» »

NEO Telekoma Slovenije

NEO Telekoma Slovenije

««
37 / 37
»
»»

Scorpy84 ::

damirj79 je izjavil:

TV je na A1 sigurno slabše.

To ne vem, ker sem vzel drugje, kjer ti ne zatemnijo športne programe. Kar se tiče tega, so vsi na slabšem.

njyngs ::

Tudi jaz sem po 20 letih menjal telefon iz Telekoma na A1 v akcijo "za vedno". Skenslal tudi vse fiksne storitve razen interneta. In to celo nekaj dni preden so poslali obvestilo o podražitvah. Sedaj bom isto storil še pri starših.

Nekje obstaja meja in do sedaj so hodili po njej. Tokrat so jo pa prestopili.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

mancslo ::

mancslo je izjavil:

Ali so optiko na novo kaj polagali na telekomu? 250000 novih priključkov?

Ker tistih bagerčkov nisem nič videl. Od kje potem oglašujejo 250000 novih na optiki?

mancslo je izjavil:

mancslo je izjavil:

Ali so optiko na novo kaj polagali na telekomu? 250000 novih priključkov?

Ker tistih bagerčkov nisem nič videl. Od kje potem oglašujejo 250000 novih na optiki?

Pri nas niso nic kopali so speljali po obstojecih ceveh.

markk1 ::

ali obstaja možnost da sta na en neo box 2 daljinca, ter ali deluje tudi kakšen daljinec iz AliExpress?

Furbo ::

Saj načeloma ti tudi daljinec od tv deluje
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

thundercat ::

markk1 je izjavil:

ali obstaja možnost da sta na en neo box 2 daljinca, ter ali deluje tudi kakšen daljinec iz AliExpress?

Na IR načinu ja, preko bluetooth pa mislim da ne.
Thundercat

clancy ::

Ali se na NEO boxu lahko dodajajo/odstranjujejo aplikacije? Konkretno bi rad odstranil ali disablal YouTube, da mulc nebi, ko nas ni doma, nonstop visel na njem in gledal poneumljene videoposnetke in komentatorje igric

Potem je še na vrsti LG televizija.

Daniel ::

Za sam NEO ne vem, ena opcija je, da izklopiš varovalko v omarici, druga pa, da plačaš par eur za NextDNS, nastaviš DNS na njihovega in tam blokiraš Youtube.

Zakaj, če lahko na samem routerju nastaviš filter.

A res, Innbox omogoča blokado Youtube? Daj navodila.

Odvisno katerega imas, ko sem se bil na telekomu, sem imel to, celo vpn je imel. Ce ga pa nimas, pa zahtevi drugega, ce ne pa fritzbox vzemi.

VPN imajo. Za blokiranje strani pa prvič slišim.

Navodila za v60u ki ga tudi telekom da v uporabo, pise da ima. Celo firmware, ki je prilagojen telekomu prav tako ima filter. Zdaj katerega imas ti, bos pa sam ugotovil.

Blokiranje strani na V60U, ali routerju, ni ravno praktično in ne pride glih v poštev. Edina sprejemljiva opcija bi bila odstranitev YT aplikacije, ampak se očitno res ne da.

Tody ::

Mogoče če bi zadosti ljudi zatežil telekomu bi vrjetno dal kako opcijo notri sej še razvijajo neota?

thundercat ::

Odstranit Youtube app se ne da, možno je podreti sejo na modemu, pa potem Youtube ne deluje, vendar so to vse nepraktične rešitve, ker potem ne deluje nič od interneta. Sam osebno sem kupil pametno vtičnico, na katero sem priklopil Neo in s tem nadzorujem kdaj Neo sploh deluje, drugače je bil preveč v uporabi.

Lahko tudi blockaš port 80/443 na modemu, potem ne bo youtube deloval.

Nasprotno lahko blockaš posamezne url naslove na modemu, za računalnike in Mobitele ki so na WIFI, to narediš pod Block/Filter Lists/Blocked websites (žal ne deluje za Neo)

Še ena rešitev je, da pod Parental controls enostavno nastaviš kdaj internet na modemu deluje in kdaj ne.
Thundercat

Kupi android box, gor vrži neo lite, pa bo očitno šlo v poštev, drugače si si sam odgovoril, kaj pride samo v poštev.

sirotka ::

Adguard home, nastavi dns na modemu na ip škatle kjer poganjaš zadevo in potem izklapljaš po mili volji :)

MrStein ::

A nima ta škatla neki parental control/lock?

To je spet neki izdelek tipa "glej kako dolgi feature list imamo, za kvaliteto pa ne sprašuj"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ma na programe, ne pa na aplikacije

Noheadman ::

Lep pozdrav,

Pred kratkim smo šli na Telekomov paket. Na LGjev tv z WebOS sem naložil Neo Lite aplikacijo, ko jo odprem se odpre Neo logotip in tako stoji kakšne 3 min, nato pa se aplikacija zapre, ali pa napiše napako povezave. Vse ostale aplikacije delujejo normalno.

