» »

Ženske in politično ter socialno udejstvovanje

Ženske in politično ter socialno udejstvovanje

Temo vidijo: vsi
««
4 / 11
»»

FormerUser ::

In potem za feministke pravijo, da so iracionalne, lol.

111111111111 je izjavil:

Priporočam v branje. Takega poskusa ne bo več: https://www.bbc.com/news/health-11814300

In kaj misliš, da dokazuje ta primer, da so psihične razlike med spoloma biološko pogojene? Niti približno.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Lol, polovica dohodka pri meni je iz zenske strani. Ko uporablja enake metode, kot jaz in ne jokca ji tudi placa enako raste, ce ne hitreje, kot je meni. Malo je mlajsa, tako da je nekoliko zadaj ampak kar se mene tice pametna zenska ne potrebuje kvot.

Razlike v placi za isto delo in vnemo so kar dobro demantirane, kakor je tudi znano, da feministke vedno pozabljajo kaj vzeti v racun.

Moski so morda na boljsem kot ti, kar pa ne pomeni, da imajo zenske na splosno probleme. Prej je obratno, povsod smo jih veseli. Tiste, ki so uspesne pa ne jokcajo ampak delajo na zadevah, zenske motivirajo, da se vpisejo na kaksen tehnicni faks... Ne pa, da se borijo za nek hendikep v smislu kvot, ker ne zmorejo drugace.

Torej, če ti problema ne vidiš, potem že ne obstaja. Nisi pa niti toliko ravnodušen, da bi tistim, ki ga vidijo in želijo reševati, ne metal polena pod noge.

Me veseli, da enako dobro zalužita, me pa zanima, če bo temu še vedno tako, ko bo štalca postavljena in bodo mali tilenčki tu.

Leaker49 je izjavil:

Sedaj so pa od šefa. S tem da jo šef precej lažje zamenja, kot pa bi jo zamenjal moški s katerim ima otroke.

Ne bi rekla, delovna razmerja in odnosi s šefi so veliko bolj regulirani od večine odnosov v partnerstvu, kjer je razen osnov, vse odvisno od tega kako se kdo uspe dogovoriti.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

FormerUser je izjavil:

Torej, če ti problema ne vidiš, potem že ne obstaja. Nisi pa niti toliko ravnodušen, da bi tistim, ki ga vidijo in želijo reševati, ne metal polena pod noge.

Me veseli, da enako dobro zalužita, me pa zanima, če bo temu še vedno tako, ko bo štalca postavljena in bodo mali tilenčki tu.

Ce ga ne ti ne mores jasno prikazati pa pomeni, da ne mores dolociti ustreznih ukrepov in oblikovati svoje sanjske politike. Posebej, ce ni konsenza in posebej, ce se glavnim protagonistkam pogosto zgodi, da primerjajo hruske z jabolki.

Lahko pa razliko dokazujes na sodiscih skoraj po celem svetu, ker so razlike v placevanju pogosto zakonsko prepovedane. Bi pricakoval, da bi bile tozb kot dezja, ce ne za kaj drugega, da se dokaze nesorazmerje skozi sodisce in ne skozi linke na neke spletne strani. Ampak ja, tu je potrebno delo in dejansko moras verjetni v neko dokazljivost.

Kar se tice otrok pa je res ja, se kregava kdo bi bil na polovicnem delovniku, ker bi oba raje vec bila doma, kot pa se karierno terala. Tako, da je vsak nasvet okoli tega, kako jo prepricati, da je boljse, da sem jaz vec doma dobrodosel. Kjer jaz celo zacenjam podjetje in bi to dosegel veliko lazje ampak pravi, da tudi ce sem jaz "doma", da bi ona imela polovicni delovnik, posebej, ce danar ne bo problem. Tako, da ni problem sistem, ki v to sili, ampak, pac ni butasta in ve kaj je vredno vec.

motoroil ::

TheBlueOne je izjavil:

se kregava kdo bi bil na polovicnem delovniku, ker bi oba raje vec bila doma, kot pa se karierno terala.

