» »

Djindjič umrl za posledicami atentata

Djindjič umrl za posledicami atentata

1
2
3

Thomas ::

>> "Mogoče pa iz srednjega veka še sploh ni nikoli izšla.

>> Samo to ni genom, to je le njihova kultura in civilizacija, ki nujno potrebuje precej zahodne transfuzije."


> pa se marsikaj si rekel pa se mi ne da se enkrat brati ker mi lahko se kri zavre...

Nima ti kaj kri zavrevat! Diskutiraj - ali pa se ne vmešavaj sploh.

Če Balkanske vojne niso bile srednjeveške - Srebrenica recimo - potem ne vem kaj je srednjeveško.

Zato se nimaš kaj razburjat - zaspanka.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zaspanka ::

ampak s tabo se ne da diskutirati na normalnem nivoju... ker ti vojnih zlocincev, zlocinov ne razlikujes od srbskega naroda... pomisli kaj bi bilo ce bi srbi slovence ocenjevali (pa ne samo oni) po Jelincicu... ali pa americane bo Bushu itd.itd.itd...
povej mi koliko v resnici poznas Srbe, kdaj si bil v Srbiji, koliko casa si bil tam... ko jih ze tako blazno strokovno ocenjujes... po tistem kar si dosedaj napisal ti lahko samo recem da nimas pojma ti samo posplosujes zadevo...
kad ti savest nije cista ti postani, legalista

Thomas ::

zaspanka!

Večina srbskega naroda je podpirala Miloševoća - 10 let nazaj - če se prav spomnim. O tem ni nobenega dvoma.

Ne rečem, da zdej je pa treba celemu narodu soditi - ali kaj podobnega. Samo drug sistem jim je treba dati, kjer take reči ne bodo več možne. Demokracijo.

Ne vidim pa tudi nobene potrebe, da ne bi tega jasno povedal.

Sploh ne zdaj, ko razlogi za črnogledost v Srbiji so.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

madmitch ::

Zaspanka, se popolnoma strinjam s teboj. Thomas ima za vse samo en odgovor (ki ga, to mu je treba priznati, zagovarja do konca in še dlje) "USA über ales".

Meni se američani in srbi ne zdijo prav posebno različni; oboji svoje poraze slavijo kot največje zmage, za vse njihove tegobe je vedno kriv nekdo drug, vedno so odprti za različna mnenja - svoje in napačno in zagovarjajo načelo "kdor ni z nami je proti nam". Američani bi po mojem skromnem mnenju morani zapreti svoje gobce in nehati trositi nauke o demokraciji in pravičnosti ter vse povprek učiti o tem kako je treba živeti. Že res, ponekot po svetu ljudi kamenjujejo, režejo prste itn. A še vedno jih nasilne smrti umre manj kot v obljubljeni deželi USA, ki vodi v svetu po številu umorov in kjer te resda ne kamenjujejo, ker so humani, dajo ti injekcijo ali pa te spečejo na stolu.

Da ne bom zašel predaleč, s Tomasom se mi tako ali tako ne da parlamentirati, ker je popolnoma brespredmetno. OK, Srbija. To je dežela, ki je bila (zgodovinsko) prestavjena iz opank v industrijski komunizem, kar ni ravno pametno, razvoj mora iti svojo evolucijsko pot. To je, daleč pred padcem Miloševića, tam nekje v začetku osemdesetih, pripeljalo do velikega razmaha politične korupcije in pravnega kaosa (prvi udor v monetarni sistem...). Ljudje, predvsem lačni se radi oziramo po tistih, ki nam vladajo in če oni lahko, zakaj ne bi še mi. Tako je (predvsem srbijo) zajel val splošne korupcije v katerem (in s pomočjo) je v vsej svoji gloriji vzniknil Milošević, ki je takšno stanje, zaradi svoje osebne koristi, vzdrževal, saj se je tu počutil kot riba v vodi. Ker pa Srbi že po načelu ljubijo svoje liderje, so mu to posredno še olajšali, vse dokler jim ni zavrelo in so ga zamenjali za nekoga drugega. Vsi tisti, ki so lepo živeli v času Miloševićevega brezvladja, so se pač zbali za svoj blagor in udarili tam, kjer so mislili, da bo najbolj zaleglo.

