» »

Assetto Corsa Rally

Assetto Corsa Rally

Temo vidijo: vsi

Buggy ::

Mislim, da si igra Assetto Corsa Rally, ki je izsla 2 uri nazaj v obliki se nedokoncanega Early Access-a zasluzi svoj topic iz vec razlogov.
Kot prvo Skupina Supernova pod okriljem Kunos-a zadevo postavlja ob bok pravemu simulatorju kot je bil in je se vedno RBR v obliki tezavnosti in nepopustljivosti pri napakah.

Graficni pogon je delan na UE5, ki se ga naceloma v simracingu glede na izkusnje od prej nekako bojimo.
K sreci moram reci da je zaenkrat bojazen odvec in zadeva lepo laufa. Sicer so frejmi na 3440x1440 na HIGH in DLSS, resolution scaling na 100% nekje okoli 70fps v dokaj optimalnih pogojih (sonce in gozd) na R7 5800X3d in 3080 12GB.
Najbolj me je bilo strah stutteringa a ga ni. Grafika je res lepa in barvna shema za moje oci idealna (prehod senca/sonce, drevje/gravel,...)

Do 27.11 je skupaj v kompletu z Assetto Corsa EVO celo ceneje kot ce jo kupis samostojno 21€ vs 23€, vsekakor vredno nakupa za die hard racerje.

Fanatec DD+ se je lepo skalibriral in prepoznal sem pa uporabil profil od vanila AC. Je se za speglat a obcutek na volanu po nekaj nastavitvah je taprav.
Teza bolida in inercija v ovinkih se lepo cuti. Odpustkov ni. Ko naredis malo vecjo napako gres v maline :))

Priporocam!

Zaenkrat sprobal zgolj Wales in Lancio Integrale Evo. Po nekaj kalibracije volana in par poskusih se je Lancia (ki je moja najljubsa poleg 037) odrezal dokaj ok

...sem pa pozabil posneti replay voznje in imam zgolj prvo, ko sem nabiral maline :))

Na startu in cilju moras pribremzat pri starterju, sicer penali. Penale dobis za sekanje, poleg tega pa upostevas sovoznika na polno, ker ce rece "don't cut"....se ne spilaj, ker je letalnica zagotovljena.
Pravilno je treba tudi izbirati prestave, ker ti hitro padejo obrati v ostrih ovinkih in moras z gasom (vsaj pri tem avtu - zaradi turba) ze na sredi ovinka nabirati obrate, kar diktira potem tudi voznjo. Bremze se lepo modulira, prav tako gas in rocno vse deluje "naravno".

Obetavno!

Robert_S ::

A lahko zbiješ ljudi ob progi , da letijo po zraku tako kot v GTA ?

Seljak ::

Ja

Se je ze naslo nekaj testov glede performanc in strojnih zahtev. Glede na UE5 engine je zanimivo da X3D CPU nima kaksne vecje prednosti, kot jo ima recimo v ACC. z Vsakim modernim 8 jedrnikom ste prakticno on the safe side.

Problematicen je/bo GPU . GPU je dejansko tudi pri meni vedno na 100% je pa kot videno na grafu high FPS sposobna na 1440p trenutno laufati edino 5090 :8)
Nekateri opazajo tudi speed bug iz cockpita, ko je obcutek hitrosti pri 150kmh tak kot bi sel 50kmh...ne vem a je to nenameren "cheating", kaksna napacna nastavitev, vsekakor pa uzitek ni na mestu. Jaz osebno ga nimam.

Igra ima tudi opcijo frame generation (FG), ki je nisem preveril in tudi nimam zelje, ker dodaten latency si v tem zanru ne zelis. 70fps je pogojno prebavljivo, bom pa poskusal iz HIGH dolocene graficne nastavitve spuscat, da dosezem vsaj sprejemljivih 90-100fps.

Trenutno tudi nakup neke nove grafe tipa 9070XT/5070Ti nekako napram 3080 12GB nebi naredilo razlike.

https://en.gamegpu.com/racing-simulator...

pa se dober review, ki povzame vse skupaj

Good luck!