To, da čas raje posvečata otroku kot pa karieri, me pa kar zmrazi ko slišim.
Kako si boš lahko privoščil nov Iphone in pa PS5???? Kaj pa ko izzide 3080TI? A boš brez Ray Tracinga igral nov Need4Speed????

motoroil je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

se kregava kdo bi bil na polovicnem delovniku, ker bi oba raje vec bila doma, kot pa se karierno terala.

To, da čas raje posvečata otroku kot pa karieri, me pa kar zmrazi ko slišim.
Kako si boš lahko privoščil nov Iphone in pa PS5???? Kaj pa ko izzide 3080TI? A boš brez Ray Tracinga igral nov Need4Speed????

Za te zadeve ni treba ne vem koliko delat. 3080TI bi znal biti potreben za podjetje, bi sel v stroske. Ampak igram samo SC2, nimam dragih telefonov, tako da ni krize... :)

starec Zosim ::

Eden glavnih pogojev političnega udejstvovanja in odločanja je moralni razvoj kandidata. Po profesorju psihologije s Harvarda, dr. Kohlberga, obstaja 6. razvojnih stopenj moralnega razvoja. Po njegovih študijah ženske dosežejo le 5. stopnjo, ne pa tudi 6. kar je eden glavnih pogojev in garancij za pošteno delovanje politika za splošno dobro. Tukaj se odpira popolnoma legitimno vprašanje o pozicijah žensk v sodstvu, politiki in vodstvenih funkcijah v podjetjih. Podrobneje o tem je pisal naš akademik dr. Boštjan M. Zupančič v Suhih kravah.

111111111111 ::

FormerUser je izjavil:

Moja žena zasluži več od mene, pa imam jaz finance na čez za celotno familijo. In? Tvoj problem je posploševanje. Najslabša ženska je boljša od večine moških, večina moških je prascev, feministke imajo gotovo v vsem prav... In še bi lahko našteval nebuloze in logična neskladja. In potem te noben ne jemlje resno, ko dejansko izpostaviš kaj relevantnega se izgubi v kupu druge nesnage, ki jo zapišeš.

Pozabil si pa omeniti, da so statistična dejstva na moji strani.

@ starecZosim

Jah, potem je pa res izredno "zanimivo", da večino kriminalnih dejanj, ki so najhujša oblika amorale, zagrešijo moške. Tole je še en lep dokaz, da četudi si profesor na Harvardu, ni nujno, da si ravno moder človek.

TheBlueOne je izjavil:

Tako, da ni problem sistem...

Seveda je problem sistem, Motherhood penalty @ Wikipedia is a real thing.

Kar se tiče tožb, plače velikokrat tudi niso javne, tako da ženske ne vedo, da zaslužijo manj. Tipičen je primer zaposlenih na BBC-ju, in primer Samire Ahmed, ki je pred kratkim dobil epilog. https://www.bbc.com/news/entertainment-...

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

In kaj misliš, da dokazuje ta primer, da so psihične razlike med spoloma biološko pogojene? Niti približno.

Dobro preberi članek. Ni se počutil OK kot ženska. Bil je bolj dominanten, tudi če je mislil, da je punca. Se ti ne zdi zanimivo? Fiziološko je čutil da je nekaj narobe in da mu določene stvari niso všeč.

To je realen eksperiment in ne odraža tvoje ideje da smo si psihološko enaki. Seveda pa lahko poveš svoje stališče argumentirano, ne z feminističnimi izpadi in izrazi kot so: niti približno, odgovor je na dlani.

Mato989 ::

Daj ne bluzi, a kdo SILI ženske da majo otroke... ali so otroci torej motherhood PROSTA in SVOBODNA odločitev žensk... sploh v SLO in EU....

Kolikor jaz vem je dejstvo da več ŽENSK želi otroke kot moških... =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

FormerUser je izjavil:

Kar se tiče tožb, plače velikokrat tudi niso javne, tako da ženske ne vedo, da zaslužijo manj. Tipičen je primer zaposlenih na BBC-ju, in primer Samire Ahmed, ki je pred kratkim dobil epilog. https://www.bbc.com/news/entertainment-...