Kje smo to že videli? Nekako me vsa stvar spominja na USA über ales nekje med leti 1920 in 1960. Demokracija in pravni red potrebujeta ČAS, desetletja, generacije. To ne gre tako hitro. Tudi ta umor je le del razvoja, krut a verjetno na nek bizaren in zelo hladen način tudi potreben.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

iration ::

Hvala bogu za USA über alles, ker če ne bi bilo Hitler über alles.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

madmitch ::

Že res, vendar jim to ne daje pravice do tega, da sedaj sebe enačijo z vsem dobrim, pravim in edino sprejemljivim ter da obenem vse ostalo zavračajo in vsiljujejo svoj prav vse povprek.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

San ::

Že res, sam Bush NI Amerika, še manj pa njen izvoljeni predsednik. Če mu predsednik lahko sploh rečeš.

iration ::

Se popolnoma strinjam, madmitch. Ampak jih podpiram, dokler se zavzemajo za dobre stvari. V tistem trenutku, ko bodo ZDA želele vzpostaviti kakšno diktaturo v katerikoli državi sveta, jih bom začel grajati, in to veliko glasneje, kot to počnete vi sedaj.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

Zavo ::

Jaz pa ne razumem zakaj ste vsi tako naperjeni proti USA in Thomasu, saj pa človek izraža samo svoje mnenje!
Če niste vi (zaspanka & co.) sposobni poslušati mnenja drugih in postavljate v ospredje in za pravilna samo vaša mnenja niste nič boljši od ravno teh USA uber alles itd.

Moram povedati, da edino Thomas in še morda kdo ne da se mi naštevat konstruktivno in razmišljeno obdeluje razne tematike brez, da mu zavre kri!

Joj, joj, joj, vključujete se v debate pa še diskutirati ne znate! Žalostno!


P.S. Marsikomu je lažje frustracije spravit preko posrednikov (tipkovnica) v svet (na forum), kot pa da se z njimi spoprime v resničnem življenju. Daj zamisli se malo zaspanka, ki imaš vedno toliko za povedati čez Thomasa in vsega kar diši po zahodu in demokraciji!

Brez zamere.

Thomas ::

> Tako je (predvsem srbijo) zajel val splošne korupcije v katerem (in s pomočjo) je v vsej svoji gloriji vzniknil Milošević, ki je takšno stanje, zaradi svoje osebne koristi, vzdrževal, saj se je tu počutil kot riba v vodi.

To je podcenjevanje Miloševića. On je bil sekundarno korumpiran. Primarno je bil nacionalist.

Tako podcenjevanje (srbskega nacionalizma) - češ samo gangsterji so - ni ravno pametno.


:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

madmitch ::

Thomas, preberi še enkrat!

V tistem trenutku, ko bodo ZDA želele vzpostaviti kakšno diktaturo v katerikoli državi sveta, jih bom začel grajati, in to veliko glasneje, kot to počnete vi sedaj.

Kdo je že pomagal Talibanom do oblasti???

Joj, joj, joj, vključujete se v debate pa še diskutirati ne znate! Žalostno!

Zakaj tako misliš, a je moje mnenje kaj manj vredno?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Thomas ::

> Kdo je že pomagal Talibanom do oblasti???

A slučajno misliš, da ZDA?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

San ::

Mah, je bil komentar klele prejle, sam brezveze. Nima smisla.



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: San ()

bezerk@work ::

""ker ti vojnih zlocincev, zlocinov ne razlikujes od srbskega naroda... pomisli kaj bi bilo ce bi srbi slovence ocenjevali (pa ne samo oni) po Jelincicu""

Draga Zaspanka,

Jelincic ni tisti , ki je moril (metod raje ne omenjam) v bosni, hrvaski in na Kosovou ter napadel suvereno Slovenijo. Kdo je to pocel je popolnoma jasno skoraj vsem, vsi vedo kdo se je lotil plitvic, dubrovnika, VUKOVARJA, SARAJEVA, SREBRENICE,........tako da omenim samo "the greatest hits".
Seveda bi bila izjava, da so vsi srbi slabi, totalno kretenska, priblizno tako kretenska kot ta da je kriv samo milosevic in nekaj sto zlocincev ne pa srbski narod. Stvar, ki jo srbi najbolj rabijo
je malo objektivnosti. Ce bi jih malo doletela ze kdaj prej ta tema in zgoraj omenjeni "hiti" sploh ne bi obstajali. res zalostno.

