» »

Prah okrog iPhonea se je polegel

Prah okrog iPhonea se je polegel

več strani - Ves hrup, ki smo mu bili priča v zadnjih dneh, se počasi umirja. V prvih treh dneh je bilo prodanih kar 525.000 kosov, Apple je očitno dobro poskrbel za zaloge, saj kupci niso v prvih nekaj urah izropali vseh zalog kot pri običajnih podobnih izidih naprav. Zloglasnih iPhoneov je večinoma zmanjkalo le v poslovalnicah njihovega mobilnega partnerja AT&T.

Vse omembe vredne IT publikacije so se že dokopale do svojega primerka in ga pošteno pretestirale. Če ste potencialen kupec ali pa imate samo preveč časa, lahko preberete kar 10 različnih opisov. Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.

Uporabniki na veliko tekmujejo med sabo v hitrosti tipkanja, trenutni rekorder z malce čudaško tehniko dosega kar 35 besed na minuto. Proizvajalci na drugi strani tekmujejo v tem, kdo bo v svoje telefone bolj učinkovito uvedel podobne tehnologije, seveda pa so se ga lotili tudi tisti bolj hekersko nastrojeni. Različne modifikacije se že izvajajo, trenutno je najbolj popularno iPhone pretvoriti v kombinacijo iPoda in prenosnega brskalnika ter se obenem znebiti mesečne naročnine.

56 komentarjev

«
1
2

edge540 ::

Tam piše da se da MMS in snemanje videa usposobiti z updati softvera. Par pomanjkljivosti manj:)

Tr0n ::

Wow, Apple izdelek, ki je vreden pol manj, kot dejansko stane?

No shit sherlock. :)

Dr_M ::

Koncept je zanimiv, ampak, stvar je kakrsna je. Mogoce bo nasledna generacija dejansko se za kej druzga uporabna, kot za hype.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

keber ::

>>> Wow, Apple izdelek, ki je vreden pol manj, kot dejansko stane?

Pač definicija Appla.:D

linuxdady ::

Tisti kritično nastrojeni bodo bolj zadovoljni, ko se bodo naslajali nad desetimi bistvenimi pomanjkljivostmi in dejstvom, da je napravica vredna pol manj, kot dejansko stane.


To je seveda bedastoča par exellence.

V tržnem gospodarstvu je vsako blago vredno natanko toliko, kolikor se da zanj iztržiti.

Icematxyz ::

V tržnem gospodarstvu je vsako blago vredno natanko toliko, kolikor se da zanj iztržiti.


A v "ne-tržnem" pa ne?

kanzyani ::

tak umesnik k ga ma iphone je lahko za zgled usem drugim telefonom.....
škoda da ima teh nekaj pomankljivosti čene bi biu res zakon telefon

driver_x ::

Ne glede na tehnične lastnosti naprave lahko že rečemo, da je omenjeni telefon zadetek v polno. Videti je, da je tehnika postala drugotnega pomena, šteje le marketing.

linuxdady ::

Icematxyz: Ne, v planskem gospodarstvu se blago namreč ne trži, pač pa se cene določajo administrativno. Koliko je mogoče iztržiti za blago v planskem gospodarstvu, ni smiselno vprašanje.

Icematxyz ::

Ne, v planskem gospodarstvu se blago namreč ne trži, pač pa se cene določajo administrativno.


V tem primeru je pač plansko administracijo nadomestil marketing.

Kjer je določil da se "realna" cena glede na ponujeno podvoji na račun ekskluzivnosti, prestiža, novitete...

Torej z nakupom tega telefona plačaš tudi imaginarno postavko ki je plod marketinga ali tudi če bi bil plod planske administracije z istimi motivi bi bilo popolnoma vseeno.

