» »

Miloševič aretiran

Miloševič aretiran

Koci ::

Pravkar sem na netu sučajno prebral tole zanimivo novico:

V beograjsko sodno palačo so se malo pred polnočjo pripeljali štirje mercedesi, dva od njih z zatemnjenimi stekli, poroča Radio B92. Po ugibanjih poročevalca te beograjske radijske naj bi bil v enem od njih nekdanji jugoslovanski predsednik Slobodan Miloševič. Neimenovani predstavnik vladajoče jugoslovanske koalicije DOS je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so Miloševiča danes aretirali.

ChiefThunder ::

Končno!!??

whatson ::

kot kaže ja....
cnn:
Official: Milosevic arrested in Belgrade
Former Yugoslav President Slobodan Milosevic has been arrested at his home in Belgrade, according to Serbian Deputy Prime Minister Zarko Kovac. There is no official government statement yet. He faces charges by the International War Crimes Tribunal at the Hague, Netherlands, but Kovac said there was "no plan for extradition."

||_^_|| ::

sam po moje mu nebojo kej dost hudga nrdil:(

Tomi ::

Saj je prav, da so ga aretirali, ker si je to zaslužil in zaslužil bi si tudi nekaj let vpravem zaporu, ne pa v hišnem zaporu, ki jih bo verjetno dobil..
Stvar, mi tukaj ni všeč je, da lahko ZDA kupijo vsakogar, če le ponudijo dovolj denarja.
metrodusa.blogspot.com

dynamite ::

Heh. Zdaj, ko so ga dobili bodo seveda vsi govorili o tem, kako so Srbi spremenjeni ter z naslado pricakovali obtoznico. Bah! Kaj pa je Milosevic sploh hudega naredil? Izdal je par ukazov, ki so jih ostali slepo izvajali ter si obenem priskrbel nekaj denarja. Kdo pa si ga nebi, ce bi bil predsednik enega zabitega naroda, ki ima nogometno tekmo za visek svojega razvoja.

Simko ::

dynamite..... jojprejoj.

jetam ::

heh niso ga še samo pred rezidenco stojijo policaji.. baje se tudi streljajo z njegovimi stražarji... Ne bojo ga kar tako ujeli. Če se ne bo prostovoljno predal bo še pizdarija..
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Rott-von-weiler ::

v sodno palačo so oni šli na kavico njemu ne bojo nikdar sodli če mu bojo ga bo kr en pihno ko arkana ki ba baje ni mrtev:O
-------------------------------
piši kao što govoriš

Dalmatinc ::

We will see !>:D

OZZY ::

Zaenkrat še ni nič. Ampak upam, da bo dubu svojo kazen. Če bi bil jez bi ga takoj poslal v Hag in ...... .>:DRaj ne rečem. Človek je odgovoren za tok hudega ampak še vedno misli, da je bilo vse upravičeno. What a psiho

Thomas ::

Ja, next stop Haag! Da ciniki ne bi imeli prav - že zato!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

AlchemY ::

ja kolikor sem sedaj na dnevniku slisal ga se niso aretiral, trenutno so posebne enote obkolile njegovo hiso, predat se noce, zaenkrat se se pogajajo.

Dalmatinc ::

on se živ ne bo predal>:D

Tomi ::

Ups, tule mi je dalo post za milijonarja, pa nisem videl.. Prava tema je seveda spodaj:D
metrodusa.blogspot.com

Tomi ::

Nekaj novic s 24ur.com
Milošević zavrača aretacijo

Beograd, 31.3.2001 (B.O./T.Č./M.T./S.H.) Skupščina Srbije in vlada poudarjata, da Miloševiću želita soditi v

Vojislav Koštunica je
poudaril, da nihče ne
sme biti nedotakljiv

Jugoslaviji: v ovadbi ga obtožujeta zlorabe položaja, korupcije in gospodarskega kriminala. Predsednik Vojislav Koštunica je po sestanku z vojaškim ter zveznim in republiškim policijskim in političnim vrhom povedal, da so se vsi udeleženci srečanja strinjali, da po lanskem 5. oktobru, ko po prevzemu oblasti ni bilo prelivanja krvi, "ne bodo dopustili odpiranja državne krize zaradi posameznika, ne glede na to, kdo je to". Poudaril je, da nihče ne sme biti nedotakljiv in da se mora tisti, ki je poklican na sodišče, na poziv odzvati. Jugoslovanski notranji minister Zoran Živković pa je zatrdil, da bodo Miloševića še danes aretirali.

