Forum » Strojna oprema » Ruter prekine povezavo
Ruter prekine povezavo
Packač ::
Imam FBR-1405TX Broadband Router od LevelONE. Do sedaj mi je 20dni lepo delal non-stop, sedaj pa po približno dveh dneh začnejo utripati vse lučke (wan in vse za lan), prekine povezavo. Spreminjal nastavitev nism nič. Tudi če idla imam naštiman da povezavo ne prekine. Pa me zanima če je kay z routerjom narobe al bi bilo kaj druzga lahko vzrok?
[SkA] ::
Sicer nism še probal tega routerja ampak vse eno... če sm te prau razumeu ti je zadeva delovala 20 dni tako da se ti vmes ni nič odklopila (se pravi se je reconnectu), sedaj pa 2 dni dela povezava non stop (se pravi se vmes enkrat reconnecta), potem pa ne več?
Osebno bi probal z nadgradnjo ali ponovno inštalacijo firmware-a. Dostikrat to pomaga (like 2 weeks ago, ko sem butnil 250k vreden KVM switch in je delal samo še monitor )
Osebno bi probal z nadgradnjo ali ponovno inštalacijo firmware-a. Dostikrat to pomaga (like 2 weeks ago, ko sem butnil 250k vreden KVM switch in je delal samo še monitor )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
Packač ::
Nene, router je non-stop užgan (server). Samo do sedaj je lepo delal. Zdj pa kr "zajebava" => lučke začnejo utripat (prekine LAN povezave - kar se neb smel zgodit) - sm zdele odklopu adsl modm pa lučke normalno svetjo kot bi mogle (za LAN svetjo za WAN ne). - sm zato probu če mogoče zarad modema.
firmware sm pa ravnokar updejtov=> bomo vidl kaj bo
firmware sm pa ravnokar updejtov=> bomo vidl kaj bo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Packač ()
[SkA] ::
Hm, za LAN pa res ne bi smel odklaplat. Nejvem.. reinštaliri firmware.. čene pa predlagam da si na strani proizvajalca pogeldaš če majo support database pa tam poišči če je kaj znanega narobe. V nasprotnem primeru pa nazaj v štacuno :)
simoncek ::
To je pa zanimivo. Mi mamo isti ruter in moram povezavo vzpostavljat oziroma resetirat ruter vsak dan. Prebližno prekine po 24 urah.Včasih kako uro več včasih manj. Kaj so ti ruterji zanič?? Vsaj ta serija??? Frimware je najnovejši tako da to ni problem. Umre pa, ko dobiva močne napade. Prej s tem ni bilo problem, namreč ta ruter smo dobili ker je šel prejšnji po gobe. Lučke gorijo kakor morajo, samo modem preneha žmigat. Tudi za povezavo piše da je povezan. Torej ne vem kje je problem. Bomo probal še s kakšnim drugim ruterjem. Če je kaki predlog, kater ruter, sporočite! Cisco syste, je pa malo drag. Ruter je pa tako in tako non-stop užgan in naštiamn na auto reconect.
MPM ::
Pri meni je bilo isto (vsak dan reset), potem sem pa izklopil UPnP in zdaj dela (tok tok) ze 4 . dan BP.
sash ::
če poganjaš mulo, kazo & co. potem jih naštimaj tako da bo njihovo delovanje še v mejah delovanja routerja - mislim glede števila ustvarjenih /dovoljenih virtualnih povezav, ker imajo ti poceni routerji to precej omejeno
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Sergio ::
Imam enak router in enake težave. Koliko pa znaša ta omejitev?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
sash ::
jaz sicer nimam tega routerja, ampak vem pa da je pri vseh teh poceni zadevah tako. Za točno cifro poglej v dokumentacijo routerja (jaz imam planeta pa ima max 255) in če nastavim do 300 še dela nekak ko pa to prekoračim pa kr hitro počepne - recimo 1× na dan
sicer pa sam nimam teh problemov ker ne poganjam zgoraj omenjenih programov
sicer pa sam nimam teh problemov ker ne poganjam zgoraj omenjenih programov
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
BluPhenix ::
Jaz imam iste probleme in ne vem, kako jih resit.
Meni je to namrec delalo tudi, ko nisem imel routerja vmes.
Si probal ti to brez routerja? Probaj dat mrezni kabel iz modema v eno samo kisto, pa poskusi par dni in povej, kaj se bo dogajalo. Ker ko sem jaz to naredil, mi je napisalo: cannot connect to host computer, dokler nisem modema ven in nazaj v elektriko.
Sicer sem pa klical na telekom (koper), kjer je tip reku, da je mozno, da je modem kriv, ker imajo baje z enimi modemi zdej te probleme.
Sporoci, ce bo kaj uspeha.
Meni je to namrec delalo tudi, ko nisem imel routerja vmes.
Si probal ti to brez routerja? Probaj dat mrezni kabel iz modema v eno samo kisto, pa poskusi par dni in povej, kaj se bo dogajalo. Ker ko sem jaz to naredil, mi je napisalo: cannot connect to host computer, dokler nisem modema ven in nazaj v elektriko.
Sicer sem pa klical na telekom (koper), kjer je tip reku, da je mozno, da je modem kriv, ker imajo baje z enimi modemi zdej te probleme.
Sporoci, ce bo kaj uspeha.
ERGY ::
Mi pa imamo isti ruter pa smo reslili tezave. Problem je v tem da ko ni noben cez noc na netu al pa se nc ne pretaka skozi te router po 20 min fukne po nevemkakem ukazu dol. Ko boste videli v network conn videli lan conn in rutar se pravi dve ikoni ste pravilno povezani nanj, ce jih pa ni potem se niste in vas auto vrze dol. Verjetno gorijo lucke da so raci uzgani tud ce jih izklucis zato preverite da nimate uklopleno WON . Upam da kej nuca.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83223 (14984) | brez-imenko |
» | težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13512 (6251) | AC_DC |
» | linksys wrt54g problemi z izpadiOddelek: Omrežja in internet | 5228 (4173) | Spajky |
» | router problem WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 1946 (1457) | Desty |
» | ADSL Callisto821 router (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64572 (28267) | JoskoMacher |