» »

Obvestilo JP LPT

Obvestilo JP LPT

Dihurček ::

Pozdravljeni,
kolega je pred par dnevi na avtu dobil obvestilo jp lpt, ker je za dobre pol ure prekoračil plačano uro parkirnine. Malo je krivda moja, ker sem bil prepričan da ne bo nobenega mimo in sem mu rekel da ni panike.
V glavnem kolega ima tuje avstrijske registrske. A je sploh potrebno da to plača? Kolikor sem pred časom slišal gredo v tujino samo kazni slovenske policije in ne redarsta oz. drugih lokalnih občinskih subjektov. Na spletu sem tudi zasledil da od leta 2016 velja v EU nek dogovor izmenjave podatkov ampak v to so vključene policije in bolj pomembni prekrški (med katere ne spadajo prekrški s parkiranjem).
Je smiselno torej da obvestilo vrže v smeti in je zadeva zanj zaključena? Ima še kdo izkušnje s tujimi registrskimi v Ljubljani oz. Sloveniji?

Furbo ::

Smiselno bi bilo, da ti plačaš, ker se nisi izkazal kot jasnovidec.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

bobby ::

Ce Italjanske mestne oblasti lahko poailjajo in posledicno kasirajo, lahko tudi slovenske. Od vaju pa jenodvisno, al bosta izvedla riziko placila 20eur za prekrsek ali kasnejsih 40eur ali vec za potencialno direktno kazen.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

MIHAc27 ::

Plačaj polovičko in pozabi (oz. naj kolega. ali pa plačajta vsak 10€). Po moje se ne splača reskirat višje kazni.

Jaz sem tudi plačal lepo kazen, ki sem jo dobil v Avstriji. Pač če me policaji spet dobijo, imam lepo čiste račune, če pa vidijo da si dolžan.....pa znajo tudi avto zaplenit (to zadnje sem slišal, ni 100% preverjeno).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kazni iz tujine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7017761 (2524) BadgerSkin
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766148188 (30400) solatko
»

Obvestilo kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6111067 (7600) louser
»

Kazen (radar) v Avstriji, kjer nisem bila (strani: 1 2 )

9330038 (22675) Mare2
»

LPP obvestilo - parkiranje

255808 (4566) SeMiNeSanja

Več podobnih tem