Ob 2.45 uri se je začel napad najelitnejše enote srbske specialne policije na Miloševićevo rezidenco. Lažje sta bila ranjena dva policista in fotoreporter. Policija je iz dvorišča odpeljala vse stražarje. V nekdanji Titovi vili so z Miloševićem ostali njegov osebni varnostnik in dvajset močno oboroženih članov jugoslovanske levice in socialistične stranke. Priprave na aretacijo pa so se začele že zvečer, ko je policija po ukazu vlade poskušala zamenjati Miloševićeve varnostnike, kar so preprečili gardisti. Kmalu zatem so se sprožile govorice, da so Miloševića odpeljali v sodno palačo. Nekdanji predsednik je javnosti priredil veliko presenečenje, ko se je pojavil pred svojo hišo

Nekdanji predsednik je javnosti
priredil presenečenje, ko se je
pojavil pred svojo hišo

, zatem pa za radio B92 izjavil: "Pravkar s svojimi prijatelji pijem kavo in se počutim zelo dobro, na vse to, kar se dogaja pa gledam tako kot vsi državljani Srbije. Pred hišo so se zbrali številni prebivalci, ne le pristaši SPS, ampak mnogi, ki imajo v srcu srbski narod in nacionalni ponos in mi smo vsi ponosni, da lahko vidimo takšno razpoloženje. Na vprašanje, če se boji, je Milošević odgovoril: "Seveda ne. Pričakujem, da se bo ta zgodba končala na pravičen način – to pa pomeni v korist srbskega naroda". (prva in druga izjava)

V zgodnjih jutranjih urah je poveljnik policijskih enot poskušal Miloševiću osebno predati sodni nalog za aretacijo. Milošević ga je zavrnil in dejal, da ga živega že ne bodo prijeli.

Potem ko je policija zjutraj pregnala novinarje in privržence, je bilo na Dedinjah mirno do zgodaj popoldan, ko so se privrženci znova zbrali pred Miloševićevo rezidenco.



Privrženci se zbirajo pred
Miloševićevo rezidenco

Predsednik srbske vlade Zoran Đinđić je ostro kritiziral vlogo vojske, ki naj bi ovirala policijsko akcijo. Kot kaže, bo Milošević do nadaljnjega ostal v nekakšnem hišnem priporu. V Beogradu medtem kroži veliko protislovnih informacij, kar je tudi posledica globokih razhajanj med republiško vlado in zveznimi oblastmi glede Miloševićeve prihodnosti.

Dogajanje v Beogradu odmeva tudi po svetu. Diplomati, ki čakajo na končni razplet, so v svojih izjavah za zdaj zelo previdni. Na sedežu zveze Nato, v Bruslju in Moskvi se uradno še niso odzvali. Združene države Amerike pa naj bi odločitev o nadaljnji finančni podpori Jugoslaviji sprejele v ponedeljek.

Ameriški predsednik Bush in tudi člani ameriškega kongresa vztrajajo, da je treba Miloševiću soditi za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije pred haaškim sodiščem. Sodelovanje s haaškim sodiščem je samo eden, vendar najpomembnejši pogoj, ki so jih Združene države postavile jugoslovanskim oblastem, če hočejo ohraniti ameriško finančno pomoč in podporo v mednarodnih finančnih institucijah kot sta

Milošević ostaja v nekakšnem
hišnem priporu

Mednarodni denarni sklad in Svetovna Banka. Bolj kot 50 milijonov dolarjev pomoči je za Jugoslavijo pomembna ameriška podpora v finančnih institucijah, ki so pomemben vir posojil.