Trdi ::

Trdota d.o.o.

specterss ::

Stotisoče ljudi z dnarjem v roki nori v trgovine in so ziher prepričani, da bodo za svoj dnar nekaj dobili...
Če ti cena ni všeč, pač ne kupit.

mspiller ::

> Wow, Apple izdelek, ki je vreden pol manj, kot dejansko stane?
Ma nemoj. V linku je to cena izdelave telefona. Potem mas pa tukaj se cena razvoja, marketinga, prevoza, itd. Za primer pri Intelu rabijo za izdelavo procesorja tm ene $40. Prodajajo pa procesorje tam do 10 vecjo ceno (ker je prakticno ista cena izdelave ne glede na koncno hitrost proca). Poleg tega Intel ravno v teh dneh namerava za 50% zmanjati cene. Dvomim da bodo brez dobicka. Sicer pa prakticno katerikoli produkt gledas, so marze dosti vecje kakor samo 100%. Bo pa tudi Apple scasoma pocenil svojo izdelavo, da se bodo pri marzah procentualno bolj priblizali npr. Intelu. Sicer iPhone-a ne bi nikoli kupil, ker mi gre na zivce vendor lock in, ampak to je ze druga zgodba.

SpaWn ::

Tale članek, ki ga je objavu Trdi je živ dokaz kaki ignoranti so kupci ipronov in koko jih trgovina potem še dodatno zaj***.
Marketing tega telefona bo šel direkt v učbenike za bodoče managerje.

Bass0 ::

Fak, toliko spama v TUAW in ostalih Apple blogih pa še ne. ;)

Ko se je prah polegel, pa skoraj nobenega posta... vsi so se igračkali z ajFovnom. :D

Po mojih izkušnjah je velik in pomemben del vrednosti Apple proizvodov uporabniška izkušnja, ki je konkurenca ne dosega. Pa seveda dizajn.

SmeskoSnezak ::

Kje je bil kaki prah?!? Tu smo meli boga dva članka. Mogoče je bil prah po Ameriki. V Evropi nismo nič čutli. :D
@ Pusti soncu v srce... @

Spc ::

http://www.networkworld.com/news/2007/070307-two-days-after-iphone-launch.html

lol
AT&T ne more provide-at dovolj bandwidth-a za tolko userjev.
 

MTm2H37rqt7B ::

Zanimivo mi je, da v zgornji novici pise da je ATinT-ju padel tudi 3G... od kdaj ima ZDA 3G?

Zgodovina sprememb…

ALTbla ::

Padel mu je edge sistem, 3g wanabee za americane.. Nisem pa nikjer zasledil da zaradi prevelike obremenitve omrežja. Je pa bilo povedano da bo at&t skladno z lansiranjem iphonov tudi nadgrajeval svoje edge omrežje, tako da je lahko izpad povezan s tem.

Kar se cene tice pa vidim da edino mspiller zna med navalom vseh zavistnezev, ki so tako ali tako prisotni pri vsakem apple produktu, malo pomisliti z glavo. Cena vsakega izdelka je veliko višja od dejanskih stroškov izdelave. Če stane izdelava 220$ prodajajo ga pa za 500 je to še nizka marža če se mene vpraša. Samo poglejte kakšne marže se nabijajo pri vsakdanjih stvareh, merkator, merkur in podobni imajo povprečno maržo tam okoli 40%, potem dodaj še marže uvoznikov, proizvajalcev, prevoznikov itd pa si že pri hrani in ostalih bedarijah na isti stopnji kot pri iphonu.
S to razliko, da gre pri razvoju novega telefona (sploh pri prvem poskusu s strani enega podjetja) za ogromne stroške, ne samo pri oblikovanju, dizajniranju elektronike ampak tudi za razvijanje prilagojenega operacijskega sistema in celega kupa programov, izvajanje marketinga, prevozov do prodajaln in še kaj.. Potem pa nekdo izjavi da je cena prenapihnjena?
Osebno mislim da s prvo generacijo iphona apple ne bo imel nekega znatnega profita, glede na to koliko so vložili v razvoj te zadevice. Po moje se gre zaenkrat zgolj za preboj na novo tržišče in s tem so povezani ogromni stroški.

Ni mi pa tudi jasno zakaj tako zagreto naštevate "pomanjkljivosti" tega telefona, ko pa vam je 1000x že bilo povedano da nekatere stvari niso dodane, ker je izdelek izključno namenjen prodaji v usa, kjer umts, mmsov in nekaterih drugih zadev ne uporabljajo. Ko bo pa prišla verzija namenjena eu bo pa prilagojena potrebam na našem trgu.