Thomas ::

> Jelincic ni tisti , ki je moril (metod raje ne omenjam) v bosni, hrvaski in na Kosovou

Res je! To je pa tudi treba povsem jasno povedati. Zmago je res bučman - ampak je pa angel v primeri s Šešljem in podobnimi.

Vsekakor!



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zaspanka ::

pa fantje kaj je z vami? za tistim mojim "zavrela kri" je stal smajli vam to nic ne pove? ocitno da ne... zakaj ne morem razumeti Thomasa? Halllo "Srbija verjetno sploh se ni stopila iz srednjega veka" in to od nekoga ki pojma nima o Srbiji ne o nardu... Da! jaz vem da so oni glasovali za Milosevica, jaz vem da so se delali slepe ob pobojih na Hrvaskem in Bosni (pa da ne govorimo da se Bosanci in Hrvati se vedno delajo slepe...)... toda vi ocitno pozabljate da je ta narod Milosevica "zrusil" ta narod sedaj buta z glavo v zid zaradi svoje "napacne presoje" in ta isti narod imeti za "divjake" ter govoriti v stilu jah...> Djindjic se jim je "usral" zdaj so ga pa idoti fentali mah sej jim je prav sej so si zasluzili<...pa vidim da nihce od vas ni bil v Srbiji tudi ce je bil ni spoznal tega naroda, ker ce bi ga ne bu tu tako govorili... bazerk kdo je omenjal vojno?! a Djindjic pa je haral po Vukovarju? Ne obracaj mojim besed ce jih ne razumes je bolje da jih spregledas... mislim tvoje besed "ce bi jih malo prej doletela ta tema" vse povejo...:\ Pa ne mislim se prerekati z vami ker se v marsicem strinjam z vami... samo razocarana sem nad vasimi izjavami v stilu "prav jim je" "od njih nikoli nic dobrega" "zivijo v srednjem veku" bla, bla, bla... sem mislia da premorete vsaj trohico razuma pa nekdo je omenjal besedo objektivnost :\
kad ti savest nije cista ti postani, legalista

Thomas ::

> "prav jim je"

Not.

> "od njih nikoli nic dobrega"

Tudi to ni res.

> "zivijo v srednjem veku"

Hja - če vladajo warlordi, ki so se se "obrusili" vsosednjih deželah, potem je to nekakšen srednji vek - ja. Fevdalizem.

Če so mnogi izobraženi in pametni in na tekočem z 21. stoletjem - pomeni samo, da so zaprti v tem srednjem veku.

Niti ne pomeni, da ne bi mogli priti iz tega srednjega veka ven v doglednem času. Samo najbrž ne brez zunanje pomoči in brez reza s preteklostjo.


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zaspanka ::

thomas razlozi svoj predzadnji odstavek...:\
kad ti savest nije cista ti postani, legalista

Thomas ::

V Srbiji in Beogradu je nekaj top intelektualcev v svetovnem pomenu.

Kar pa ne pomeni, da je Beograd potem že kar na dobrem. Ni. Mafija ima še večjo oblast kot na Siciliji. In to je fevdalna ustanova, Beograd pa brez perspektive, dokler je to tako.

Da povezav med mafijo in starimi strukturami ne omenjam.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Mogoce OT, pa vendar.

Prej sem demonstriral glupim sosedom delo iskalnika in sem Altavisto pognal v iskanje "jebeno dobar sladoled". Pač prva stvar, ki mi ja padla na pamet.

Tretji najdeni link je zanimiv in govori precej o stanju dol, je pa zgodba malce daljsa. V osnovi si izmenjujeta emaile dva brata- eden je ostal v Srbiji, drugi pa je ža zdavnaj šel delat v Švico...

POUCNO

Thomas ::

Zelo poučno, Brane.

Le da je v BGD kot Beogradu še vseeno boljš, kot v BGD kot Bagdadu.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tarzan ::

Talibanom so olajšali življenje Američani Thomas. Pač je bilo treba kontrirati Rusom v tistih časih, in Talibani so takrat bili na pravem mestu ob pravem času.
Enako je bilo tudi s Huseinom, preden je napadel Kuvajt. Dokler je Kurde pobijal in napadal Iran, mu je Bush sr. pošiljal od sarina, antraksa in nuklearnega materijala, pa do super subvencij in denarnih pomoči. Ko je napadel Kuvajt se je to končalo in počasi je postal enemy of the state numero uno.

Jap, shit happens in Američani niso izjeme.