Preko DLSS swaperja zamenjal verzijo iz 310.2.1 na 310.3 nekaj dokej nepomembnih settingov za grafiko zmanjsal iz high na medium in se ze vrti okoli 90fps.

Pri teh frejmih, pa se ze lahko spopades pol z posastjo, ki te zeli ubiti na vsakem ovinku - RWD GroupB v najboljsi obliki Lancia 037 >:D

Sem sel pa se s HF integrale popravljat cas, pa sem ga lepo speglal sam nisem mogu uploadad casa na leaderboard FFS!!!

Prisel je ze nov update, ki pa mojih minornih tezav, ki jih imam ni odpravil :(

Imam namrec problem, da v input settingih na CS RS volanu ne morem mapirati navigacije po menijih. Volan ima namrec d-Pade ki so default mapirani gor/dol/levo/desno a tukaj ne jebejo ama nista. Imam se PXN CB1 button box kjer je isto D-pad pa tudi on ne trza.
Gre zgolj za ingame sekcijo kjer imas nastavitve za menije. Vse ostale settinge (Kamera/TC/ABS/luci....) to vse lahko mapiram a so v drugi sekciji ingame nastavitev. Sem v Steam tudi onemogocil vse ostale inpute (imam se XBOX kontroler) pa ni pomagala. Ne vem vec kaj a ne bom obupal, ker sem preprican da gre za neko bizarnost.

To je tudi edini bug, ki sem ga tudi prijavil na official kanalu, ni pa deal breaker, ker imam workaround na tipkovnici ni pa tako elegantno.

codeMonkey ::

Pa je res obcutek pri teh rally zadevah simulatorski? nisem nikoli igral (oz. enega 20 let nazaj, pa se ne spomnim kaj je bilo ze).

Meni se je Kunos sicer zameril z ACC. Sem dolgo vztrajal, ampak na koncu so IMO fizikalni model precej zastrikali. Trenutno pac obcasno zazenem iRacing (za zdaj f4 in gt4.) in to je to.

Zgodovina sprememb…

Takole ti bom povedal.
Racing spile sem zacel igrati kar dost zgodaj. Prva zadeva je bila kot stari prci poznajo na monokromatskih monitorjih in 386 v soli in na disketi Test drive med prakso :))

Potem sem delal preko studenta pri Jerovsku in prvic malo bolj resno zagrabil za zadevo ter kupil PC masino in graficni pospesevalec Voodoo, da je fural GP legends. Potem je bilo pavza in obdobje babnic in ostalo kar pritece - formiras druzino in zgradis hiso, pa sem zacel z RBR Dirt in Dirt 2 preko nekih protokolov (ni bilo direkt online), predvsem ker smo se istomisleci druzili. Na tipkovnici seveda.

Za Dirt 3 sem ze nabavil prvi volan in se zaceli ob prostem casu malo bolj resno ukvarjati z racingom, presli kot druzba na Dirt Rally 1, kjer smo dobili online tudi nebroj novih prijateljev (svedska predvsem - tipi so najbolj kewl ever), Dirt rally 2, nato EA WR in zdej ACR. RBR z vsemi modi sem sele lani zacel predrkavat bolj resno, ceprav sem ga ze v startu igral na tipkovnici.

Pist (kot je ACC/Automobilista2) nisem nikoli rad vozil pa jo/jih imam kar nekaj. Sem tekmoval svoj cas a imam rad bolj rally improvizacijo, ker mi na pisti rata dolgcas, pa na kurec mi gre prilagajnje drugim, ko me v v ovinkih drkajo.
Imel sem jo za benchmark za VR settinge. Vanila AC pa je druga stvar z vsemi modi in zeleni pekel je bila milina. Kupil sem tudi AC Evo, in pricakoval open world, pa nic zaenkrat se od tega, tako da AC rally je lepa svezina na podrocju simracinga.