Meni se zdi napravica enostavno genialna, dizajn je zopet enkraten, umesnik izgleda odličen (saj je apple softwaresko podjetje marne? ;) ) in bi ga takoj menjal za svoje symbian mrtvake od telefonov. Če ne bom prej obupal nad čakanjem do konca leta bom sigurno med prvimi kupci, pa si ne lastim nobenega drugega apple izdelka, tako da oznacevanje za apple fanatika ni potrebno :|

Edit: aja drugače pa ima tudi at&t 3g omrežje, oziroma bolje rečeno par oddajnikov, ki podpirajo 3g omrežje, vendar zgolj v velikih mestih, ni pa še blizu splošni uporabnosti, vsaj kar se pokritosti tiče. Pač imajo drugačne potrebe kot mi. Sicer pa mi tudi ni jasno kaj nam rabi 3g, prenos podatkov je tako ali tako predrag da bi kaj veliko brskal ali vlekel dol, video telefonija je pa tako ali tako malo zgrešena oz še v povojni fazi. Prav nič ne pogrešam 3g pri simobilu, čeprav mi ga podpirajo že zadnji 4je telefoni ki sem jih imel.. Ampak hej, bolje da ima telefon nekaj kar ne rabiš niti ne moreš uporabljati, le da mu ne moreš očitati da nečesa nima :\

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Spc ::

Ja pomojem je to bilo tako, da je vsak kupil svojega iPHONE-a in je takoj hotel browse-at oz. pogledat kako zgleda internet na njem in zato je preobremenilo omrežje.
Seveda pa tega AT&T ne bo nikoli priznal ker potem se lahko opazi, da imajo slabo omrežje.
 

IceIceBaby ::

Za foro sem šel gledat simobilov cenik in na njem sem na hitro našel 24 telefonov s podobno ali višjo ceno od iPhona. Ni malo takšnih, ki so 2x dražji, nekateri pa so celo subvencionirani v istem cenovnem rangu.

Looooooka ::

wow 6 kilomoterski post z reklamo.
se zmer ne spremeni dejstva, da nima niti ene stvari, ki je ne premore vsak linux in windows smart phone RAZN tistga obracanja slikc.
se zmer ne spremeni dejstva, da lahko za omenjene telefone dobis in custom ring tone in igrice in aplikacije IN da majo ti telefoni not tud GPS kar ti v iphone ne bo spravu noben software update.Google maps in planiranje poti in orientacija po zvezdah da sledis tej poti?...prosm lepo.
Jst sm bil cist sokiran ko sm to prebral.
Ampak zalostno je da bojo applovci do konca trdil da so izumil in razvil neki revolucionarnega....opice jim bojo pa pac verjele.
Eno je vrzt denar zato da bos "cool" drugo je pa dejansko vrzt denar za neki kar clo je tok "cool" kot trdi da je.Nakup tega telefona na zalost ne spada v drugo moznost.
Ampak...za apple je itak logicno tisto kar rece Steve...in ne masa.Kar je tud razlog da folk rajs uporablja linux in windowse.Ker je tm masa glavna.

opeter ::

sicer pa mi tudi ni jasno kaj nam rabi 3G, prenos podatkov je tako ali tako predrag da bi kaj veliko brskal ali vlekel dol, video telefonija je pa tako ali tako malo zgrešena oz še v povojni fazi. prav nič ne pogrešam 3G pri simobilu, čeprav mi ga podpirajo že zadnji 4je telefoni ki sem jih imel.. ampak hej, bolje da ima telefon nekaj kar ne rabiš niti ne moreš uporabljati, le da mu ne moreš očitati da nečesa nima


Hahaha, se strinjam. To je podobno, kot da imaš 200 konjski motor v avtomobilu, v mestu pa se lahko vožiš le z 50 km/h :D

jype ::

opeter> Hahaha, se strinjam. To je podobno, kot da imaš 200 konjski motor v avtomobilu, v mestu pa se lahko vožiš le z 50 km/h

Ne, ni.