Brane2 ::

Da se stvari samo pri Amerih obračajo po vetru najbrž ne bo držalo. Najbolj tragikomičen protidokaz je denimo ravno zadnja komplikacija s hrvaško obmorsko policijo.

Par dni pred tem sem videl na SIolu anketo o Natu, kjer so prevladovali glasovi proti, samo nekaj dni po incidentu pa so dodatni glasovi "za" kar lepo pravladali. Zanimivo je blo poslušat Peterleta, ki je spremembo ravnotežja pripisal bolj ali manj svojim naporom. :D :D TIsta dva hrvaška policaja sta naredila 100x več od njega za to in to verjetno nenamerno...

Lokalni gostilniški filozofi se jemljejo preresno in že po drugem piru zgubijo občutek za realnost.Tako jim ni jasno, da bi že v kratkem znal kdo lepo umreti na kakem obmejnem incidentu itd. Cel čas pa operirajo z nekakšnim pojmom pravice, krivice itd. Nikomur ne kapne, da je bolj kot to pomembna varnost njega in njegovih sosedov(dobesedno). Pravzaprav je ta varnost predpogoj za vse ostalo, tudi za neko omejeno okolje, kjer bi lahko govorili o pravici, ker v naravi tega pač ni...


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Tarzan. Ne.

Talibani so postali pomembna sila šele 10 let po tistem, ko so bili Rusi že pregnani.

Dej se informirej, preden sodeluješ v debatah.

Tudi kar se tiče Iraka.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sebastjan v ::

TARZAN:glede IRANA in ameriške podpore Iraku se motiš(bilo je 14 dni nazaj na discovery-u).Takoj, ko je Iraq napadel Iran so Američani nehali podpirati Iraq in so z orožjem podprli Iran-če ne bi ga Iraq zgazil.Se spomniš napada na Kuvajt, ko je Sadam mimogrede še izstrelil nekaj SCUDOV na Izrael? Kje misliš, da jih je dobil?(da ne boš rekel, da pri Američanih?):D

Tarzan ::

Ma ste nekateri pametni.
*********************************************************************
I think Bush Sr. left Saddam in power before as a deterrent to Iran. In 1979 there was an Islamic Revolution in Iran and relations with the US soured. In fact,
the Iranians held our Embassy personnel as hostages for over a year until Reagan was inaugurated as President. During the next 5 years or so both the US
the French and the Germans passed all kinds of technologies along to the Iraqis. Had Saddam not invaded Kuwait in 1990, the story might be different today.

You are right about the opposition in Iraq...it is not strong enough to hold a government together. And thats the real problem. Suppose all the Allies agree and
take over Iraq. They will have to be there an awfully long time to "stabilize" the country, and will it be successful ? Suppose they didn't do anything. Will internal
change occur in Iraq as long as Saddam is alive? Probably not. What if he does produce and use WMDs as he did before in the war with Iran?
*********************************************************************
To smo debatiral z enim kolegom iz AMERIKE, ki pozna zadeve bolje od vas vseh tukaj GARANTIRANO!

Thomas, kdo je izšolal Bin Ladna? Ga ni CIA, aja je samouk? Vrabci že čivkajo in vsi vejo, da je Talibane na oblast spravila Amerika. Ni nujno, da neposredno podpiraš Talibane, lahko pa na drug način prevesiš tehtnico in boš še vedno dobil enak rezultat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Tarzan ::

Sebastjan, Kje je dobil Antrax? Bush gave it to him! Pa še mnogo stvari so mu dali, za nekatere sploh noben ne ve razen "šefi" iz Amerike, zakaj pa misliš, da so tako nestrpni kar se tiče vojne? Samo nafto bi lahko dobili drugje na lažji način, Ljudje drugod trpijo bolj kot pod Sadamovo diktaturo, Severna koreja dela jedrske poskuse in na veliko grozi... Bush junior točno ve kaj so Huseinu ata dali, poleg tega je njegovga fotra Husein stal še enega mandata + osramotil ga je.

Letos bomo imeli dolgo vroče poletje...sem prepričan.

Btw, Thomas, mislim, da se strinjava, da je treba Huseina odstranit, ampak resnica je, da je Bush starejši njemu dajal orožje za masovno ubijanje in še mnogo več.

Zdaj se lahko vrnemo na prvotno temo, ker smo zdaj precej zašli.

