» »

Hofer ne fer

Hofer ne fer

Stari maček ::

Kdor ni sposoben robe na vago dat in si preračunat, si je sam kriv.

zmaugy ::

blackbfm je izjavil:

Po fazi surovega testa je faza pečenja. Mislim da ta faza opravi z vsemi patogenimi organizmi. Kar ne moreš reči za prešlatane žemlje potem ko so že pečene.


Mislim da od večine ljudi ne bos dobil nic posebej patogenega, tisti ki pa imajo take kožne bolezni pa upam da imajo tolk kulture da dajo rokavico. Sicer pa bolj kot se pazis in izogibas bolj si občutljiv in bolj se te bo prijelo.


OMG :)):D

Glugy ::

Stari maček je izjavil:

Kdor ni sposoben robe na vago dat in si preračunat, si je sam kriv.

Kaj boš šel tako kot dedek iz enega izmed zgornjih komentarjev kos za kosom vagat da boš vidu koliko kosov je ena kila in potem to posebej računal koliko kosov imaš krat koliko je cena na kos? Misilm razumem da imate eni veselje do računanja in preračunanja ampak za vse ostale ki so navajeni da je cena napisana logično na kilo je pa to brezvezno zapletanje sam zato da bo vsaj nekaj kupcev padl na to foro. Brezveze ; ni nobene potrebe po ceni na kos. Absolutno nobene. Zvaga ti itak v momentu blagajničarka na blagajni in to je to. Nič ni počasnejše zato ker je treba zvagat. Edina možnost zakaj bi trgovec želel dajat ceno na kos je ker hoče da zgleda da je cena nizka ko v resnici to ni. Vedno ko je cena na kos je to slaba cena za kupca; se mi še ni zgodil da bi vidu ceno na kos sadja ki bi bila ugodna. Če je sicer nenapisan standard cena na kg za določeno sadje pa dajo ceno na kos je to en sam nateg in nič druzga. Ga ni izgovora.
Naivnost ni opravičilo za nategovanje. Sploh pa niso vsi enako umsko sposobni že zarad naravnih danosti; genetike in okolja. Kdor se ni rodil z pravimi geni in bil izpostavljen pravim vzorcem iz okolja ter pravega starševstva si torej po tvoje zasluži da je nategnjen?

Utk ::

Nekatere stvari se pac ponavadi kupi na kos, in tam ni nic narobe s tako ceno, recimo ananas. In normalno, ce so vsi kosi priblizno enaki. Kaj meni pove cena ananasa na kg, hotel bi enega in nimam pojma kolk je tezak. Mandarine ponavadi ne kupis ene.

matobeli ::

Sej posebne tudi ne nabaviš 1kg, komot rečeš 20rezin.

Ampak da je cenovno ugodna pa ti dejansko pove samo cena/kg.

Utk ::

Lahko tudi mandarine šteješ, ampak jaz ne vem kolk komadov mandarin je ena kila, niti kolk rezin katere salame je v 10 dag.
Niti ne moreš kupit 1 kilo ananasa, lahko kupuješ samo komade, zato ni ravno nelogično, da je cena na komad.

matobeli ::

Tko kot pri čokoladi ali šamponu?

mihor ::

Kaj je spet taka gonja proti hoferju... To je top štacuna, edina z normalnimi cenami in dobro kvaliteto izdelkov, pa vse pomembne stvari imajo. Za sprotno fasungo ni boljšega. Edino kruh bi lahko imeli boljši, to drži. Tiste akcije pa tudi niso za odmet, najdeš zelo dobre deale vsake kvatre, plus 3 leta garancije in nič ne komplicirajo glede morebitnih vračil. Da ne omenjam, da so zaposleni (sploh glede na naš balkanski trg) solidno plačani in so dejansko zadovoljni, tudi na videz. Pa hvala sreči, da so res na gosto locirani, da se ni treba vozit čez pol mesta, enega imam celo na peš-honda razdalji.

bobi_palčka ::

mihor je izjavil:

omenjam, da so zaposleni (sploh glede na naš balkanski trg) solidno plačani in so dejansko zadovoljni, tudi na videz.Velikokrat vidim "pripravnike" za blagajno, čez par dni pa jih ni že več. Zaposleni tam opravljajo vsa dela, blagajnik je tudi skladiščnik in čistilka. Norma na blagajni je 1000 izdelkov na uro, Tuš ima za primerjavo 750. Zato je vedno ena blagajna manj odprta. Ja plačano je, ampak plačo res zaslužiš.