3G je super za tiste, ki to potrebujemo in ne, prenos podatkov ni drag (vsaj v evropi ne). Meni omogoča udobno delo skoraj povsod kjer se znajdem in precej zmanjša stres ob nujnih primerih, ko se mi ni treba nikamor premikat, ampak enostavno vse delam prek 3G.

MR-OzO ::

Mah z totim iPhonom je isto ko pri avtih. Za isti denar bi lahko dobo druge več opreme pa kupiš to znamko, ki ti tudi manj oziroma isto za več denarja(je res isto?). To je že skoz debata pri avtih na kakem forumu tak da nič novega:) Treba se pač odločit. Ma pač Iphone ta fancy faktor še dodan, kot večina Apple izdelkov, ki ga je tudi treba malo $$$ :)

mile ::

kmal bo tud 3G flat rate :)

poweroff ::

Funkcija telefona, ki je ne uporabljaš predstavlja potencialno varnostno ranljivost. Itak je pa mobilni telefon mobilna prisluškovalna naprava, zato ga je najbolje ne uporabljati. :D :P
sudo poweroff

ALTbla ::

Looooka, res nima nič novega, razen ogromnega ekrana, z multi touchom in uporabo s prsti in ne palcko, novim odlicnim osom in novim uporabniskim umesnikom, ogromno ze vgrajenega spomina, oblika in dizajn (debel je 11mm, v kombinaciji z 3" ekranom? Meni se zdi nice), senzorjev za zaznavo polozaja telefona, pa se kaj bi se naslo.
In kaj ti imajo nekateri telefoni cesa drugi nimajo? Ker vidim da tako rad poudarjas da nima nicesar kar nebi ze imeli drugi? Kaj ima n95, paradni konj nokie, cesar drugi nimajo? Le cel kup ze dolgo poznatih funkcij nametanih v eno debelo skatlo. Res wow in hvale vredno.. :\
zame so opice tisti ljudje, ki kupujejo te natlacene nokia telefone (sj priznam, sem tudi sam med njimi, a kaj ko ni nic pametnejsega za neke normalne denarje za dobit pr nas)
s kupom funkcij, ki jih ne uporabljamo skoraj nikoli in katastrofalnim symbian osom, ki dela hujse kot windowsi xp na 200mhz racunalniku..
Sj ne recem da je iphone popoln, ampak bi ga rade volje izbral pred ostalimi gsmi ki so na voljo trenutno zaradi res lepega dizajna, ogromnega ekrana in se posebaj (kot je videt sedaj iz razno raznih filemckov) zelo odzivnega umesnika, ki je povrh se ze lepo izveden. Telefon ti pa nudi vse kar ostali high-end telefoni.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Dr_M ::

Odlicen os, s katerim si lahko pomagas tocno nic. Se nokia s40 serija zmore toliko, kot tist neki kvazi os, ki ti odzre 700mb prostora na internem pomnilniku.
Ce ze primerjas nokio n95 in iphone: symbian ni katastrofalen, res bi lahko biu hitrejsi, ampak dela dobro, sploh 3 generacija ma odlicno zascito, kljub temu omogoca nalaganje aplikacij, ki jih je malo morje. Iphone pa... Java. Smeh.
Na drugi strani mas pda telefone, npr htc p3600 (je brez tipkovnice), ki je po velikosti zelo podoben iphone-u, je pa mnogo bolj uporaben. Poleg tega spet na win mobile spet dubis ogromno aplikacij.
Sm pa presenecen, da se vedno ogromno ljudi ne naseda tem applovim foram. Cestitke vsem takim. :)

Kot sm ze omenil, mogoce nasledna generacija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

IceIceBaby ::

HTP P3600 pri mobitelu stane 539€ pa skoraj 3x debelejši je od iPhona.

Je pa zanimivo kako hitro si uspel ugotoviti, da je OS na iPhonu zanič :)

Dr_M ::

Je pa zanimivo kako hitro si uspel ugotoviti, da je OS na iPhonu zanič :)

bolj zanimivo je, kako so uspeli nekateri ugotovit, da je dober. glede na to, da podpira aplikacije napisane v javascript ali ajax, je to dober ali zanic OS?

