Forum » Loža » Podatki o volilni udeležbi
Podatki o volilni udeležbi
Hexx ::
Pozdravljeni,
delam na raziskavi, kjer se preučuje volilno udeležbo pri parlamentarnih volitvah, pri čemer bi v raziskavo rad vključil tudi Slovenijo. Volilno udeležno, ki je na voljo le na nivoju volilnih okrajev bi rad analiziral s pomočjo demografskih podatkov, ki pa so na voljo na občinskih ravneh.
Moje vprašanje je, ali ima kdo kakšno idejo, kako bi se dalo dobiti podatke za volilno udeležbo na občinski ravni za parlamentrne volitve? Gospa na državni volilni komisiji mi ni bila ravno v pomoč..
Hvala!
delam na raziskavi, kjer se preučuje volilno udeležbo pri parlamentarnih volitvah, pri čemer bi v raziskavo rad vključil tudi Slovenijo. Volilno udeležno, ki je na voljo le na nivoju volilnih okrajev bi rad analiziral s pomočjo demografskih podatkov, ki pa so na voljo na občinskih ravneh.
Moje vprašanje je, ali ima kdo kakšno idejo, kako bi se dalo dobiti podatke za volilno udeležbo na občinski ravni za parlamentrne volitve? Gospa na državni volilni komisiji mi ni bila ravno v pomoč..
Hvala!
M.B. ::
Spol pa starost na volilno enoti rabiš?
Za to je zgleda ena excel tabela s podatki na dvk. Če pa to ni to pa bi po moje mogo dobit preko Informacije javnega značaja.
Za to je zgleda ena excel tabela s podatki na dvk. Če pa to ni to pa bi po moje mogo dobit preko Informacije javnega značaja.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Hexx ::
Spol, starost pa še precej drugih zadev, ki bi lahko razložile volilno udeležbo (zaposlenost, plače, izobrazba, poroke, delež tujcev itd.). Ker je vse to na voljo na občinski ravni, sem iskal tudi volilno udeležbo na občinski ravni. Hvala za namig!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Volilna pravica || Odvzeta opravilno sposobnostOddelek: Problemi človeštva | 1837 (1281) | primoz4p |
» | Estonija javno razkriva izvorno kodo programa e-volitev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 22269 (20043) | poweroff |
» | Volilni molk - za/proti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 14887 (12006) | kuglvinkl |
» | Referendum o pokrajinah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 12732 (10379) | urban99 |
» | Predsedniške volitve v ZDA 2004Oddelek: Problemi človeštva | 2702 (2158) | Daedalus |