Poizkusil sem tudi fizični odklop TVja iz elektrike za 10 min, reset povezave na TVju, ponovno naložil aplikacijo, preveril za posodobitve WebOSa.

Model TVja je LG 55B7V, verzija WebOS 3.9.2-6270911(dreadlocks2-dudhwa).

Zanima me, ali lahko kdo potrdi, da aplikacija na WebOS deluje?

Hvala in lep pozdrav

Meni na OLED 55C9PLA, različica 05.40.61, Neo Lite deluje bp.

Vegovc ::

Še kdo opaža od zadnje posodobitve Neo (včeraj) da se pojavlja zatikanje pri drsanju po programih gor/dol in po vsebinah levo/desno? Javil na Telekom in so povedali da je to normalno in omejitev strojne opreme, čeprav se to pred posodobitvijo ni dogajalo. Če mogoče opaža še kdo, bi bilo fino da javite, da bodo mogoče porihtali, če bodo videli, da več ljudi javlja.

markk1 ::

ima kdo kaksno resitev kako gledati sportklub na telekomu? lp

skumpl ::

Predplačniški EON ali pa kakšen Telemach mobilni paket, ki ima zraven EON

NejcSSD ::

Ali pa ti da kolega credentiale za Telemach račun in gledaš.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Bobr123 ::

A je to normalno? Hočem prešaltati iz dolgoletne T-2 pogodbe na Telekomov NEO paket, pa že skoraj dva tedna čakam na ponudbo?
Kako je kaj support na Telekomu, če že na ponudbo čakaš toliko?

Pokličeš in vprašaš?

skumpl ::

Na telekom.si oddaj povprašavanje in tvojo tel. številko, izberi čas kda te naj pokličejo in dobiš ponudbo. Jaz sem jo dobil še isti dan, NEO C za 23€ prvo leto.

Bobr123 ::

Sem dobil ponudbo prvič zelo hitro. Ponudbo sva še nekaj popravljala, potem pa se je začelo čakanje.
Po zadnjem klicu, mi je zagotovila da bo še enkrat urgentno posredovala sporočilo naprej, potem sem poslal še email in dva dni nazaj dobil odgovor, da je bil moj email posredovan pristojni službi in da se opravičujejo za zamudo.

Skupen čas od prvega klica, do danes je točno 2 tedna.

Nisem navajen, da se že pri pogodbi toliko zatika. Moja iskušnja je, da je ponavadi pogodbo zelo lahko dobiti, šele potem pa spoznaš realne čase supporta. Zato sprašujem kakšne so vaše izkušnje s supportom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bobr123 ()

ToniT ::

Po mojih izkušnjah ima Telekom najboljši support. Imel sem težave z modemom, drugi dan je bil serviser pri meni in so mi zamenjali modem za drugi model.
Drugič pa je modem crknil, čez 2 uri sem lahko šel po drugega v Telekomovo trgovino.

Saintek ::

So komu že zamenjali stari paket, ki gre iz uporabe na novega, kot so pisali, skupaj s podražitvijo po 1.11. Sam imam se vedno star paket, ki bi se naj samodejno zamenjal na neo c plus naj c.

Meni še tudi ne. Bilo je rečeno, da bo sprememba novembra, ampak ne katerega.

KTr1sk ::

Saintek je izjavil:

So komu že zamenjali stari paket, ki gre iz uporabe na novega, kot so pisali, skupaj s podražitvijo po 1.11. Sam imam se vedno star paket, ki bi se naj samodejno zamenjal na neo c plus naj c.

Še vedno enako, ima kdo kakšne nove informacije?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

cekr ::

Počasi rešujejo. Stacionarni paket so mi že premaknili NEO Svet C => NEO C.
Verjetno so potrebni tudi ročni posegi, ker je pri marsikomu zraven polno stare pritlage. Marsikdo ima zraven še programski telefonski komunikator voip SIP, ki je bil ukinjen že vsaj 15 let nazaj. Marsikatera mobilna številka ima zraven še mail, ki je bil tudi več kot 10 let nazaj ukinjen. Počistit morajo tudi premnoge stare komunikatorje.
Pri meni, ki sem naročnik čisto od začetka SiOL-a, je recimo v zgodovini toliko navlake, da čudno, da se sploh znajdejo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Miha_T ::

Prišel račun s spremenjenim paketom.
Prej NEO Svet B + mobi = 76,8€
Sedaj samodejno spremenjeno v NEO C + mobi NAJ C = 60€ + 29€= 89€ - popust Poveži 5€ = 84€

Za spremembo mobi paketa v cenejšega računajo 11€.

;(

Pri konkurenci pa 69€ placujem, internet optika, 3 mobitele. Ok edino televizija ni legalna, ampak sami so si krivi, s crno sliko med prenosom ali pa ce ga je sploh.

mat11 ::

Telekom je znorel z cenami. Bo treba z telefoni kam drugam.
mat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mat11 ()

KTr1sk ::

NEO C stari paket mi še vedno dela z 350/100. (speed test 368/106)
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

mat11 je izjavil:

Telekom je znorel z cenami. Bo treba z telefoni kam drugam.

