» »

Kingdom Come: Deliverance 2

««
22 / 22
»
»»

aerie ::

Sigismundu je fajn kernarit.

Nachtigall ::

Enaplusdva je izjavil:

Sem naredil quest za Manharta. Zdaj mi ponuja znanje v meÄevanju ampak jaz imam tam Ĺže level 30. Se mi sploh ĹĄe splaÄa s tem ukvarjati ?
Kombotov pa itak ne uporabljam.

Se splaÄa, Äe se ne dobim te nauÄi nov Master Strike pa ĹĄe par kombotov, tudi, Äe jih ne uporabljaĹĄ, ĹĄkodil ti ne bo znat. 8-)

yayo je izjavil:

VÄeraj sem beraÄe v Kuttembergu nahranil s pokvarjenimi Sigismundovimi klobasami. Ne opaĹžam, da bi imeli kake teĹžave s prebavo. Podobno tudi, ko psa hraniĹĄ s popolnoma okvarjeno slanino. NiÄ ne kaĹže, da bi mu smrdela. OÄitno imajo nekateri v igri jeklene Ĺželodce.

VeĹĄ kaj probaj, daj zastrupljene klobase zmeÄi v kako mesto in poroÄaj, kaj se zgodi.

A Mutt je immortal?

Osebno ga nisem probal zastrupiti naÄrtno kakor ti, samo glede na to, da si dokaj psiho v igri >:D, probaj ga zastrupiti...

Sem ga sicer parkrat ponesreÄi z meÄem udaril, pa me ĹĄe danes boli srce, bogi Doggo.

Sem konÄal in par zadev upam za DLC.

- da bi lahko barval oblaÄila.
- da bi lahko kakor v enki delal svoje mesto, ali svojo utrdbo idealno (vem, da zgodovinsko ni pravilno, da bi lahko delal grad, glede na to, da si samo kovaÄev sin, zato utrdbo)

Za trojko Ĺželje (ni nujno, da si Henry):
- delanje oklepov
- veÄ meÄev in ostalih oroĹžij
- veÄji vpliv oroĹžja, glede na superiornost meÄa v KCD2
- veÄji vpliv opreme; primer, Äe imaĹĄ oklep ne moraĹĄ ropati brez problema, Äeprav imaĹĄ visok roparski skill, v KCD2 je dokaj vseeno, Äe imaĹĄ teĹžek oklep in visok high sneak skill, te praktÄno nihÄe ne vidi in sliĹĄi, Äeprav bi moral izstopati na polno, da sploh ne govorim, da bi te moral vsak sliĹĄati, za perfect sneakanje, bi moral biti obleÄen v Ärno, biti brez oroĹžja na sebi IN imeti visok sneak skill
- imeti svojo kovaÄijo/trgovino/bar, kakor si paÄ izbereĹĄ v zaÄetku poti
- bolj dodelane lopje misije in veÄ njih, in bolj dodelane robin hood misije in veÄ njih, Äe bomo ropar
- samo ena karta, a le-ta veÄja
- veÄ napadov na grad
- izboljaĹĄani loki in samostreli
- moĹžnost nakupa ter manjeave psa, poleg mutta (podobno kakor so nakupi konjev in menjava zvestega Ĺžrebca Pebblsa)
- teĹžje kockanje, manj cheat kock
- veÄ romanc, veÄ golote (ne samo v glavni romancah)
- veÄ vpliva na zgodbo (kakor je bil poĹžig ali ne Semine)
- veÄji vpliv na tvoja dejanja, Äe si asshole, nimaĹĄ prijatelejev, boĹĄ moral delati misije sam, Äe si dober, ti bodo drugi pomagali
- delanje svoje utrdbe/gradu/mesta
- veÄ prireditve svojega karakterja, ali barvanje oblekic, barvanje ĹĄÄitka, oklepka, itd., Äe bomo ĹĄe vedno Henry
- boljsi pacing, ker meni osebno so mi dolocene misije popolnoma ubile pacing igre, recimo to kelnarjneje Sigismundu, pot med eno in drugo mapo
...

ps: Äe se ĹĄe kaj spomnim, dopiĹĄem!