To ni problem samo žensk, ampak celotne zaposlene populacije. Marsikdo dela za manjše plačilo, ker si ni sposoben izpogajati boljšega.

No, ona je dokazala, da je bila razlika v plači posledica spolne diskriminacije.

@Mato

A bejž no? Jaz vidim pa v glavnem samo moške politike in njihove sledilce jamrat o nataliteti.

Leaker49 ::

111111111111 je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Dobro preberi članek. Ni se počutil OK kot ženska. Bil je bolj dominanten, tudi če je mislil, da je punca. Se ti ne zdi zanimivo? Fiziološko je čutil da je nekaj narobe in da mu določene stvari niso všeč.

To je realen eksperiment in ne odraža tvoje ideje da smo si psihološko enaki. Seveda pa lahko poveš svoje stališče argumentirano, ne z feminističnimi izpadi in izrazi kot so: niti približno, odgovor je na dlani.

Evolucija ne deluje na možgane?

111111111111 je izjavil:

FormerUser je izjavil:

To ni problem samo žensk, ampak celotne zaposlene populacije. Marsikdo dela za manjše plačilo, ker si ni sposoben izpogajati boljšega.

Tako je... ampak ker Hipatija dobi statistiko ven da je več takih žensk ne dojame da je pač za to potreben čas, da ženske postanejo se SPOSOBNE pogajat... ona bi jim kar z dekretom dala enake ali višja plačila ki si jih niso sposobne izpogajat!

FormerUser je izjavil:

No, ona je dokazala, da je bila razlika v plači posledica spolne diskriminacije.

@Mato

A bejž no? Jaz vidim pa v glavnem samo moške politike in njihove sledilce jamrat o nataliteti.

Med jamranjem o nataliteti in med dejansko željo da bi ONI ki jamrajo meli otroka je VELIKA razlika ki je načrtno ne želiš dojet ampak to ni moj problem... jaz tudi jamram o tem da je preveč vojn in kaj pol?

Zgodovina sprememb…

Oni ne samo da jamrajo ampak tudi ukrepajo, recimo brezplačen vrtec za drugega otroka, tako zelo si želijo več otrok.

FormerUser je izjavil:

Jaz vidim pa v glavnem samo moške politike in njihove sledilce jamrat o nataliteti.

Ženske vejo da nas komot nadomestiš s tujimi otroci. Če npr. v Sloveniji zamenjamo nas z Savdijci bojo takoj pričeli peči potico, pustili ženskam da ne nosijo burk in bojo po vaseh na črno kuhali žganje.

Če pogledaš v UK je tretja generacija migrantov že popolnoma aklimatizirana :))

FormerUser je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Tako, da ni problem sistem...

In kako bi to resevala? Da reces, da mora biti bolniska odsotnost zaradi otrok 50:50, porodniska 50:50? Da bi bili vsi enako neatraktivni? Ce se tega ne drzijo je recimo odstopanje neplacano.

Jaz se ne bi cudil, ce bi ti se najbolj nasprotovale zenske. Ali imas kaksno drugo idejo?

111111111111 je izjavil:

Aja, na ENEM primeru si zaključil, da obstajajo med moškimi in ženskami prirojene psihološke razlike, pa niti nisi primerjal moškega in žensko, temveč moškega in njegovega kastriranega brata. Medtem ko sem jaz posredovale študije narejene na veliko večjih vzorcev, ki pravijo drugače.

FormerUser je izjavil:

Zvezdniki pac niso nek realen primer. Imajo malo drugacne pogodbe. Popolnoma enako bi bilo v relaicji zenska zenska ali moski moski. To je klasicno pogajanje in nima nic s spolom, posebej na teh nivojih, ko imajo vec pravnikov, kot cistilk.

Sicer pa kako ves, da so razlike, ce place niso javne?

Zgodovina sprememb…

Ker je prišlo je do razkritja BBC-jev plač.

FormerUser je izjavil:

Oni ne samo da jamrajo ampak tudi ukrepajo, recimo brezplačen vrtec za drugega otroka, tako zelo si želijo več otrok.