Jaz sem kar preklopil vse naše mobilce na mobi, s koriščenjem 10+10 akcij je še kar, bom pa preklopil na kakega drugega ponudnika, če podražijo za en cent še to.

Kolk pa date za moblica? Ker jaz že 8 let 9 eur pa razen enkrat v bosni vse delal :)

_Denny_ ::

Tisti, ki ste naredili bypass njihovega modema in priklopili svoj router direktno na ONT - so potem kake komplikacije? Ste pustili mac routerja ali nastavili tistega z Innboxa? Sprašujem zato, ker ne bi rad potem imel teženja kako je nekaj narobe z linijo/modemom, ker se ne morejo povezati na TR-069 in ne dobivajo več SNMP informacij.

Innboxa bi se pa rad rešil zato, ker nočem nepotrebne stvari, ki bi mi za bzv grela prostor ter zmanjševala čas baterije UPSa pri izpadu elektrike...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Greš na moj.telekom in tam napišeš sporočilo podpori ali pošlješ mail, pa ti zelo hitro uredijo, nič kompliciranja.

Če se kaj zatakne, ti pa tudi brez problema preklopijo nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Vem kako stvar nastaviti/priklopiti (oz. sploh ni nekega nastavljanja, naročen je samo internet), zanimajo me samo izkušnje s prakse od tistih, ki že imajo dlje časa tako urejeno. Glede kloniranja modemovega maca sprašujem zato, ker Rune ONT pri vzpostavljanju PPPoE seje tega zgleda ne preverja in ne bi, če ni nujno potrebno.

Direktno pisal tja ne bom, ker bo potem za vsako malenkost kriva moja lastna oprema...seveda je v planu, da se v primeru težav še pred prijavo le-teh nazaj priklopi njihov Innbox.

MacGyver141 ::

Imam že dlje časa huawei ont priklopljen direkt na mikrotika. Ni bilo treba nič klonirati mac naslova. Nismo pa imeli nobenega izpada, da bi potreboval kakšno pomoč.

MacGyver141 je izjavil:

Imam že dlje časa huawei ont priklopljen direkt na mikrotika. Ni bilo treba nič klonirati mac naslova. Nismo pa imeli nobenega izpada, da bi potreboval kakšno pomoč.

Hvala. Do novega leta še počakam, če slučajno kdo pride kaj pogledat (sem le en izmed prvih z optiko v naši vasi), potem pa gremo v akcijo...

veso266 ::

_Denny_ je izjavil:

Tisti, ki ste naredili bypass njihovega modema in priklopili svoj router direktno na ONT - so potem kake komplikacije? Ste pustili mac routerja ali nastavili tistega z Innboxa? Sprašujem zato, ker ne bi rad potem imel teženja kako je nekaj narobe z linijo/modemom, ker se ne morejo povezati na TR-069 in ne dobivajo več SNMP informacij.

Innboxa bi se pa rad rešil zato, ker nočem nepotrebne stvari, ki bi mi za bzv grela prostor ter zmanjševala čas baterije UPSa pri izpadu elektrike...

ni nobenih problemov, jaz imam Innboxa priklopljenega kar na Mikrotika (pač na mikrotiku narediš PPPoE server z istimi podatki kot jih imaš sedaj (zato da ne sveti tista rdeča luč za internet)), zaradi VOIP gatewaya ki ga Innbox podpira

Vlan 3999 za TV
Vlan 3998 za Telefon

Edini problemi ki sem jih imel (knock on wood) so bili ko sem nekaj kopal in pretrgal optični kabel. Poklical so mi kabel sešvasali nazaj, šli pomerit, me vprašali kaj pa imam to nekaj čudno zvezano. Povedal da vse dela in da naj oni samo optiko pomerijo če je vredu ker sam nimam opreme zato. In to je to. gospodje so šli, klical ni nobeden več

Če pa TV kdaj nedela in ne znam popravit (enkrat jim je nekaj štrajkal časovni zamik), pa pač priklopim Innboxa nazaj, pojamram da nedela in oni pridejo porihtajo. Potem pa dam spet vse nazaj

Edino prvo leto ko smo dobili telekom in me ni bilo doma in so tehnika sprejeli starši. mi je majster vse preštimal tako kot je mislil da je prav, potem pa še mene klical, da kako da imam tako narejeno, da to se ne sme. yada, yada, yada
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: veso266 ()

BaTeMaN ::

Meni, okolica med "Rogaško in Šmarjem" se je v soboto pojavil nek tip podjetja RUNE, češ da naj podpišem soglasje da "kopalo" se bo marca/aprila 2025....
less then zero
««
37 / 37
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deco X60 (3pack) in NEO

Oddelek: Omrežja in internet
191848 (1195) KTr1sk
»

Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jev

161577 (1212) krepki
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7622202 (10558) Ghost007
»

Siol TV preko layer 2 switcha

3911225 (4612) Daniel
»

Telekom NEO/BOX priklop težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
167442 (7173) Klemzz

Več podobnih tem