Škoda ga je Đinđića, edini je bil (ali vsaj eden Zeloooo redkih), ki je bil zmožen demokratizirati Srbijo. Pomoje jim ne bo ratalo, spet bo šlo na slabše, prenehali bodo s Haagom sodelovat, nacionalizem se bo spet okrepil...
Upajmo, da jim vseeno rata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

San ::

V Zalivski vojni je hotel Švarzkof vdret v Huseinov zaklonišče in ga zajet, pa je Bush Sr., Fotr, mu to prepovedal. Le zakaj? :\

Kar se tiče mafije in države, mislm da gresta z roko v roki. Sej to ni samo v Srbiji. To je povsod po svetu in Slovenija ni nobena izjema. Sam poglejte primer Petka, da ostalih stvari ne omenjam.

sebastjan v ::

TARZAN:če so mu ameri kaj dali to zagotovo ni dal Bush st., ampak prej Reagan(po moje kemikalij ne, "navadno orožje pa lahko", saj so prej sodelovali. Anthrax pa lohk narediš doma v štali(ne rabiš ne vem kakšnih pametnih znanstvenikov za to):D :D

Tarzan ::

SunTrace točno tako. V Sloveniji ni dosti drugače, ampak tako hudo pa spet ni. Plačancev na srečo nimamo, atentati so redki (samo Jelinčiča vsake tolko hoče nekdo "snet") je pa res, da je kriminal lepo napredoval.

Sebastjan, prijateljstvo USA in Iraka ni bilo nekaj dni trajajoče.
Bacillus Anthracis je dobil Husein od Američanov, kot tudi druge vrste WMD (weapons of mass destruction).
Seveda Ameriška oblast ne bo nikoli česa takega priznala, kot tudi ni, da so n aljudeh delali poskuse z A. bombami in da so le teh naredili čez 1000. Sramotno je za Ameriko, da se je to dogajalo, če kdo mene vpraša je to huda Demokracija.

Btw, v Irak se jim tudi mudi sprobat nekaj novih vrst orožja. Večinoma gre za "humane" metode, ki naj bi človeka oslepile, paralizirale, ali mu kako drugače onemogočila "pravilno delovanje". Zanima jih tudi, kako se obnese "Mati vseh bomb" itd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tarzan ()

sebastjan v ::

P.S Tarzan:vidm, da so teb tile bushi velik trn v peti(pa tudi mnogim drugim)>:D :D

Tarzan ::

Vidim, da si ti do nedavnega živel v USA in si bil zagrizen Republikanec>:D
Resno, kdor ne vidi, kakšne kvasi zdajšnji Ameriški predsednik, mu mora nekaj manjkati v glavi.
Nekateri pravijo, da bo dobil nobelovo nagrado za mir. Na to lahko rečem samo LOL!

sebastjan v ::

Čedalje bolj čudn se mi zdi to,da sem(smo) v napačni temi:D :\ 8-O

Zgodovina sprememb…

Tarzan ::

Nehimo s tem, se strinjam, sem že enkrat rekel, da smo predaleč zašli.
btw, se mi ne gre za nobelovo nagrado za mir, ampak, če kandidira Bush, bi pomoje lahko tudi Hussein.

Jure

jeb ::

"Takoj, ko je Iraq napadel Iran so Američani nehali podpirati Iraq in so z orožjem podprli Iran-če ne bi ga Iraq zgazil"

Sebastjan-V, pojma nimas. Pouci se malo. Nic v zgornjem stavku ne drzi.

Pa poglej, katerega leta je bil Rumsfeld v Iraku. Ce ti pa se uspe najti, kaksen "deal" je sklenil s Sadamom, ga pa le prilepi, to bi tudi mene zanimalo :)

Keyser Soze ::

Tarzan, ne se trudit. Ljudje so tako zaverovani v politiko ZDA, da bi prodali svojo mamo za njih.

Lahko pišeš dokaze o čemerkoli hočeš. Tvoji ne bodo nikoli dovolj dobri njihovi so pa sveti.

Ko jim pa daš kakšen dober argument pa utihnejo. Zanimivo kajneda?


:)

P.S.: Sicer pa je to debata o pokojnem srbskem premieru.

Njega je bilo škoda. Koga drugega ne bi bilo. Je pa tako, da najslabše poberejo napačni.

