» »

Pošiljanje videa na kitajsko

Pošiljanje videa na kitajsko

nirm ::

pred kratkim sem naročil nek mikrofon za par 10e, ki pa je očitno defekten (zelo šumi in prekinja, za razliko od drugega identičnega, ki deluje perfektno). posnel sem kratek video z zvokom, da prodajalcu pokazem, kaj je narobe (velikost cca 100mb).
tukaj pa je catch, seller se seveda dela neumnega in vleče in vse, kot po znanem scenariju (ne morem odpreti, ne morem odpreti, hvala, cez 10 dni spet ne morem odpreti...), jaz pa se imam za trmastega človeka in bi rad prišel temu do konca. kako se sploh lahko normalno pošlje video (ali kak drug 100mb file) na kitajsko, da ga on lahko brez posebnih loginov odpre in pogleda/downloada (kot pri nas dropbox, sendspace, youtube, wetransfer...)
po internetu svetujejo youku, ampak za skoraj vse rabiš kitajsko telefonsko številko, da se spusti noter. tudi z wechatom sem se že probal prijavljati, ampak po parih korakih spet kjerkoli prideš do vnašanja telefonske. pozna kdo sistem, kako to zaobiti in spraviti video čez "great wall of china"? najblišje sem prišel z share.weiyun, ampak tudi tukaj se moraš prijaviti z nečim od njihovih zadev in prodajalec je seveda rekel, da ne more odpreti, čeprav imajo wechat za prijavo skoraj vsi kitajci.
zdaj mi že niti ni več toliko do refunda, kakor me jezi to, da v 2019 v tako high tech kitajskem svetu ni mogoče poslati navadnega videa ;)

PrihajaNodi ::

Das na CD in posljes preko poste. Poleg dodas se tracking.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Matevz96 ::

Če si plačal preko paypala zahtevaj refund in bo hitro urejeno.
#hooldthedoor

forplan ::

Jaz sem imel tudi ta problem pred leti. Mi je potem dal link kam ga naložiti... Ne spomnem se ker je cca 3 leta. Vpraši ga kaj glede tega
da se strinjam

fikus_ ::

Naloži na WeTransfer (preveri dovoljeno velikost) in mu daj link.

E4e5 ::

Kitajec ti da mail kamor mu pošlješ. Ne pregovarjaj se z trgovcem, sproži dispute.

nirm ::

Hvala za ideje in odgovore, sem probal se wetransfer + se neko kitajsko podobno varianto sem nasel. Ne mislim se pregovarjati s trgovcem, je samo malo moja trma proti njegovi, ne morem si pomagati (bom videl, koliko se mi sploh bo dalo ukvarjat z disputi) :) drugace pa me je zanimalo bolj v splosnem kako deluje komunikacija s kitajsko, ker sem bil zelo presenecen, koliko je zaradi blokad njihov svet dejansko odrezan od nasega na internetu. Ogromno je biznisa, veliko zahodnjakov tam zivi In zahod brez kitajcev bi takoj propadel dandanes

HighBane ::

Zakaj kompliciraš? Mikrofon ti slabo deluje. Zagroziš z 1-star in odpreš dispute, če te ne jemlje resno. Če si kupil na neki random strani, ki je last prodajalca in težko narediš refund, pa je lekcija za drugič. Ali pa narediš refund prek banke / paypala.
Če bi bilo kitajcu do tega, bi ti sigurno takoj povedal, kako mu pošlješ datoteko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4186 187 188 189 )

Oddelek: Loža
94391549326 (1635) DarwiN
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435933090 (2442) lolipop2
»

Alibaba naročilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6417727 (13147) darkolord
»

Aliexpress je nateg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7723946 (15936) MIHAc27
»

Powerbank na ebayu

Oddelek: Strojna oprema
202804 (2381) 69charger

Več podobnih tem