» »

Apple od Intela kupoval proizvodnjo modemov za telefone

Apple od Intela kupoval proizvodnjo modemov za telefone

The Wall Street Journal - Kot poročajo ameriški mediji (novica je plačljiva, alternativni vir, sta se Apple in Intel donedavna pogovarjala o prevzemu Intelove divizije modemov za pametne telefone. Pogovori so se začeli lani poleti, končali, sicer neuspešno, pa naj bi se prav v času sklenitve poravnave med Applom in Qualcommom. Kar je nekako logično, saj je del poravnave tudi dogovor o vnovični dobavi modemskih čipov s strani Qualcomma.

Skoraj istočasno so iz Intela sporočili, da se umikajo iz razvoja 5G modemov in, kot je pred dnevi potrdil izvršni direktor Bob Swan, je bila razlog prav omenjena poravnava. V vodstvu so namreč ugotovili, da po njej to zanje ne more biti več dobičkonosen posel. Zdaj menda iščejo novega kupca, ki bi lahko bil bodisi Broadcom, Samsung ali pa kitajski Unisoc. Bodo pa nadaljevali proizvodnjo 4G LTE modemov, kar najverjetneje pomeni, da bodo v letošnjih iPhonih še vedno domovali Intelovi čipi.

Če bi Intel in Apple sklenila posel, bi to prineslo koristi obema podjetjema. Intel bi se znebil oddelka, ki je letno prinašal milijardo izgube, Apple pa bi se trdneje usidral med ponudniki čipov. Po mnenju analitikov je dogovor propadel tudi zaradi negativnih trendov pri prodaji pametnih telefonov, zaradi česar Apple išče nove vire prihodkov in ti bodo, kot je znano, temeljili na storitvah.

Prav ta zasuk v filozofiji družbe pa naj bi bil po ocenah medijev tudi razlog, da Apple zapuščajo ključni oblikovalci, ki so bili zaslužni za videz njihovih najbolj prelomnih izdelkov, tudi iPhona. Rico Zorkendorfer, Daniele De Iuliis in Julian Hönig, ki so v podjetje prišli v dobi Steva Jobsa, naj bi ga zapustili v naslednjih mesecih. Predstavniki Appla za zdaj ne želijo pojasnjevati, kaj je točen razlog za njihovo odločitev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intelov tik tak je mrtev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7123590 (19412) Bistri007
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662523 (54130) Icematxyz
»

Proizvodnja novega iPhona 4 stane 188 dolarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9621975 (19219) techfreak :)
»

Prodaja pametnih telefonov dosegla najnižjo rast doslej (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
558687 (6768) sith
»

Prah okrog iPhonea se je polegel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
569438 (6632) bluefish

Več podobnih tem