Zavo ::

Zaspanka, kaj te ti nekaj bluziš, da je kdo proti srbskemu narodu??? Kdo pa bi imel kaj proti njim? Sam imam kar nekaj prijateljev tam doli in še teto in dva bratranca, ki so se po nesrečnem naključju pač znašli tam doli in sedaj tam živijo!
Zaspanka tebi zgleda malo manjka objektivnosti!

Na kratko ti bom povedal: Navadni ljudje doli tako, kot jaz in ti so prijazni, dobri...skratka o.k., celo zelo podobni so nam Slovencem, pač pa je njihova vodstvena struktura v pi*di!
Še nekaj: ste vedeli, da so glavni bosi mafije po večini grki, albanci in miloševičeva zapuščina z njegovo ženo na čelu!

Ste slišali kaj je rekla eno uro po atentatu na Djindiča:" To se nas ne tiče, to ni naša stvar!"
Mislim, to je totalen poden! Potem pa še vi kar naprej podpirajte socialistično strukturo v Srbiji, jaz je ne. V bistvu mi pa tudi malo dol visi, saj jaz nimam nič s tem...

Thomas ::

Sedanja srbska vlada bi naredila najbolje, če zaprosi za protektorat, podoben kot je na Kosovu.

Da se obračuna s podzemljem (mafija, JNA, komunisti ...) in državo začne postavljati na svoje noge.

V 10 letih bi lahko bili na konju!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Not a bad idea. Bla bi ZELO nepopularna pri "patriotih" itd., samo verjetno bi bla to optimalna pot...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

San ::

Verjamem da bi v Sloveniji brez problema bili lahko še ene 200 let pod jarmom druge države. Sam vsak pravi srb, nacoionalist ali ne-nacionalist, bi vama za tole izjavo porezal jajca. Lahko ugibata zakaj. Če nimata pojma o srbski zgodovini in njihovi splošni mentaliteti, raje ne izhajajte iz slovenskih stališč, ker to ne gre.
Kar se tiče mafije, ni ravno tako. V Črni Gori so le črnogorci, v Srbiji pa srbi glavni na tej sceni. Tista o Albancih glavni v ZRJ - LOOOOOOL! Za tako pripombo raje ne bi ugibal kaj bi ti naredil dol.

Thomas ::

> Sam vsak pravi srb, nacoionalist ali ne-nacionalist, bi vama za tole izjavo porezal jajca.

1. Srb - ne srb

2. Srbijanec že mogoče. Srbi so pa tudi v ZDA, Kanadi, Nemčiji, Avstraliji, Sloveniji ... tam oblast ni "njihova". Je pa dosti bolj njihova.

3. "Lepo" da nam "privoščiš" članstvo v NATO.

4. Na tisti "vsaj" zadoščenje za Miloševića ni treba odgovarjat. Mi je povsem jasno.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

San ::

1. Hvala.
2. Ne verjamem preveč, da bi Srb (vidiš, tud jest se lahko kej naučim), ki živi v tujini bil zelo navdušen nad to izjavo. Mislim da jih ne poznaš preveč dobr, še enkrat.
3. Lepo da priznaš, da je Nato trenutno pod jarmom ene države.
4. Ja, nad oblaki kjer se po navadi nahajaš, je zmeraj vse jasno.

:P

Thomas ::

Ti meni zgledaš Mliševićev simpatizer, SunTrace!

Česar ne moreš in niti ne skušaš zanikati, zato so vsa ostala politična nestrinjanja - nepomembna v primeri s tem.

Zato tudi tvoji "mirovniški" predlogi ne štejejo nič.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

San ::

Joj, a tvoji predlogi pa grejo direkt na mizo Robertsona, Busha in Huseina? Vidim da se v tebi skriva mal komedijanta - lepo, všeč so mi ljudje, ki me nasmejijo :))

BigWhale ::

> Nima ti kaj kri zavrevat! Diskutiraj - ali pa se ne vmešavaj sploh.
> Če Balkanske vojne niso bile srednjeveške - Srebrenica recimo - potem ne vem kaj je srednjeveško.

