Forum » Igre » Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2

Gregor459 ::

yayo ::
uff, je pa tale dlc s slikarjem na trenutke nadležen fetch quest. Zdaj moram tri baklje najti, pa pet jajc, pa nevemšekaj.

oo7 ::

Kingdom Come: Deliverance 2's Brushes with Death DLC is a grand distraction
For a first story DLC, at just $5.99, it seems to me that this is exactly what Kingdom Come: Deliverance 2 needs. Many players will still be on their first playthrough of this astounding game, and while things can get a little bit "fetch questy", it's a fun addition to the game at an attractive price point while Warhorse Studios prepares meatier expansions for us all in the future.
https://www.shacknews.com/article/14435...
For a first story DLC, at just $5.99, it seems to me that this is exactly what Kingdom Come: Deliverance 2 needs. Many players will still be on their first playthrough of this astounding game, and while things can get a little bit "fetch questy", it's a fun addition to the game at an attractive price point while Warhorse Studios prepares meatier expansions for us all in the future.
https://www.shacknews.com/article/14435...

V mojem stilu je, da igram Henrya dobričino, ki je vsem na uslugo in ni pretirano mahnjen na denar. Le ponoči se včasih spremenim v kradljivo srako, ker so naokoli dokumenti in skill knjige do katerih drugače ne bi prišel, meni pa je tudi precej všeč odkrivati skrivna ozadja oseb in dogodkov. Mi pa gre pogosto na smeh, ko med opcijami v pogovorih vidim take, ki načrtno peljejo queste v fail. Fajn bi bilo igrati Henrya, ki vse po vrsti zajebe, naloge in svoje prijatelje, vendar ni časa, da bi tako igral in videl kam vse skupaj pelje. Ena v tem pogledu ( pa tudi v vseh drugih) genialna igra je bila Disco Elysium.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()

Enaplusdva ::
Saj lahko igraš enkrat dobrega Henrija drugič pa slabega čeprav te potem lahko čakajo celo vislice.

Kar se tiče Trosky regije sem zaključil s DLCjem sedaj na drugo mapo kjer me poleg DLCja čakajo še redni questi.

Jaz sem včeraj zvečer končal dlc. Vojta je en simpatičen in zelo lepo napisan lik vendar je dlc en velik fetch quest. 007, imaš par skritih achievmentov v dlcju. Tisti trije za katere vem so vsi v drug mapi, prav proti koncu dlcja. Enega sem izpustil, ker mi ni bilo všeč kaj se zgodi nič krivemu npcju. In zdaj spet na glavno zgodbo. Spet imam game burnout, upam, da ga main quest prežene. "Trenutno" nimam več enega nedokončanega sidequesta, ne dvomim, da se jih bo spet kakih pet šest odprlo po uri igranja.
btw, še o burnoutu: ene štiri mesece sem lani igral FF7 Rebirth in pustil na kakih 95% končane igre potem, ko sem novi pc sestavil in je izšel Stalker 2. V teh sedmih mesecih sem čisto pozabil na mehanike bojevanja in vsega ostalega. Če tole končam vsaj teden dni pred izidom DS2 verjetno spet hopnem na Playstation in končam FF na story mode. Jaoooo, Vajtsnejk neka sluša pa onda može da se ženi!
btw, še o burnoutu: ene štiri mesece sem lani igral FF7 Rebirth in pustil na kakih 95% končane igre potem, ko sem novi pc sestavil in je izšel Stalker 2. V teh sedmih mesecih sem čisto pozabil na mehanike bojevanja in vsega ostalega. Če tole končam vsaj teden dni pred izidom DS2 verjetno spet hopnem na Playstation in končam FF na story mode. Jaoooo, Vajtsnejk neka sluša pa onda može da se ženi!
Zgodovina sprememb…

Jaz sem včeraj zvečer končal dlc. Vojta je en simpatičen in zelo lepo napisan lik vendar je dlc en velik fetch quest. 007, imaš par skritih achievmentov v dlcju. Tisti trije za katere vem so vsi v drug mapi, prav proti koncu dlcja. Enega sem izpustil, ker mi ni bilo všeč kaj se zgodi nič krivemu npcju. In zdaj spet na glavno zgodbo. Spet imam game burnout, upam, da ga main quest prežene. "Trenutno" nimam več enega nedokončanega sidequesta, ne dvomim, da se jih bo spet kakih pet šest odprlo po uri igranja.
Si že rešil Hansa ? Kdo je Vajtsnejk ?