Invictus ::

Je pa tudi res, da ima slovenski Hofer največji dobiček v Evropi ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tikitoki ::

bosmla je izjavil:

Sorodnik mi je poslal "primerjavo" med Slovensko in Avstrijsko ponudbo Hofer:

SLO - pisarniski stol
AT - chefsessel

SLO - termometer
AT - fieberthermometer

Se vam zdi fer?


Mislim, da cisto vse te verige imajo razlicne cene glede na regijo. 2% pribitek je recimo tud visji davek.

matobeli ::

Po našem večstopenjskem plačilnem modelu osnovna bruto plača za 30 ur tedensko v 1. letu zaposlitve znaša najmanj 882,31 €/bruto/mesec + letni regres + mesečno nadomestilo za prehrano in prevoz na delo. Vsako naslednje leto zaposlitve pri nas se bo vaša osnovna bruto plača samodejno zvišala, vse do zadnje stopnje (6. in vsako naslednje leto), ko bo znašala najmanj 1.021,86€/bruto/mesec + letni regres + mesečno nadomestilo za prehrano in prevoz na delo.


Torej nekih 600€+prevoz+malca+regres+vračilo dohodnine če maš otroka.

Sej v resnici ni švoh za 30h delavnik.

Utk ::

Invictus je izjavil:

Je pa tudi res, da ima slovenski Hofer največji dobiček v Evropi ;).

Kakšen nateg je šele mercator, ki pri 20% višjih cena dela zgubo (ajde, pustimo tiste računovodske fore, sej vidimo kako jim gre). Ampak to vsaj ni več naš problem.

buttcrack ::

matobeli je izjavil:

Po našem večstopenjskem plačilnem modelu osnovna bruto plača za 30 ur tedensko v 1. letu zaposlitve znaša najmanj 882,31 €/bruto/mesec + letni regres + mesečno nadomestilo za prehrano in prevoz na delo. Vsako naslednje leto zaposlitve pri nas se bo vaša osnovna bruto plača samodejno zvišala, vse do zadnje stopnje (6. in vsako naslednje leto), ko bo znašala najmanj 1.021,86€/bruto/mesec + letni regres + mesečno nadomestilo za prehrano in prevoz na delo.


Torej nekih 600€+prevoz+malca+regres+vračilo dohodnine če maš otroka.

Sej v resnici ni švoh za 30h delavnik.

edini minus pri tej enačbi je, da ti gre četrt leta delovne dobe na koledarsko leto v 3pm.

mihor ::

bobi_palčka je izjavil:

Velikokrat vidim "pripravnike" za blagajno, čez par dni pa jih ni že več. Zaposleni tam opravljajo vsa dela, blagajnik je tudi skladiščnik in čistilka. Norma na blagajni je 1000 izdelkov na uro, Tuš ima za primerjavo 750. Zato je vedno ena blagajna manj odprta. Ja plačano je, ampak plačo res zaslužiš.


To je res, delajo vse, kar je treba in to hitro. Saj s takim delom ni nič narobe, če je seveda dobro plačano. In v hoferju se prav vidi, da jim ni odveč delat.

Invictus je izjavil:

Je pa tudi res, da ima slovenski Hofer največji dobiček v Evropi ;).


Itak, saj so praktično edini normalen supermarket pri nas (za moje pojme je lidl na oddaljenem drugem mestu, potem pa doooolgo ni nikogar), veš da morajo naredit killing potem. ;) Nas je vedno več, ki ugotavljamo, da se "splača" hodit v hofer.

Smurf ::

Mercator je zadnje leto delal profit kolikor vem. Hofer je mel leta 2017 15mio dobicka (ob nekoliko manj kot 400mio prihodkov). Solidno, ni pa nek sanjski profit.