Offtopic:

Srednjevesko je nekako takole:

Kralja (oz vladarja/poglavarja) obeh bojujocih strani se 'parkirata' vsak na svojem hribcku, na bojnem polju so se zvrstili najprej pesaki, za njimi lokostrlci ob bokih pa konjenica in potem je nekdo zatrobental, pa so sli pesaki naprej, lokostrelci so zaceli streljat na pesake, konjenica je pa pocakala na primeren trenutek ko je bilo dovolj guzve na bojnem polju. Pesaki so sekali roke/noge/glave, kri je spricala, potem je prijahala se konjenica in sekala (no vsake toliko casa je bila taktika malo drugacna in je konjenica prva jahala na pesake) vse kar je pac bilo se za posekat. Po kakih treh stirih urah (medtem ko sta kralja pomalicala) je eni strani zmanjkalo materiala za sekat in oni so zmagali. Potem so prisli pogrebci in vse skupaj mal 'popucal', ter trupla oz tisto kar je zgledalo precej nezivo ali je manjkalo prevec udov, da bi bilo se naprej uporabno, zagrebli v bljiznjih jamah.

Balkanske vojne so bile precej bolj gverilske, skrivanje po raznih luknjah in gozdovih, ter drugih primernih skrivaliscih. Pobijanje raznega civilnega prebivalstva in poziganje his, pa ima s sredjnim vekom bolj malo skupnega.

:)

--
BigW!

Thomas ::

Spet nisi razumu, SunTrace.

Tule imamo debato o EU in NATO.

Če že "močniška" "anti" stališča imajo neko legimiteto - čeprav so po vsebini bedna - so "argumenti" Slobo fana - povsem irelevantna za presojanje.

Bralci foruma, bi jih lahko takoj zavrgli - kot nedobronamerna.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Pobijanje raznega civilnega prebivalstva in poziganje his, pa ima s sredjnim vekom bolj malo skupnega.

BigWhale! - celo to ni res. Žal, nažalost - ni!

Preveč gledaš holivudske filme o viteških vojnah. V resnici se klanje v Srednjem veku ni omejevalo na vojščake.



:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sebastjan v ::

JEB- V katerem stavku?:D Vem ,da je bil Rumsfeld dol, ampak ne ti in ne jaz ne veva, kaj se sta se res zmenila-mogoče, da bosta mamila švercala? (vse, kar sem prej povedal drži-bolj ali manj
V začetku 70-ih so bili Američani zavezniki z Irakom:Egipt,Sudan pa mogoče še kdo so napadli Izrael in ga skoraj potolkli, če ga Zda in Evropa ne bi z orožjem podprla.Zaradi te podpore Izraelu so Arabci zaprli naftne pipice in slledila je naftna kriza-- Ta embargo je lršil le Sadam, ki je Američanom dobavljal nafto-takrat se je začel "pravi" razcvet Iraka-dobili so šole,bolinišnice inpd.,potem je v Iranu nastopila islamska revolucija, oblast so spet prevzeli islamisti(taki s trdo roko-kot tisti v Afganistanu)-to pa ni bilo pogodu američanom, vendar ,ko je Sadam napadel Iran(mislim da 1984 ali 1986) se je zavezništvo z Američani razblinilo!>:D

Mercier ::

Sedanja srbska vlada bi naredila najbolje, če zaprosi za protektorat, podoben kot je na Kosovu.
Kdo bi jih pa htel? (in bi lahko zagotovil optimum razvoja)

Jaz bi to takoj zaprosil zase. Eden mi pomaga do dobrega šikta, kvalitetnega prostega časa, ubogljive žene...jaz pa vse sprejmem. :D

San ::

Spet Thomasove šale. Ne vem od kje ti taka domišljija, me pa veseli da imaš o sebi tako pozitivno mnenje, da se lahko predstavljaš v imenu večine bralcev foruma. Večina Slovencev nima prevč dobrega mnenja o sebi, zgleda pa da izjeme več kot nadoknadijo razliko.Počas bom začel sumiti, da me nameravaš atentirati z smehom :))
Drugače pa glih tolk, če bi bilo tekmovanje, kdo je večji lopov, manipulator in morilec, mislim da se VSI lahko strinjamo, da pokal pripada Bushu & Co. Kar je Bush a& Co. storila v teh 2 letih je bilo mnogo bolj pogubno v vseh merilih (lokalnih in globalnih), kot je lahko storil Slobo v svojih 10 letih. Pa se je model zelo trudil. Ne vem, očitno ima Bush & Co. zelo močno navijaško podporo?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karadzic -- was arrested in Belgrade (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816551 (4204) kixs
»

Slobodan miloševič (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17413537 (9772) Doman
»

Milošević na poti v HAAG (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
965199 (4367) burekar

Več podobnih tem