Nisem še pri Hansu, šele probleme s primankljajem srebra iz rudnika rešujem.
Vajtsnejk? To je bend (mislim, da še obstaja), ki vsakega slabiča fičfiriča prelevi v pravega dedca.

Vajtsnejk? To je bend (mislim, da še obstaja), ki vsakega slabiča fičfiriča prelevi v pravega dedca.

Zgodovina sprememb…

Kingdom Come Deliverance II is playable for free right now thanks to PlayStation, but it's not lasting forever. https://blog.playstation.com/2025/05/27...

No potem me boš pa le prehitel :)

Sem pa trenutno pri 237 urah. To je najdaljši čas kar sem igral katerokoli SP igro v enem igranju. Saj npr pri Witcher 3 imam daljši čas ampak sem jo preigral večkrat z DLCji.

Kdo je pa ta šlogar ?
Veliko let nazaj je tale košček bil fenomen na balkanskem internetu. Baje je tip čisto slučajno končal pred kamero kot kvazi šlogar za ševilke lota pa so ga (zelo) naivni srbski gledalci začeli spraševati za vse živo. Tip jih je začel z resnim izrazom trolat vse po vrsti, oni pa vsi srečni. Mislim, da so ga pred nekaj leti celo uvozili v Slovenijo na neko zasebno televizijo pa ni bilo enakega efekta.

Kdo je pa ta šlogar ?
Veliko let nazaj je tale košček bil fenomen na balkanskem internetu. Baje je tip čisto slučajno končal pred kamero kot kvazi šlogar za ševilke lota pa so ga (zelo) naivni srbski gledalci začeli spraševati za vse živo. Tip jih je začel z resnim izrazom trolat vse po vrsti, oni pa vsi srečni. Mislim, da so ga pred nekaj leti celo uvozili v Slovenijo na neko zasebno televizijo pa ni bilo enakega efekta.
Pri nas ne bi imel šans, ker že imamo alfa vedeževalca Blaža.

rahlo OT. Včeraj zvečer sem preigral končni del Taking French Leave questa, ko rešiš Hanzeljna Kopuna in onega francoza iz utrdbe. Sledi scena, ko vsi trije jahamo po gmajni in se pogovarjamo med seboj. Scena ni fmv ampak generirana v game enginu. Slišim kako mi ventilatorji rjovejo, pogledam temperaturo gpuja in je normalna, 59-60c. Pogledam procesor in je na 85 stopinj, ventilatorja na hladilniku pa vrtita na maksimumu. Zanimivo, v celi igri do sedaj nisem imel take izkušnje. Moj procesor je sicer bolj vroče sorte ampak čez 70c nikoli ni šel. In ko se scena zaključi se vse vrne v normalo, nobenih podobnih špic ni več.

rahlo OT. Včeraj zvečer sem preigral končni del Taking French Leave questa, ko rešiš Hanzeljna Kopuna in onega francoza iz utrdbe. Sledi scena, ko vsi trije jahamo po gmajni in se pogovarjamo med seboj. Scena ni fmv ampak generirana v game enginu. Slišim kako mi ventilatorji rjovejo, pogledam temperaturo gpuja in je normalna, 59-60c. Pogledam procesor in je na 85 stopinj, ventilatorja na hladilniku pa vrtita na maksimumu. Zanimivo, v celi igri do sedaj nisem imel take izkušnje. Moj procesor je sicer bolj vroče sorte ampak čez 70c nikoli ni šel. In ko se scena zaključi se vse vrne v normalo, nobenih podobnih špic ni več.
Saj 85c še ni taka reč ali pač ?

Zdaj sem se spomnil, da sem znižal grafične nastavitve in dobivam čez 120fps. Bom moral pogledat, če je s em povezano. Nimam pa stutterja katerega nekateri s tem povezujejo. Vsaj opazil (še) nisem.

Izi ::
Zdaj sem se spomnil, da sem znižal grafične nastavitve in dobivam čez 120fps. Bom moral pogledat, če je s em povezano. Nimam pa stutterja katerega nekateri s tem povezujejo. Vsaj opazil (še) nisem.
Bi znalo biti.
Nič bolj ne razkuri ubogi CPU kot visoko število sličic na sekundo.
Ena sama stvar je s katero lahko dandanes skuriš CPU. V igri tako znižaš nastavitve da dosežeš preko 500 fps in CPU bo hitro tako vroč kot ga niti v sanjah ne more segreti noben najtežji in najbolj naporen sintetični test. GPU pa se ob tem ne bo niti dobro segrel.
Če si pozabil določiti najvišje dovoljeno število fps, in ti med igranjem deluje z 120 fps bi znalo iti v vmesnih filmčkih tudi preko 300 fps. Ob današnjih super hitrih GPUjih nikoli ne pozabi določiti najvišjega dovoljenega števila fps, če ti je kaj do CPUja.