Sicer haaška obtožnica iz leta 1999 Miloševića bremeni zločinov nad človeštvom zaradi odgovornosti pri grozodejstvih, ki so se zgodila na Kosovu. Dokaze o zločinih, ki so se zgodili med njegovo 13-letno vladavino v vojnah na Hrvaškem in v Bosni in Hercegovini, še zbirajo.


Pa še link za ostale povezave.
metrodusa.blogspot.com

Mr.Joker ::

Na grmado z njim,kaj mu pomaga zapor on bo še živ lih tako,samo zamislite si kolk naroda je on dal postrelat, kaj je naredil ubogim otrokom, ženam, kolk materialne škode; pa ne mi rečt ja sej ni to on naredu
PS:k.... bi mu namazal s soljo pa koze spustu nanj,kolk bi revež užival>:D>:D

Freak ::

kak pa če je to sam nategovanje javnosti!

Thomas ::

"Antizahodnjaki" - a je prav da so ga končno zaprli - a je to le

  • neupravičen poseg v suverenost


  • vsiljevanje volje ZDA


  • vse to in še





  • :D
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    whatson ::

    Ja Slobo je končno dobil kar je zaslužil... payback time...

    Freak ::

    ja dobu je kar je zaslužu, ampak a se vam ne zdi, da so ga aretirali zaradi ultimata, ki ga je postavil zahod? Zna se zgodit, da bojo isto nardil in zahteval njegovo izročitev Haagu!:O

    Dalmatinc ::

    Mislim da z njim še z daleč ni konc>:D

    jetam ::

    Thomas:
    Neupravičen poseg v suverenost ni, ker so ga zaprli sami. Vsiljevanje volje ZDA pa je prav gotovo, ker so že zagrozili s sankcijami če ga čimprej ne zaprejo. Dobro je pa Koštunica nategnil ZDA, ko je rekel da ga bodo zaprli zaradi finančnih malverzacij in ne zaradi zločinov nad človeštvom... Zame je to isto kot če bi Koštunica pokazal srednji prst malemu Bushu in to na CNNu:D
    Error on line: Object of type SIGNATURE expected

    3LeR. ::

    za to kar je on naredu...
    jst bi mu enga ne hlajenega močno navitega T birda prlepu na jajca
    :D

    tega tipa bi moral ustrelit na mestu

    jetam ::

    3leR: potem ne bi bili nič boljši od njega...
    Error on line: Object of type SIGNATURE expected

    Koci ::

    dinamite, to si pa zgrešo 100 %

    Koci ::

    zde ga pa kočno majo, pred Haag z njim

    jRk0 ::

    Ma s totim debilom nebo konec, dokler ga nnekdo ne ubije. Kaj če bi vsi slo-techerji zbrali dnar, pa enga naročli , da bi z ostrostrelsko šou pa ga šutno..>:D>:D>:D.
    You fuck up once, you loose two teeth.

    Thomas ::

    Miloševič je bil odstranjen prav zaradi Zahoda in predvsem ZDA. Sicer bi bil on dosmrtni jugoslovanski predsednik.

    Potem pa eni (jetam) že jamrajo nad "groznim Zahodom".

    Če to ni ... nevemkaj ... potem ni nič! :D
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    3LeR. ::

    ej jetam kaj bi reku če bi tebi njgovi vojaki ubili družino

    pomisli na to
    tip je tak prasec da je še krogle škoda>:D

    jetam ::

    Jest sem pa mislil da je bil odstranjen zaradi srbov samih... No, če se motim: God bless USA!:D
    Error on line: Object of type SIGNATURE expected

    jetam ::

    3leR: kako veš da mi je niso?
    Error on line: Object of type SIGNATURE expected

    jeti ::

    Kaj pa če je to le 1. april?:D8-)
    Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
    Včasih je bil http://come.to/jeti

    Tomi ::

    Jeti, gotovo ne.. Ker za nekaj milijard dolarjev, ki naj bi jih jugoslovanska vlada dobila za Miloševičevo aretacijo, se nihče ne bi igral z "datumom"..
    Samo je pa Koštunica, če se lahko tako izrazim, nategnil Busha, ker je Miloševiča dal aretirati, ni pa nujno, da ga bo že izročil v Haag..
    metrodusa.blogspot.com

    poweroff ::

    Thomas: Miloševič je bil odstranjen prav zaradi Zahoda in predvsem ZDA. Sicer bi bil on dosmrtni jugoslovanski predsednik.