Kaka ti je to logika. Da bom imel še enega otroka, ker bo imel zastonj vrtec. Pa samo informativno: v vrtcu moraš imeti 2 otroka, ko gre prvi v šolo lepo plačaš za drugega. Pa 2 ni več zastonj. :D

Da bi ženo silil, v 2-3 otroka ker je vrtec poceni oz. zastonj. WTF? Sploh nimaš pojma koliko dela in stroškov ti prinese vsak otrok. In prej bi moški imeli manj otrok ali 0. Tukaj ženske izrazito prevladujejo po želji imeti otroke. Seveda pa je to spet patriarhalna konstrukcija. V feminističnem svetu, nobena ne bi hotela imeti otroka.

Redosled in logika ti delata nore težave. Sklepaš pa še slabše.

FormerUser je izjavil:

Ker je prišlo je do razkritja BBC-jev plač.

Jaz tu ne vidim, da bi vlogo igralo, da je zenska. Bolj slab manager, ne si mislit, da ga nima.

TheBlueOne je izjavil:

In kako bi to resevala? Da reces, da mora biti bolniska odsotnost zaradi otrok 50:50, porodniska 50:50? Da bi bili vsi enako neatraktivni? Ce se tega ne drzijo je recimo odstopanje neplacano.

Jaz se ne bi cudil, ce bi ti se najbolj nasprotovale zenske. Ali imas kaksno drugo idejo?

Tako stvari rešujejo v Skandinaviji. Ženskam bi pač morali razložiti, da je to morda slabše na krajši rok, na daljši pa zanje veliko bolje.

FormerUser je izjavil:

Tako stvari rešujejo v Skandinaviji. Ženskam bi pač morali razložiti, da je to morda slabše na krajši rok, na daljši pa zanje veliko bolje.

Tocno tako. Sedaj ti je morda jasno, da nagovarjas napacne. Vso sreco pri zenskah...

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

Aja, na ENEM primeru si zaključil, da obstajajo med moškimi in ženskami prirojene psihološke razlike, pa niti nisi primerjal moškega in žensko, temveč moškega in njegovega kastriranega brata. Medtem ko sem jaz posredovale študije narejene na veliko večjih vzorcev, ki pravijo drugače.

Da. Na enem. Precej relevantnem. Tudi če je bil kastriran in v družbi vzgajan kot ženska, je bil drugačen od ostalih. Je relevanten primer, ker ti trdiš, da patriarhat ustvarja ženskam neke paradigme. Očitno ni tako, so ti nagoni v nas in del nas. Tako moških kot ženskih. Samo predlagam ti da morda razmisliš, da vseeno smo si različni in da ni vse skupaj patriarhalni konstrukt in zadevo posplošit samo na: moški ste fizično močnejši, zato nas zatirate. Po moje so vloge spolov določene. Fantje se raje igrajo z stroji, punce pa s punčkami. Seveda pa obstajajo tudi tisti, ki se radi igrajo z obojim, ampak so po moje v manjšini.

FormerUser je izjavil:

Veliko sreče pri prepričevanju. :D Mislim, da nimaš osnovnih pogojev, da večino žensk prepričaš, da naj koristijo samo 50% porodniške.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Veliko sreče pri prepričevanju. :D Mislim, da nimaš osnovnih pogojev, da večino žensk prepričaš, da naj koristijo samo 50% porodniške.

Lahko pa da namesto eno leto dve leti in bo vecina vzela dve leti. :) V Avstriji vecinoma vzemajo dve lti, ceprav se porodniska razpolovi.

Zgodovina sprememb…

Hipatija ne zmore in ne zmore dojet, da nismo enaki... jaz sem itak prvi ki sem za to da se PORODNIŠKE UKINEJO enako kot vse doklade itd... otroka pa naj imata le partnerja ki imata dovolj financ da lahko ženska rodi drugače pa naj se ne plodita... to tudi Hipatiji ne bi bilo všeč, bi pa bilo enakopravno, ker samo sposobni bi se lahko plodili...