HTC P3600 je drag, to je res, ampak iphone pri nas (ce sploh pride), ne bo nic cenejsi. In nevem od kje tebi podatek, da je p3600 3x debelejsi. Pejt se1x mal podatke pregledat, predn se kasnega kozla ustrelis:)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ALTbla ::

700mb pomnilnika pobere? ma daj ne bluzi no.. toliko niti vista ne pobere.. kaksne mate eni. pa ze s tem da primerjas mini OSX z S40 platformo se vidi koliko imas pojma. edino kar S40 podpira je java, drugace pa sploh ni razsirljiv. za iphona bo pa kmalu poplava programov nastala, ravno tako kot je za vsakega symbiana in mobile windowse bilo treba cakati na programe. in nova verzija symbiana ni prav nc boljsa od stare, po zahvali katere ne mores brskati niti po lastnem telefonu kot bi hotel, deluje pa se vedno isto pocasno oziroma se pocasneje kot stara verzija, pa imajo 3rd edition symbiana vsi hitrejse cpuje od starejsih symbianov. in ze sama odzivnost sistema bi meni bila zadostn razlog da presaltam na iphone, glede na to da 95% casa pises smse in klices s telefonom. ne pa da mi nokia po vsakem drugem klicu zamrzne za pol minute, menije odpira po 5sekund itd.. lepo te prosim no..

HTC 3600 je debel 18.4 mm, torej vec kot 50% debelejsi, z manjsim ekranom dosti slabse locljivosti. in res je, iphone bo stal isto denarja, s tem da bo imel se interni disk za ta denar pa se kaksen bomboncek. js bi se definitivno odlocu za iphona. tudi ce nebi imel pou stvari ki jih ima, ze dolgo casa cakam na en smart phone z UI ki je dejansko odziven in hiter..

PS, vodafone je dobil ugovor z applom o trzenju iPhona, tako da bo iphone gotovo tudi pri nas naprodaj pri simobilu..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ALTbla ()

noraguta ::

Sicer ima htc celo plejado modelov ampak vseeno. Iphone je krepko bolj štorast od 3600. Glede programske opreme, pa bomo videli, simpl rss feederji so na wm5-6 vsakdanjost. Za ip pa bog si ga vedi kaj nas doleti.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

IceIceBaby ::

glede na to, da podpira aplikacije napisane v javascript ali ajax, je to dober ali zanic OS?


Kaj točno je s tem narobe. Jaz lahko rečem da precej dela opravim preko browser aplikacij pa jim nič ne fali. Symbian recimo ima "native" aplikacije pa je vseeno grozno počasen in neroden.

iPhone je krepko bolj štorast od 3600.


V kakšnem smislu je bolj štorast ?

Dr_M ::

novejse nokie (N93, N95, E90...) imajo OMAP 2420 chipset (330MHz procesor, 3d pospesevalnik), ki odpravi tisto nadlezno zatikanje symbiana. na teh telefonih je symbian tako odziven, kot katerkoli drug konkurencen OS.
Nokia pa bo drugo leto zacela vgrajevat OMAP3430, ki pa je trenutno najboljsi chipset za prenosne naprave na trgu, in symbian 9.5, ki naj bi bil mnogo hitrejsi od trenutno 9.1 in 9.2 verzije.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

>>><<< ::

Na Nokii N95 je opazno trokiranje, čeprav ima čipset, ki si ga omenil. Zadnjič sem bral nek review na cnet in so ji prav zaradi tega dali slabšo oceno (okoli 7). Verjetno se bo še spremenilo z firmwire upgrejdi.

IceIceBaby ::

Nokia pa bo drugo leto zacela vgrajevat OMAP3430, ki pa je trenutno najboljsi chipset za prenosne naprave na trgu, in symbian 9.5, ki naj bi bil mnogo hitrejsi od trenutno 9.1 in 9.2 verzije.