Vsekakor priporocam, ker je dalec najvecji kvalitetni preskok v vsem dosedaj. Izzivas samega sebe in isces meje moznega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Seljak ::

Buggy je izjavil:

Preko DLSS swaperja zamenjal verzijo iz 310.2.1 na 310.3 nekaj dokej nepomembnih settingov za grafiko zmanjsal iz high na medium in se ze vrti okoli 90fps.

Pri teh frejmih, pa se ze lahko spopades pol z posastjo, ki te zeli ubiti na vsakem ovinku - RWD GroupB v najboljsi obliki Lancia 037 >:D

Sem sel pa se s HF integrale popravljat cas, pa sem ga lepo speglal sam nisem mogu uploadad casa na leaderboard FFS!!!

Lepo si to zvozil ;)
Je pa vsaj zame HF integrale bolj zabavna za vozit. Dopušča več svobode, kajti 037 je vsaj zame bitka za življenje od starta do cilja :D

@Seljak: TNX...to je bilo prvih par uric brez prakse pa vseeno se je bolid obnsala tako kot sem zelel. Seveda je potrebno prilagoditi tudi volan na svoj nacin igranja. Sam sem sel zdej iz SEN 560 na 720 stopinj pri Lancia 037, ker je lazje drzati slide z obrati dlje je vec dela s countersteeringom, ce kej zajebes sam tega itaq noces. Gre pa pri kontroliranem scenarijo lazje.

Na Fanatec Clubsport DD+ sem naasel tole nekako sweet spot

Ingame pa Gain na 90, Min force 5, Damper 10 ostalo default

Sem pa samo za ta spil pozrl ponos in nadgradil GPU 308012Gb -> 5070Ti. Oboje UV/OC na sweet spot.

Masina (5800X3d) je pri 3080 vlekla iz vticnice 480W pri 5070Ti pa 350W s tem da sem prej graficne nastavitve DLAA (100% resolution scale) in HIGH settinge fural na 70fps zdej pa isto in se dolocene stvari sem dal na Ultra pri 120fps, kar je pa sweet spot za driving

Ta teden ni blo casa samo ena fura od danes...bo treba trenirat se mal na setupu avta, ker z default setupom je to vse kar lahko naredim :8)

Obrnjen Wales Lancia 037

...ce bi kdo rad se malo cenej je tukaj za 17EUR

https://www.instant-gaming.com/en/20755...

Zadeva je vredna dnarja ker je Supernova vec kot ocitno vlozila v razvoj igre srce, ljubezen in zanos. Gre za Early Access zadeve se bodo pilile na dolgi rok in instantno nekako ni za pricakovati perfekcije, ceprav smo blizu a so se problemcki, ki pa niso neresljivi. Za nove in stare prdce, ki zelijo izzvati predvsem samega sebe ter jim je vsec simracing je tole must buy!

Zgodovina sprememb…

garrv ::

Imam par vprašanj za profi voznike. Ali je ročna / handbrake obvezna za ACR? Moj trenutni setup je Fanatec Gran Turismo DD Pro (8 Nm), load cell brake, nimam pa manual shifterja in ročne. Do sedaj sem največ vozil GT7, ACC, EA WRC, Dirt in Le Mans tako da nisem nek noob, v starih časih sem
nabijal RBR in RFactor. V bistvu me zanima samo delovanje Fanatec ClubSport Handbrake V2, torej ko zategneš ročno, ali lahko kontroliraš kako močno boš zabremzal, ali je instant full brake power? Trenutno imam ročno nastavljeno na gumb na volanu, torej ko pritisnem gumb je takoj 100 % force in
se največkrat enostavno zavrtim. Zaenkrat še iščem občutke, ker igra je res hardcore in ne dopušča napak, prav tako si je kar težko zapomniti trase prog torej kje lahko greš flat out kje moraš pa izbrati bolj zadržano držo. Sem bolj v GT3 in Hypercar vodah tako da mi rally nikoli ni bil prva
izbira, je pa ACR igra kjer se resnično vidi strast razvijalcev, od same fizike dirkalnika do detajlov kot je delovanje vzmetenja, kako se pnevmatike posedejo v ovinkih, potem ko co-driver obrača liste v zvezku...
Aha, kateri avto priporočate za začetek? Ker Lancia 037 in Stratos sta brutalna, Mini gre po svoje, Alfa 1300 praktično nima zavor, najbolj se znajdem v Xsari in Peugeotu.