Avenger ::

GreenT je izjavil:

spredej maš pa: penzionerja, ki ne najde kupona, penzionarja, ki ne najde jokerja/kartice/denarnice, penzionerja, ki ga zanima samo na kaj lahko dobi popust in nekoga, ki mu un ni stehtal solate al pa mu je etiketa padla dol s posebne salame! Svet se neha vrtet. Iz denarnice padli kovanci obstanejo v zraku,...dretje otroka postaja globje in globje


Pozabu si na tipa pred tabo, ki hoče neke čike in jih na tej blagajni ni, blagajničarka potem čekira ostalih 5 blagajn, če so slučajno tam, potem nekoga, ki bi rad plačal šop položnic, ampak ene skener ne zagrabi in more ženska potem ročno vnašat podatke, nekoga, ki je pozabil stehtat sadje in mora it ženska potem čez celo štacuno do vage in nazaj, nekoga, ki je na blagajno prinesel izdelek, prepričan da je v akciji, pa potem blagajničarka z njim debatira da ni več in da so očitno pozabili dat dol listek, ampak tip se ne da, če je listek gor je pač gor, govora je seveda o razliki 30 centov, ampak denar je denar.

A se samo meni zdi nemogoče, da je bilo včasih trgovin... tko enih 90% manj, pa čist nič več gužve?? V LJ je blo enih 20 merkatorjev (in to večinoma majhnih), 3 diskonti in basta. Zdej maš od živilskih štacun samo v BTCju 2 spara, lidl, hofer, tuš, mercator, streljaj stran še en mercator in povsod gužva. Ampak ja, najrajš v Hofru. Recimo da je najbolj znosna gužva, pa ne rabim se ukvarjat s karticami pa kuponi, pa posebnimi dnevi itd. ko rabiš greš in to je to.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Smrekar1 ::

xda develope je izjavil:

1. Davek v avstriji je 2%nižji.


Stol je v Sloveniji 199 EUR, v Avstriji 179 EUR. Razlika je 20 EUR, 2% davka razloži približno 3 EUR.

2. Če je stol narejen v avstriji ali drugje na severu ga je ceneje pripeljati k njim kot k nam.


Precej bolj verjetno je narejen na kitajskem in je prišel skozi Koper. Tudi če bi bil narejen na severu je cena v tranzitu morda kak evro, več težko.

3. Če želijo prodati se morajo prilagajati trgu.


Aha.

matobeli ::

buttcrack je izjavil:


edini minus pri tej enačbi je, da ti gre četrt leta delovne dobe na koledarsko leto v 3pm.


Ja, to pa je res. Najbolj optimalno bi bilo imet še popoldanski s.p. da si doplačuješ in še kakšno uro oddelaš.

Utk ::

Smurf je izjavil:

Mercator je zadnje leto delal profit kolikor vem.

Je ja. Poglej si kolk trgovin prodajajo, po kakšnih cenah, in koliko let že. Ko bojo tisto ovrednotili realno (=prodali), bomo vidli "dobiček". Pa še letos so itak vse vredne nepremičnine prodali in vzeli nazaj v najem. Niti sami ne znajo ali delajo dobiček ali ne. No, sej verjetno ga, ampak kakšen...

jureflux ::

Leto 2018 vi pa še vedno v vrsti za kruh, kot bi bli v jugi :D. Za osnovne stvari so Hofer in lidl top. Za ostalo imamo online špar, pripelje, prinese ter če bi mu pustu ti še v hladilnik zloži. Sam kdo bo pol jamral da mora v ta velke centre hodt mim brezdomcev in zapečencev, ki jim vagajo poli salamo. Ves ta čas, ki ga prihraniš ko se ne rabiš prebijat čez BTC pa lahk ponucaš za kej bolj pametnega. Itak bo zdaj kup negativih da online pa sux da ti zanalašč da v vrečko pokvarjen paradajz. Pa ni tako :).

GreenT ::

jureflux je izjavil:

Leto 2018 vi pa še vedno v vrsti za kruh, kot bi bli v jugi :D. Za osnovne stvari so Hofer in lidl top. Za ostalo imamo online špar, pripelje, prinese ter če bi mu pustu ti še v hladilnik zloži. Sam kdo bo pol jamral da mora v ta velke centre hodt mim brezdomcev in zapečencev, ki jim vagajo poli salamo. Ves ta čas, ki ga prihraniš ko se ne rabiš prebijat čez BTC pa lahk ponucaš za kej bolj pametnega. Itak bo zdaj kup negativih da online pa sux da ti zanalašč da v vrečko pokvarjen paradajz. Pa ni tako :).Jst zadne cajte to rešujem tako, da spet kupujem fasunge. Spet začenam mal mislit, kaj bom rabil v naslednih 14dneh...mescu in to kupim. Idealno bi blo, da bi šel 1x na mesc v štacuno. To je moj živelnski cilj.

mihor ::

jureflux je izjavil:

Za ostalo imamo online špar, pripelje, prinese ter če bi mu pustu ti še v hladilnik zloži.