    Najprej odgovor na prvo vprašanje - ja, se strinjam da bi bilo prav da Milosevicu sodijo v Haagu. Koristilo bi tudi Srbom da se soocijo sami s sabo, kot so se morali Nemci po 2. svetovni vojni.

    Odgovor na drugoi vprasanje: nikoli ne bom pozabil, kako so ameriski diplomati (mislim da je bil celo zunanji minister) enkrat okrog Daytona govorili kako da je Milosevic garant miru in stabilnosti na Balkanu. Jaz trdim da bi Milosevica lahko "skinili" ze prej, če bi ga hoteli, sploh pa ne bi bilo treba zbombardirati Srbije. Samo grem stavit da jim je bilo v interesu da ostane na oblasti toliko casa kot pač je.

    Sem pa včeraj poslušal izjavo enega diplomata, ki je rekel da pričakujejo da bo Srbija izpolnila svoje mednarodno-pravne obveznosti in Milosevica izrocila Haagu...
    Se absolutno strinjam z izročitvijo, samo nekako ne morem mimo dejstva, da se ZDA ob bombandiraju NI DRŽALA mednarodnega prava.
    Ja, boš porekel Thomas, ampak v prvem primeru je Amerika ravnala legitimno. Problem je le v tem, da samo Američani odločajo kaj je legitimno in kaj ni. To mi ni preveč všeč...

    Tako kot mi tudi ni všeč logika "razbijmo jih kot pse" in teze o tim. "kolektivni krivdi".

    Thomas ::

    Me pa veseli, da se tudi "antizahodnjaki" strinjajo z odstranitvijo Milosevica in da imajo samo "tehnicne" in "lepotne" pripombe kdaj in kako je bilo to storjeno.

    Da bi morali prej, da se ne bi smeli vmesavati v notranje zadeve ob tem, yada yada, blah blah, blah ....
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Dalmatinc ::

    Moralo je uspeti; in tudi je !

    MILOŠEVOČ JE ZA ZAPAHI in to je edino pomembno......ste čuli da je njegova žena 5 krat usrlila v zrak preden so ga aretirali>:D

    poweroff ::

    No, ja, samo moja lepotna pripomba je tudi ta, da bi se morale ZDA oz. Klincton zagovarjati pred Haaskih sodiscem za bombardiranje tovarne zdravil v Sudanu in napad na ZRJ mimo sklepa varnostnega sveta.

    Če pravila veljajo, naj veljajo za vse.

    Sicer bi lahko ameriske vojaske operacije razumeli kot teroristicna dejanja, kar pomeni da je tudi islamski terorizem proti ZDA upravičen???

    Dalmatinc ::

    Ok sam to je že druga zgodba:8)

    Thomas ::

    Haasko sodisce je pristojno za ugotavljanje vojnih zlocinov na podrocju nekdanje Jugoslavije.

    Sem pa seveda zato, da se sodno razisce kaj je bilo s tisto tovarno zdravil. V okviru se neobstojecega sodisca za vojne zlocine, katerega jurisdikcija je worldwide.

    Napad na ZRJ mimo sklepa Varnostnega sveta UN - (ce bi kaj takega bilo!) - pa ni vojni zlocin ampak dober razlog za izkljucitev iz UN.

    (UN je itak neustrezna organizacija)

    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    poweroff ::

    Bombandiranje mest in civilnih ciljev JE voljni zločin. Obstajajo utemeljeni sumi da je NATO vedel da raketira traktor z albanskimi begunci in so vseeno streljali.