Furbo ::
Definitivno
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Več se jih odloči za Unreal, ker je z njim lažje delat.
Oblivion remake bi bolj naravno zgledal s Cryengine kot Unrealom.
Oblivion remake bi bolj naravno zgledal s Cryengine kot Unrealom.

Warhorse Studios is opening a new office in Brno to support Kingdom Come: Deliverance 2 and its upcoming DLCs.
Kingdom Come: Deliverance 2 has sold over 3 million copies since its release, receiving praise from critics and players.
The new Brno office's location has ties to a quest in the game, hinting at a potential future setting for a DLC.
https://gamerant.com/warhorse-studios-n...
Kingdom Come: Deliverance 2 has sold over 3 million copies since its release, receiving praise from critics and players.
The new Brno office's location has ties to a quest in the game, hinting at a potential future setting for a DLC.
https://gamerant.com/warhorse-studios-n...

Končal sem 1. razširitev "Brushes with Death" in mi je bila kar všeč, edino malo kratko je vse skupaj. Sem pričakoval malo več vsebine.
Upam da bosta jesenska in zimska razširitev malo daljši.
Legacy of the Forge (jesen 2025)
Dive into Henry's roots by exploring the legacy of Martin, his adoptive father. Work to restore a once-renowned forge and prove your skills in the art of blacksmithing as you uncover forgotten tales of the past.
Dive into Henry's roots by exploring the legacy of Martin, his adoptive father. Work to restore a once-renowned forge and prove your skills in the art of blacksmithing as you uncover forgotten tales of the past.

243 ur, The Italian Job je na sporedu. N'kol konca te igre.
Tisto učenje italijanščine v nalogi je bilo meni tuu mač pa tudi , ko sem kot Godwin preoblečen v prelata na pozdrave kutemberčanov odgovarjal s "pozdravljen, kup dreka" sem se režal do solz. Scena precej spominja na Inglorious Basterds, ko Brad Pitt in družba igrajo italijane.

Govoriš latinsko, ne italijansko.
Bistvo je da moraš biti ves čas primerno pijan. Če si trezen bo katastrofa, če pa se preveč napiješ pa spet ni dobro ker začneš momljati. Ves čas vzdržuj primerno dozo pijanosti, merica nekje na sredini, in gre tisti quest čez kot po maslu brez problema.
Pa probaj čim manj govoriti, odgovarjaj izključno samo tisto kar te vprašajo, se pravi samo o politiki, v nepotrebne pogovore o mestu, vremenu in podobnih neumnosti se ne spuščaj.
Pri meni ni nihče niti za hip posumil da nisem pravi kardinal iz italije.
Bistvo je da moraš biti ves čas primerno pijan. Če si trezen bo katastrofa, če pa se preveč napiješ pa spet ni dobro ker začneš momljati. Ves čas vzdržuj primerno dozo pijanosti, merica nekje na sredini, in gre tisti quest čez kot po maslu brez problema.
Pa probaj čim manj govoriti, odgovarjaj izključno samo tisto kar te vprašajo, se pravi samo o politiki, v nepotrebne pogovore o mestu, vremenu in podobnih neumnosti se ne spuščaj.

Končal sem 1. razširitev "Brushes with Death" in mi je bila kar všeč, edino malo kratko je vse skupaj. Sem pričakoval malo več vsebine.
Ja naslednja dva DLCja bosta večja kot je bil Brushes with Death.

243 ur, The Italian Job je na sporedu. N'kol konca te igre.Tisto učenje italijanščine v nalogi je bilo meni tuu mač pa tudi , ko sem kot Godwin preoblečen v prelata na pozdrave kutemberčanov odgovarjal s "pozdravljen, kup dreka" sem se režal do solz. Scena precej spominja na Inglorious Basterds, ko Brad Pitt in družba igrajo italijane.
Imam podobno število ur. Ampak sedaj nekaj dni nisem nič igral. Imam še nekaj stranskih misij potem pa v reševanje Hansa. DLC pa tudi še nisem zaključil.