Ja to sem videl, da majo zdaj, kakšne izkušnje?

AceD ::

mihor je izjavil:

jureflux je izjavil:

Za ostalo imamo online špar, pripelje, prinese ter če bi mu pustu ti še v hladilnik zloži.


Ja to sem videl, da majo zdaj, kakšne izkušnje?


Pri nas naročamo kdaj iz Spara, kdaj iz Mercatorja. Pri Mercatorju dobiš robo v veliki škatli, ki se potem do naslednjega nakupa, ko jo lahko vrneš dostavljalcu, valja v stanovanju. Spar pakira robo v papirnate vrečke, ki jih enako lahko vrneš pri naslednjem nakupu. Oba imata brezplačno dostavo nad 35-40 eur in možnost nadomestnih izdelkov, če izbranih ni na zalogi.
Jaz imam kar dobre izkušnje tudi glede takih stvari kot so sadje, zelenjava, jajca: banane niso na pol rjave, ko pridejo in med jajci ni počenih vmes. Kdaj se jim pa tudi zalomi: enkrat sem dobil sir, ki mu je isti dan potekel rok. Na splošno sem pa zadovoljen.

MIHAc27 ::

Kaj pravite še na Kik, oni imajo kar na nalepki z ceno lepo označene tudi cene, ki veljajo v drugih državah. In seveda je za De in A vse malce ceneje?

jureflux ::

Izkušnje so vsaj zame super. Tud gledajo da ti prinesejo stvari z daljšim rokom, z zelenjavo nobenih težav. Kar me edino moti je da določenih kuponov ne morm ponucat. Govorim za Špar. Za vse, ki imamo stisko s časom al pa mogoče mejhne otroke, ki jih je treba pol po štacun lovit je to res praktična izbira.

zobnik ::

Hofer je FER, sicer ne kupujem veliko tam, ampak glede na vidno, dobra ponudba, nizke cene, dobiš vse kar rabiš, hitri nakup, to je TOP trgovina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zobnik ()

jocoj ::

Stol je v Sloveniji 199 EUR, v Avstriji 179 EUR. Razlika je 20 EUR, 2% davka razloži približno 3 EUR.
Pri nas ti ga brezplačno dostavijo na dom, v Avstriji pa ga moraš sam pripeljat domov.;)

zobnik je izjavil:

Hofer je FER, sicer ne kupujem veliko tam, ampak glede na vidno, dobra ponudba, nizke cene, dobiš vse kar rabiš, hitri nakup, to je TOP trgovina.
Cene so tam tam z ostalimi. So precej dvignili od kar jim je konkretno narastel tržni delež. Je pa res da imajo za ne brand znamke večinoma najboljše razmerje cena/kakovost. Brand hrana pa je cena ista, lahko celo dražje kot drugje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jocoj ()

neooo ::

Delam z Avstriji, ampak se vozim domov vsak dan, z gotovostjo povem, da čeprav 2 Lidla in 2 Hoferja imamo na Slovenski strani, raje kupujemo v Avstriji, ker je dostikrat večji izbor in kot rečeno v tej temi, ceneje za iste izdelke :)

Je Avstrijcem sprva bilo čudno zakaj Slovenec npr. iz Gornje Radgone se pelje v Radkersburg preko Mure v Hofer, ko pa ima slovenskega polek sebe.... ja ker je ceneje in nemorejo verjet :D

Res pa je da je meni tudi v navadi, v hofer smo hodili, ko ga še v Slo ni bilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neooo ()

radmannsdorf ::

Avenger je izjavil:

Ampak ja, najrajš v Hofru. Recimo da je najbolj znosna gužva, pa ne rabim se ukvarjat s karticami pa kuponi, pa posebnimi dnevi itd. ko rabiš greš in to je to.

Ja kdo pa kje koga sili, da sploh uporablja kartice/kupone? To je pač stvar posameznika. Sicer pa, mislim da Hofer ni čisto brez "posebnih dnevov". Kar jaz vem, imajo dva dneva v tednu Posebno ponudbo in skoz neke akcije. Isti pes so, samo da so skladiščniki. :)

GreenT ::

radmannsdorf je izjavil:

Avenger je izjavil:

Ampak ja, najrajš v Hofru. Recimo da je najbolj znosna gužva, pa ne rabim se ukvarjat s karticami pa kuponi, pa posebnimi dnevi itd. ko rabiš greš in to je to.