Hipatija bi pa po komunistično zahtevala da tip doma gnije tudi če je baba hotla met otroka ne pa on tako zelo in sta se drugače interno dogovorila... vse v imenu napredka pa četudi odrejamo koliko mora kaj doma z zakoni in predpisi v imenu Stalina in Mao Ze Donga =)

111111111111 je izjavil:

Kaka ti je to logika. Da bom imel še enega otroka, ker bo imel zastonj vrtec. Pa samo informativno: v vrtcu moraš imeti 2 otroka, ko gre prvi v šolo lepo plačaš za drugega. Pa 2 ni več zastonj. :D

In zakaj misliš, da vlada sprejema takšne ukrepe, če ne z željo povišati nataliteto?

111111111111 je izjavil:

Tukaj ženske izrazito prevladujejo po želji imeti otroke.

Razen seveda takrat, ko je treba opravičevati moško promiskuiteto, takrat se rado pove, da si vsak moški želi oploditi čimveč žensk in čimbolj raztrositi svoj dedni material, ane.

111111111111 je izjavil:

Seveda pa je to spet patriarhalna konstrukcija.

Seveda je,želja po materinstvu je v veliki meri družbeno pogojena, tudi idealizirana, zato ga marsikatera tudi obžaluje.

TheBlueOne je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Tocno tako. Sedaj ti je morda jasno, da nagovarjas napacne. Vso sreco pri zenskah...

Tudi moški niso bili veseli, ko so izvedeli, da bodo zaradi obvezne porodniške imeli manjšo plačo in slabšo kariero.

Zgodovina sprememb…

Razen seveda takrat, ko je treba opravičevati moško promiskuiteto, takrat se rado pove, da si vsak moški želi oploditi čimveč žensk in čimbolj raztrositi svoj dedni material, ane.

Narobe... kako si spet lepo obrnila... v naravi je res tako, da SAMEC proba OPLODIT čimveč samic, ampak čeprav se to prenese na moške je pa tu bistvena razlika, moški želi čimveč orgazmirat okrog ja, zato njegov spolni nagon, ampak ne želi si pa imet čimveč otrok ker ga zahvala gre zakonom potem preveč drkajo okrog po sodiščih itd...

Tako da spet si iz pravih dejstev naredila feministične napačne zaključke... BRAVO =)

111111111111 je izjavil:

Samo predlagam ti da morda razmisliš, da vseeno smo si različni in da ni vse skupaj patriarhalni konstrukt in zadevo posplošit samo na: moški ste fizično močnejši, zato nas zatirate.

Nimam kaj razmišljati, ker so to že večkrat dokazana dejstva. Moški vladajo svetu z nasiljem in izkoriščanjem šibkejših.

111111111111 je izjavil:

Po moje so vloge spolov določene.

Seveda so, samo večinoma ne s strani narave temveč človeka-patriarha.

111111111111 je izjavil:

Mislim, da nimaš osnovnih pogojev, da večino žensk prepričaš, da naj koristijo samo 50% porodniške.

Kolikor vem zadeve niso opcijske, oba spola imata zakonsko določeno dobo porodniške, izbereš lahko samo v kolikšni meri jo boš izkoristil, ne pa tudi, da bi pokoristil še partnerjev del.

FormerUser je izjavil:

Tudi moški niso bili veseli, ko so izvedeli, da bodo zaradi obvezne porodniške imeli manjšo plačo in slabšo kariero.

Kdo pravi, da bi imeli nizjo placo? Ni moj problem, ce se kdo skromno pogaja, ker sam/a misli, da je slabo zaposljiv. Vecina punc, ki jih poznam se pogaja tako skromno in optimisticno v smislu napredovanj, da se mi porodniska zdi dosti manjsi faktor. Tiste, ki smo jih prepricali, da gredo na noz pri pogajanjih so na enakem kot mi. Je pa tezko spraviti skupaj pogum in vem, da bi posebej punce vedno rade, da je vse regulirano in da ni treba biti v takih situacijah.

Pac ni to zaradi porodnoske, vsaj ne kjer delam jaz in med mojimi poznanstvi.