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Sem šel končno v Sigusmund kamp. Sem dobil quest, da moram iti v eno vas pobrat hrano. Na koncu nisem pobral hrane ampak pobil tiste iz Sigusmudovega kampa :)
Potem sem šel pa še v sosednjo vas katera je pod nadzorom Sigusmondovih vojakov pa še tisto vas izpraznil. Bilo je več kot 10 vojakov. Lepo sem jih počasi s zastrupljenimi puščicami. Če bi lahko pobral vso robot tam vse čelade in oklepe bi zaslužil več 10k grošnov samo problem je vse to prenest v Kuttenbarg.
Trenutno imam okoli 13k denarja in mislim, da ga je vrh glave dovolj. Opremo pa itak takoj zamenjam če vidim boljšo pri padlem nasprotniku.

Enaplusdva ::

aerie je izjavil:

Sigismundu je fajn kernarit.

Kernarit ?

val46 ::

oo7 je izjavil:

Sem šel končno v Sigusmund kamp. Sem dobil quest, da moram iti v eno vas pobrat hrano. Na koncu nisem pobral hrane ampak pobil tiste iz Sigusmudovega kampa :)
Potem sem šel pa še v sosednjo vas katera je pod nadzorom Sigusmondovih vojakov pa še tisto vas izpraznil. Bilo je več kot 10 vojakov. Lepo sem jih počasi s zastrupljenimi puščicami. Če bi lahko pobral vso robot tam vse čelade in oklepe bi zaslužil več 10k grošnov samo problem je vse to prenest v Kuttenbarg.
Trenutno imam okoli 13k denarja in mislim, da ga je vrh glave dovolj. Opremo pa itak takoj zamenjam če vidim boljšo pri padlem nasprotniku.

Pobil tiste iz Sigusmondovega kampa? A ti veš da jih je tam več kot 100??? Al koga si ti pobil? Pa tja se boš še moral vrnit, verjemi. Maš tudi kar en zanimiv quest tam, ko moraš ugotoviti kdo je umoril nekoga. Tisto da bi vso opremo pretovoril do Kuttenberga je pa itak neumnost. Tudi če bi jo, bi potem se tam zajebaval s prodajo le te še par ur. Jst sploh zadnje dni igranja nisem več nič pobiral od nasprotnikov, kot edino eventuelno hrano, pa denar. Sm pa tudi končal igro z dobrimi 12 tisočaki, tko da je blo kar nekaj rezerve, če bi rabil kje kak denar za bilokaj.

val46 je izjavil:

oo7 je izjavil:

Pobil tiste iz Sigusmondovega kampa? A ti veš da jih je tam več kot 100??? Al koga si ti pobil? Pa tja se boš še moral vrnit, verjemi. Maš tudi kar en zanimiv quest tam, ko moraš ugotoviti kdo je umoril nekoga. Tisto da bi vso opremo pretovoril do Kuttenberga je pa itak neumnost. Tudi če bi jo, bi potem se tam zajebaval s prodajo le te še par ur. Jst sploh zadnje dni igranja nisem več nič pobiral od nasprotnikov, kot edino eventuelno hrano, pa denar. Sm pa tudi končal igro z dobrimi 12 tisočaki, tko da je blo kar nekaj rezerve, če bi rabil kje kak denar za bilokaj.

V Sigusmondovem kamu sem dobil quest,da moramo za vojsko pobrati hrano in druge stvari.
Potem sledi cutscene in prideš v vas Bohunowitz. Tja poleg tebe pride tisti captain kateri ti je dal quest in še 4 ali 5 cumanov.
Captain skliče v središče vasi vse vaščane i tebi naroči, da moraš pregledati vse hiše če kaj skrivajo, ker je bilo premalo hrane vso zlatnino in srebro pa prinesem njemu.
No jaz sem namesto tega ubil enega cumana in captaina ostale cumane pa so pobili vaščani.
Nato jim Henry naroči naj trupla odpeljejo ven z vasi in da bo zgledalo kot zaseda saj je v tej regiji veliko banditov.

Potem kasneje sem šel pa še v eno zapuščeno vas Opatowitz polno Sigusmondovih vojakov. Tam je bilo 10 ali več vojakov tisto vas sem spucal, do zadnjega.

Gregor459 ::

A so kakšne posledice če ima Henry romanco z vsako žensko ? Tako kot npr pri Witcher 3 ?

Izi ::

Gregor459 je izjavil:

A so kakšne posledice če ima Henry romanco z vsako žensko ? Tako kot npr pri Witcher 3 ?