Ja kdo pa kje koga sili, da sploh uporablja kartice/kupone? To je pač stvar posameznika. Sicer pa, mislim da Hofer ni čisto brez "posebnih dnevov". Kar jaz vem, imajo dva dneva v tednu Posebno ponudbo in skoz neke akcije. Isti pes so, samo da so skladiščniki. :)


Sej jih ne ti,.... un folk pred tabo jih. To je potem zmerej 10 folka, k tm neki mečkajo in iščejo neke izrezke in kupone in neki.... . Al pa prenašajo pike iz ene kartice na drugo,...al pa sprašujejo kok pik majo na kartici...etc. Itak so pa te kartice največji poseg v zasebnost od facebooka naprej. Za 2% popusta jim date: naslov, starost, stevilko druzinskih clanov, višino osebnih dohodkov, kaj jeste, kaj uporablate,... ...vejo fucking vse! V petek ste kupl flašo viskija, ki je bla na tej polici in šli diagonalno čez še po čips. Nasledni teden vam bodo nekje umes porinl študentko, ki vam bo skušala prodat še omakice za tonkat v akciji.

brodul ::

Prost trg je. Tedi na Dunajski ima transparentno(isti listki s ceno) za Slovenijo drazje izdelke kot za Nemcijo.
Mene pa bolj zanima kaksno kvaliteto, dobim za dolocen denar.
Pretending to be a mature adult is so exhausting.

greatdrakon ::

GreenT je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

Avenger je izjavil:

Ampak ja, najrajš v Hofru. Recimo da je najbolj znosna gužva, pa ne rabim se ukvarjat s karticami pa kuponi, pa posebnimi dnevi itd. ko rabiš greš in to je to.

Ja kdo pa kje koga sili, da sploh uporablja kartice/kupone? To je pač stvar posameznika. Sicer pa, mislim da Hofer ni čisto brez "posebnih dnevov". Kar jaz vem, imajo dva dneva v tednu Posebno ponudbo in skoz neke akcije. Isti pes so, samo da so skladiščniki. :)


Sej jih ne ti,.... un folk pred tabo jih. To je potem zmerej 10 folka, k tm neki mečkajo in iščejo neke izrezke in kupone in neki.... . Al pa prenašajo pike iz ene kartice na drugo,...al pa sprašujejo kok pik majo na kartici...etc. Itak so pa te kartice največji poseg v zasebnost od facebooka naprej. Za 2% popusta jim date: naslov, starost, stevilko druzinskih clanov, višino osebnih dohodkov, kaj jeste, kaj uporablate,... ...vejo fucking vse! V petek ste kupl flašo viskija, ki je bla na tej polici in šli diagonalno čez še po čips. Nasledni teden vam bodo nekje umes porinl študentko, ki vam bo skušala prodat še omakice za tonkat v akciji.

In kdo je rekel da jim damo prave podatke? Niti ene kartice nimam pod pravim imenom, naslovom itd. :) vse deluje bp

anketar ::

GreenT je izjavil:


Sej jih ne ti,.... un folk pred tabo jih. To je potem zmerej 10 folka, k tm neki mečkajo in iščejo neke izrezke in kupone in neki.... . Al pa prenašajo pike iz ene kartice na drugo,...al pa sprašujejo kok pik majo na kartici...etc. Itak so pa te kartice največji poseg v zasebnost od facebooka naprej. Za 2% popusta jim date: naslov, starost, stevilko druzinskih clanov, višino osebnih dohodkov, kaj jeste, kaj uporablate,... ...vejo fucking vse! V petek ste kupl flašo viskija, ki je bla na tej polici in šli diagonalno čez še po čips. Nasledni teden vam bodo nekje umes porinl študentko, ki vam bo skušala prodat še omakice za tonkat v akciji.


piko majo že dolga leta pa sami ne vejo kaj bi z podatki to je problem, lahko bi personaliziral tiste izdelke, ki jih skoz nakupuješ, dobiš cenejš itd. ampak jih ne, osebne dohodke rabjo, ker ti piko kreditrajo do obračuna (zelena pika)

Cifix63 ::

smacker je izjavil:

Pa idi v Avstijo kupit.


