» »

5 G - za in proti

5 G - za in proti

1 2 3
4
»

Jazon ::

Smrekar1 je izjavil:



Vredno bi bilo predvsem omeniti, da je frekvenca WiFi nekaj GHz, frekvenca vidne svetlobe nekaj sto THz. 1 THz = 1000 GHz in ja, večje frekvence so bolj nevarne.



OK. Kontrolno vprašanje: fotoni ali elektroni?

Smrekar1 ::

Jazon je izjavil:


OK. Kontrolno vprašanje: fotoni ali elektroni?


Oboje fotoni. Zakaj?

Marko84 ::

Ti se kar tolaži z UV svetlobo, to je naravno sevanje, to kar je človeška roka naredila pa umetno in škodljivo. Pa razlika, da naravno sevanje ne deluje ponoči, kle si pa obsevan 24 ur, jaz ko sem šel iskat sobe po mestu, sem opazil kaj pomeni danes živet v bloku. Imaš gospode, ki ojačajo signal, da lovi mulcom deset blokov stran, potem pa spi zraven takega. Sej ne pritožujte se nad slabim spancem, jaz si kar oddahnem če grem na vas spat. Razlika kot noč pa dan če primerjam mesto. Vprašanje je samo časa, preden bodo postavljeni merilci onesnaženosti zraka namesto za pline, za sevanja po mestih. Vedno bo neki, če ni dima, je pa wifi. Samo zdaj, ko hočjo vsi imet po 5 črtic, bodo pa imeli tudi druge črtice pri zdravju prej ali slej. Jaz razmišljam edino da bi še doma, čeprav tist ni kritičen, zamenjal modem s kakšnim JRS routerjem. Vsaj izklopi oddajanje, če ga noben ne rabi, predvsem ponoči je to kul. Še na podganah so dokazali škodljive učinke na možgane in to z 2G, kaj bo ko pride 5G: https://www.nih.gov/news-events/news-re...

Mogoče bodo zato sčasoma le padle cene nepremičnin v mestih. Nekoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Marko84 ()

wajdujc ::

Marko84 je izjavil:

Še na podganah so dokazali škodljive učinke na možgane in to z 2G, kaj bo ko pride 5G: https://www.nih.gov/news-events/news-re...
.

Jep, z malenkostno višjimi močmi, od česar lahko doživimo v več življenji zaporedoma:
Exposure to RFR began in the womb for rats and at 5 to 6 weeks old for mice, and continued for up to two years, or most of their natural lifetime. The RFR exposure was intermittent, 10 minutes on and 10 minutes off, totaling about nine hours each day. RFR levels ranged from 1.5-6 watts per kilogram in rats, and 2.5-10 watts per kilogram in mice.

Zraven pa eni občutijo valovanje pol wattnega wifi routerja iz sosednjega bloka? Ne vem no.
Pa ponovim vprašanje : do včeraj sem redno slišal občutljive ljudi, kako se slabo živi v armiranobetonskih stavbah, češ da je prekinjena povezava z zunanjostjo, sedaj pa je to zaželen tip gradnje, ker je to vgrajena Faradayeva kletka?

Jazon ::

Smrekar1 je izjavil:

Jazon je izjavil:


OK. Kontrolno vprašanje: fotoni ali elektroni?


Oboje fotoni. Zakaj?


"Quantum leap" je pač ena od tem na kateri se ponavadi lomijo kopja. Nekateri so sveto prepričani, da so fotoni samo v vidnem delu spektra.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

5G tehnologija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28035526 (2519) OK.d
»

V Veliki Britaniji zaradi teorij zarote gorijo bazne postaje

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4813916 (10004) AndrejO
»

Tudi v Sloveniji preizkusili 5G, frekvence bodo prihodnje leto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
14022634 (15748) bozicje
»

5G ali vremenska napoved: moramo res izbirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6424637 (13640) LeQuack

Več podobnih tem