Se pravi, da "naj bi" nokia drugo leto začela delati telefone, ki "naj bi bili" podobno odzivni kot iPhone ?

Btw...N95 v redni prodaji stane 700€ (2x toliko kot iPhone). Bi bilo res žalostno, če nebi bila precej boljša od iPhona.

Urc ::

Btw z iPhonom pa se moreš zavezat $500 + $36 aktivacija + $60-90 na mesec vsaj dve leti, tako je v Ameriki... Zdaj ne vem kako je pri tebi in tudi ne vem po čem je pri tebi dolar.
Aja pa optimist si če mislš da ga boš dobil za tak dnar tukaj v Evropi.

IceIceBaby ::

500 USD je cca 370 EUR. To je 50 EUR manj kot subvencionirana N95 z 2 letno pogodbo pri simobilu. Pri mobitelu verjetno cene niso bistveno drugačne. Tistih 60 do 90 USD pa baje v USA ni nič posebnega. Če hočeš flatrate internet moraš tudi pri drugih telefonih plačevat podobno.

Kako bo v EU bomo pa videli ko pride, če sploh pride. Prodajal se bo sigurno odlično.

ALTbla ::

Dr_m, ti pisi kaj ces, ampak to recejo za vsako novo generacijo symbiana in za vsak novi cpu ki ga uporabijo, ampak se ja vsak telefon do zdj prekleto veliko zatikal in po moje se bodo tudi v bodoce. Me kr zaboli ko primem od kakega kolega telefon za 50€ in se meniji, smsi in ostale stvari odprejo v delcku sekunde, moji 300+€ vredni telefoni pa rabijo po 3-5s za isto opravilo..

In tistih 60$ narocnine ni stran vrzen denar ampak nekaj v stilu umts paketa pri mobitelu.

Prodajal v evropi se sigurno bo, vodafone ima isto pogodbo kot at&t za iphone.. Vprasanje je le, ce bo apple izbral se kaksnega ponudnika v evropi, ker je trg zelo radrobljen in noben operater ni prisoten v vseh drzavah. Tako da mozno da bo se kaksen dobil pogodbo za prodajo, ampak ni nujno..

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Dr_M ::

Se pravi, da "naj bi" nokia drugo leto začela delati telefone, ki "naj bi bili" podobno odzivni kot iPhone ?

ni cisto tako. koliko iP-jev si ze mel v roki, da ves, koliko je in koliko ni odziven?
Nokie z Omap procesorji zelo odzivne. Sm mel N95 na testu in nism mel nikakrsnih problemov s hitrostjo, tako kot pri moji ubogi E50... :\

kar se tice cene. najcenejsi iP stane v ZDA $499, znak $ zamenjajte z € in dodajte se 100-150€, pa boste dobil ceno pri nas.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

noraguta ::

Kst ja štorast je po robovih 1cm x 1cm več od onega debelinkota.

No glede javascripta ne vem, šah je bolj bogi če je napisan v javascriptu(sprobal eno verzijo mesec nazaj, pa je psion chess na 8mhz 8086 dobrih 20 in šekakšno leto nazaj precej bolj dostojen nasprotnik kot je bil tale js chess).

So pa tile htcji v ameriki nekje med 200 in 400 $ z vezavo kolikor sem nahitro vrgel uč po cnetu.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Zheegec ::

Ne vem kaj bluzite z odzivnostjo Simbiana, tale post pišem na Nokia E61, zraven pa imam še v ozadju odprt Nimbuzz za dostop do MSN omrežja (na katerega sem vmes konektan), pa mi glavni meni telefona odpre takoj (manj kot pol sekunde), pa tudi Nimbuzz ali browser mi takoj povrne iz ozadja, brez zamika.
Pisanje je pa tako in tako zakon, full-sized tipkovnice ne zamenjam spljoh. Tudi za vstavljanje ločil in šumnikov nimam nobene zamude...
Čim večja udobnost pri pisanju in pa podpora MSN sta edina razloga za nakup Simbian telefona zame, in s svojo Nokio sem zelo zadovoljen, prav tako pa je podpora G3 nujna, stroškov imam zelo malo, kljub temu, da veliko brskam po netu in uporabljam IM.
ravno to pa so največje slabosti iPhone, za bolj zahtevno uporabo pač ni mišljen, je pa super kot kombinaciJa telefona, MP3 playerja in video-playerja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ALTbla ::

