» »

Assetto Corsa Rally

Assetto Corsa Rally

Buggy ::

Mislim, da si igra Assetto Corsa Rally, ki je izsla 2 uri nazaj v obliki se nedokoncanega Early Access-a zasluzi svoj topic iz vec razlogov.
Kot prvo Skupina Supernova pod okriljem Kunos-a zadevo postavlja ob bok pravemu simulatorju kot je bil in je se vedno RBR v obliki tezavnosti in nepopustljivosti pri napakah.

Graficni pogon je delan na UE5, ki se ga naceloma v simracingu glede na izkusnje od prej nekako bojimo.
K sreci moram reci da je zaenkrat bojazen odvec in zadeva lepo laufa. Sicer so frejmi na 3440x1440 na HIGH in DLSS, resolution scaling na 100% nekje okoli 70fps v dokaj optimalnih pogojih (sonce in gozd) na R7 5800X3d in 3080 12GB.
Najbolj me je bilo strah stutteringa a ga ni. Grafika je res lepa in barvna shema za moje oci idealna (prehod senca/sonce, drevje/gravel,...)

Do 27.11 je skupaj v kompletu z Assetto Corsa EVO celo ceneje kot ce jo kupis samostojno 21€ vs 23€, vsekakor vredno nakupa za die hard racerje.

Fanatec DD+ se je lepo skalibriral in prepoznal sem pa uporabil profil od vanila AC. Je se za speglat a obcutek na volanu po nekaj nastavitvah je taprav.
Teza bolida in inercija v ovinkih se lepo cuti. Odpustkov ni. Ko naredis malo vecjo napako gres v maline :))

Priporocam!

Buggy ::

Zaenkrat sprobal zgolj Wales in Lancio Integrale Evo. Po nekaj kalibracije volana in par poskusih se je Lancia (ki je moja najljubsa poleg 037) odrezal dokaj ok

...sem pa pozabil posneti replay voznje in imam zgolj prvo, ko sem nabiral maline :))

Na startu in cilju moras pribremzat pri starterju, sicer penali. Penale dobis za sekanje, poleg tega pa upostevas sovoznika na polno, ker ce rece "don't cut"....se ne spilaj, ker je letalnica zagotovljena.
Pravilno je treba tudi izbirati prestave, ker ti hitro padejo obrati v ostrih ovinkih in moras z gasom (vsaj pri tem avtu - zaradi turba) ze na sredi ovinka nabirati obrate, kar diktira potem tudi voznjo. Bremze se lepo modulira, prav tako gas in rocno vse deluje "naravno".

Obetavno!

Robert_S ::

A lahko zbiješ ljudi ob progi , da letijo po zraku tako kot v GTA ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Assetto Corsa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
685109603 (1147) PrimozR
»

Sim Racing Slo-Tech Kotiček

283970 (1491) globoko grlo
»

Dirt 4

493503 (1218) Bantani
»

DiRT Rally (strani: 1 2 3 4 5 6 )