» »

SSD/ Cashe manager

SSD/ Cashe manager

ffani ::

Po vgradnji SSD (z Win 10) v PC z HDD in Win 7 se mi PC ne zažene već . Tudi boota ne. Tudi z live CD ugotovi napako in ga ne zažene. Ko izklopim SSD iz PC win 7 lepo zažene iz HDD, ko pa ponovno priklopim SSD, zopet vse zablokira. Torej je težava nedvomno nekaj v povezavi z SSD. Napiše stop code: Cashe manager. Kaj storiti ? Se odpovem novemu SSD in dalje uporabljam samo HDD ali obstaja rešitev?. Hvala

solatko ::

ffani - Kako si instaliral sistem na SSD?
Pravilno se to naredi z orodjem za prenos sistema na SSD, Samsungovi imajo to v programski opremi, ki jo dobiš zraven, po instalaciji pa moraš stari sistem vzet ven in ga z orodjem za urejenje diskov zbrisat.
Delo krepa človeka

ffani ::

Na SSD sem instaliral W10 na drugem PC ju. Potem ko sem SSD prenesel v ta PC, pa mi ne dela na nobenem več. Skrtaka SSD bi rad počistu in na novo instaliral Win na tem PC.

hojnikb ::

odklopi HDD, zaženi inštalacijo, med inštalacijo odpri konzolo in pobriši disk z diskpart, inštaliraj normalno. Po inštalaciji vklop nazaj hdd
#brezpodpisa

ffani ::

To sem že naredu a ni rezultata. Odklopu sem HDD, priklopu samo SSD a mi potem DVD niti USB ne dela, oziroma mi javi naapako Stop Code: Cashe maneger. Ko je SSD povzan z PC najede torej napako. Poskusi sem tudi z različnini SATA prikjučki a ni sprememb.

hojnikb ::

potem si pa zloadaj kakšen live linux ali hirensbootcd na drugi mašini in od tam formatiraj.
Aja, pa točno napiši oz slikaj napako.
#brezpodpisa

ffani ::

Uspel sem priti z Live DVD Ubuntu pri povezanem SSD. Ker mi je Linux tuj, pa sedaj ne vem kako formatirati disk. Vidim sicer disk 239 GB. Je pri formatiranju potrebno na kaj pazit? Bo formatiran za linux ali sprašujem neumnosti?

ffani ::

Očitno bo sedaj šlo. Sem pa inštalacijo prekinil, ker moram na biosu najprej nastavit Sata na AHCI!
Po instalaciji Win 10 na SSD bom povezal še HDD, na katerem pa so še stari Win in pa razni uporabni fili, ki jih nameravam ohraniti. Ali moram na HDD Win mapo brisati (z linuxom) še predem ga povežem z PC, da ne bo prišlo do kašnega navskrižja?

gddr85 ::

hdd normalno priklopiš in bi se moralo pokazat kar je pač gor, ni treba nič prej brisat

solatko ::

gddr85 - Identičen sistem, kot ga ima na SSD-ju, mora odstrant, saj se mu bo pojavil problem takoj po prvi nadgradnji, ko se bo del namestil na HDD in del na SSD, potem pa jok in stok, ko se sistem ne bo več postavil.
ffani - Če bi rad obdržal prejšnji sistem se posluži -
https://www.aomeitech.com/pa/standard.h...

tega orodja in sistem enostavno prenesi na SSD, potem pa ga na HDD z istim orodjem tudi odstrani.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

gddr85 ::

sej ne bo uporabljal 2 os diska naenkrat, naknadno ga pa komot priklopi in pobere dol kar hoče oz. zbriše..

solatko ::

gddr85 - sistem ob posodabljanju poišče faile, ki jih rabi in, če imaš identičen sistem na dveh diskih v istem računalniku, poišče prvega, ki pa je na HDD, ko ti restarta in ponovno zažene imaš prvih 30% na delujočem SSD, od 30-100 pa ti naloži na HDD, ker je po sistemski logiki prej, kot SSD. Nato se ti sistem neskončno zaganja in išče napake, ne moreš obnoviti (če nimaš rstore point nastavljen) in greš lahko samo v ponoven instal, do naslednjega posodabljanja.
logično gredo enote - FD (ni več v uporabi), DVD (ni v uporabi, če pa imaš not sistemski DVD, ti bo napisla za boot iz DVD pritisni katero koli tipko), HDD - IDE (ni več v uporabi), HDD - SATA, SSD-SATA, USB,....., v bios-u sicer naštimaš s katere enote ti boot-a, kar pa pri pososdobitveh ne velja.
Delo krepa človeka

ffani ::

Zdevo sem saniral tako, da sem na novo instaliral Win na SSD, predhodno pa z linuxom formatiral particijo na HDD, ki je vsebovala Win. Hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inštalacija Win 10 na dodaten disk

Oddelek: Operacijski sistemi
7843 (649) MrStein
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
639811 (7710) Machete
»

Kloniranje diska na SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
197000 (6475) ST-777
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
453712 (2574) AgiZ
»

Pomoč pri Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
204614 (4190) BorutK-73

Več podobnih tem