Kakšen je kej sense of speed . Gledam mal videje pa pr 100km/h zgleda kot da bi šel 50km/H ?

garrv ::

Odvisno od kamere, če imaš kamero v avtu kot da si na na sedežu izgleda počasneje, če je kamera na rear end je pure hell. Osebno še nisem videl racing sima ki ima tako immersion FOV sense of speed, kot sem povedal v prejšnjem postu, najmanjša napaka te vrže v hosto.
Je pa vse odvisno od same fizike, veliko vozim Nordschleife in v večini kao simulacij lahko ovinke v Green Hellu obvladam zadnji moment, v ACR ko si enkrat prek limita je konec, avto gre po svoje.
Odlično so naredili domačo nalogo glede tire gripa in handlinga, ko bo igra v full release mode bo to najboljša rally sim ever. Je pa res da "igra" ni za vsakogar, to ni Gran Turismo ali Need for Speed, to je pure WRC madness.
Ker imam za sabo kar nekaj ur v RBR se mi zdi da so makaronarji iz Kunos vzeli res najboljše iz RBR modov in naredili rally sim ki lahko konkurira Richard Burns Rallyu, čeprav imam filing da je to res taka nišna zadeva.
Ko vozim ostale racing sime, se mi zdi da sem precej dober, v ACR pa popušim na celi črti. In tu vidim problem, gamerji bodo obupali nad realističnim sistemom. Upam da se motim ker takšna simulacija si zasluži full support.
Je pa treba probat, ker iz Youtube videjov se ne da razbrat filinga vožnje, sploh če si gamer ki nikoli nisi vozil na volanu. Profi posnetki recimo od Project Sim Racing ali Jimmya so res nori, ampak ne dobiš občutka kako je to
v resnici. In ja, če hočeš nek vsaj za silo filing, rabiš direct drive volan, pozabi na Logitech za 200 eur. Proper racing rig je kar drag špas...

DamijanD ::

garrv: večina ljudi ima handbrake in zadeva je "analogna" tako kot brake pedal.

Samo , da ne bojo presegel ralizma , da ne bo težje kokr je v real lajfu .Maš na YT enga real life rally voznika , ga je skor v vsak ovink ven metal več dela je imel kokr v tapravem rally avtu .

LeXani ::

No tudi sam sem obrisal prah iz volana dol. Od dirt rally naprej me ni nobena potegnila noter, tako da zadnje leto nisem nic vrtel volan. RBR mi je bila super ampak prevec ene instalacije in nastavitev, me je potem odvrnilo od nekega resnega preigravanja, wrc dobro dodelana igra ampak prevec arkadno, no tole me je pa kar pozitivno presenetilo. Zaenkrat je zelo obetajoce, fizika dobro zasnovana, ffb na mojem budget volanu g920 po popravku deluje tako kot mora, me spominja na RBR. Mislim da ce nas bodo zalozil z ogromno mapami ter vozili bo to zelo zelo dobra sim igra, verjetno bo treba nov volan kupit ;(( aja pa to kar je gor napisal nekdo, take igre res niso za vsakega, ze zdaj mladini ni vsec fov ta obcutek hitrosti da gre prepocasi, ker so navajeni arkade..
Čas prve prijave 04.11.2005

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeXani ()

LeXani ::

Massive Unofficial Car List Found in Game Files! obetavno! seveda to ne pomeni da bodo vsi avti v igri.. bi bil vesel skdoe octavie >:D

sem pa odpeljal par rund do sedaj in se najvecje probleme mi dela peugeot 208, kako je to tezko obvladjiv avto in po skupnosti ocitno nisem edini
Čas prve prijave 04.11.2005

