» »

Qualcomm vs. Apple 1:0

Qualcomm vs. Apple 1:0

Bloomberg - Sodišče v San Diegu je minuli petek Qualcommu prisodilo pomembno patentno zmago. Porota je namreč soglasno sklenila, da je Apple kršil tri njihove patente, zaradi česar mora plačati 31 milijonov dolarjev odškodnine. In sicer 1,41 dolarja na vsak prodan iPhone, ki je vseboval komponente, glede katerih je Apple kršil pravice industrijske lastnine. Gre za iPhone 7, 8 in X, patenti pa so povezani s hitrim povezovanjem v omrežje po prižigu telefona, pa energetsko varčnim procesiranjem grafike, tretji pa se nanaša na deljenje podatkov med aplikacijskim procesorjem in modemom.

Obe podjetji sta zadnja leta zapleteni v številne spore, zato so predstavniki Appla že sporočili, da gre pri sveže dobljenem patentnem sporu zgolj za spuščanje megle, s katero želi Qualcomm preusmeriti pozornost s preiskav, ki potekajo glede njihovih poslovnih praks v ZDA.

Prisojeni znesek je sicer kapljica v Qualcommove prihodke, je pa za podjetje nekakšno PR potrdilo, da so zaslužni inovatorji na področju mobilnih telefonij. Pa tudi dober obet za še eno, tokrat bistveno pomembnejšo pravdo z Applom, ki se bo odvila sredi prihodnjega meseca. Z njo naj bi družbi končno razčistili dolgoletni medsebojni spor glede patentnih licenčnin, za katere Apple meni, da so diskriminatorne. Qualcomm naj bi namreč licenciranje pogosto pogojeval z obveznim ion ekskluzivnim nakupom njihovih čipov.

1 komentar

gendale2018 ::

bravo sodišče
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple izgubil patentni dvoboj z Univerzo v Wisconsinu

Oddelek: Novice / Tožbe
138659 (6125) noraguta
»

Smartflash dobil pol milijarde dolarjev, sedaj vnovič toži zaradi istih patentov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
1210171 (8888) tikitoki
»

Samsung mora Applu plačati 929 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Tožbe
1511510 (9438) antonija
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662477 (54084) Icematxyz
»

Korejsko sodišče Apple in Samsung poslalo v kot

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
84595 (3523) Poldi112

Več podobnih tem