Seveda lahko gre/greš nekaj kupit v Hofer na ozemlju Avstrije kjer je nenazadnje skoraj vse ceneje.

Mene tu bolj skrbi predvsem nekaj drugo in sicer ta močno vkoreninjeni in klasičen slovenski pišmevuho odgovor. Tako rečejo hlapci. V tem je ravno point. Ravno zato imajo trgovci tako velikansko moč, kot vidimo, da jo imajo.

kixs ::

Na Hrvaskem je se drazje kot pri nas (razen kruha). Govorim za Lidl, Spar... Hoferja nimajo. In vidis veliko Hrvatov v Lidlu in Hoferju v Brezicah.

GreenT ::

Lansko leto so pri nas v vasi zaprli še zadnjo zmerno majhno štacuno. Itak je bla Merkatorjeva, sej je vseen, ampak bla je mejhna.... ...ampak to je zdej to. Drucga kot Hofer/Spar/Merkator megasuper centrov kle itak ni več. Pa skos bl opazam, da prhaja k nam ta ameriški tip hrane,...k je totalno nafilan s cukrom. Pogledaš etiketo od zenfa in je notr 20% cukra? Pa.v konzerviranem fižolu? Pa v kruhu? Pa v kislih kumarcah? .. Jest tega nisem navajen in taka hrana mi je enostavno ogabna. Pomoje postaja hrana, ki recimo prhaja iz ETA Kamnik,...če ni že, ..premium hrana. Al pa recimo nek kruh od Žita. Hlebec je skor 3e. Hoferjev kruh pa 50c. .....Če bo folk to kupval, se bo cena naše hrane počas začela vzdigvat....

kixs ::

Veliko kupujem v Hoferju. Kruh pa v 90% v Tusu ali Sparu. Se dobro, da so pri nas vse te trgovine prakticno ena ob drugi na 500m.

blackbfm ::

Seveda lahko gre/greš nekaj kupit v Hofer na ozemlju Avstrije kjer je nenazadnje skoraj vse ceneje.

Mene tu bolj skrbi predvsem nekaj drugo in sicer ta močno vkoreninjeni in klasičen slovenski pišmevuho odgovor. Tako rečejo hlapci. V tem je ravno point. Ravno zato imajo trgovci tako velikansko moč, kot vidimo, da jo imajo.


če moraš porabit 3 ure in narest 300km potem ni ceneje

kakšni hlapci? wat? danes imaš na vsakih 500 metrov neko trgovino.. ti nihče ne brani da izdelek kupiš pri konkurenci ceneje

DexterBoy ::

Evo, prebral vse komentarje in me je prijelo, da bi se zjokal... neštetokrat dokazan pregovorni rek, da smo za hlapce rojeni in za hlapce vzgojeni...
Zmaga pa tista trditev, da je roba v Hoferju top klasa. Torej sem jaz debil, ker NE HODIM v Hofer? Lepo vas prosim, kanček zdrave kmečke pameti vam bo odprl obzorje...
Plača je za 30 ur na teden, dela se pa 40 ur. Kdo je tu nor? Kako je z delovno dobo? Ugotoviš, da ti pri 60-ih manjka še 15 let do upokojitve?
Pa sej ni tako težko razmisliti, samo možganske vijuge je treba malo napeti. Kjerkoli, kadarkoli, v kateri koli pozi, nagi ali oblečeni, na vsem višinah ali pa globinah... Tako, kot NE OBSTAJA čudežna tabletka, ki zdravi vse bolezni, tako NE OBSTAJA trgovec, ki je edini...fer :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

FormerUser ::

Hofer je definitivno fer in zame tudi prva izbira med supermarketi. Všeč mi je, da imajo po vsej Sloveniji isti asortiman, da lahko tudi v diksontih v manjših krajih dobiš vse kar nudijo v mestih, kar za Mercator, Tuš... ne velja. Imajo veliko ponudbo bio izdelkov, cenovno ugodnih in okusnih, tudi svežih, kot so mlečni izdelki, jajca, celo meso, kar je res prava redkost, piščanca, govedino, ribe, hrenovke... sadje in zelenjava sta praviloma predpakirana in tako odporna na "šlatanje". Edino kar jim zamerim je to, da imajo tako kratek odstavni pult na blagajni, res jih ne bi pobralo, če bi bil malo daljši.