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeXani ()

LeXani je izjavil:

Massive Unofficial Car List Found in Game Files! obetavno! seveda to ne pomeni da bodo vsi avti v igri.. bi bil vesel skdoe octavie >:D

sem pa odpeljal par rund do sedaj in se najvecje probleme mi dela peugeot 208, kako je to tezko obvladjiv avto in po skupnosti ocitno nisem edini

...to je tudi ena od stvari, kar me pri tem simu veseli. In sicer nima jebene WRC licence in s tem forsiranih bolidov, sploh pa teh zadnjih hybridnih jajc. Notri lahko zmecejo kar jim pase in to je kewl.
Sprednji pogon tudi meni ne lezi in je ce ne drugega zelo dolgocasen. Res da moras potem uporabljati drug skill in sicer kako cimvec hitrosti prenesti cez ovinek, brez udersteera. Sicer pa praksa, praksa in se enkrat praksa :P

Se pa zacetek decembra napoveduje ze nov patch, ki naj bi dodal tudi nekaj vsebine ter uredil nekaj HW nekompatibilnosti. Doloceni volani imajo trenutno tezavo, da ni (ustreznega) FFB, med drugim tudi DD1. Tudi na ostalih volanih je recimo ena od znacilnosti, da ne deluje D-pad za navigacijo po menijih.

...drugace pa je zelo uravnotezena ze na default setupu za po pesku Alfica. Podvozje je mehko in ima dober stik s podlago, lepo se cuti prenos teze drugac pa malo differencial potweekas pa prestavno razmerje pa se da BP pridt v top 10 na lestvici. Priporocan ce vam je vsec RWD in poezija NA motorja na rdecem obmocju

Zgodovina sprememb…

scared of RWD beast? Don't be. Pri mocnem bolidu RWD imas dvojno upravljanje ...eno je volan drugo je power slide, ko najdes magis touch so dogaja sub 3 min Wales fucking love this game

Preden vozis tale sim priporocam ogled filma in tudi eciklopedije ingame Race for glory, ki je priblizek dogajanja kaj se takrat dogajalo tako med bojem team-a kot individulanega egotripinga voznika. Predvsem pa med momentom favorita 4x4 in uderdoga zadnji pogon in vso dramo med tem.

037 spravit pod 3 minute ni kar tako...try it!

Na flyBy comunnity imamo sekcijo proper racerjev, kjer imao tudi clube na EA WRC in DR2 in se vidi koliko kdo steje. Feel free to join, smo zelo cooperativni in si pomgamo na vseh podrocjih s setupi in setingi, ker gre za team fight. Tudi druzba je zelo raznobarvna od arabcev (drifterjev), americanov (V8) in azijantov (Turbo) fanov. Epic in informativno

Zgodovina sprememb…

Setup za Alfo ce bo komu prav prisel

Sem sel zdej malo official evente furat, kjer si prisiljen vozit jajcka na sprednji pogon. Nadmudril IMO tudi sprednji pogon (Perschvo 208 in Mini). Imajo svoje specifike in ja - res je dolgocasen, vsaj zame. Na official eventih zlata medalja s kar nekaj sekundam prednosti ni problem, imajo pa vsi neke tezave s tem.
Kot sem rekel inercija in prenos cimvec hitrosti cez ovink steje in last moment (trail)braking brez lock-up-a ter linearno pospesevanje na zadnji cetrtini ovinka (ce si ujel pravi vhod). Ni neke blazne finte in to z default setupom.

Zgodovina sprememb…

Glede na gear, ki ga ima skill spet ni on-pair, vse pa odtehta v tem kako uziva in to steje!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EA SPORTS WRC - (aka. Dirt Rally 3.0) (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
899030 (516) Buggy
»

Assetto Corsa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

685110365 (1909) PrimozR
»

WRC Rally (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7114279 (869) Ganon
»

Dirt 3 (strani: 1 2 3 )

10918584 (5162) Buggy
»

DiRT Rally (strani: 1 2 3 4 5 6 )