Forum » Elektrotehnika in elektronika » kje že prodajajo žarnice
kje že prodajajo žarnice
srus ::
Da, da imenujte me dinozaver, popljuvajte me, ampak še vedno preferiram klasične žarnice na žarilno nitko.
Torej, ali veste kje v Sloveniji se jih še da dobiti, kje še imajo "stare zaloge". Stare, dobre E27 60, 75 in 100 W.
Torej, ali veste kje v Sloveniji se jih še da dobiti, kje še imajo "stare zaloge". Stare, dobre E27 60, 75 in 100 W.
jukoz ::
Oveščen sem bil, da se v nemčiji te žarnice prodajajo kot grelinik in ne žarnica =)
Za rastilne pa to =)
Za rastilne pa to =)
fikus_ ::
Dobiš še samo 60W.
https://www.mimovrste.com/zarnice/phili...
https://www.merkur.si/nizkonapet-zarnic...
. . .
https://www.mimovrste.com/zarnice/phili...
https://www.merkur.si/nizkonapet-zarnic...
. . .
energetik ::
No, v baubau sem še pred kratkim videl 100W žarnice za posebne namene, za uporabo v tresočih se napravah. Sicer imajo nekaj manj lm/W kot 100W klasika, so pa še vedno enaka zadeva.
Vprašanje pa je, zakaj bi to zadevo rabil razen za kakšno obskurno uporabo, npr. da jo prižgeš 2x/leto v kakšni kleti. LED in CFL so že tako poceni, da se ti tistih par dodatnih EUR povrne v parih mesecih, že pri zmerni uporabi. Npr. kvalitetna Osram zamenjava za 100W klasiko stane 6EUR. Svojo ceno z zmanjšano porabo prinese not v 600h. To je 3 mesece, če sveti 6h/dan. Pa se dobi dokaj kvalitetno zamenjavo tudi že za 3EUR...
Vprašanje pa je, zakaj bi to zadevo rabil razen za kakšno obskurno uporabo, npr. da jo prižgeš 2x/leto v kakšni kleti. LED in CFL so že tako poceni, da se ti tistih par dodatnih EUR povrne v parih mesecih, že pri zmerni uporabi. Npr. kvalitetna Osram zamenjava za 100W klasiko stane 6EUR. Svojo ceno z zmanjšano porabo prinese not v 600h. To je 3 mesece, če sveti 6h/dan. Pa se dobi dokaj kvalitetno zamenjavo tudi že za 3EUR...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Scorpy84 ::
No, v baubau sem še pred kratkim videl 100W žarnice za posebne namene, za uporabo v tresočih se napravah. Sicer imajo nekaj manj lm/W kot 100W klasika, so pa še vedno enaka zadeva.
Vprašanje pa je, zakaj bi to zadevo rabil razen za kakšno obskurno uporabo, npr. da jo prižgeš 2x/leto v kakšni kleti. LED in CFL so že tako poceni, da se ti tistih par dodatnih € povrne v parih mesecih, že pri zmerni uporabi.
Jaz kar pogresam te na nitko, pri led zarnicah opazim utripanje, pa probal vse od drazjih do cenejsih, se pa scasoma navadis. Zunaj uporabljam te na nitko pa pod nadstreskom, ter na vikendu pa ne opazim tega utripanja.
starfotr ::
A zakaj bi to rabil? Lahko za probno lampo, lahko zvežeš zaporedno nekaj in preizkušaš, lahko kot grelec za elektro omaro, ki je hkrati tudi luč. In še veliko primerov. Da seveda ne omenjam lepe in lepo difuzne svetlobe, ne pa usmerjenih LED jajc in CFL.
energetik ::
Nobenega utripanja ni pri kvalitetnih LED!
Osram sigurno ne utripa, sem že par komadov izmeril. Prav tako ne INLED.si
Glede difuzne svetlobe pa bluziš, kajti najbolj difuzno svetlobo ima kvečjemu CFL. Tudi preizkušana Osram LED A60 ima povsem enakomerno in difuzno svetlobo.
Jaz imam nitkaste le še za igračkanje z elektrotehniko in pa 1x v kleti, ki jo prižgem 5x letno za pol minute. Povsod drugod so LED in CFL s 80-100lm/W. Ne mislim se ogrevat na štrom s COP=1.
Osram sigurno ne utripa, sem že par komadov izmeril. Prav tako ne INLED.si
A zakaj bi to rabil? Lahko za probno lampo, lahko zvežeš zaporedno nekaj in preizkušaš, lahko kot grelec za elektro omaro, ki je hkrati tudi luč. In še veliko primerov. Da seveda ne omenjam lepe in lepo difuzne svetlobe, ne pa usmerjenih LED jajc in CFL.Za te namene jih jasno dobiš.
Glede difuzne svetlobe pa bluziš, kajti najbolj difuzno svetlobo ima kvečjemu CFL. Tudi preizkušana Osram LED A60 ima povsem enakomerno in difuzno svetlobo.
Jaz imam nitkaste le še za igračkanje z elektrotehniko in pa 1x v kleti, ki jo prižgem 5x letno za pol minute. Povsod drugod so LED in CFL s 80-100lm/W. Ne mislim se ogrevat na štrom s COP=1.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Scorpy84 ::
Pa imam ravno bolj ali manj osram, nekaj pa philips. No nazadnje sem kupil osramovo led ki kao simulira nitko, tam pa v dnevni ne zaznam utripanje. Sam se mojo da prepricam da se resim modernih svetil z navadnim grlom, kupim samo se te.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 10 žarnic za 2 EURAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9307 (7282) | sočan |
» | se še dobi navadne žarnice? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26227 (10993) | čuhalev |
» | Gospodinjske žarnice (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 127918 (96842) | BigWhale |
» | Varčna sijalka vs. žarnica (stroškovno) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28659 (23985) | BlaiseM |