Mato989 je izjavil:

Narobe... kako si spet lepo obrnila... v naravi je res tako, da SAMEC proba OPLODIT čimveč samic, ampak čeprav se to prenese na moške je pa tu bistvena razlika, moški želi čimveč orgazmirat okrog ja, zato njegov spolni nagon, ampak ne želi si pa imet čimveč otrok ker ga zahvala gre zakonom potem preveč drkajo okrog po sodiščih itd...

Tako da spet si iz pravih dejstev naredila feministične napačne zaključke... BRAVO =)

Ne, ne, ne boš tako čeripikal. Spolni nagon je tudi človeku v osnovi dan zaradi razmnoževanja, orgazem pa za povezovanje med partnerjema, vse ostalo je pa družbeni konstrukt, ampak če ga priznavaš moškim, ga boš moral tudi ženskam.

TheBlueOne je izjavil:

Kdo pravi, da bi imeli nizjo placo?

Skandinavski moški.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Skandinavski moški.

Kje najdejo toliko pateticnih tipov. Tak, ki misli, da bo to vplivalo na placo nima pojma kaj dela denar. Takim se ne da pomagati, ne znajo postavit prioritet. Tip s tem razmisljanjem fix sluzi danes manj, kot racionalne zenske.

Zgodovina sprememb…

Ne, ne, ne boš tako čeripikal. Spolni nagon je tudi človeku v osnovi dan zaradi razmnoževanja, orgazem pa za povezovanje med partnerjema, vse ostalo je pa družbeni konstrukt, ampak če ga priznavaš moškim, ga boš moral tudi ženskam.

Seveda je dan v osnovi za razmnoževanje, ampak družben konstrukt je ravno to da če moški nardi otroka da ga more vzdrževat finančno in da ga ženska lahko vlači po sodiščih itd... to pa potem spremeni moške možgane (seveda družbeno) v to da bi samo želel seksat zaradi orgazma ne pa nadaljevanja vrste, to da orgazem PAŠE, je trik narave da bi moški (in ženske) želeli seksat, zaščita pa posledica spremembe naravnih zakonov =) Ti pa si pobrala ven samo to da moški hočejo otroke iz tega... nope, moškim se večinoma sladko jebe za otroke, v smislu da če so si jih želeli že kot mali, ženske ste oz. so tiste ki imajo ti. materinski čut in si želijo biti mamice...

Jaz sem samo navedla dejstva, da imajo tako moški kot ženske nagon po razmnoževanju=željo po otrocih, ga pa družba različno obravnava. Za žensko se predvideva, da je materinstvo njeno bistvo in če ga ne doseže, se ni realizirala, medtem ko moški tudi brez otrok lahko veljajo za uspešne. Gre enostavno za družbene stereotipe in pričakovanja, ki pa se jim večina prilagaja in se le počasi spreminjajo.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

FormerUser je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Skandinavski moški.

Kje najdejo toliko pateticnih tipov. Tak, ki misli, da bo to vplivalo na placo nima pojma kaj dela denar. Takim se ne da pomagati, ne znajo postavit prioritet. Tip s tem razmisljanjem fix sluzi danes manj, kot racionalne zenske.

Lej, dejstvo pač je, da v družbi, kjer se terja visoka storilnost, starševstvo terja določen davek, ki so ga do sedaj večinoma nosile ženske, sedaj se ga bo pač porazdelilo tudi na moške, kar je edino pravilno, še bolje pa bi bilo sistem narediti bolj človeški.

FormerUser je izjavil:

Jaz sem samo navedla dejstva, da imajo tako moški kot ženske nagon po razmnoževanju=željo po otrocih, ga pa družba različno obravnava. Za žensko se predvideva, da je materinstvo njeno bistvo in če ga ne doseže, se ni realizirala, medtem ko moški tudi brez otrok lahko veljajo za uspešne. Gre enostavno za družbene stereotipe in pričakovanja, ki pa se jim večina prilagaja in se le počasi spreminjajo.