Govoriš latinsko, ne italijansko.

Izi, sem imel štiri leta latinščine v gimnaziji in kakih osem let italijanščine, če ne štejem (nedokončanega) študija v Trstu. Ko si enkrat v dvorani je latinsko, vse prej je v italijanščini. Drugače sem ta del uspešno končal pred pol ure, sedaj sem v Henryevi koži.
Zgodovina sprememb…

val46 ::
243 ur, The Italian Job je na sporedu. N'kol konca te igre.Tisto učenje italijanščine v nalogi je bilo meni tuu mač pa tudi , ko sem kot Godwin preoblečen v prelata na pozdrave kutemberčanov odgovarjal s "pozdravljen, kup dreka" sem se režal do solz. Scena precej spominja na Inglorious Basterds, ko Brad Pitt in družba igrajo italijane.
Imam podobno število ur. Ampak sedaj nekaj dni nisem nič igral. Imam še nekaj stranskih misij potem pa v reševanje Hansa. DLC pa tudi še nisem zaključil.
Sam a ni to zanimivo? Tega hansa, če pogledaš oba dela KCD, rešuješ vsaj enih 5x...Pa ta hans bi mogu na koncu henriju sezidat grad, tolk mu je že "dolžan" :) Pa še eno vprašanje imam...Se spomnite kolk dilem je blo pred izzidom o tej "romantični zvezi" med njima? Je komu od vas sploh uspelo prit do tega, da bi se onadva kao dala dol al kej podobnega? Ker jaz sm končal, pa nimam v glavi da bi bila bilokatera taka zadeva v celotni igri. A pred izzidom cel rompompom okrog tega, kot da bodo zdej sami gayi hodili po Trusky regiji :D

[ Pa še eno vprašanje imam...Se spomnite kolk dilem je blo pred izzidom o tej "romantični zvezi" med njima? Je komu od vas sploh uspelo prit do tega, da bi se onadva kao dala dol al kej podobnega? Ker jaz sm končal, pa nimam v glavi da bi bila bilokatera taka zadeva v celotni igri. A pred izzidom cel rompompom okrog tega, kot da bodo zdej sami gayi hodili po Trusky regiji :D
Sem YT pogledal pa vidim, da je scena. Sploh nisem vedel.

val46 ::
Ja, sam dejansko pa ne vem kje bi med igro sploh prišlo do nje, ker jaz sem igro končal, pa ne vem če je bla kaka taka scena v igri. Razen tistega namigovanja med Erikom in unim noblom(ne morem se sedaj imena spomnit
), ni blo nič takega kontroverznega. Vsaj meni se ni zdelo no. Pa sej nima veze, ne pogrešm niti me ne briga. Sam spomnu sem se uni dan, da je blo pred izzidom tolk drame okrog tega, da so določeni celo imeli namen bojkotirat igro zaradi tega, pol pa v vseh 200+ urah igre, ni v njen nič takega. In če je kdo res bojkotiral igro zaradi tega, zamuja odlično zadevo in je on na slabšem.

Včeraj sem delal Italian Job kjer kradeš srebro in na točki, ko moraš iti k Žižki na obzidje je bila možnost pogovora s Hansom in ena od opcij je imela lep rdeč srček zraven. Seveda se je v meni prebudil moj potlačen gej in sem jo moral izbrati. Pa nič eksplicitnega ni prišlo iz tega Vsak "normalen" pogovor s Katherine ima veliko več erotičnega podtona.

Zdaj, ko sem po dolgem času na glavni zgodbi mi je precej všeč kako se stavri hitro in pestro razvijajo. Ampak komaj čakam, da končam, ker sem preveč ur na tej igri. Občudujem tiste, ki so cele noči v igri ampak meni ne znese več kot 2-3 uri čez vikend, po eno med tednom. Gaming je krasen hobi ampak ti ukrade življenje.

Samo upam na več akcije in raziskovanja kot pa na samo kovanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | The Witcher 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Igre | 40678 (581) | Enaplusdva |
» | S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (strani: 1 2 3 4 … 79 80 81 82 )Oddelek: Igre | 456560 (2751) | Gregor459 |
» | Tomb Raider 4 (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 8588 (892) | oo7 |
» | Kingdom Come: Deliverance (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Igre | 142259 (12789) | oo7 |
⊘ | Kingdom Come: Deliverance 2Oddelek: Igre | 703 (548) | BigWhale |