Forum » Šola » Podiplomski študij ali zaposlitev
Podiplomski študij ali zaposlitev
SSkruh ::
Zdravo,
sem v fazi zaklučevanja 3. letnika VSŠ Fakultete za strojništvo in se odločam ali se odpraviti na 2.stopnjo ali v zaposlitev. Med študijem sem sodeloval z enim izmed laboratorijev na praktičnih delih in so me vprašali če želim biti pri njih zaposlen kot tehnični strokovni sodelavec(plača po izobrazbi) za neko določeno obdobje ker bi bil deležen raznih izobraževanj ter naj bi pridobil veliko industrijskih kotaktov. Pa trenutno bom še delal na enem resnem projektu.
Vem, da podjetja ne bodo zaposliti magistranta, ki nima veliko izkušenj (nevem koliko podjetja štejejo za študentske izkušnje).
Lp.
sem v fazi zaklučevanja 3. letnika VSŠ Fakultete za strojništvo in se odločam ali se odpraviti na 2.stopnjo ali v zaposlitev. Med študijem sem sodeloval z enim izmed laboratorijev na praktičnih delih in so me vprašali če želim biti pri njih zaposlen kot tehnični strokovni sodelavec(plača po izobrazbi) za neko določeno obdobje ker bi bil deležen raznih izobraževanj ter naj bi pridobil veliko industrijskih kotaktov. Pa trenutno bom še delal na enem resnem projektu.
Vem, da podjetja ne bodo zaposliti magistranta, ki nima veliko izkušenj (nevem koliko podjetja štejejo za študentske izkušnje).
Lp.
galu ::
Praktičnih izkušenj (in denarja) dobiš več v industriji, več izobrazbe pa če se povsem posvetiš študiju (ne pa 40h delavnik + faks).
Tako to gre.
galu ::
Večino se gre za prakso.
V vsakem primeru pojdi še na par razgovorov k drugim delodajalcem.
Tako to gre.
Blinder ::
PIRS - poslovni imenik RS. Tam mogoce ti rata kej najdet, ceprav ..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Večino se gre za prakso.
V vsakem primeru pojdi še na par razgovorov k drugim delodajalcem.
Edino me malo skrbi, ker pri njih delam diplomo in sem tudi takrat sprejel že ponudbo sicer še nisem uradno tam ker sem še študent, da nebo prišlo do komplikacij z diplomo.
PIRS - poslovni imenik RS. Tam mogoce ti rata kej najdet, ceprav ..
Hvala za informacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SSkruh ()
Raptor F16 ::
Večji problem bi bil, če bi sprejel štipendijo. Kadrovska štipendija lahko postane štrik okoli vratu.
Diplomska gor dol. Diplomsko lahko še vedno odjebeš in jo narediš drugje.
Sicer pa naredi nekaj do konca, če si se že odločil šolat. Pusti tiste klamfe o praksi in "neprecenljivih" izkušnjah. Da dobiš izkušnje ne potrebuješ pustiti šolanja, ampak to drugim dopovedat... brezveze. Normalnemu tega ne rabiš sploh razlagat
Sicer pa naredi nekaj do konca, če si se že odločil šolat. Pusti tiste klamfe o praksi in "neprecenljivih" izkušnjah. Da dobiš izkušnje ne potrebuješ pustiti šolanja, ampak to drugim dopovedat... brezveze. Normalnemu tega ne rabiš sploh razlagat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Raptor F16 je izjavil:
Večji problem bi bil, če bi sprejel štipendijo. Kadrovska štipendija lahko postane štrik okoli vratu.
Nisem se odločil za 2. stopnjo samo razmišljal sem. Da to mislim narediti do konca. Da štipendija zna bit res štrik okol vratu ker jo eden izmed kolegov prejema že 7 let in bo tam moral biti zaposlen toliko časa saj bi bilo kar mučno vračati toliko let štipendije.
Twixz ::
Za ta fax ne bi kadrovske štipendije razkiral. Strojniki so iskan kader, vezat se na eno firmo ni fajn.
Magisterij je pa tako, če ti do zdaj ni fax delal preglavic bi ga na tvojem mestu naredil. Firm za tvojo izobrazbo je pa itak ogromno.
Magisterij je pa tako, če ti do zdaj ni fax delal preglavic bi ga na tvojem mestu naredil. Firm za tvojo izobrazbo je pa itak ogromno.
Raptor F16 ::
Za ta fax ne bi kadrovske štipendije razkiral. Strojniki so iskan kader, vezat se na eno firmo ni fajn.
Potrjujem.
Povpraševanje po kadru je povsod in si v prednosti, saj ti ni treba pograbiti prve obupne priložnosti ki se ti pojavi.
TheBlueOne ::
Odvisno, kaj imas na voljo. Isci povsod, potem pa primerjaj konkretne ponudbe. Imas tudi podjetja, ki te podpirajo, da dostudiras do konca ampak kakor pravim, je odvisno od tega kaj konkretno najdes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Štipendija (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Šola | 498995 (12737) | MIHAc27 |
» | plača začetnika inžinerja elektrotehnike (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20325 (5516) | jure116 |
» | Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17999 (12941) | mr_chai |
» | kadrovska štipendija?Oddelek: Šola | 4774 (3510) | St235 |
» | Spet 1000x preguran FRIOddelek: Šola | 4233 (3558) | Terman |