» »

MiniDisc

MiniDisc

Popcek ::

Cist tko me zanima za mini disc kot racunalnisko komponento. A se ta stvar pr nas da kupt in kok kej to stane ? Pa ce se to lahko uporabla kot navaden nosilec podatkov al je to sam za musko?
ze vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore:D:D

Milko ::

Stvar je od 500 DEM naprej...Seveda se da kupit. Imam prijatelja, ki ga ima in zna bit cist ql, ampak glede na to, da so CD recorderji tko pocen, kupi CDR pa discmana, ker je boljse. Minidisci so dragi pa se nerazsirjeni...

luni ::

ja, samo je nekak frajersko ce mas minidisc :)

mene zanima kak zadeva sploh deluje, glede na to, da lahko brises/pises neomejeno in zelo hitro, pa se odporna je na tresljaje... ni mi jasno... kot da bi pobral najboljse od opticne in magnetne tehnologije
Artificial Intelligentia

Yurko ::

No, sam uporabljam MD že kar nekaj let (mislim da okoli 4) in imam komponento doma in pa v avtoradiu. In kaj naj povem? Zadeva je veliko boljša od npr CDja. Je pa res, da je CD(r) veliko bolj razširjen in da ne govorim o kompatibilnosti.
Je pa glede urejanja posnetkov MD zakon: brišeš, pišeš, premikaš, daješ imena, skratka delaš s posnetki praktično vse in to neomejeno. S tem, da so prazni MDji dosegli ceno praznih CDjev. Je bila pa včasih to zelo draga stvar.
MD kot komponenta ali pa v avtu mi še nikoli ni preskočil, ker ima še vsak najbolj gnil MDplayer vsaj za nekaj sekund bufferja (MD standardno bere 8X hitreje kot rabi za predvajanje glasbe).
No, mogoše bo kdo jamral, da se glasba posneta na MD stisnjena. In ima prav. Samo sistemi z ATRAC 4 ali več glasbo tako dobro stiskajo, da moraš biti res ultraaudiofil ali pa pretiravaš. Slušne razlike za 99% poslušalcev ni!

Lp, Yurko

Kaiser ::

Tud jest ze kar neki casa uporabljam MD tehnologijo. Se posebej fajn je zadevo met v avtu. So majhni in v primerjavi z okornimi CDji (zapecenimi) tudi odporni na vrocino. Sam sem sprobal MD, ki je bil poleti na soncu v avtu vroc da ga nisem mogel drzat. Ko sem ga vtaknil ;) v avtoradijo je pa spilal brez problemov. Se ena fajna stvar je to, da lahko na MD recorderju, ki ima digitalni vhod, porabim digitalni izhod SB Livea. Zvok je obcutno boljsi pa se bolj ql je 8-). Edino to je ml zalostno, da se zadeva v Sloveniji (verjetno tud drugod) ne prijema kej prevec....
Ce kerga zanima je tle mal vec o tem http://www.amulation.co.uk/minidisc/8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pimpin' the ride - malce drugače

Oddelek: Loža
181665 (1452) CWIZO
»

Kopija CDja slabša od originala (AUDIO cd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
595664 (4470) Trancedeejay
»

S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
526670 (5584) City
»

Mini Disc PC enota

Oddelek: Strojna oprema
141216 (1001) iBojan
»

MP3 ''audiofili'

Oddelek: Zvok in slika
362306 (1867) bili_39

Več podobnih tem