Js mam tut e61 in je katastrofa glede odzivnosti. Ja ja glavni meni in prehod na osnovno stran naredi hitro, dj mi pa povej kolko casa rabi da ti odpre messaging okno? Ali pa new text msg ce ga mas na shortcut? Kaj pa da odpres kaksno drugo mapo? Naprimer install ali connection? Si kr vzame cas telefoncek. Pol pa poglej kak to nardi kaksna cenena motorola.
A se ti kdaj zgodi da nekoga klices pa se premislis takoj ali po 5s in prekines, pa ti telefon frizne za 15sekund? Meni se to skoraj za vsako drugo zgodi.. In ne mores nic delat s telefonom, ostane bar za regulacijo glasnosti na vrhu in se nekaj stvari ki so ble prikazane med klicem, ostalo je pa kot desktop al kak bi temu reku. V glavnem katastrofa, nimam kaj drugega kot buljit tistih 15 sekund in cakat da se spomne in odfrizne. Pa sem ga ze veckrat flashal z novim fw in formatiru itd, pa nic ne pomaga.

Saj ne recem da je slab telefon, sm tut sam zlo zadovoljen z njim, tipkovnica je zakon, ampak ce hoces nekaj na hitro spacati mas vmes kr casa da se premislis kaj tocno hoces..

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Zheegec ::

Messaging odpre v cca 1s, friznu mi še nikoli ni, najdlje - 2s, mi odpira mapo contacts pri 200 kontaktih je to po mojem logično. Recimo installations ali media mape mi odpre čisto takoj. Prav tako help, help in log 0.5s, za odpreti organiser in calculator porabim malo več kot 1s (to pišem vmes ko probavam), v ozadju imam vedno Nimbuzz konektan na Mobitel internet in MSN omrežje.

v glavnem - zadovoljen ful, zadevica je lepo odzivna.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec ::

Je pa 3G super, tale prejšnji post mi je pošiljalo cca 15s, ker omrežje ne podpira 3G, sem pa končno prišel v domet 3G (sem na vlaku:)) in bo tale post poslalo v 3s.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ALTbla ::

Zdj pa pretiravas. Ze od kar ga imam in po formatih in rebootih nikoli ne odpira nic od tega niti blizu kot ti to opisujes. Pri meni si vedno vzame po 2-5 sekund za stvari ki sem jih nasteu, pa tudi friza obcasno, tisto s klici pa sploh. Vem da je malo offtopic ampak me zanima kaj drugi lastniki e61 pravijo na to? Ne izkljucujem moznosti da moj ne dela tko kot treba, vendar se mi zdi malo verjetno glede na to da vse ostalo dela lepo..

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Zheegec ::

Definitivno ni vse OK, meni odpira vse zelo hitro, dosti hitreje kot katerikoli telefon, ki sem jih imel dosedaj. Pretiravam ne, če malo preden pritisnem rečem "nič", še do ena ne preštejem, pa mi odpre katerikoli mapo, razen contacts.

če bi iPhone imel 3G za EU trg in bi se dalo lepo pisati nanj, bi definitivno premislil o nakupu, samo mora še priti podpora za IM, za igre in podobno mi je pa vseeno.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Urc ::

HeHe

P.S: se opravičujem če je link že kje bil...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xbox 360 z večjim diskom

Oddelek: Novice / Konzole
74512 (2692) AndrejBiz
»

Izšel iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7710407 (7785) bluefish
»

Pocenitev Opteronov

Oddelek: Novice / Procesorji
253658 (2695) Pyr0Beast
»

Intelovo razkazovanje mišic: 80-jedrni procesor in napovedi o prehodu na 45 nm proizv

Oddelek: Novice / Procesorji
315519 (4332) imagodei
»

AMD novičke

Oddelek: Novice / Procesorji
102737 (2347) wishmaster

Več podobnih tem