» »

Mini Disc PC enota

Mini Disc PC enota

Matek ::

Zanima me katera podjetja izdelujejo Mini Disc PC enote, kje se jih da dobit (v slo ali drugje), koliko stanejo in kakšne so hitrosti prenosa v primerjavi s CD-romi.

Rad bi tudi vedel, koliko podatkov držijo in če se res da snemat na njih kot na diskete.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • spremenil: Matek ()

g0Run7 ::

poišči odgovor na Minidisc.org.

8-)

Matek ::

Tu je vse staro, pa še o konkretnih proizvodih ni kaj dosti, Jaz bi rabu nasvet od nekoga, ki ve kaj o tem.:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jebiveter ::

Meni se zdi, da MD enote za comp ne obstajajo! Baje se je SONY in ostali odlocil, da bo MD sam za musko in ne tud data tako kot recimo CD! Zal...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Matek ::

Ja, nekaj sem našel da obstajajo, samo je iz leta 1996:D. Škoda no, a ne bi blo prktično? Po mojem bi bli pravi hit, rer bi bli rewritable, 650 Mega podatkov majo itak, pa še v plastičnih škatlicah so, tak da se ne opraskajo.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Han ::

Na MD ne gre 650 MB podatkov. Glasba, posneta na MD, je stisnjena in zato slabše kvalitete kot CD Audio...

jRk0 ::

kaj pa enote samo za muziko poslusat, ne pa tudi data. Pa da lahko tudi snemas npr. mp3je (al pa cda) nekak gor? (da jih ustrezni program dekodira v tisto kar pac je na MDju)
You fuck up once, you loose two teeth.

burekar ::

Han:
Glasba na MD je zelo podobna kvalieteti na CD-ju. Razlika se sliši samo pri najboljših audiofilskih komadih, pa še to komaj. Neprimerno boljše kot pa MP3.
Res bi bla ideja, to z MD. PA sej obstajajo uni skrajšani CD-ji.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

sash ::

no na MD gre res 74 oz 80 min glasbe, samo to zaradi kompresije ki je uporabljena, tako da ima sama plata če se dobr spomnim cca 150-180 M

>:D

Yurko ::

Naj samo dodam svoje izkušnje (pa vendar zgolj subjektivne). Lani sem si kupil en surround reciever z Dolby Pro Logic-om II, kateri naj bi tudi navaden stereo zvok znal nekako razporediti v 5.1 zvočno shemo (mimogrede, precej boljši rezultati kot z DPL).

V glavnem: medtem ko posnetki iz CDjev in MD zvenijo fantastično (predvsem posnetki s filmsko glasbo so neverjetni) zvenijo mp3ji (kodirani z vsaj 192kbit oz. 80 kbit mp3pro) zvenijo zanič. Razlika se pojavlja predvsem v zadnji zvočni sliki: v prvem primeru so detajli izraziti, v drugem pa ali jih ni ali pa so zelooo motni.

Iz tega sklepam, da se je Sony zelo podtudit pri ATRAC kodiranju, žal pa MDji niso toliko razširjeni, kot bi lahko s primerno reklamo bili.

Naj še povem, da sem za primerjavo uporabljal iste posnetke (original CD, CD digitalno presnet na MD, mp3ji narejeni iz originalnega CDja) in da so vse komponente zvezane digitalno na reciever (CD, MD, PC).

LP, Yurko

tha_man ::

Malo off-topic vprašanje, pa vseeno: koliko časa se glasba snema na minidisc? Ali je treba čakat kot pri kaseti (1 uro za 1 uro glasbe), al gre tud po hitrejšem postopku?

Bi pa data md-ji res zakon, če bi obstajali. Bistvona boljša alternativa disketam kot razni zipi in podobna krama. Sm na žalost ni...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

iBojan ::

Ja ponavadi se snema 1ura pač eno uro ;( Samo so pa na trgu že ene komponente v katerih je cd in md ter lahko presnameš s cdja na mini disk s 4 kratno hitrostjo. Drugače pa menim da je MD kar super zadeva saj je tudi hitrejši od kakega cdja. Npr. sploh ne opaziš preskoka s konca na začetek ko maš Repeat All. Samo je pa res škoda da niso vsaj malo bolj popularni.

tha_man ::

Minidisc je verjetno res zakon kot sam medij, sm premalo je računalniški. Če bi se dalo zadevo snemat in urejat z računalnikom (po možnosti kaj hitreje kot 1X speed), bi bil svetlobna leta pred mp3-jem, tako pa ima slednji kar nekaj prednosti. Govorim seveda za folk ki že ima računalnik, kot samostojna audio naprava je minidisc definitivno boljši kot kakršenkoli mp3 player.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Yurko ::

Kar se hitrosti branja tiče: MD že v osnovi podpira 5X-8X hitrejše branje kot rabi za predvajanje glasbe. Je bil zasnovan za tresljive terene (walkman, avtoradiji).

LP, Yurko

iBojan ::

Saj se pri novih MD komponentah dobi ena tipkovnica s katero lahko urejaš naslove pesmi, da gre lažje. Dobi se pa tudi en kabel za povezavo z PC računalnikom in lahko potem od tam lepo vneseš naslove pesmi, jih ustrezno razporediš (vrstni red). Ampak to je že tudi vse. Mogoče bodo kdaj kaj naredili, da bi lahko presnemaval kake mp3ke na MD kar preko onega kabla samo ne vem ali je to glih primerno saj je kvaliteta zvoka potem slabša. Torej bo potrebno malo počakati, če se bo kaj zganilo samo dvomim kajti kot zgleda se bo v kakem letu pocenil DVD-RAM pa bomo potem kar DVDje doma pekli pa ne več samo navadni cdjev ali pa na MD snemali ;)

lp, _GeS_


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Minidisk al mp3 player?

Oddelek: Kaj kupiti
81098 (958) Roadkill
»

MD player

Oddelek: Kaj kupiti
181183 (1021) njok
»

Prenosni snemalnik zvoka kaj kdo piporoča

Oddelek: Zvok in slika
51768 (1715) partysound
»

iz mini diska na računalnik

Oddelek: Zvok in slika
131079 (946) partysound
»

snemanje glasbe na pšrenosni mini disc player

Oddelek: Zvok in slika
111474 (1411) Cuoresportivo

Več podobnih tem