» »

Pametno stanovanje

Pametno stanovanje

««
55 / 55
»
»»

joez7 ::

Ma gdo izkušnje z TUYA Smat Life. Najprej so me zakleni ven na HA, potem na PCju (android emulator), no sedaj pa še na telefonu. Najprej so mi ponujali 6pro, sedaj pa sploh ne pridem nikamor. Gre se za smart Termostat. Na srečo, ga lahko še ročno krmilim (samo temperaturo) medtem ko do bombončkov ne pridem več - tedenski urnik in ostalo.
Ma gdo izkušnje z tem? Drugače roma v smeti.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

GupeM ::

Kako misliš so te zaklenili ven? Mislim, da si ti pozabil geslo.

Ne geslo mam. Acount mam.
Enostavno so mi prvo ponudili nadgradnjo na pro, pa nisem nadgradil, pa mi je nehalo delat.
Najprej v integraciji Home Assistant, nato v emulatorju android na PCju, pa se nisem sekiral, saj mam na telefonu.
No sedaj pa še na telefonu ne dela več, prvo je ponudil nadgradnjo - pa nisem nadgradil - sedaj pa še to ne več. Ostal sem na nekem čudnem oknu -pa ni šlo ne naprej ne nazaj. Sem nato celotno aplikacijo izbrisal.
Se je že komu kaj podobnega zgodilo? Mi je pa žal, da nisem naredil ekranskih slik.

roki11 ::

A si probal na local control, torej brez clouda?

roki11 je izjavil:

Hvala za namig. Trenutno obvisim pri Local Key* zgleda da brez clouda nebo šlo.
Delam pa po temle https://smarthomecircle.com/how-to-setu...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Furbo ::

Kateri video zvonec je trenutno soliden nakup?

Ni mi do mesečnih naročnin, bi pa nekaj pametnega, da snema, ko zazna prihod človeka, ima aplikacijo za telefon itd.. amazon ring brez amazona :D

So taki Eufy morda ok?
https://www.anker.si/kategorija/eufy/se...

Za napajanje bi najraje baterijo (če držijo navedbe o pol leta z enim polnjenjem) ali PoE.

Pa fajn bi bilo, da še v hiši kaj pozvoni, ne samo na app.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Krtek ::

Sam imam Eufy T8200. Sem načeloma zadovoljen, ima vse to kot imaš zahteve - notranji zvonec, zazna človeka, app za telefon, ni naročnine... Moti me samo to, ker ga ne morem implementirat v HomeAssistant. Če bi zdaj kupoval, bi verjetno vzel Reolink PoE.

dvihtelic ::

Jaz imam Reolink zvonec in mi je top. Ima vse našteto zgoraj, sam imam predvsem vezano na wifi imaš pa opcijo na POE. Tudi v hiši zvoni, preko telefona ti zvoni, zame v glavnem top zadeva in tudi slika je kvalitetna.

Furbo ::

Hvala obema!

Verjetno bom vzel kar tale home hub kombo in pa še en dodaten zvonec za na drugi konec hiše.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

roki11 ::

joez7 je izjavil:

roki11 je izjavil:

Hvala za namig. Trenutno obvisim pri Local Key* zgleda da brez clouda nebo šlo.
Delam pa po temle https://smarthomecircle.com/how-to-setu...

Torej local key ne dobiš? Nimam nič od Tuye, ampak če je tako kot pri npr. TPLINKu, ga samo pridobiš local key in potem bo local tuya delala brez clouda oz interneta... če me razumeš?

JA, od Tp linka mam naprave, zaenkrat tu ni problemov.
Pri Tuyi pa me nova aplikacija ne spusti not (cloud), hoče slikat kodo, pa kaj ko termostat nima, ali pa ne najdem. No zgleda , da sem nekaj najdel, po meniju od termostata... javim.

Ne dela..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

DamijanD ::

A kakšnega custom firmwarea pa ne obstaja?

Nekaj kot je: https://pvvx.github.io/ATC_MiThermomete...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

No na telefonu mi je uspelo. Sam sem moral iti preko aplikacije Smart Home (novejše). Mi je sam našel ponovno termostat. Preko Tuye pa ne gre (verjetno moj neskils). Še vedno se mučim z aktivacijo v HA.
««
55 / 55
»
»»