» »

Kava na grafično, je kaka moćnost, do oživi?

Kava na grafično, je kaka moćnost, do oživi?

yayo ::

Ravno sem doživel freak accident, curek kave je pristal na pcju in skozi zgornjo odprtino hladilnika je se je nekaj polilo po grafični, ki je seveda po nekaj minutah nehala oddajati sliko. Je kaka možnost, da oživi, ko se bo posušila?

6151 ::

Ni ravno velikega upanja. Lahko daš kakšno sliko zgornje strani grafične, poveš kateri model točno je?

Baja ::

in kaj hudiča si čakal par minut??? odklopi s štroma, vzemi grafo ven, temeljito spucaj z alkoholom, posuši in poročaj.

slika je tudi dobrodošla.

TheBlueOne ::

Kaksen elektronik bi verjetno lahko pomagal. Na Ravnah na Koroskem je en, ki dela tudi super majhne zadeve, verjetno tudi drugje. Je menda ze resil kaksen polit kos elektronike. "Lecnik", ce si iz Koroske...

DeeCoy ::

Koga si čakal nekaj minut?? Da se marsikaj rešit, vprašanje pa je, če se splača. Lahko prineseš pokazat če si iz lj.

Lp

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

tikitoki ::

yayo je izjavil:

Ravno sem doživel freak accident, curek kave je pristal na pcju in skozi zgornjo odprtino hladilnika je se je nekaj polilo po grafični, ki je seveda po nekaj minutah nehala oddajati sliko. Je kaka možnost, da oživi, ko se bo posušila?

Ce bi takoj izklopil racunalnik, bi imel vec sans.

To je razlog, da nisem instaliral ventilatorja vrh ohisja, sem predvideval, da se zna kaj taksnega zgoditi:).

opeter ::

Kaj dela skodelica kave na vrhu računalnika? Probleme ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ni me bilo zraven pcja, ko se je zgodilo, zato so tekle minute. V glavnem, kartica je Gigabyte Windforce GTX970. Sem jo vzel ven, spucal in obrisal kar se je dalo - zgoraj ima kovinsko ploščo, stiffening plate domnevam, v bistvu je nanjo padlo samo nekaj kapljic bele kave ampak so očitno zadele pravo mesto, luknje v plošči. Brez razdiranja grafične ni možno kaj dosti videti ali spucati. Kava je lepo stekla skozi hladilna rebra Noctue plonk na grafo. Piskalič na osnovni plošči oddaja nekaj kar se skoraj sliši kot en 3-4 sekundni pisk ampak bolj verjetno gre za enega dolgega in dva kratka v zelo hitri sekvenci. Po glasbenem jinglu, ki ga oddajo zvočniki sodim da pc bootnejo v Windowse, le monitor se ne zbudi iz standbya. Nobenih sledi tekočine ni ne na osnovni plošči ne na ramih in procesorju. Torej sklepam, da je grafična fuč. Če ne bo čudeža bom pač moral nabaviti drugo, tu na Obali vidim oglase rabljenih 1060 3gb, ki so v bistvu nekje ekvivalentne moji 970tki. Škoda za tistih 100 evrov, ker sem mislil cel pc prodati, ko pride ven nova generacija Intelovih procesorjev (trenutno vozim sedem let star i5 2500k).

Valentin ::

Pa si vzel dol hladilna rebra in pogledal kaj je spodaj ?

Ne, enostavno ni časa s službo in ostalimi obveznostimi, drugače tudi nisem elektro-pismen in nimam zaloge termalne paste in padov za rebuildanje. Bo pogledal kak kolega, če in ko se mu bo dalo. En mi je obljubil, da mi bo posodil grafično, ki mu leži okoli, da počekiram, če je z matično vse v redu in, če kava ni slučajno prišla v pci slot. Gledam oglase in mi je smešno kako velja ista cena za rabljeno gtx970 zunaj garancije in gtx1060 z letom garancije.

Machete ::

Škoda da si ostal brez kave :'(
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

tikitoki ::

yayo je izjavil:

Ne, enostavno ni časa s službo in ostalimi obveznostimi, drugače tudi nisem elektro-pismen in nimam zaloge termalne paste in padov za rebuildanje. Bo pogledal kak kolega, če in ko se mu bo dalo. En mi je obljubil, da mi bo posodil grafično, ki mu leži okoli, da počekiram, če je z matično vse v redu in, če kava ni slučajno prišla v pci slot. Gledam oglase in mi je smešno kako velja ista cena za rabljeno gtx970 zunaj garancije in gtx1060 z letom garancije.

Slovenski trg rabljene robe je pac cuden. ZA isto ceno seveda kupis nov GPU.

Machete je izjavil:

Škoda da si ostal brez kave :'(

jebemti, res! Lavazza Crema e gusto, jo je vsaj grafična degustirala, pa hladilna rebra od Noctue... Sedaj pc lepo diši.

po testu s kolegovo grafično je zaključek, da je fuč samo grafična...

opeter ::

Potem si imel srečo. A imaš itegrirano grafično v procesorju? Ta čaš uporabljaj tega.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

D3m ::

Kava.....tihi ubijalec. xD
|HP EliteBook|R5 6650U|

opeter je izjavil:

Potem si imel srečo. A imaš itegrirano grafično v procesorju? Ta čaš uporabljaj tega.

ne, imam pa prenosnik. PC sem sedem let nazaj sestavil kot gaming rig (nov je bil okoli 1500 evrov), pa s časom zamenjal tri grafične. In je kar zadovoljivo lavfal do predlani (ne igram multiplayerja), sedaj pa žal grafika novih iger kvečjemu na medium, cpu pa je prestar za nove grafe višjega razreda. Tako, da sem imel namen ga imeti do naslednje generacije intelovih procesorjev pa ga potem prodat ali podarit pa sestavit nov pc. Tako pa moram kupiti novo kartico.

MihaK3 ::

Samo po naslovu sem najprej mislil, da gre za kako joke temo v smislu, če je možno s kavo oživit krepnjeno grafo! :)) No, tole je pač smola, če bi se zadeva takoj ugasnila, bi bila verjetnost trajne poškodbe bistveno manjša, še zdaj pa ni nemogoče, da se popravi. Sicer pa sedaj ko boš najverjetneje itak menjal gpu, če upgradaš cpu na 2600k / 3770k in ram na 16gb, v kolikor ga je manj, lahko zadeva še vedno izkoristi kako 1070 ali celo 1080.
P.S.: Lavazza crema e gusto je res ena najboljših kav (od teh, ki imajo še razumne cene) za klasično turško s smetano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MihaK3 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kava (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34097690 (1119) kuglvinkl
»

Kavni avtomat

4810842 (9698) karosha
»

Kafetarija za indukcijsko ploščo?

4411818 (10614) Rok Woot
»

Dnevno zaužitje kofeina. Se s časom efekt zmanjša? (strani: 1 2 )

6010037 (8355) Jakka
»

Kakšno kavo najraje srebate?

343294 (2774) JurijTurnsek

Več podobnih tem