Ne, nimajo moški želje po potomcih, moški imajo željo po tem da jim špricne oz. da doživijo orgazem to pa zato ker je narava naredila trik in nam to UGAJA... Ženske imajo te želje po orgazmu bistveno manj, imajo pa željo po NEGOVANJU v kar spadajo otrci in željo po biti mama, bistveno bolj kot si moški želijo biti očetje v povprečju... Zato pa je tudi narava dala nosečnost ŽENSKI ne MOŠKEMU, ker se ženske bolj navežejo na plod oz. otroka, ker ga nosijo pod srcem... moški pa bistveno manj!

FormerUser je izjavil:

Lej, dejstvo pač je, da v družbi, kjer se terja visoka storilnost, starševstvo terja določen davek, ki so ga do sedaj večinoma nosile ženske, sedaj se ga bo pač porazdelilo tudi na moške, kar je edino pravilno, še bolje pa bi bilo sistem narediti bolj človeški.

Jaz sem popolnoma za, da moški pričnejo doma paziti na otroke in da naj ženske visijo po 10+ ur na dan v službi. Cestarji so prvi ki se bojo mogli odpovedati svojim 100% delovnih mest, sedaj bojo cestarke poprijele lopato v roke.

Na žalost nimamo nič drugega kot samske mamice ki jočejo kako jim primankuje časa za kavico, ker morajo po šihtu iti še po pankrta v šolo.

FormerUser je izjavil:

Ah, ce se znas pogajat to ne igra nobene vloge. Nesposobni pa tako ali tako razloge vidijo povsod drugje, kot pri sebi.

solatko ::

Chuapoiz - Konkretizirat medsebojnih odnosov se ne da. Zakonski svetovalci lepo služijo ne tem, če prav imajo procent pobotanih parov nikakršen. Lahko govorim o mojih izkušnjah (v soboto sva imela 44 let zakonske zveze, oktobra pa bova imela 49 let, kar sva skupaj), izkušnjah znancev, kolegov, družinskih članov,....
Če bi obstojali konkretni učbeniki in user manual za starševstvo in partnerske zveze, bi bila situacija precej drugačna, kot je.

Mato989 - imaš podobno kretenske izjave, kot v večini tem. Veliko moških si želi potomce, že za to, da se nadaljuje družinsko drevo. Seveda prevladuje želja po moških potomcih, vendar tudi deklice, v večini primerov postanjo očetove ljubljenke, bolj, kot sinovi.

Kar se tiče pa na splošno vzgoje otrok, pa je v času, ko je najpomembnejša stvar, denar, vzgoja v glavnem prepuščena starim staršem in ulici, starši pa praviloma dajejo denar, namesto vzgoje, sicer nebi zraslo toliko polpismenih in neuporabnih fah idiotov.
Delo krepa človeka

Mato989 je izjavil:

Ne, nimajo moški želje po potomcih

Uboga žrtev feminizma:

Who wants children more: Men or women?

Two studies comparing men's and women's desires to have children found that men expressed more interest.

Leaker49 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Uboga žrtev feminizma:

Two studies comparing men's and women's desires to have children found that men expressed more interest.

Daj študijo za Slo... Amerika ima drugačne načine davkov in penzije... ni primerljivo!

Mato989 je izjavil:

Ne, nimajo moški želje po potomcih, moški imajo željo po tem da jim špricne oz. da doživijo orgazem to pa zato ker je narava naredila trik in nam to UGAJA...

Spolni nagon= želja po potomcih, pa čeprav na nezavedni ravni, deal with it.

Mato989 je izjavil:

Ženske imajo te želje po orgazmu bistveno manj,

Ne nimajo, ga pa zaradi bioloških razlik težje dosežejo.

Mato989 je izjavil:

imajo pa željo po NEGOVANJU v kar spadajo otrci in željo po biti mama, bistveno bolj kot si moški želijo biti očetje v povprečju...

Kar je družbeno pogojeno, potencial za empatijo je pa pri obeh spolih enak.

TheBlueOne je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Ah, ce se znas pogajat to ne igra nobene vloge. Nesposobni pa tako ali tako razloge vidijo povsod drugje, kot pri sebi.

