» »

Internetna povezava ne dela

Internetna povezava ne dela

reeves ::

Najprej problem:

ISP je Skyline (optika 20/20). Imam njihov Mikrotik router (za razdelitev internetnega in TV signala) in svojega D-Link DIR-815 zaradi Wi-Fi. Windows je 7, plata je MSI B75MA-E33. Prvič sem opazil težavo pred kakšnim tednom, ko sem prižgal comp, in se Chrome ni hotel odpreti (procesi so laufali, samo oken ni bilo). Po restartu je delalo normalno. Takrat, ko je bil problem z povezavo se je comp tudi obesil, ko sem ga ugasnil. Prišel je do "ustavljanje " in potem sem ga moral pač ugasniti na silo. Zadeva se je še kakšna dva dni ponovila, nato pa sem imel mir...do danes.

Ob zagonu vse ok, potem pa po parih urah vidim, da nimam več povezave. Takrat sem ravno inštaliral Win v VMware. Vse sem prekinil, izbrisal virtualko in onemogočil VMware mrežne, ker sem posumil njih. Ker ni koristilo sem poskušal odinštalirati Wireshark kjer se je zataknilo, saj ni hotel odstraniti NPAPI. Pred tem sem že poskušal priti v svoj router, ampak ne gre. Obnovil sem sistem na točko pred namestitvijo Wiresharka, kar tudi ni pomagalo.

Wi-Fi je ves čas deloval, kabel pa ne (sem jih menjal, kabla sta ok). Ker restart routerja ni koristil sem ga še resetiral. Vedel sem, da bom izgubil Wi-Fi ampak sem upal, da mi uspelo vsaj priti do njega. Ni mi uspelo. Če dam kabel direktno iz Mikrotika v comp, internet dela. Ping in tracert ne naredita niti enega koraka, ipconfig vidi mojo kartico. Gonilniki naj bi bili zadnji. Firewall sem izklopil. Malwarebytes ne pokaže ničesar.

Sedaj mi je pa zmanjkalo idej. Sem skoraj siguren, da je problem v compu ampak nimam pojma kaj še gledati.

Če ima kdo še kakšno idejo, kar na plano z njimi.

Mikrohard ::

Direktno preko Mikrotika ti internet dela? Če priklopiš na D-Linka, ne dela več? In ti sumiš, da je problem v računalniku? Še enkrat dobro premisli.

reeves ::

Mikrohard je izjavil:

Direktno preko Mikrotika ti internet dela? Če priklopiš na D-Linka, ne dela več? In ti sumiš, da je problem v računalniku? Še enkrat dobro premisli.

Tako sem mislil, ker mi je Wi-Fi na D-Linku delal do reseta, ampak ja, ko sedaj pomislim...;((
Glede na to, da ne morem do nastavitev preko IP-ja ga lahko samo še zamenjam, kajne?

Mikrohard ::

Si poskusil vse LAN porte na routerju? Mogoče ti je samo en crknil. Lahko, da ti je crknil cel switch. Preko WiFi-ja tudi ne prideš več do routerja? Ponavadi imajo privzeto nek odprt WiFi že nastavljen.

reeves ::

Ooo, lej pa res. Po resetu je en Wi-Fi ostal odprt. Prišel sem v nastavitve (preko tablice). Kabel še zdej ne dela. Kako ga pa sedaj nastavim? PPPoE je najbrž na Mikrotiku. DHCP?
Aja, porte sem probal vse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reeves ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router? (strani: 1 2 3 4124 125 126 127 )

Oddelek: Kaj kupiti
63211191747 (19) gansta
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548476 (667) Lonsarg
»

Kako "prevladati" z svojim WIFI omrežjem čez sosedove? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
759228 (6755) djabi
»

MikroTik, UPnP, port forwarding, Amis, kamere...

Oddelek: Omrežja in internet
164064 (3591) Daniel
»

Ženska za računalnikom, prosim za pomoč :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7818493 (16388) pobalinka2

Več podobnih tem