Ne. Ti kar izkoristi vsako priložnost. Tereza ne bo izvedela ;)

Someone found The Last of Us reference in Kingdom Come Deliverance 2 and it's hidden in the most bizarre spot you could think of

Jaz sem naredil glavni quest kar se tiče rudnikov. Sedaj pa naslednji glavni je reševanje Hansa iz gradu. Sem že blizu točke brez vrnitve ?

Ah, nisi še ne. S takem tempom kot ti igraš, boš lih do boziča prišel na konc 8-)

PNR je quest Oratores.

val46 je izjavil:

Ah, nisi še ne. S takem tempom kot ti igraš, boš lih do boziča prišel na konc 8-)

Ne še. Tako uživam v tem svetu in mapi, da kar nočem, da bi se končalo :))

With GTA 6 delayed to 2026, Kingdom Come: Deliverance 2 star celebrates: "We're in with a shot" to win Game of the Year 2025

https://www.gamesradar.com/games/action...

Jim privoščim GOTY čeprav je že zdaj kar nekaj konkurence pa nismo še na pol leta.

KCD 10 miljonov prodanih kopij

KCD II 3 miljone prodanih kopij

Čez nekaj let bo druga igra prodala še več kot prva.

Ja, sploh če med te "prodane" štejejo še vse tiste, ki so bile "prodane" kot free pred letom dni. Še jaz sem jo na tak način dobil takrat na EPIC Games. Prej nisem niti vedel za njo, ne za Henrija in za nobenega drugega v tej igri.

Izi ::

KCD2 Statistika 8-)

Trenutno imamo 3 milijone Henrijev. Vsi ti Henriji so pobili 490 milijonov ljudi. Henry je za deželo hujša nadloga kot Črna kuga :D
Za vse te umore je Henry največ uporabljal Dolgi meč, s pol manj umori sledi kratki meč, še pol manj pa si lasti nož.
55 milijonov ljudi je Henry pobil na daljavo. Več ljudi je pobil s samostrelom kot z lokom. Vsak deseti na daljavo ubiti človek pa je bil ubit z ognjenim orožjem.
Henry je popil 25 milijonov vrčkov piva in kar 31 milijonov mehov vina.
Pri kockanju je Henry zmagal v 67% igrah.

Izi je izjavil:

KCD2 Statistika 8-)

Trenutno imamo 3 milijone Henrijev. Vsi ti Henriji so pobili 490 milijonov ljudi. Henry je za deželo hujša nadloga kot Črna kuga :D
Za vse te umore je Henry največ uporabljal Dolgi meč, s pol manj umori sledi kratki meč, še pol manj pa si lasti nož.
55 milijonov ljudi je Henry pobil na daljavo. Več ljudi je pobil s samostrelom kot z lokom. Vsak deseti na daljavo ubiti človek pa je bil ubit z ognjenim orožjem.
Henry je popil 25 milijonov vrčkov piva in kar 31 milijonov mehov vina.
Pri kockanju je Henry zmagal v 67% igrah.

Potem jaz malo izstopam iz statistike :)
Uporabljam večinoma samo kratki meč.
Na daljavo streljam s lokom. Imam že okoli 200 ur pa nisem niti enkrat probal še lomostrela razen čisto na začetku igre, kjer je še linearni del 8gre.
Pijem pa samo takrat, ko to zahteva quest.

yayo ::

Jaz lok uporabljam bolj redko, ker mi je predolg interval, ko menjaš orožje. Ti še nisi pošteno loka spravil in meč vzel v roke sovragi pa že tolčejo po tebi. Pa tudi spopadi postanejo s časom bolj lahki. Če imaš okoli sebe 4-5 sovražnikov se ritensko pomikaš do kakršnekoli prepreke, ki ti bo ščitila levi bok in te ne bodo mogli obkrožiti. Bojujem se dokaj primitivno, kombotov ne znam na pamet ampak mi do sedaj kar gre skozi brute force.

Še kdo ne more v Suchadolu priti, do svoje postelje, ker so vrata zaklenjena ? Ta bug je že zelo dolgo časa vsaj pri meni.

Najbrž hočeš iz tistega zunanjega stopnišča pridt? Ne gre tako, moraš iz notranjosti(tam kjer je jedilnica in ostale sobe) it. Jst sem se tudi "j...l", pol ko enkrat pogruntaš kako pridt do sobe, je pa simple. Sam zdej iz glave ti povedat ne bi znal. Poglej si kak youtube, če ne boš uspel sam pridt.

val46 je izjavil:

Najbrž hočeš iz tistega zunanjega stopnišča pridt? Ne gre tako, moraš iz notranjosti(tam kjer je jedilnica in ostale sobe) it. Jst sem se tudi "j...l", pol ko enkrat pogruntaš kako pridt do sobe, je pa simple. Sam zdej iz glave ti povedat ne bi znal. Poglej si kak youtube, če ne boš uspel sam pridt.