    Seveda se to ne more primerjati z množičnimi zločini srbske vojske (ne govorim o zločinih srbskega naroda, pač pa o posameznikih v vojski). Ampak zločin je zločin in vsak bi moral biti kaznovan. Za ameriške grem stavit da ne bodo nikoli.

    Thomas ::

    Zlocin je zlocin - ce se dokaze ameriskemu vojaku - ravnotako mora odgovarjat. In Haasko sodisce JE pristojno za take primere tudi.

    Ampak kolikor vem, je tozilstvo ze zavrnilo vsaj eno tovrstno ovadbo.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Vanich ::

    Aja ??? Kolker jest vem je Carla rekla, da ni pristojna za noben primer "kolaterarne škode", ki se je "slučajno" zgodila človekoljubnemu, dobrohotnemu, skratka matiterezijanskem NATO-tu.

    Hmmm.....to me spomne na en lep primer; a se gdo upa vozit z gondolo po nekaterih smučiščih u italiji.....hmmmm....jest se nebi..... bohved zakva ?????

    (Zato, ker kar naenkrat prleti avijon z dvem triggerhappy-redneck-USA-NATO-moronom, in preseka zajlo, poj pa jest dol padem,in se seveda nasmrt ferderbam, onedva pa zbrišeta dokazni materijal, sodišče (njihovo!) jih oprosti, pol grejo pa usi skupej na viski, sit down, and laugh all about it.)

    Thomas ::

    Ce je, (ce je) sodnik odlocil "politicno" v tem primeru - bi po moje moral biti podlozen bodocemu mednarodnemu sodiscu. Vkljucno z onimi, ki so mu tako odlocitev narekovali. Vkljucno z novim sojenjem pilotu.

    Brezdvoma. Posebej, ker bi slo za od drzave (ZDA) sponzorirano krsenje clovekovih pravic.
    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Vanich ::

    No, sej to hočem povedat:
    Ameriko en drek briga, pa če jo še tako obožuješ, kva ti misleš. Ameriko en drek briga mednarodno pravo, pa sodišča, Ameriko boli kurac če si najebou zarad njih, če maš pa kej proti, te pa lahko Amerika še mau po gobcu, da si boš zapomnu, gdaj si se nazadne zajebavou z AMERIKO.

    Thomas ::

    Koncept suverene drzave je zastarel. Ampak ta trenutek ga hocejo braniti vse drzave. Samo ZDA so dovolj mocne zato.

    Je pa cas da se ga zapusti. Tudi ZDA.

    Nazadnje se ZDA.

    Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

    Koci ::

    mathai: ne žena, hčerka

    andro ::

    Glavno je: SLOBODAN in SLODOD(A/E).N:D
    To have no errors, woud be life without meaning . No strugle no joy!

    poweroff ::

    Thomas:
    Ce je, (ce je) sodnik odlocil "politicno" v tem primeru - bi po moje moral biti podlozen bodocemu mednarodnemu sodiscu. Vkljucno z onimi, ki so mu tako odlocitev narekovali. Vkljucno z novim sojenjem pilotu.

    Aja? Čudno da se ravno ZDA najbolj upirajo mednarodnemu kazenskemu sodišču... ko so pa taki zagovorniki pravice.

    Uradna izjava pravosodnega ministra je bila da zato, ker je ameriški pravni sistem najbolj pravičen na svetu... par mesecev zatem je bila pa tista blamaža s smrtnimi kaznimi (ko so ljudi obsodili brez dokazov, akr so dokazali eni študentje prava).


    Vredno ogleda ...

    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
    »

    Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

    Oddelek: Loža
    17413050 (9285) Doman
    »

    Ujeli Anteja Gotovino v Španiji (strani: 1 2 )

    Oddelek: Loža
    646016 (4345) Thomas
    »

    Djindjič umrl za posledicami atentata (strani: 1 2 3 )

    Oddelek: Problemi človeštva
    1347535 (5386) Double_J
    »

    Milošević na poti v HAAG (strani: 1 2 )

    Oddelek: Loža
    964989 (4157) burekar

    Več podobnih tem