem javljala napaka kompresorja?

lonewolf_ ::

Če je kondenzator fuč, pol verjetno ni nič od zunanje enote, pri nekaterih bi notranja enota celo javila, da nekaj ne štima. Pol bo že verjetno elektronika notranje enote. Ne bi smel biti prevelik strošek.

Če je šla elektronika bi bilo bolj pametno raziskati zakaj je šla, preden se karkoli menjava. Če se kje kopiči vlaga ali zamaka itd. zna bit problem tudi ko menjaš elektroniko.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

TheBlueOne ::

d12345 je izjavil:

Bom preveril, samo se mi zdi, da bi ob napaki kondenzatorja elektronika še vedno morala delovati - in bi se potem javljala napaka kompresorja?

Pri meni je klima cakala, da kompresor spusti temperaturo, potem pa je gelede na to prilagajala obrate ventilatorjev. Je pa bila sterjsa dosti preprosta klima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64641270455 (8007) Rašo
»

Problem s staro klimo coolwex letnik 2003

Oddelek: Loža
121821 (1686) Pesimist
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3847157 (17587) Magic1
»

Vprašanje glede klimatske naprave....?