Jaz mislim na ta vrata.

Slika je iz interneta.

Po sliki se mi ne svita kje je to. Jaz sem mislil da govoriš o gradu v Suchadolu.

oo7 je izjavil:

Še kdo ne more v Suchadolu priti, do svoje postelje, ker so vrata zaklenjena ? Ta bug je že zelo dolgo časa vsaj pri meni.

Mislim, da ga imam tudi jaz zadnjih par dni. Sem mislil, da moram spet plačati oštirju pa ni te opcije v dialogu. Imam pa zato sobo v klubu mečevalcev v Kutterbergu. Pa tekmovanje v lokostrelstvu v Kutembergu je tudi hroščato. Na masters ne moreš končati tekme in ti zginejo puščice in metki iz malhe. Tudi izhod iz igre s sejvanjem ni mogoč.

To je hrošč.

val46 je izjavil:

Po sliki se mi ne svita kje je to. Jaz sem mislil da govoriš o gradu v Suchadolu.

Ok ja, zdej vidim/vem. Sam ko sem igral, se ne spomnim da bi tam sploh kdaj prespal. Ne vidim razloga zakaj bi, če imaš par sekund hoje/ galopiranja s konjem, itak zastonj sobo v gradu.

val46 je izjavil:

Ok ja, zdej vidim/vem. Sam ko sem igral, se ne spomnim da bi tam sploh kdaj prespal. Ne vidim razloga zakaj bi, če imaš par sekund hoje/ galopiranja s konjem, itak zastonj sobo v gradu.

Ja res je. Moram priznat, da sem na tisto sobo v gradu popolnoma pozabil :)

Jaz najemam sobe povsod, ker mi ne manjka denarja. Mi pa je sedaj igra postala malce preveč preprosta, verjetno, ker sem precej zbildan. Greš kamor ti reče, narediš kar ti reče in vse napreduje linearno brez nekega praskanja glave ali umiranja.

Ja čedalje lažje je čeprav kakšni banditi ob cesti so še vedno lahko kar lep iziv. Kar se pa tiče glavnega questa pa so nasprotniki čedalje lažji.

Končal.
Moja ocena 94% od 100.

Ravno prav prvi DLC že 15 maja :D

Kingdom Come: Deliverance II | Official 'Brushes With Death' DLC Release Date Trailer

Quest o serijskem morilcu je pa res zelo zelo dolg.

Se pravi jutri DLC Brushes With Death :)

DLC release 17:00 - 15th May

Kingdom Come: Deliverance 2 - Brushes With Death Story DLC Out Now On All Platforms

Kingdom Come: Deliverance II | Brushes with Death Trailer

Dlc se dogaja v Trosky regiji kot tudi jahanje in streljanje s sedla.
Tole jahanje mi ni nikoli šlo konj vedno hitro ostane brez stamine.

Patch 1.3 is here. Horse Racing and a lot of fixes are now available

https://kingdomcomerpg.com/en/news/patc...

Kingdom Come: Deliverance 2 - How To Paint Shields https://gamerant.com/kingdom-come-deliv...

Se, da ustvariti zanimive podobe.

Jaz sedaj delam dlc. Sem se vrnil v prvo mapo in našel umetnika. Je sicer za zdaj en doooolg fetch quest, za nagrado pa ti pobarva ščit. Nisem šel delati konjske dirke in lokostrelstvo iz sedla, ker po 200 urah ne potrebujem še "aktivnosti". Sem se ravno vrnil v drugo mapo kjer se dlc nadaljuje, pa seveda še glavno zgodbo in par stranskih moram končati. Računam še kakih 30 ur.

yayo je izjavil:

Jaz sedaj delam dlc. Sem se vrnil v prvo mapo in našel umetnika. Je sicer za zdaj en doooolg fetch quest, za nagrado pa ti pobarva ščit. Nisem šel delati konjske dirke in lokostrelstvo iz sedla, ker po 200 urah ne potrebujem še "aktivnosti". Sem se ravno vrnil v drugo mapo kjer se dlc nadaljuje, pa seveda še glavno zgodbo in par stranskih moram končati. Računam še kakih 30 ur.