Stari maček ::

Kruh že par let pečem doma v kruhomatu....5 dag ajdove moke pa 55 bele, žlico bučnega olja, malo soli, 400 ml vode in pol vrečke suhega kvasa. Zjutraj me čaka svež kruh brez kemije, ki je danes v praktično vseh pekovskih izdelkih, pa še cca 400 EUR na leto prihranim. In še enkrat; Hofer je top trgovina. Tako s strani potrošnika kot delodajalca. Top garancijski in drugi potrošniški pogoji, odlične lokacije in dobra ponudba.

Zgodovina sprememb…

DexterBoy ::

@Stari maček; hvala za recept, mačkon ;)
Se tudi sam trudim v tej smeri, pa sem šele na pol poti.
Preizkusim tudi tale recept. To je jušna žlica bučnega olja, imam prav?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

FormerUser ::

Stari maček je izjavil:

Kruh že par let pečem doma v lruhomatu....5 dag ajdove moke pa 55 bele, žlico bučnega olja, malo soli, 400 ml vode in pol vrečke suhega kvasa. Zjutraj me čaka svež kruh brez kemije, ki je danes v praktično vseh pekovskih izdelkih, pa še cca 400 € na leto prihranim.

Kaj pa vem, nekateri zelo hvalijo kruh iz kruhomata, drugi ga pa pljuvajo, jaz ga še vedno raje pečem v pečici, pa tri štruce naenkrat, da je za dlje časa mir.

Stari maček ::

Po okusu, tu nekje, ja. Lahko pa uporabiš tudi drugo maščobo.

Zgodovina sprememb…

DexterBoy ::

OK, hvala za info.
@Hipatija; write down tvojo recepturu, por favor. Pa kako ga ustvariš...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
http://www.avtofil.si/

Stari maček ::

Kruhomat mora imet dve ročici za mešanje, da res dobro premeša. Pa meni je že enkrat jermen šel, in sem našel novega za tri evre na Aliju...

FormerUser ::

DexterBoy je izjavil:

OK, hvala za info.
@Hipatija; write down tvojo recepturu, por favor. Pa kako ga ustvariš...


Lahko napišem recept ampak dvomim, da ti bo všeč, ker ni nikomur razen meni, ki imam rada res kompaktno, polnozrnato varianto, ki te nasiti.

2 kg polnozrnate pirine moke dam v skledo, na sredi naredim luknjo in vanjo nasujem 4 vrečke suhega kvasa, ob strani pa 4 čajne žličke soli, da ne prideta takoj v stik. Nato na kvas vlijem malo mlačne vode, da se kao aktivira, nato pa postopoma dolivam še več vode in mesim testo dokler ni ustrezne teksture, vmes dodam še malo olja, ponavadi olivnega. Nato dam testo vzhajati v pečico na 30 stopinj, da pride do roba sklede, vzamem ven in še enkrat rahlo premesim, razdelim na tri dele, ki jih dam v namaščene podolgovate pekače in še enkrat na vzhajanje v pečico. Ko testo dovolj napolni pekače dam pečico na 175-180 stopinj in pečem eno uro. V pečico obvezno postavim posodo z zavrelo vodo, da je skorja kruha bolj mehka.

Zgodovina sprememb…

bosmla ::

Zanimivo. Temo sem objavil, ker me je nekako na Cankarja spomnilo. Tu pa tam se na sreco najde kaksen, ki ni cist upognjen.

zmaugy ::

Stari maček je izjavil:

Kruhomat mora imet dve ročici za mešanje, da res dobro premeša. Pa meni je že enkrat jermen šel, in sem našel novega za tri evre na Aliju...

Mi smo to nekaj časa uporabljali, potem sem pa opazil, da teflon na ročicah ni bil ravno “stabilen” in smo nehali uporabljat. Kolikor sem lahko videl takšnih, ki niso znotraj celi prekriti s teflonom, nimajo.
Tako da tisto o "brez kemije", hmm...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno nakupovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
543817 (1516) jureflux
»

Hofer in premalo pečen kruh (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
975841 (3117) zmaugy
»

Hrana iz Lidla, Spara, Hoferja, Tuša, Mercatorja itd. (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
34776824 (13282) zmaugy
»

Uvožena hrana po trgovinah (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28440243 (34317) ...:TOMI:...

Več podobnih tem