Seveda, ja, vsi so nesposobni, razen tebe.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

Kolikor vem zadeve niso opcijske, oba spola imata zakonsko določeno dobo porodniške, izbereš lahko samo v kolikšni meri jo boš izkoristil, ne pa tudi, da bi pokoristil še partnerjev del.

Zadeva je opcijska. Moški mora koristiti svoj del starševskega dopusta, ženska pa 3 mesece, ostalo lahko dobi moški in ostane z otrokom doma.

Lahko pa pregledaš vso literaturo vsepovsod piše, da je za otrokov razvoj v prvih letih zelo pomembna prisotnost matere. Ko že imaš tako rada študije.

EDIT: ostalih stvari se mi ne da komentirat, ste se preveč razpisali. SAmo solatko ne odgovori na vprašanje kot ponavadi.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Daj študijo za Slo... Amerika ima drugačne načine davkov in penzije... ni primerljivo!

Torej praviš, da na željo po potomcih vpliva družbena klima, ne narava, zanimivo.

111111111111 je izjavil:

Lahko pa pregledaš vso literaturo vsepovsod piše, da je za otrokov razvoj v prvih letih zelo pomembna prisotnost matere. Ko že imaš tako rada študije.

Misliš v prvih mesecih, nato pa je pomembna prisotnost obeh staršev, tudi očeta v enaki meri.

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej praviš, da na željo po potomcih vpliva družbena klima, ne narava, zanimivo.

Ja, ko je dovolj časa družbeno vsiljen sistem dleovanja se razmišljanja ljudi spremenijo, to je dejstvo... če mene vsak dan bombandirajo kako je težko preživet v Sloveniji zaradi davkov in plač, potem bo oseba imela manj želje imet potomca...

Še 1x, narava je z trikom užitka speljala nadaljevanje človeške vrste!!! Če bi moški imeli skoz prazna jajca ne bi imeli nobene potrebe po otrokiv v večini... ženske tudi če vsak dan dobijo orgazem si bodo otroka bolj želele oz. prej... deal with it!

Negovanje in biti mama je več ženskam bolj pomembno kot moškim biti ata in negovat otroka!

potencial za empatijo je pa pri obeh spolih enak.

Ne ni... kot ni potencial za MAX moč pri obeh spolih enak =)

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Leaker49 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Uboga žrtev feminizma:

Ja, ti bom dal študijo za vsakega posameznega moškega.

Mato989 je izjavil:

Negovanje in biti mama je več ženskam bolj pomembno kot moškim biti ata in negovat otroka!

A imaš link do študije?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Leaker49 ()

FormerUser je izjavil:

Seveda, ja, vsi so nesposobni, razen tebe.

Dalec od tega. Imas del ljudi, ki delajo na problemih in vecino, ki si misli, da si zasluzi vec in isce neke zunanje faktorje na katere nimajo vpliva. To je klasika, verjetno samotolazba in bolj se tega izognes boljse imas moznosti.

In tak tip, ki mu ne gre, ne vidi poti in sebe vidi kot relativno sposobnega si pac mora nekako razloziti svoj polozaj. Enako pri zenskah. Bi pa taki seveda podprli vsak prijem, ki jim zakonsko izbojsa polozaj in dela uravnilovko med pogumnimi in manj pogumnimi, oni pa bi to videli kot edino pravicno.

In nic ne pravim, da sem bolj sposoben od ostalih, sem pa definitivno nadpovprecno kreativen in imam tudi kaj za pokazat.

Zgodovina sprememb…

Leaker49 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Leaker49 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Uboga žrtev feminizma:

Ja, ti bom dal študijo za vsakega posameznega moškega.

Mato989 je izjavil:

A imaš link do študije?

Nimam študije, saj se tudi ne zgovarjam na njo kot ti... ampak na dejansko življenje, kjer ženske zaradi bioloških uric prej težijo tipom za otroka kot obratno, sploh dandanes ko mladi živijo doma do 30tih =)
««
4 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupine na Telegramu uporabljajo UI za slačenje žensk na fotografijah (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
45255809 (42208) Shegevara
»

Britanskega filtra pornografije ne bo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
447114092 (108794) Cruz

Več podobnih tem