Potem sva tam tam :)
Jaz tudi še nisem končal glavne zgodbe pa sem šel sedaj delat DLC v Trosky regijo.
Imam pa nekaj čez 200 ur.

Sem na točki, ko sem vse pajdaše od Suhega Vraga, vsaj tiste, ki so želeli priti, zbral v Hudičevem Brlogu. Pa tisto vejo glavne naloge z bivšim nadzornikom rudnikov srebra moram narediti. Ostal mi je tudi sidequest Ransom, ko proti koncu naloge iščeš zaveznike za zasedo proti onemu madžaru. Zdaj imam opcijo kar nekih šest skupin prepričati, da pridejo pomagat. Me prav zanima, če bom uspel vse pridobiti in kako bo to v praksi zgledalo. Pa iz enega majhnega srečanja na jugovzhodu druge mape, kjer sem neko deklo zaklenjeno v shrambo rešil se je zdaj novi quest razvil, potem, ko sem jo spet našel na drugem koncu in me je prepričala, da okradeva nekega bogataša v Kutembergu. :)) Nikjer konca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Uf, veš kje si šele ti...Ne vem, morda malo čez polovico :)) To, kar maš ti zdej za naredit je pri meni že tolk časa nazaj, da sm že skorej pozabil. Ampak ja, od tu vem da je še vsaj 10h čistega igranja sam glavnega questa, če ne še več. In to uno, sam tanujnejše, ne da se obotavljaš in zravn še kaj kar ni nujno počneš.

Potem sem očitno dober do polovice junija. :))

Ma s tvojo hitrostjo in vsemi DLCji, ki še pridejo, do božiča :)) ampak nič zato...važno da uživaš. In glede na to kako in kolk igraš, bi rekel da uživaš.

Nachtigall je izjavil:

yayo je izjavil:

VÄeraj sem beraÄe v Kuttembergu nahranil s pokvarjenimi Sigismundovimi klobasami. Ne opaĹžam, da bi imeli kake teĹžave s prebavo. Podobno tudi, ko psa hraniĹĄ s popolnoma okvarjeno slanino. NiÄ ne kaĹže, da bi mu smrdela. OÄitno imajo nekateri v igri jeklene Ĺželodce.

VeĹĄ kaj probaj, daj zastrupljene klobase zmeÄi v kako mesto in poroÄaj, kaj se zgodi.

A Mutt je immortal?

Osebno ga nisem probal zastrupiti naÄrtno kakor ti, samo glede na to, da si dokaj psiho v igri >:D, probaj ga zastrupiti...

Sem ga sicer parkrat ponesreÄi z meÄem udaril, pa me ĹĄe danes boli srce, bogi Doggo.

:)) ne igram psiho Henrya. Po kraji Sigismundovih klobas sem le sumil, da so devi dali v igro finto, da te biriči aretirajo, če greš takoj nahraniti berače z ukradenimi klobasami. Zato sem jih dal v shrambo in za par dni zapustil mesto. Vmes sem pozabil na klobase in šel delat stranske queste po okolici. Ko sem se končno vrnil sem opazil, da so bile klobase že pošteno okvarjene. Za test sem jih vseeno dal beračem pa se je quest srečno zaključil. Saj tudi v RL ne bi šli jest okvarjeno hrano, ne? Glede Mutta pa sem opazil, da ima najraje slanino in sem zato kupil kakih dvajset komadov za rezervo. Žal pa se slanina zelo hitro kvari v igri. vseeno sem ga poskusil nahraniti in sem ugotovil, da je presrečen tudi, če je vrednost hrane rdeča ničla. Klorovodikova kislina v pasjem želodcu očitno vse prebavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

val46 je izjavil:

Ma s tvojo hitrostjo in vsemi DLCji, ki še pridejo, do božiča :)) ampak nič zato...važno da uživaš. In glede na to kako in kolk igraš, bi rekel da uživaš.

Kdaj pa pridejo še ostali dlcji ?
««
22 / 22
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26037504 (3) Gregor459
»

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

4049445808 (4) Gregor459
»

Kingdom Come: Deliverance (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

821140917 (11447) oo7

5650 (495) BigWhale
»

Kam izginjajo, oz. so izginili določeni žanri?

213295 (2296) Berserker

Več podobnih tem